• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce çok mu geç? (Psikoloji)

trustno_1

Tarot bakmıyorum.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
2.261
4.923
333
28 yaşımdayım. Psikoloji okumak istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum. 1 sene sınava hazırlanma-4 sene bölüm bitirme-2 sene yüksek lisans yapsam 36 yaşıma gireceğim. O yaşta mesleği icra edebilir miyim bilmiyorum. Çok mu geç olur acaba?

28 yaşımdayım. Psikoloji okumak istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum. 1 sene sınava hazırlanma-4 sene bölüm bitirme-2 sene yüksek lisans yapsam 36 yaşıma gireceğim. O yaşta mesleği icra edebilir miyim bilmiyorum. Çok mu geç olur acaba?

hayatta hiçbişey için geç deildir cnm

Hiiic öyle deme canim. Benim sinifimda 30 yasinda iki cocuklu kadin var. Ögrenmenin yasi yoktur :)

Bende düşünüyorum canım ama ben baştan okumak yerine yüksek lisans yapmayı düşünüyorum, sonrasında da akademik kariyer inşallah. Aynı yaştayız bu arada :)

ben de psikoloji okumayı çok istiyordum olmadı içimde kaldı şimdi tekrardan 4 yıl okumak istemiyorum nasıl olur diye araştırdım.Eğer 4 yıllık fakülte mezunu isen psikoloji bölümünde yüksek lisans yapabiliyorsun tabi bunun için ilanları takip etmen lazım her üniversite farklı bölüm için kontenjan açmıyor,bende takip edeceğim eğer kabul edilirsen bir yıl ders görüyorsun normal öğrenci gibi sonra yüksek yapıyorsun canım

ben de psikoloji okumayı çok istiyordum olmadı içimde kaldı şimdi tekrardan 4 yıl okumak istemiyorum nasıl olur diye araştırdım.Eğer 4 yıllık fakülte mezunu isen psikoloji bölümünde yüksek lisans yapabiliyorsun tabi bunun için ilanları takip etmen lazım her üniversite farklı bölüm için kontenjan açmıyor,bende takip edeceğim eğer kabul edilirsen bir yıl ders görüyorsun normal öğrenci gibi sonra yüksek yapıyorsun canım

Bende hep istemişimdir. Bu zamana kadar bununla alakalı çok kitap okumuşumdur. Ama sistem işte bizi istediğimiz hayatlara yönlendirmiyor.Yüksek lisansı bende düşündüm ama 2.30 ortalamam var alesi halletsem ingilizce den sapıyorum.O nedenle yüksek biraz zor geliyor bana.Ama içimde kaldı işte.

Benimde hayalim psikoloji yada felsefe okumak.kesinlikle hicbirsey icin gec degil.ben univ. Okurken sinif arkadasim 32yadinda evli cocuklu bir erkekti.boyle cok ornekler vardir.

Bende hep istemişimdir. Bu zamana kadar bununla alakalı çok kitap okumuşumdur. Ama sistem işte bizi istediğimiz hayatlara yönlendirmiyor.Yüksek lisansı bende düşündüm ama 2.30 ortalamam var alesi halletsem ingilizce den sapıyorum.O nedenle yüksek biraz zor geliyor bana.Ama içimde kaldı işte.

anladım canım inşallah gerçekleştirirsin hayallerini :16: maalesef hepimiz sistemin kurbanı oluyoruz :(

Kesinlikle okumak için hiçbirzaman geç değildir lütfen hayalinizin peşinden koşun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Yılmayın bence. Peşinden koşun hayallerinizin. Hem öğrenmenin yaşı yoktur. Psikoloji ayrı bir güzeldir zaten. Başarılar şimdiden :16:

27 yaşındayım bilgisayar mühendisiyim ve bende 2. Üni olarak psikoloji okucam..psikoloji bölümüne özellikle avrupada genelde hep 2. Üni olarak geliyormuş insanlar ve kendi işlerini değilde sevdikleri ve yatkın olduklarını seçtikleri için de bu insanlar diğerlerinden daha başarılı oluyomuş ..

Şuan bir tanıdığım psikoloji son sınıf ve bana diyorki sen benden daha fazla bilgiye sahipsin..ben bu forumda bile psikolog olduğunu iddia eden,daha yaptığının ne olduğunu bilmeyen ,hiçbir konuda hiçbir bilgisi olmayan insanlar gördüm..işte bu gibiler yüzünden türkiyede psikoloji komşu kızı dertleşmesi,akıl vermeden öteye gidemiyor..kendi egosunu kuvvetlendirememiş,sorunlarını aşamamış,içgörüsü olmayan ve terapiyle terapistin ruh sağlığı arasında bile ilişki kuramayan insanlar türkiyede diploma alıyor ve hastalarına "aaa sende kocana öyle yapma ama,bunu aşmak senin elinde " gibi akıllar vererek terapi yapmıyor dertleşiyorlar ve insanlar boşuna para döküyor terapiyi de gereksiz birşey görüyor çünkü aynı muhabbeti yakın arkadaşıyla da yapabiliyor..

Akıl vermenin terapide asla yeri yok..akıl vererek insanların mekanizmalarını çözemez iyileştiremez ve hastayla terapötik bağ kuramazsın..bir terapist milletin kocası arkadası hakkında asla yorum yapamaz..gerçek terapistin görevi hastanın kendi sorunlu mekanizmalarını çözüp yerine sağlıklı olanlarını yerleştirmeye çalışmasına yol gösterici olmaktır..o kadar..(sorular sorarak)

Almanyanın en ünlü psikanalistlerinden biri 40 yasında psikoloji okumaya başlamış :) şuan 60larında ve inanılmaz başarılı..

Bu iş asla yaşa bakmaz bu iş birazda yeteneğe,yatkınlığa bakıyor bence..

Benim terapistim türkiyenin en iyilerinden..42 yaşında yüksek lisans hocalığı yapıyor 30 üstü insanlara :) zamanında hocası olan kişilerle şuan arkadaşlık yapıyor ve resmen 50-60 lıkların bile üstadı kabul ediliyor..yetenek,zeka,hissiyat,kendini geliştirme bunlar önemli :)

Terapi görmesi ve sorunlarını çözmesi gerekenler başkalarına terapi yapmaya kalkıyorlar.sonrada ama terapistlerin sorunu olamazmı kalp doktoru kalp hastası olamaz mı yorumu yaparak tamamen sokaktaki vatandaşla aynı bilgiye sahip olduklarını kendilerini zerre geliştiremediklerini ispat ediyorlar..ben bu cümleyi terapistime şok içinde anlatınca güldü ve dediki malesef çok var böyle..

Sakın vazgeçme go for it!

Son düzenleyen: Moderatör:

Almanyada üniversiteler bedava..eğer lisans mezunuysanız sadece almanca yada ingilizce sınavıyla alıyorlar..ve 3 yıl :)

Yani türkiyeye göre kafadan 2 yıl kazanmış oluyosunuz :)

Bu ilginçmiş, peki yükseğe kabul edilirsen ve bitirirsen psikolog olabiliyor musun? Yani özel muayene açabiliyorsun sadece değil mi? Devlete atanamıyorsun sanırım.

Bu ilginçmiş, peki yükseğe kabul edilirsen ve bitirirsen psikolog olabiliyor musun? Yani özel muayene açabiliyorsun sadece değil mi? Devlete atanamıyorsun sanırım.

ah canlarım. Türkiyede "psikolog" diye bir meslek tanımı yok.
artık klinik psikologların da altında çalışmak zorundayız ne muayenehanesi ne özeli
piii
yeni meslek tanımımızı okumadınız sanırım
gittikçe ezilmekteyiz..

Evet nasıl olacakmış ben de merak ettim? :) Konu sahibesi asla vazgeçmeyin bu işin yaşı yok yani. Ben de 25imde mezun olacağım millet 22 sinde olurken. Valla hiç takılmıyorum. :37:
Bizim sınıfta 33-34 yaşında bir kadın var vallahi hepimizden çalışkan :27:

bizim bölümde 50 yaşlarında saçları ağarmış karı-koca okuyor ve kızları da aynı okulda farklı bölümde okuyor.. okula 3ü birlikte geliyor ailecek herkes imrenerek bakıyor :16:

Back
X