sizce dogru evlilik mi?

valla cehaletinizi ayakta alkışlıyorum. Teyze oğluyla sozlenmek nedir ya! Kandır candır kardeştir o. Nasıl bir birinşze o gözle bakabiliyorsunuz. Kuzen ya kuzen. Benim yetiştirilme tarzıma çevreme o kadar aykırı ki bu durumu asla idrak edemiyorum. Hele seviyoruz kendimiz istedik falan dedikçe benim gözümde iş sapıklığa gidiyor. O kadar tahammülsüzüm bu konuda. Hadi işin ahlaki boyutunu geçtim millet bangır bangır bağırıyor akraba evliliği yapıp çocuklarınızı karanlık bir geleceğe sürüklemeyin diye. Yan komşum teyzesinin kızıyla evlendi 2 çocukları var ikisi de problemli. Yazık! Günah! O teyzen de emin ol bin beter kaynana olur dediklerine göre. Sizin eşin olacak kuzenine aranda geçen en ufak tartışma aile faciasına davetiye olacak. Hele ki annen teyzeme duşkunse yani birbirine düşkün kardeşlerse sen hep arada kalan ezilen olacaksın. Yol yakınken vazgeç bu sevdadan.

valla bana uygun olmayanı dibine kadar eleştiririm. Sende beni eleştirebilirsin istersen. Bana resmen sapıklık gibi geliyor. Asla sindirebileceğim birşey değil. Sizin aile de normalmiş ya böyle şeyler Allah bilir daha ne cahillikler normaldir böyle bir ailede. Kardeş gibi yetişmedik ne demek bir kere ya teyzenin oğlu amcanın oğlu halanın dayının oğlu onlar zaten senin kardeşin ekstradan bir kardeşlik eğitimin verilmiyor zaten bizlere. Bak siz kardeşsiniz evlenemezsiniz denmiyor yani. Çok şükür aklı selim insanlarız biz

teyzemin oğluyla teyzemin kızı evlendi 3 teyzem varda sonra boşandılar ve herkes küs ailede bir de çocuk... çok saçma yol yakınken dön derim.

aklı selim arkadaşlara temennim umarım kızınız ya da oğlunuz kuzeniyle evlenmez zira sapık ve ahlaksız bir çocuğa sahip olursunuz MAZALLAH....

Akraba evliliklerini tek tek ortaya çıkartıp konuşamayacağımıza göre? Kan bağı evlilikleri bana tuhaf geliyor. Başka diyecek birşey yok

Şöyle söyliyim benim teyzem çekilmez bir insan Allah korusun kvalidem olsun istemezdim. Daha iyi tanıdığınız ve şüphe ettiğiniz teyzeni kvalide olarak kabul etmek sonradan sizi üzmesin. Yada nasılsa teyzem çekerim diyorsanız o ayrı.

benim bir arkadasım evlendi teyzesinin oğluyla malesef cocugunun biri gelişim geriliği ile doğdu cocuk cok küçük yaştan beri bir sürü ameliyat oldu ve hep anne babasını suçluyor birbirinizden başka evlencek insan yok muydu diye doktorlar akraba evliliğine bağlamışlar cocugun durumunu.

teyze ne ya.. insan teyze oğluyla evlenir mi.. hadi eskiden cahillik varmış.. şimdi yakışıyor mu..

teyzem teyze olarak iyi bi teyze ama kv olarak guvenemiyorum iste bu zamana kadar teyze gozuyle gordugum icin kotu yonlerini farketmemistim
Tatlim sen onu bu zamana kadar da teyze olarak gormemissin hic. O senin icin potansiyel kayinvalideymis zaten. Teyzenin ogluyla evlenme ihtimalini normal karsiladigin icin. Bu kafada insanlar hala yasadigi icin ve bu kadar rahat konustugu icin cok uzgunum..

kesinlikle haklısın son derece eleştirilicek bir konu tam bir cehalet

Teyze anne yarisidir, ona kayinvalide gozuyle bakmayacaksiniz degil mi, annenizin kardesi o

Anne yarısı anne olacak yani...Umarım iyi olur evliliğiniz. Çocukların sakat olma risklerine karşı gerekli genetik testleri yaptırın bari; risk varsa yapmayın çocuk.

Bir toplumda cogunlugun yaptigi davranis o davranisin dogru oldugu anlamina gelmez.
Ornegin hindistandaki coklu evlilikler (cok yaygin ama bir kadinin 4 erkekle evli olmasi dogru mu sizce) ya da bazi arap ulkelerindeki cocuk gelinler (evet nikah dusuyor ama 13 yasinda bir kiz cocugunun 70 lik bir adamla evlendirilmesini sirf nikah dusuyor diye onayliyor musunuz gercekten???) Buna daha yuzlerce ornek verilebilir, bazi toplumlardaki yaygin uyusturucu kullanimi, baska bir toplumdaki erken cinsellik yasi, ya da bizim toplumumuzdaki baslik parasi, kanli carsaf adetleri, akraba evlilikleri.... evet toplumda yayginlar ama bu bizim ahlaki ve dogru bulmamiz gerektigi anlamina gelmez, cunku gecmisten gelen geleneklerin o devre gore bir oruntusu olsa da cogu bugun gecerliligini kaybetmistir.
O yuzden sizin cumle sulalenizin akrabasiyla evlenmis olmasi akraba evliligini mesrulastirmaz. Kimse kimseye nasil elestiriyorsun nerede yasiyorsun diyemez.

Son düzenleme:
sizin sorunuza cevap vermekten ziyade konu başlığınıza cevap vermek isterim.
hayır doğru bir evlilik değil.
ortada bir akraba evliliği söz konusu, bu ileride çocuklarınızın sağlığını olumsuz etkileyecek bir durum.
bence çok yanlış.

Teyzemin oğlu diyosun, teyzeni, kayınvalide gibi, sanki el gibi anlatıyorsun.

Teyze, teyze, ana yarısı yahuuuuu... Daha ne kadar yakın olabilir ki sana? :)

Ben teyzemin cocuklarıyla kardeş gibi büyüdüm, birlikte yer döşeklerinde sarmaş dolaş uyurduk ananemin evinde... Aklım almıyor bu kadar yakın akraba evliliklerini, Allah korusun inşallah ileride sorunlar yaşamazsınız.

Evet her ne kadar evime, düzenime karıştırmasam da eşin ailesi ile de evlilik oluyor.
Siz zaten akrabaymışsınız yani ekstra evlilik yapmış olacaksınız.

burda eleştirilerde ahlaksız ve sapkınlıkla da alakalı yazan arkadaşlar.... yaptığınız eleştrilerde 10 aileden 5inde bu durum var o zaman herkes sapık ve ahlaksızmı sizmi doğru olanı yapmış ahlaklı ve sapık olmamış oluyorsunuz geniş bakılacak kadar vahim bir durummuş şaşırdım, uyuşturucu çocuk gelin veya çokeşlilik nekadar alakalı görüyorsunuz bu durumla aynı kefeye koyamazsınız ....ben tasvip etmediğimi belirttim banada akraba evliliğinde karşı cinsim kardeşim gibidir ama ahlaksız ve sapık olmakla ne alakası var konu sahibide bunda yasak ve namahrem bir durum olmadığı için teyzesinin oğluna aşık bence cehaletle gerçekleri karıştırmayın......böyle bir gerçek var helal kılınmış sağlık sorunu olabilir ama sapıklık ahlaksızlık ne alaka......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…