sizce dogru evlilik mi?

ağzına sağlık kardesim

Verdiginiz örnekle celisiyorsunuz, ben bunlari verirken bakin bunlar da kendi toplumlarinda cok yaygin ama bu o davranislari mesrulastirmaz, ayni sekilde akraba evliliginin de 10 aileden 5 inde olmasi (ki imkansiz bir oran bu) akraba evliligini mesrulastirmaz demistim. Ornekler birbirinden bagimsizdir her biri farkli bir toplumda yaygin olan ama dogru.olmayan davranislari ornekleyebilecek seyler.
Nikah duser, toplumda yaygin vs argumanlarla bir davranisi mesrulastiramayiz.

çelişki yok yaşanmışlık var ve ben bunu doğru bulmuyorum ben teyzemin oğluyla evlenmem ama bu benim sapık ve ahlaksız olmadığım anlamına gelmez diyorum yorumda geçen bu sivri ve haksız tabirleri bazı arkadaşlar kullanmış onlara istinaden yazdım ama sizin verdiğiniz örneklerlede denk tutulması bana aşırı derecede katı ve acımasız geldi....meşrulaştırdığım bir şey yok siz yanlış diyorsunuz asla olmamalı diyorsunuz bende olmamalı ama olabiliyorda yanlış birşey yok diyorum

Örneklerde denklik kosulu aranmaz ki, mesela bir ornek daha vereyim, universite ogrencilerinin yaklasik %85 i ogrencilik hayatlari boyunca en az 1 kez kopya cekme girisiminde bulunduklarini aciklamislar. Ne kadar yuksek bir oran degil mi? Yani herkes yapiyor... peki herkesin yapmasi kopyayi mesrulastirir mi hayir.
Umarim bu kez derdimi anlatabilmisimdir, birinin mal bolunmesin diye akrabayla evlenilir, sevilir evlenilir, ayni genetik yapiya sahip olundugu icin fiziksel cekicilik yuksek gelir evlenilir vs vs demesini anlarim ama herkes yapiyor neden tuhaf buluyorsunuz denmesine kiziyorum.sanki cogunlugun yaptigi her sey mutlak dogruymus gibi...

Haklısınız. Kötü örnek, örnek değildir.

bunu herkes yapıyor derken herkesin yaptığı doğrudur demiyorum bu katı eleştrilere maruz kalıyor diyorum ....yani akraba evliliği yapmış herkes cahil ahlak dışı davranıyor gibi algı yaratıyorsunuz sağlıklı değil denmesi benide burada akraba evliliği yapmış yada yapacak olan arkadaşları da kırmak yerine daha mantık süzgecinden geçmiş cümlelerle kırmadan da eleştirilebilir diyorum.....size istinaden değil ama diğer arkadaşlardan bu aşağılayıcı tutumuda ben cahilce ve ahlak dışı buluyorum...miras vb konularda emin olun o köhne düşünceler benim ailemdeki akraba evliliklerinde yok sadece aşk ve sevgiş evlillikleri mevcut ..erkek kardeşim teyzemin kızıyla birbirlerini sevdiler ve evlendiler bu benim kardeşimin sapık ahlaksız cahil ve medeniyetsiz olduğunu göstermiyor.....

teyzesinin kızını seven kardesinizin ne olduğunu gösteriyor peki siz söyleyin biz ogrenelim

Ne bılım teyzen sonucta sana ne yapabılır kı

Teyze anne yarisidir
Yilda bir kere de gorsen hic de gormesen kuzenin kardestir, kardes olarak buyutulmene gerek bile yok
Yil olmus 2016 hala akraba evliligini savunan arkadaslarimiz var, biz elestirince de hemen cocuklarimiz uzerinden laf sokuluyor ,aman buyuk konusmayin da bilmem ne de sizin cocuklariniz da evlenir de yok artik ya
Madem yaptiginizi dogru buluyorsunuz neden bizim cocuklarimiza ayni sey uzerinden laf sokuyorsunuz anlayamadim
Omrunuzde hic okula gitmediniz mi? Biyoloji diye bir ders var bilmiyor musunuz? Akraba evliliklerinde engelli cocuklariniz olabilir kimse bundan bahsetmedi mi? Gectim aile iliskilerini olayin saglik boyutu cok cok daha onemli

ever benim için ahlaksızlık sapıklık ve cehaletin önde gideni... Benim çevremde 10 aileden beşi de tok çok şükür ki nasıl çeveelerimiz var anlayamadım.

aklı selim arkadaşlara temennim umarım kızınız ya da oğlunuz kuzeniyle evlenmez zira sapık ve ahlaksız bir çocuğa sahip olursunuz MAZALLAH....
çok şükür biz çocuklarımızı ahlaki değerleri yüksek vicdan ve merhamet sahibi, akraba ilişkileri ve arkadaş ilişkileri güçlü bir şekilde yetiştiriyoruz. Bu ahlaksızlığın temelleri ailede atıldığından öyle sıkıntılarımız da yok.

teyzesinin kızını seven kardesinizin ne olduğunu gösteriyor peki siz söyleyin biz ogrenelim
cnm ima ettiğin yada edemediğin şeyleri direk yazarsan sevinirim bahsi geçen kardeşim ve oldukça hassasım her kardeşine söz gelebilecek insan gibi sen ne algıladın acaba sen söyle biz anlayalım algısı kapalı arkadaşım...........

ima ya ne gerek var benim ve çoğunluğun söylediği şey gayet açık değil mi ?? bide rica ediyorum cocuk gibi laf sokma.. algısı kapali arkadaşım diyo bide he he

valla şaka gibisiniz aile sapıklık ahlak bunları hiç tanımadığınız insanlara ahlaksız sapık diyerekmi ahlaklı oluyorsunuz?varın siz ahlaklı olun ve sapık olmayın herşey sizin olsun tüm o güzel sıfatlarda:))))

Bu tarz ilişkilere bn de hiç hoş bakamıyorum maalesef başka biri olamazmıydı ne biliyim sonra kötü oldunmu bir sürü kişiyle kötü olucaksın.Bir insan evlenince emin ol ki ailesiyle evleniyor bunu sakın unutma bn de evliyim

Valla bastan akraba evliligine karsi oldugumu soyleyerek baslamak istiyorum.
Ikinci olarakta eh kv teyze olursa karsima gorusme diyemezsin, bunca yillik gorustugun teyzene birden bire mesafe koyacak halinde yok neresinden tutsan zor bir durum... Senin uzerinde hem teyzelik hemde kv lik mertebesi hissettigi icinse daha cok her isine karisir helede sozlun azicik miz miz pisirik anne sozunden cikmayan veyada genc cahilse o zaman iyice tepenize biner sizi yinetmeye calisir her ailede vardir oyle herseyi ben yoneteyim isteyen kadinlar.

Kisaca isin zor, omur boyu atsan atilmaz satsan satilmaz, hani tanimadigin bir kv olsa sevmedim alisamadim gorusmek zorunda degilim der bastan mesafeni koyarsinda burda bunu yapman cok daha zor, sen gorusmesen annen gorusturmek ister annen olmasan annanen araniza girer. Yani iliskiler sarmali, bastan yanlis akraba evliligi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…