bu ne şimdi.. dur bende alkislayim bi kerameti var heralde..
birde algısı kapalı deyince çocukça bluuyorsun biraz düşün ne anlama gelir?bu ne şimdi.. dur bende alkislayim bi kerameti var heralde..
birde algısı kapalı deyince çocukça bluuyorsun biraz düşün ne anlama gelir?
gerçekten anlamını merak ettigimimi sandın.. mesela seni ti ye aliyor olabilirmiyim
bunu herkes yapıyor derken herkesin yaptığı doğrudur demiyorum bu katı eleştrilere maruz kalıyor diyorum ....yani akraba evliliği yapmış herkes cahil ahlak dışı davranıyor gibi algı yaratıyorsunuz sağlıklı değil denmesi benide burada akraba evliliği yapmış yada yapacak olan arkadaşları da kırmak yerine daha mantık süzgecinden geçmiş cümlelerle kırmadan da eleştirilebilir diyorum.....size istinaden değil ama diğer arkadaşlardan bu aşağılayıcı tutumuda ben cahilce ve ahlak dışı buluyorum...miras vb konularda emin olun o köhne düşünceler benim ailemdeki akraba evliliklerinde yok sadece aşk ve sevgiş evlillikleri mevcut ..erkek kardeşim teyzemin kızıyla birbirlerini sevdiler ve evlendiler bu benim kardeşimin sapık ahlaksız cahil ve medeniyetsiz olduğunu göstermiyor.....
dinimizce de bir sakıncası yok!! Cahil olan sizsiniz biz okumuş insanlarız bizim cahil aile olduğumuza ordan oturarak karar veremezsiniz. BİZE GÖRE NORMAL BİR DURUM DAHA DA GELMİŞ ELEŞTİRİYORSUNUZ UTANMADAN SAÇMALIYORSUNUZ BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLvalla bana uygun olmayanı dibine kadar eleştiririm. Sende beni eleştirebilirsin istersen. Bana resmen sapıklık gibi geliyor. Asla sindirebileceğim birşey değil. Sizin aile de normalmiş ya böyle şeyler Allah bilir daha ne cahillikler normaldir böyle bir ailede. Kardeş gibi yetişmedik ne demek bir kere ya teyzenin oğlu amcanın oğlu halanın dayının oğlu onlar zaten senin kardeşin ekstradan bir kardeşlik eğitimin verilmiyor zaten bizlere. Bak siz kardeşsiniz evlenemezsiniz denmiyor yani. Çok şükür aklı selim insanlarız biz
Cahillikle ne alakası var ya illa millete kendi doğrunuzu kabul ettirmeniz lazımteyze ne ya.. insan teyze oğluyla evlenir mi.. hadi eskiden cahillik varmış.. şimdi yakışıyor mu..
evet bır kısıyle evlenırken aılesı ıle de evlenıyorsun ama mesafenı korursan ve her ıkı es adayı da eslerı ıle aılelerı arasındakı dengeyı saglayabılıyorsa sıkıntı olmuyor ama sız akrabasınız ve cok yakınsınız bana gore teyzemın cocugu=kuzenım=kardesımdır o gozle bıle bakamam ama sız sevmısınız-ıstemısınız sızın hayatınız yalnız sunu soyleyım en ufak bır sorunda herseyınızı aılenız bılecek cunku aılelerde yakın akraba...kizlar teyzemin ogluyla sozluyum,birbirimizi sevdik kendimiz istedik yani sozlumden yana hicbir sikayetim yok ama annesi yani teyzem biraz takintili ufak seyleri buyutup bizim aramizi bozmasindan korkuyorum sizce sadece erkekle degil ailesiylede evlenilir sozu dogrumu yoksa onemli olan sozlumle aramizdaki bag mi? kvden yakinanlari gordukce ister istemez tedirgin oldum..
kimsenin karşısında değilim sadece eleştrilen üslup ve acımasızlığa tepkim....12 yaşındaki kız 80 yaşındaki adamla yada dayısına kaçmış kıza normal gözle baktığımıda nerden çıkardınız ben sadece akraba evliliğinde sorun sağlık açısından olabilir ama ahlaki ve dinen sakıncası olmaz diyorum ve bunu ben söylüyorum bana göre yani.... ailem annem babam kardeşimle ortak hayattayız bana göre teyze oğluyla ben evlenmem ama kardeşim evlendi aynı anne ve babaya sahibiz bilmem anlatabildimmi bunun aile yapısıyla ne alakası var cinsel çekimden bahsetmişsiniz evlendiğimiz insanlarla birbirimize sadece cinsel obje gözüyle bakıpmı evleniyoruz neyse konu uzayacak daha fazla ifade etmek istemiyorum kendimi çünkü artık neyi eleştirdiğiniz yada yargıladığınız hakkında farklı düşüncelere sevk edeceksiniz beni.....bu kadar sapkınlıklarla bu mevzu nasıl örneklendiriliyor bunuda anlamış değilim.....Olaya sevgi, ask diyince cok sadelestirmis oluyoruz, askin ve evliligin temelinde cinsellik, bir bakima cinsel cekim yatar. Yani x sahis bir akrabasina cinsel cekim duyuyor ve evleniyor, mesrulastirma yolu olarak da seviyorum, herkes yapiyor, dinen yasak degil gibi toplumsal normlari siraliyor. Bunlarin hicbiri bizim bireysel dogru ya da bireysel ahlak anlayisimizi degistirebilecek normlar degiller. Az once de dedim ya 12 yasinda bir kiz cocuguyla 80 yasindaki bir adamin evlenmesi de dinen yasak degil ama benim bireysel ahlak anlayisima ters, ya da seviyorum diyip bir kizin dayisiyla kacmasi, herkes yapiyor diye x bir davranisin tekrarlanmasi da ters.
Ama bunlarin hepsi size ya da toplumun geneline normal geliyor olabilir. Dunyadaki cesitliligin temeli de burdan geliyor zaten. Siz ve aileniz kendi dogrulariniza gore yasamaya devam edersiniz ama vay benim dogrumu nasil dogru bulmazsin diye kimsenin karsina gecemezsiniz.
kimsenin karşısında değilim sadece eleştrilen üslup ve acımasızlığa tepkim....12 yaşındaki kız 80 yaşındaki adamla yada dayısına kaçmış kıza normal gözle baktığımıda nerden çıkardınız ben sadece akraba evliliğinde sorun sağlık açısından olabilir ama ahlaki ve dinen sakıncası olmaz diyorum ve bunu ben söylüyorum bana göre yani.... ailem annem babam kardeşimle ortak hayattayız bana göre teyze oğluyla ben evlenmem ama kardeşim evlendi aynı anne ve babaya sahibiz bilmem anlatabildimmi bunun aile yapısıyla ne alakası var cinsel çekimden bahsetmişsiniz evlendiğimiz insanlarla birbirimize sadece cinsel obje gözüyle bakıpmı evleniyoruz neyse konu uzayacak daha fazla ifade etmek istemiyorum kendimi çünkü artık neyi eleştirdiğiniz yada yargıladığınız hakkında farklı düşüncelere sevk edeceksiniz beni.....bu kadar sapkınlıklarla bu mevzu nasıl örneklendiriliyor bunuda anlamış değilim.....
birde dayıyı konuştursaydınızNeyse benim de uzatacak vaktim yok zaten, sadece sizin sapkinca buldugunuz ornekteki 80 lik adamin karsisina gecip yaptiginin sapikca oldugunu soylerseniz "neresi sapikca, kiz adetini görmüş, seviyorum, asik oldum, dinen caiz, nikah dusuyor, ayrica toplumun yarisi kendinden kucuk kadinlarla evleniyor, bana sapik diyemezsin" diyecektir bunu da unutmayin. Iyi gunler
neyle alakasi başka.. bal gibide cahillikCahillikle ne alakası var ya illa millete kendi doğrunuzu kabul ettirmeniz lazım
Dinen caizmisMidem bulandı bu resmen ensest ya, bir insan nasıl o gözle bakar kuzenine.. Gerçi buna müsaade eden aileleriniz de ayrı bir kafa, çok ilginç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?