sizce dogru evlilik mi?

Allahaskina dunya uzerinde erkek mi kalmadi konu sahibi?
colugunuz cocugunuz akraba evliliginden sakat bile dogabilir Allah korusun.
teyze anne yarisi zaten ya..offf cok yakinsiniz cok..
bence icinize sinmeyen seyi bahane edip bitirin bu isi.

Birbiriyle evlenen çiftler aileleriyle de evlenirler. Bu kadar net arkadaşım. Günlerce aynı yatakta sulalece yatarsıniz.

Olaya sevgi, ask diyince cok sadelestirmis oluyoruz, askin ve evliligin temelinde cinsellik, bir bakima cinsel cekim yatar. Yani x sahis bir akrabasina cinsel cekim duyuyor ve evleniyor, mesrulastirma yolu olarak da seviyorum, herkes yapiyor, dinen yasak degil gibi toplumsal normlari siraliyor. Bunlarin hicbiri bizim bireysel dogru ya da bireysel ahlak anlayisimizi degistirebilecek normlar degiller. Az once de dedim ya 12 yasinda bir kiz cocuguyla 80 yasindaki bir adamin evlenmesi de dinen yasak degil ama benim bireysel ahlak anlayisima ters, ya da seviyorum diyip bir kizin dayisiyla kacmasi, herkes yapiyor diye x bir davranisin tekrarlanmasi da ters.
Ama bunlarin hepsi size ya da toplumun geneline normal geliyor olabilir. Dunyadaki cesitliligin temeli de burdan geliyor zaten. Siz ve aileniz kendi dogrulariniza gore yasamaya devam edersiniz ama vay benim dogrumu nasil dogru bulmazsin diye kimsenin karsina gecemezsiniz.

dinimizce de bir sakıncası yok!! Cahil olan sizsiniz biz okumuş insanlarız bizim cahil aile olduğumuza ordan oturarak karar veremezsiniz. BİZE GÖRE NORMAL BİR DURUM DAHA DA GELMİŞ ELEŞTİRİYORSUNUZ UTANMADAN SAÇMALIYORSUNUZ BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

evet bır kısıyle evlenırken aılesı ıle de evlenıyorsun ama mesafenı korursan ve her ıkı es adayı da eslerı ıle aılelerı arasındakı dengeyı saglayabılıyorsa sıkıntı olmuyor ama sız akrabasınız ve cok yakınsınız bana gore teyzemın cocugu=kuzenım=kardesımdır o gozle bıle bakamam ama sız sevmısınız-ıstemısınız sızın hayatınız yalnız sunu soyleyım en ufak bır sorunda herseyınızı aılenız bılecek cunku aılelerde yakın akraba...
ve bır soz vardır akrabanın akrabaya ettıgını akrep etmezmıs...
gerısı sıze kalmıs..

kimsenin karşısında değilim sadece eleştrilen üslup ve acımasızlığa tepkim....12 yaşındaki kız 80 yaşındaki adamla yada dayısına kaçmış kıza normal gözle baktığımıda nerden çıkardınız ben sadece akraba evliliğinde sorun sağlık açısından olabilir ama ahlaki ve dinen sakıncası olmaz diyorum ve bunu ben söylüyorum bana göre yani.... ailem annem babam kardeşimle ortak hayattayız bana göre teyze oğluyla ben evlenmem ama kardeşim evlendi aynı anne ve babaya sahibiz bilmem anlatabildimmi bunun aile yapısıyla ne alakası var cinsel çekimden bahsetmişsiniz evlendiğimiz insanlarla birbirimize sadece cinsel obje gözüyle bakıpmı evleniyoruz neyse konu uzayacak daha fazla ifade etmek istemiyorum kendimi çünkü artık neyi eleştirdiğiniz yada yargıladığınız hakkında farklı düşüncelere sevk edeceksiniz beni.....bu kadar sapkınlıklarla bu mevzu nasıl örneklendiriliyor bunuda anlamış değilim.....

Tamamen yanlış teyze anne yarısıdır ya

Ayrıca doğru düşünüyorsun teyzen kayınvaliden olacak asla hiçbir şekilde senden çekinmez istediğini yaptırır ona mecbur kalıcaksın.

Teyzemin oğluyla birbirimizi sevdik istedik deyince bir tüylerim diken diken oldu.
80 milyon kişinin yaşadığı Türkiye'de başka erkek yok muydu?

Diğer lafa gelirsek de evet evlenince eşinin ailesi ile de evlenmiş oluyorsunuz.
Ancak siz zaten aynı ailedensiniz.

Neyse benim de uzatacak vaktim yok zaten, sadece sizin sapkinca buldugunuz ornekteki 80 lik adamin karsisina gecip yaptiginin sapikca oldugunu soylerseniz "neresi sapikca, kiz adetini görmüş, seviyorum, asik oldum, dinen caiz, nikah dusuyor, ayrica toplumun yarisi kendinden kucuk kadinlarla evleniyor, bana sapik diyemezsin" diyecektir bunu da unutmayin. Iyi gunler

birde dayıyı konuştursaydınız gerçekten bu örneklerle anlatmak istediğiniz şeyi anladım ama daha öncede belirttiğim gibi aynı kefeye koymuyorum akraba evliliğini denk tutamıyorum bu da benim görüşüm sosyolog değilim akraba evliliği yaşamış insanlara saygı duyuyorum...ahlak dışı ise sapkınlıksa dışarda tecavüzcü ve tacizci namussuz insanlar var ensest var bunlara çözüm bulunmalı tabiki .....yani aynı şeyleri düşünüyoruz yanlız ayrıldığımız nokta akraba evliliğine ben ılımlıyım sizde çok nazikçe anlattığınız gibi karşısınız......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…