- Konu Sahibi capricorn87
-
İzinde illaki gideceğiz geçen yıl gitmedik ve eşimin başka akrabaları vs de var bu yıl kesin gideriz sanırım içten içe ben kendim geldim demeye mi çalışıyorum bilmiyorum eşimle gidince onun zoruyle gelmiş gibi gorunmek istemiyorum galiba veya eşim benim için 2 gün gitseydin. Diye laf açarsa sinirimi ondan çıkarmak istemiyorum bilmiyorum :) izinde gitmesem ogkumu asla tek yollamsm ve maalesef kv yapışıp bir insan kalkip görmeye gelir çünkü torunu seviyo belkide hem kendimi rahatlatip hemde herkesin çenesini kapatmak istedim kafam o kadar karışık kiAnnen hatasini kabul etmis. Ama onlar kabul etmez seni hakli asla çıkarmazlar. Mesafe iyidir cogu arkadasin dedigi gibi. Kangren kanser olur yer bitirir sizi
Sen onlarin basinda davul da calsan herkes kendi anladigi kadar anlar. Insanlari degiatiremezsin. Bosa caba bence. Dusunceleri degismeyecektir.Aslında gitmeyi dusunme sebebim eşim yokken rahat rahat. Yüzleşmek .Çünkü o varken şov yapiyolar boşa gerginlik oluyor.Zateb öyle hemen affedilmez ama eşim izin zamanı kendi ailesine de benim aileme de gitmek isteyecek ki şimdi de bekliyorum yine bir kaç gün uğrar misin diyecek ve patlayacagim ona
Yeniden aksiyon mecare ariyosan buyrun gdin.hazir konusmuosunuz kaldiki size hakaret etmisler smdi gidersenz belkide hep muhattap olmak zorunda kalicaksnz.keske herkes haddini bilsede bu tarz sorunlar olmasaİyi akşamlar arkadaşlar .Çok uzun yazıyorum bu sefer kısa kesmeye çalışacağım beceremezsem affola .
Konularimi bilmeyenler için ,hayatımda çeşitli sorunlar yaşadım .Eşimle ,ailemle,eş ailesiyle hatta kendimle ve hatta becerremedigim şeyler için (sınavlar) saçma bir şekilde sorumlu tuttugum( suç atmaya çalıştığım diyeyim ) 3,5 yaşındaki oğlumla bile ....
Yapı olarak maalesef kinciyim ,silip atma huylarim var ama artık konu atamayacagim insanlar olunca canım yanmaya başladı .Ve herkesi affedip bu yükten kurtulsam mi diye bir konu açtım bana verilen bir tavsiye üzerine ...
İki gündür annemle oturduk dokulduk diyebilirim %80 diyebilirim bu da büyük birşey .Eşime karşı aşırı kin doluydu anlattığı şeylerin bir kismini yanlış anladığını kabul etti vs kendi kitginliklsrimdan konuştuk neyse bu bana iyi geldi böyle böyle rahatlıyirum gibi geliyor .
Gecenlerde biraz eşimle de mesajlastik normalde 5 dj sonra tartışmaya varirdi bu kez daha sakin karşıladı .Tabi çok derine inmedik .
Şimdi kaldı eşimin ailesi...Daha önce sormuştum biliyorum ama bu kez sebebim kendimi arındırmak olduğu için tekrar danışmak istiyorum sizlere ...onlarla ciddi bir tartışma yaşadık daha doğrusu kv fitilledi Gorumceler atladı ve hakaret etti bana ve aileme beni şikayet etmeye kalkıp onları da karıştırdı gorumce.Esimle o zamandan beri görüşmüyoruz ama kv araya birilerini sokarak vs mesafeli de olsa hayatımızın içinde az az yer aldı .
Bir kaç hafta önce görümce özür diledi .Bir süre cevap vermedim sonra içimde ne varsa döktüm her seferinde özür dileyerek pişman oldugunu soylereek cevap verdi .Bı daha da muhatap olmadım .
Şimdi sizce buradan İzmir'e gidip hazır esimde yokken onlarla da yüzleşip rahatlayayim mi ?
Eşimle geçen yıl oraya gidip gitmeme konusunda tartışma yaşadık ve gitmedim .Bu yıl ağız ucuyla söyledi bidaha laf açmadı gitsem gitme demez .O konuşmamızda lafi açtığımda ,sana asla tek bir kelime ,tek bir ima da bulunamazlar ,Ağızlarının payını aldılar .Tek bir hata şansları dahi yok olurda o hataya duserlerse annem araya tüm dünyayı da soksa yuzumu göremez bana güven dedi .
O şehirde vakit geçirebileceğim başka kişilerde var .Geçen yaz kv ile koylerine gittik ve gayet ilimliydi çok muhatap olmadım .Yani sorun çıkarmazlar gibi geliyor çünkü çıkarsa ucunda boşanmak dahi olsa bı daha gitmem gerekirse eşimi de silerim Bunu çok iyi bilirler .
Yine uzattım kusura bakmayın gidip ,yüzleşip o kangren olmuş dokuyu da atayım mi ??
Şuan sadece eşimin tavrı ciddi olduğu için geri çekildiler özür filan dilediler farkındayım ..Haklısınız ne ben değişitim ne onlar ..Sen onlarin basinda davul da calsan herkes kendi anladigi kadar anlar. Insanlari degiatiremezsin. Bosa caba bence. Dusunceleri degismeyecektir.
İşte tam da bu şekilde olacak diye gururum devreye giriyor yani ayaklarına gitmiş olmak ...İzinde eşimle mecbur gideceğim oğlumu tek asla göndermem Bursa'ya bile gelmeye kalkar kv ki ailemle ciddi sorun olur ve bir dk dusunmem bosanirim .Bilmiyorum belki de evliligimin bitmesi gerek ...Hayır gitmem. Kendi içimde düşünmemek, kafamı bulandırmamak kendimi üzmemek için saçlarım beyazlamasın düşüne düşüne bunamayayım diye affederim. Ama onların ayağına gidip konuşmam. Mesafeye devam.
İzinde gideriz muhtemelen ...O zamsn eşimle nasıl bir konuşma yapmami önerirsiniz çünkü 5 dj içinde tartışmaya dönecek biliyorum ve evliliğimi bitirmeye kadar götürürüm cunku çok yorgunumarinmak icin gitmem,
torun gostermeye esimle birlikte gidebilirim.
Benim durumumun görümce tarafisiniz :) peki gelininiz size bu şekilde gelse ne düşünürsünüz ?mesela gururusuz bir şekilde geldiğini mi? Sadece meraktan soruyorum :) keşke bastan herkes mesafeyi koruysbilseGitmemelisiniz bence . Bizde gelinimizle çok büyük olaylar yaşadık . Ama ben maalesef kin tutamıyorum. Mutlaka mesafeli davranıyorum . Siz de mesafeyi bozmayın lütfen.
Yok hic ara düzeltmeye çalışmıyorum düzelmez zaten yani bu saatten sonra benim için bı yabancı gibi .Kesinlikle gitmeyin.
Sizin icin asıl önemli olan eşiniz ve kendi aileniz. Onlarla konuşarak içinizi dökmüş ve belki de bir nebze olsun ailenizle sorunlarınızı çözmüşsünüz. Ama eşin ailesi kendi ailen gibi olmaz, konuşup rahatlayayım derken iyice gerilip unutmak istediğiniz mevzuları hatırlayıp yeniden başa dönebilirsiniz. Üstelik tek olduğunuz için eşinize size söylenenlerle ilgili ne deseniz o iki tarafı da dinlemek isteyecek, sizi alttan almamakla suclu görebilir ve eşinizle az da olsa düzeltmeye başladığınız aranız tekrar bozulabilir. Bu riske değmez bence . Esinizle yıllık izinde gitmeniz gerekirse buz gibi soğuk davranın ailesine ve mesafeli olun.
İnsanlar değişmez ve size o şekilde terbiyesizlik yapan birisi eninde sonunda yine bir hata yapar, hazır kurtulmuşsun hepsinden ve farklı şehirdesin. Ayda yılda bir denk gelince de selam ver geç, düzeltmeye çalışma aranızı çünkü düzelmez.
Valla baydim biliyorum kaç konu oldu :) haklısın belkide çünkü tavır olarak sert bir yapım var konuşurken de lafımı sakınmam gibi geliyor ve dediğin gibi insan suçlu da olsa cevap veriyor illaki ve cevap verdikleri an işler büyüyecek ..Güzelim oraya yanlız gittiğinde ve senin tabirinle "eteğinde ki taşları doktugunde" tam olarak ne değişecek? Arinmis filan olmayacaksın dupe düz iyice ortalığı karıştırmış olacaksın. Annenle konuştuktan sonra rahatladin çünkü o seni doğuran kişi ve onun seni kosulsuz sevmesine ihtiyacın var.Ama eşinin ailesinden tam olarak ne bekliyorsun? Esin ailesine bir sınır koymuş -iletisiminizi bu sınır çerçevesinde surdurun derim.Sen oraya gidip belki rahatlamak için bazı laflar etsen .... ailesi eşine " karın bize şunları şunları dedi" diye birbirlerine şahitlik yapsalar sen cidden kötü bir durumda kalırsın.Esin annemlere de gitmeni isterdim derse "canım seninle gitmek,İzmir'i seninle gezmek istedim" dersin olur biter...sen ailene esin tek gitmiyor diye üzülüyor musun? O da çok takmaz inan...ama bence sen ailesinin evinize de gelmesini istemiyorsun ki bence yanlış yapıyorsun...
İşte bu da var eşim varken de öyle alttan alıyor olma ihtimalleri var haklısınız .Peki eşim bunu benden hangi yüzle isteyebildi ?beni değersiz gördüğü için mi bunu doyleyebildiAsla gitmem
eşin yokken yan dairedeki kv ye gitmeyi dahi önermem
zira eşin varken iki taraf da daha makul davranır
neden gidip canınızı sıkasınız ki
İşte bu da var eşim varken de öyle alttan alıyor olma ihtimalleri var haklısınız .Peki eşim bunu benden hangi yüzle isteyebildi ?beni değersiz gördüğü için mi bunu doyleyebildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?