Sizce çocuk ne zaman yapılmalı

32 yaşıma girmek üzereyim 4 yıllık evliyim ve 1 aylık hamileyim. İnsanların dediklerine hiç takılmadım hep istemiyorum kendimizi ne zaman hazır hissedersek o zaman yapcaz dedim. İnsanların söylemleriyle ya da büyüklerin isteklerine göre yapılacak şey değil anne baba olacağız kendimizi maddi manevi hazır hissetmeliyiz en önemlisi.

Bana göre öncelik maddiyat ve evliliğin durumu. Mutlu bir evliliğiniz varsa maddi olarak da yetebilecek durumdaysanız düşünülebilir.
Evlenir evlenmez biz de çocuk düşünmedik çünkü borcumuz vardı sonra araba vs alalım dedik. Iyi ki de öyle oldu.
Çocuk düşünmeden bence herkesin kenarda bir miktar birikmisi olmalı. Bebeğine bebek arabası alamayacak durumda olmak herkesi uzer.

Gezin, tozun önce evliliginizin tadını çıkarın ama cok yaşınızı gecirmeyin. 5 senelik evliyim. Iki sene bol bol gezdik. Sonra hamile kaldım. Hamile kaldiğımda 25 yaşım bitmek üzereydi . Erken bir yaş ama cocukla ilgilenmek icin daha enerjik oluyorsun. Iyi ki dogurmusum erken ama hayatını özgürce yasa. Bebek doğunca bir süre yemek yemek bile lüks oluyor :)

Apla ben de o kadar bekleyemem ama ya :KK53:

pkom var benim , biyolojik ve genetik şartları da eklemek lazım:eğlence:
eee pkon vard diye kafanda net olmayan evliligi cocuk yapmak mı valla cesaret isi aien arkandaysa gene iyi ama ya yoksa ooo cocuk bu hersey ister valla cocuk bakmak kolay degil öyle salcalı ekmek yiyerek buyumek istemez kimse yani günümüzün cocukları icin para lazım

Evliliğinizin tadını çıkardıysanız, hayatta yapmak istediğiniz birçok şeyi gerçekleştirdiyseniz , maddi durumunu yeterli ise, eşinizde baba kendinizde anne olabilecek kapasiteyi görüyorsanız yapın 😅 Allah aratmasın bu arada . Ben de 26 yaşında anne oldum. Bana kalsa bir iki sene daha beklerdim

Böyle konularda tavsiyem kimseye kulak asmayın. Her şeyden önce kendinizi hazır hissetmeniz önemli. Ondan sonra da maddi manevi bir şeylerin altından kalkabileceğinizi bilmeniz geliyor. Bebek gerçekten de maddi manevi büyük sorumluluk. Gece uykusuzluğudur, gazıdır, istediğiniz gibi hareket edememektir vs. Bize doktorlar sizin doğal yolla çocuğunuz olmaz, beklemeyin dediklerinde bile evliliğimizin tadını çıkarmak istedik. Gezdik tozduk, hayatımızı yaşadık. Sonra geçen yaz doğal yolla hamile kaldım, ilk bebek düştü. Ondan bir kaç ay sonra tekrar hamile kaldım ve ikiz olduğunu öğrendim. Şuan 3 aylık ikiz bebeklerim var ve 1 ay sonra 3. yıldönümümüz. Her şey sizin ne istediğinizi bilmenizle ilgili.

En erken en cahil zamanda yapılmalı. İleriki yaşlarda çok zor oluyor,sürekli Birşeyler duyup öğrenip psikolojin bozuluyor.gün geçtikce hastalıklar artıyor.

İlk çocuğumu 24 yasinda ikincisinide 28 yasimda kucagima aldim bu ay ❤️ 6.5 yillik evliyiz

Evet ben tek çocuk düşünengillerdenim.. bu devir bana gore ya tek cocuk ya hic cocuk. Haliyle kendi düşünce stilime göre örnek verdim.

Peki sizin için hesaplayayım.
Mulipa yeni doğan mama 171 tl kutu. ×4 aylık = 684.
Bez 30 tl ortalama × 4 120 haftalik. Aylık 120×4 480.
Ilaç 200 desek. Giysi eşya oyuncak vs de 300 desek o kalemler de 500.
Doktor devlet olsa diyelim o 0.
Doktora getir götür araba olmasa taksi desek ayda 2 olsa 100 tl.
Toplayalım
Aylik mama 684
Aylik bez 480
Ilaç 200
Giysi oyuncak esya 300
Ulaşım bebek için 100
Ne etti 684 + 480 +200 +300+100 = 1.764tl.
Hadi uygun yerden al 1500 olsun.
Hadi maması olmasın belki 1764 - 684 = 1080. Tl

Benim hesaplar bu.
En uygun masraf kalemi 1080 tl
Diğer ortalama kalem 1764 tl.
Ki özel doktora gidilse bu kalemler rahat 2500 tlyi bulur.

Benim hesaplar bu.
Ben bir şey kaçırdı isem siz yazın lutfen.
Veya atladı isem.

(Not: Fiyatlar ortalama baz alındı.)
Aynen dediğiniz gibi bizim ilk 1 yıl yaklaşık 2500 tl tutuyordu bebeğin masrafları ve İnan’ın ne görse alan annelerden falan da değilim . Bebeğim inek sütü alerjisi olan bir bebekti beni emmemişti ve keçi sütü almak zorunda kalıyorduk keçi sütünü bitek migrosta taze bulabildik ve litresi o zamanın fiyatıyla 20 tlydi daha neler neler zaten bi doktora götürün özelde tahlil falan derken uçup gidiyor harcamalar

• Beğen
Reactions: 000
Valla ne borçlar bitsin diye bekle,ne hazır olmayı bekle.
Eşinden memnunsan,dayak hakaret vurdumduymazlık gibi kötü yönleri yoksa yap hemen.
Çünkü ne borç bitiyor ne hazır oluyosun..
Ben eşimden çok memnundum İnan’ın ama bebek olduktan sonra zorlandık ikimizde yakınımızda yardım edenimiz de yoktu ve çok zor bir bebekti gazı uykusuzluğu vs, bu yüzden düşman gibi olduk evde . Boşanma noktasına geldik bir dönem . Sonra yakınlar araya girdiler de barıştık gibi olduk . Ama asla o soğukluk kaybolmadı ve birbirimize olan güvensizliğimiz de devam ediyor . Yani eş noktasında herşey gelebilir başına insanın çocuktan sonra . Ona göre temkinli olmak ayaklarının üstünde durmak şart

Ben bu çocuğun sorumluluğunu alırım, eğitimini veririm, ilgi ve sevgiyle yetiştirebilirim dediğiniz zaman.
Yani hazır olduğunuzda.

Ben eşimden çok memnundum İnan’ın ama bebek olduktan sonra zorlandık ikimizde yakınımızda yardım edenimiz de yoktu ve çok zor bir bebekti gazı uykusuzluğu vs, bu yüzden düşman gibi olduk evde . Boşanma noktasına geldik bir dönem . Sonra yakınlar araya girdiler de barıştık gibi olduk . Ama asla o soğukluk kaybolmadı ve birbirimize olan güvensizliğimiz de devam ediyor . Yani eş noktasında herşey gelebilir başına insanın çocuktan sonra . Ona göre temkinli olmak ayaklarının üstünde durmak şart
Ozaman sizin mantığınıza göre hiç kimse çocuk yapmamalı.ayrıca size çocuk bakmak çok kolaydır diyen birileri oldu heralde etrafınızda.
Eş noktasında herşey gelebiliyorsa başa,ozaman sperm bankasından alsın insanlar evlenmesinler.
Ayrıca,öyle eminimki , bu yorumu yazıp yakın zamanda bir bebe daha yaparsınız.(bu hiç kimseyi ilgilendirmez ister yaparsınız ister yapmazsınız)

Ozaman sizin mantığınıza göre hiç kimse çocuk yapmamalı.ayrıca size çocuk bakmak çok kolaydır diyen birileri oldu heralde etrafınızda.
Eş noktasında herşey gelebiliyorsa başa,ozaman sperm bankasından alsın insanlar evlenmesinler.
Ayrıca,öyle eminimki , bu yorumu yazıp yakın zamanda bir bebe daha yaparsınız.(bu hiç kimseyi ilgilendirmez ister yaparsınız ister yapmazsınız)
Bir kadın maddi açıdan sadece kocasına güvenip çocuk yapmamalı diyorum ben sonra imtihan olur keşke ayaklarımın üstünde dursaydım der . Evet etrafımdaki bir sürü insanlar bana ‘ben çektim sende çek ‘ dercesine saklamışlar resmen çocuk zorluklarını . Yap yap çocuk yap diyip duruyolardı çocuk yaptım inanın 40 ını bırakın daha dikişlerimdekş ödem geçmeden yanlıx kaldım bibaşıma. O yüzden ahdım var ben kimseye yap demiyorum . Ve Rabbim isteyene versin ama 2. Yi istemiyorum bana bi tane yetti elhamdulillah Rabbim bu evladıma sağlık sıhhat versin

• Beğen
Reactions: 000
Aynen dediğiniz gibi bizim ilk 1 yıl yaklaşık 2500 tl tutuyordu bebeğin masrafları ve İnan’ın ne görse alan annelerden falan da değilim . Bebeğim inek sütü alerjisi olan bir bebekti beni emmemişti ve keçi sütü almak zorunda kalıyorduk keçi sütünü bitek migrosta taze bulabildik ve litresi o zamanın fiyatıyla 20 tlydi daha neler neler zaten bi doktora götürün özelde tahlil falan derken uçup gidiyor harcamalar
Şu devirde çocuk masrafları inanılmaz pahalı..
Çocuğum yok ama kuzenlerimin çoğu evli ve en az 1 2 çocuklu. Ne ne kadara hep bahsı geçiyor. Ben alt sınırı yazdım. 1500 tl nin üstü de olabilir. En az 1500 1700 aylik masraf.

Daha ana karnında başlıyor masrafı. Ultrasonlar, ozel testler, kontroller, hele özel sorunun varsa sürekli randevular..sonra doğum, sonra bezi, maması, giysisi, ana kucağı, sling beşik, özel aparatlar, özel oyuncaklar, hijyen malzemeleri, özel şampuanlar, pişik kremleri...

Daha bitmedi. Ise baslanacaksa ve babaanne anneanne bakamıyorsa mecbur bakıcı tutulacak. En az asgari ücret. Bebek masrafları da ekle en az 4 bin ayda.

Büyüyünce masraf da artıyor.
Bu forumda bebek sevmeyi ozledim; eşimle aram düzelsin, kısır demesinler..vs diye çocuk sahibi olanlar hala var. Bizim gibi düşünen az..biz 123456 kere düşünmekten karar alana kadar millet 2, 3, 4, 5, 6 ...çocuk yapıyor.

Yani bu bir girdap..
Ekşisozlukte bir başlık açılmıştı
Bebeğine süt alamayan anne diye.
Kadının eşi cezaevinde; 5 çocuğu var.
Bebeğine süt alamayıp şekerli su ıçırıyor.

Link de bu..
Bu kadına ne desek boş..
bebeğine süt alamayan annenin feryadı

Bir kadın maddi açıdan sadece kocasına güvenip çocuk yapmamalı diyorum ben sonra imtihan olur keşke ayaklarımın üstünde dursaydım der . Evet etrafımdaki bir sürü insanlar bana ‘ben çektim sende çek ‘ dercesine saklamışlar resmen çocuk zorluklarını . Yap yap çocuk yap diyip duruyolardı çocuk yaptım inanın 40 ını bırakın daha dikişlerimdekş ödem geçmeden yanlıx kaldım bibaşıma. O yüzden ahdım var ben kimseye yap demiyorum . Ve Rabbim isteyene versin ama 2. Yi istemiyorum bana bi tane yetti elhamdulillah Rabbim bu evladıma sağlık sıhhat versin
Bence çevrenizi değiştirmelisiniz size samimi olmamışlar.zaten aynı fikirdeyiz ama anlatım şekillerimiz farklı.hayat tecrübelerimizde düşğnceşerimize yön veriyor aslında.çocuk öyle pat diye yapılacak bişe şey değil , ben borçlar bitsin diye bekliosanız beklemeyin diyorum , işler yoluna girsin gezelim tozalım sonra yaparız diosanız bir kere daha düşünün diyorum.biz borçlar bitsin dedik evliliği yaşayalım dedik , 3sene korunduk.sonra istedik bir kürtaj bir dış gebelik derken 2 sene daha geçti üstünden.buarada tüpümde alındı tabi.
Benim tavsiyem , eğer kimseye muhtaç olmayacak kadar geliriniz varsa , eşinizinde sorumluluk sahibi bir insan oldugunu düşünüyorsanız ,e zaten eninde sonunda yapacaksanız süreyi uzatmayın diyorum.
Yaş ilerledikçe böyle şeylere tahammük etmek daha zorlaşıyor çünkü.
Nyse inşallah herşey sizin açınızdanda yoluna girer.

Merhaba evliyim 2 yıl olcak ben 26 eşim 30 yaşında henüz çocuğumuz yok denemedikde dusunmedigimiz için ama bu aralar eşim bizimde çocuğumuz olsa gibi laflar soylemeye başladi ailelerde 2 sene oldu neden dusunmuyosunuz yaşınız geciyo çocuk ne zaman büyüyecek gibi şeyler soylemeye başladı çocukları da çok severim ama kendimizin olursa nasıl bakarım diye tedirginlik var icimde bu normalmi sizce ve sizler kaç yaşında çocuk sahibi oldunuz tecrubelerinizden faydalanmak istedim şimdiden teşekkür ederim :)
21 yaşında evlendim 29 yaşında anne oldum
Eşim de 34 yaşındaydı

Ben erken buluyorum
Ne kadar geç o kadar iyi :D

21 yaşında evlendim 29 yaşında anne oldum
Eşim de 34 yaşındaydı

Ben erken buluyorum
Ne kadar geç o kadar iyi :KK70:
30 ve 35 yaşlarımda çocuk sahibi oldum. Aradaki beş yaş bile enerjimi düşürdü. 30la 35 bile fark etti valla aynı ben değilim. Keşke diyorum 20lerimde evlenseydim de 31 yaşında defteri kapatsaydım. Çok yoruluyorum yahu...

Back
X