ağzına sağlık kardesimBir toplumda cogunlugun yaptigi davranis o davranisin dogru oldugu anlamina gelmez.
Ornegin hindistandaki coklu evlilikler (cok yaygin ama bir kadinin 4 erkekle evli olmasi dogru mu sizce) ya da bazi arap ulkelerindeki cocuk gelinler (evet nikah dusuyor ama 13 yasinda bir kiz cocugunun 70 lik bir adamla evlendirilmesini sirf nikah dusuyor diye onayliyor musunuz gercekten???) Buna daha yuzlerce ornek verilebilir, bazi toplumlardaki yaygin uyusturucu kullanimi, baska bir toplumdaki erken cinsellik yasi, ya da bizim toplumumuzdaki baslik parasi, kanli carsaf adetleri, akraba evlilikleri.... evet toplumda yayginlar ama bu bizim ahlaki ve dogru bulmamiz gerektigi anlamina gelmez, cunku gecmisten gelen geleneklerin o devre gore bir oruntusu olsa da cogu bugun gecerliligini kaybetmistir.
O yuzden sizin cumle sulalenizin akrabasiyla evlenmis olmasi akraba evliligini mesrulastirmaz. Kimse kimseye nasil elestiriyorsun nerede yasiyorsun diyemez.
burda eleştirilerde ahlaksız ve sapkınlıkla da alakalı yazan arkadaşlar.... yaptığınız eleştrilerde 10 aileden 5inde bu durum var o zaman herkes sapık ve ahlaksızmı sizmi doğru olanı yapmış ahlaklı ve sapık olmamış oluyorsunuz geniş bakılacak kadar vahim bir durummuş şaşırdım, uyuşturucu çocuk gelin veya çokeşlilik nekadar alakalı görüyorsunuz bu durumla aynı kefeye koyamazsınız ....ben tasvip etmediğimi belirttim banada akraba evliliğinde karşı cinsim kardeşim gibidir ama ahlaksız ve sapık olmakla ne alakası var konu sahibide bunda yasak ve namahrem bir durum olmadığı için teyzesinin oğluna aşık bence cehaletle gerçekleri karıştırmayın......böyle bir gerçek var helal kılınmış sağlık sorunu olabilir ama sapıklık ahlaksızlık ne alaka......
çelişki yok yaşanmışlık var ve ben bunu doğru bulmuyorum ben teyzemin oğluyla evlenmem ama bu benim sapık ve ahlaksız olmadığım anlamına gelmez diyorum yorumda geçen bu sivri ve haksız tabirleri bazı arkadaşlar kullanmış onlara istinaden yazdım ama sizin verdiğiniz örneklerlede denk tutulması bana aşırı derecede katı ve acımasız geldi....meşrulaştırdığım bir şey yok siz yanlış diyorsunuz asla olmamalı diyorsunuz bende olmamalı ama olabiliyorda yanlış birşey yok diyorum
Verdiginiz örnekle celisiyorsunuz, ben bunlari verirken bakin bunlar da kendi toplumlarinda cok yaygin ama bu o davranislari mesrulastirmaz, ayni sekilde akraba evliliginin de 10 aileden 5 inde olmasi (ki imkansiz bir oran bu) akraba evliligini mesrulastirmaz demistim. Ornekler birbirinden bagimsizdir her biri farkli bir toplumda yaygin olan ama dogru.olmayan davranislari ornekleyebilecek seyler.
Nikah duser, toplumda yaygin vs argumanlarla bir davranisi mesrulastiramayiz.
çelişki yok yaşanmışlık var ve ben bunu doğru bulmuyorum ben teyzemin oğluyla evlenmem ama bu benim sapık ve ahlaksız olmadığım anlamına gelmez diyorum yorumda geçen bu sivri ve haksız tabirleri bazı arkadaşlar kullanmış onlara istinaden yazdım ama sizin verdiğiniz örneklerlede denk tutulması bana aşırı derecede katı ve acımasız geldi....meşrulaştırdığım bir şey yok siz yanlış diyorsunuz asla olmamalı diyorsunuz bende olmamalı ama olabiliyorda yanlış birşey yok diyorum
Verdiginiz örnekle celisiyorsunuz, ben bunlari verirken bakin bunlar da kendi toplumlarinda cok yaygin ama bu o davranislari mesrulastirmaz, ayni sekilde akraba evliliginin de 10 aileden 5 inde olmasi (ki imkansiz bir oran bu) akraba evliligini mesrulastirmaz demistim. Ornekler birbirinden bagimsizdir her biri farkli bir toplumda yaygin olan ama dogru.olmayan davranislari ornekleyebilecek seyler.
Nikah duser, toplumda yaygin vs argumanlarla bir davranisi mesrulastiramayiz.
bunu herkes yapıyor derken herkesin yaptığı doğrudur demiyorum bu katı eleştrilere maruz kalıyor diyorum ....yani akraba evliliği yapmış herkes cahil ahlak dışı davranıyor gibi algı yaratıyorsunuz sağlıklı değil denmesi benide burada akraba evliliği yapmış yada yapacak olan arkadaşları da kırmak yerine daha mantık süzgecinden geçmiş cümlelerle kırmadan da eleştirilebilir diyorum.....size istinaden değil ama diğer arkadaşlardan bu aşağılayıcı tutumuda ben cahilce ve ahlak dışı buluyorum...miras vb konularda emin olun o köhne düşünceler benim ailemdeki akraba evliliklerinde yok sadece aşk ve sevgiş evlillikleri mevcut ..erkek kardeşim teyzemin kızıyla birbirlerini sevdiler ve evlendiler bu benim kardeşimin sapık ahlaksız cahil ve medeniyetsiz olduğunu göstermiyor.....Örneklerde denklik kosulu aranmaz ki, mesela bir ornek daha vereyim, universite ogrencilerinin yaklasik %85 i ogrencilik hayatlari boyunca en az 1 kez kopya cekme girisiminde bulunduklarini aciklamislar. Ne kadar yuksek bir oran degil mi? Yani herkes yapiyor... peki herkesin yapmasi kopyayi mesrulastirir mi hayir.
Umarim bu kez derdimi anlatabilmisimdir, birinin mal bolunmesin diye akrabayla evlenilir, sevilir evlenilir, ayni genetik yapiya sahip olundugu icin fiziksel cekicilik yuksek gelir evlenilir vs vs demesini anlarim ama herkes yapiyor neden tuhaf buluyorsunuz denmesine kiziyorum.sanki cogunlugun yaptigi her sey mutlak dogruymus gibi...
teyzesinin kızını seven kardesinizin ne olduğunu gösteriyor peki siz söyleyin biz ogrenelimbunu herkes yapıyor derken herkesin yaptığı doğrudur demiyorum bu katı eleştrilere maruz kalıyor diyorum ....yani akraba evliliği yapmış herkes cahil ahlak dışı davranıyor gibi algı yaratıyorsunuz sağlıklı değil denmesi benide burada akraba evliliği yapmış yada yapacak olan arkadaşları da kırmak yerine daha mantık süzgecinden geçmiş cümlelerle kırmadan da eleştirilebilir diyorum.....size istinaden değil ama diğer arkadaşlardan bu aşağılayıcı tutumuda ben cahilce ve ahlak dışı buluyorum...miras vb konularda emin olun o köhne düşünceler benim ailemdeki akraba evliliklerinde yok sadece aşk ve sevgiş evlillikleri mevcut ..erkek kardeşim teyzemin kızıyla birbirlerini sevdiler ve evlendiler bu benim kardeşimin sapık ahlaksız cahil ve medeniyetsiz olduğunu göstermiyor.....
ever benim için ahlaksızlık sapıklık ve cehaletin önde gideni... Benim çevremde 10 aileden beşi de tok çok şükür ki nasıl çeveelerimiz var anlayamadım.burda eleştirilerde ahlaksız ve sapkınlıkla da alakalı yazan arkadaşlar.... yaptığınız eleştrilerde 10 aileden 5inde bu durum var o zaman herkes sapık ve ahlaksızmı sizmi doğru olanı yapmış ahlaklı ve sapık olmamış oluyorsunuz geniş bakılacak kadar vahim bir durummuş şaşırdım, uyuşturucu çocuk gelin veya çokeşlilik nekadar alakalı görüyorsunuz bu durumla aynı kefeye koyamazsınız ....ben tasvip etmediğimi belirttim banada akraba evliliğinde karşı cinsim kardeşim gibidir ama ahlaksız ve sapık olmakla ne alakası var konu sahibide bunda yasak ve namahrem bir durum olmadığı için teyzesinin oğluna aşık bence cehaletle gerçekleri karıştırmayın......böyle bir gerçek var helal kılınmış sağlık sorunu olabilir ama sapıklık ahlaksızlık ne alaka......
çok şükür biz çocuklarımızı ahlaki değerleri yüksek vicdan ve merhamet sahibi, akraba ilişkileri ve arkadaş ilişkileri güçlü bir şekilde yetiştiriyoruz. Bu ahlaksızlığın temelleri ailede atıldığından öyle sıkıntılarımız da yok.aklı selim arkadaşlara temennim umarım kızınız ya da oğlunuz kuzeniyle evlenmez zira sapık ve ahlaksız bir çocuğa sahip olursunuz MAZALLAH....
cnm ima ettiğin yada edemediğin şeyleri direk yazarsan sevinirim bahsi geçen kardeşim ve oldukça hassasım her kardeşine söz gelebilecek insan gibi sen ne algıladın acaba sen söyle biz anlayalım algısı kapalı arkadaşım...........teyzesinin kızını seven kardesinizin ne olduğunu gösteriyor peki siz söyleyin biz ogrenelim
ailede sıkıntı var zaten bir cocugu nasil yetistirmektir ki bu kuzenine aşık olabiliyor..aklı selim arkadaşlara temennim umarım kızınız ya da oğlunuz kuzeniyle evlenmez zira sapık ve ahlaksız bir çocuğa sahip olursunuz MAZALLAH....
ima ya ne gerek var benim ve çoğunluğun söylediği şey gayet açık değil mi ?? bide rica ediyorum cocuk gibi laf sokma.. algısı kapali arkadaşım diyo bide he hecnm ima ettiğin yada edemediğin şeyleri direk yazarsan sevinirim bahsi geçen kardeşim ve oldukça hassasım her kardeşine söz gelebilecek insan gibi sen ne algıladın acaba sen söyle biz anlayalım algısı kapalı arkadaşım...........
ailede sıkıntı var zaten bir cocugu nasil yetistirmektir ki bu kuzenine aşık olabiliyor..
kizlar teyzemin ogluyla sozluyum,birbirimizi sevdik kendimiz istedik yani sozlumden yana hicbir sikayetim yok ama annesi yani teyzem biraz takintili ufak seyleri buyutup bizim aramizi bozmasindan korkuyorum sizce sadece erkekle degil ailesiylede evlenilir sozu dogrumu yoksa onemli olan sozlumle aramizdaki bag mi? kvden yakinanlari gordukce ister istemez tedirgin oldum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?