Sizce En Büyük Dert Ne?

Gerçekten yaşamayan bilmez ama insan çok zor olduğunu tahmin ediyor.
Acaba evlat acısında küçük büyük fark var mıdır mesela 20 yaşında gencle 2 yaşındaki bebek aynı acı mıdır
Kıyasa gel ya, konunuza üzülüp yorum yapayım derken su alıntı vazgeçirdi.evet hanımefendi 2 yaş da aynıdır karnındaki 2 aylık da sen 90 yaşındayken 70 yaş evlat acısı da aynıdır . Candir çünkü canında hissettiğin!

Siz kendi capinizda bı ev parasına üzülüyorsunuz biri de kendi bütçesinde bin liraya üzülür anlatabiliyor muyum? Bı öğrenci bı kalemini kaybeder üzülür mesela. Her kayıp kişiye özeldir. En çok parayı siz kaybetmediniz en çok üzülen de siz olamazsınız

En büyük dert bence ömür boyu vicdan azabi çekecek bir sey yapmak veya onurun,gururun kırılacak bir kötü bir olay yaşamaktır.Mesela katil olmak,tecavüze uğramak….Tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmak,felç kalmak,evlat acısı…Bunlar da büyük dertler.Geri kalan dertler zamanla aşılır gibi geliyor.

Gerçekten yaşamayan bilmez ama insan çok zor olduğunu tahmin ediyor.
Acaba evlat acısında küçük büyük fark var mıdır mesela 20 yaşında gencle 2 yaşındaki bebek aynı acı mıdır
Buyuk cocukla yasanmisligin daha fazladir anilari dusunup dusunup daha cok uzulebilirsin belki ama bebekte aynidir. Hepsini doguruyorsun sanci cekiyorsun uykusuz kaliyorsun emek veriyorsun.. ve oyle guzel mucize ki rahmine dustugu andan itibaren sevgisi basliyor..

Allah aileme sevdiklerime sağlık sıhhat versin onların acılarını göstermesin bana yeter. Para dediğin yerine gelir ama allah kimseyi sağlığından etmesin acısını göstermesin. Evet eşinizin yaptığı yanlış ama allah sağlıktan etmesin acı verm4esin onun dışında her şey yerine gelir.

Arkadaşlar mesajlarınız için teşekkür ederim haklisiniz hepiniz.
Dert kişiye özeldir büyük küçük o kişinin durumu ve tutumuna göre.
Evlât acısını sordum bazılarınız kızmış ama neden sordum kaynanam 2 kızını 4 5 yaşlarında kaybetti hep der iyiki ölmüşler beni cennete götürecekler ve hüznünü hiç görmedim acaba küçük olduğu için böyle diye merak ettim ama bence fark etmez evlat evlattır.

En büyük dert bence ömür boyu vicdan azabi çekecek bir sey yapmak veya onurun,gururun kırılacak bir kötü bir olay yaşamaktır.Mesela katil olmak,tecavüze uğramak….Tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmak,felç kalmak,evlat acısı…Bunlar da büyük dertler.Geri kalan dertler zamanla aşılır gibi geliyor.
Çok haklısınız yengem hastaneye yürüyerek gitti ama bacakları tutmadan çıktı hala yatalak ve zengin bi kadın tedavisi olmayan hastalık çok zor Allah uzak tutsun inş

En büyük dert o an yaşadığın derttir..
Bir diğerini tatmadan bilemezsin. En büyük dert sende var sanırsın çünkü bildiğin ondan ibaret.

Ben sizinkine cok benzer bir süreçten de geçtim. Çektim cektim kabullendim.
Sonra evladım oldu erken doğumla 32 gün yoğun bakımda kuvozde kaldi. O zaman bambaşka dert sahibi oldum.
Sonra 1 buçuk yasina kadar sağlık sorunları oldu.
Müdahalesiz kakasini yapmıyordu.
Kaka evet dümdüz kaka. En büyük derdim kaka oldu o zaman işte.
:)

Kaynanasiydi, kocasıydı, parasıydı, evladıydı, kakasiydi derken dogru düzgün yaşayamadan gideceğiz bu dünyadan. Hayat..
Aynen bebeğinin günlerce kaka yapmaması o an için en büyük dert yaşadım.

Çocukları deli gibi sevmene rağmen, hiç bir zaman çocuğunun olmayacağını bilmek. Bir şekilde bunu kabullenip, sindiriyorsun. Ama çevrendeki insanların ısrar kıyamet akıl vermesi benim en büyük derdim.

Çocukları deli gibi sevmene rağmen, hiç bir zaman çocuğunun olmayacağını bilmek. Bir şekilde bunu kabullenip, sindiriyorsun. Ama çevrendeki insanların ısrar kıyamet akıl vermesi benim en büyük derdim.
Evet buda büyük dert
Evlenmek isteyen evlileri
Çocuğu olmayan çocuğu olanları
Evi olmayan evi olanları kıskanır.
Mesela ben evi olani nasıl almış ne güzel niye bize nasip olmadı diye üzülüyorum

Herkes bişeyle sınamıyor işte paramız vardı çok kolay bi sekilde alabilirdik ama eşimin ağır davranmasi ve sonunda almak zorunda kalacak dedim çünkü evimiz satıldı bu seferde parayı kaptırdı hayalle yine suya düştü
Allah daha büyük dert vermesin
Insanlar cocuk evlilik ev sormasınlar yaa

Insanın başına bi olay veya acı bişey gelir ya zannedersin en büyük benim derdim.

Sizce En Büyük Dert nedir
Yaşayanlar nasıl atlattınız ne kadar zaman aldı.

Ben konu açmıştım eşim benden izinsiz ev paramızı kaptırdı demiştim yıllarca ev hayali kurup tam alma zamanında bunu yaşatmasi çok büyük bi hayal kırıklığı yaşattı 1 ayı geçti içimdeki öfke geçmiyor eski neşem enerjim de yok bişey yapasım yok....

Bence ani kayıplar en acı sağlık ölüm para vb....
Her insanın acı eşiği farklidir.Birinin derdi başka insanın hayali olabilir.Rabbim sinamasin ama en büyük dert evlat açısıdır şu hayatta.Bazen okuyoruz burada sevgilimden ayrıldım ölmek istiyorum,diyen gençlerimizi.Bazen kızıp bazen gülüyorum .Hayatta hiçbir şey görmedikleri o kadar belli ki.Eskiler der ya Allah beterinden korusun.Annemin duasidir.Rabbim bu acıyı unutturacak başka acı vermesin

En büyük derdimi çocuğumun olmaması sanırdım o kadar isterdim ki bunu Allah bir kapı açtı hiç ummadığım yerden bir yardım geldi tık tık sorunsuz önce rahim ameliyatı tüp bebek embriyo dondurma yaptırdık ilk ki tutmadı yıkıldım ikiyi kendi imkanlarımızla yaptık dondurulmuş embriyomuz vardı oda tutmadı üçte kendimiz yaptırdık büyük bir borçla çok erken öğrendim pozitif olduğunu 6. Gününde dünyalar bizim oldu kalp atışını duydum 8 buçuk hafta her gün alarmlar kurup günde 8 ilaç iki iğneyle tutundu bebeğim kontrole giderken kalbinin durduğunu öğrendim o anki acıyı daha önce hiç birşeyde yaşamadım ben Allah yaşatmasın bedenim bebeğime mezar olmuş 3 gün boyunca içimde cenazesini taşımışım her gün elim karnıma gidiyor delirecek gibi oluyorum hayallerimi kaybettim bomboş kaldım bütün varlığımı da kaybetsem bu acının zerresi etmez bu kadar üzüldüğünüze değmez ev gelir araba gelir para kazanılır kaybedilir hayat bu ama can geri gelmiyor

Bu konu Bi beni mi rahatsız etti ya. Niye dert yarıştırıyorsunuz eşeliyorsunuz milleti beterin beteri var en azından bunu şunu yaşamadım diye rahatlamak için mi?

Insanın başına bi olay veya acı bişey gelir ya zannedersin en büyük benim derdim.

Ben konu açmıştım eşim benden izinsiz ev paramızı kaptırdı demiştim yıllarca ev hayali kurup tam alma zamanında bunu yaşatmasi çok büyük bi hayal kırıklığı yaşattı 1 ayı geçti içimdeki öfke geçmiyor eski neşem enerjim de yok bişey yapasım yok....

Kardeşlerim kanser oldular biri gitti diğeri oturmuş sırasını bekliyor ve sen çaresizce izliyorsun.saglik diyorum yani

Herkes bişeyle sınamıyor işte paramız vardı çok kolay bi sekilde alabilirdik ama eşimin ağır davranmasi ve sonunda almak zorunda kalacak dedim çünkü evimiz satıldı bu seferde parayı kaptırdı hayalle yine suya düştü
Allah daha büyük dert vermesin
Insanlar cocuk evlilik ev sormasınlar yaa
Travmanızı başkasının travmaları ile karşılaştırmayın. Paranızın gitmesi asla bir ölüm ile bir tutulamaz. Ve evet küçüğünden büyüğüne hepsinin acısı aynı. Ben kaybettiğimde ölmek istedim. Yaşayacağına çare olsaydı hiç düşünmeden evimi arabamı tüm mal varlığımı satar yaşatırdım. Para ve can aynı kategoride bulunabilecek şeyler değil.

Evet buda büyük dert
Evlenmek isteyen evlileri
Çocuğu olmayan çocuğu olanları
Evi olmayan evi olanları kıskanır.
Mesela ben evi olani nasıl almış ne güzel niye bize nasip olmadı diye üzülüyorum
Ben öyle şeylere takılmıyorum.. Aksine biri ev, araba alsın o kişi adına çok seviniyorum. Tabi bu zamanda geliri ile yaşantısı bir olmayan insanları gördükçe şaşırmıyor değilim..

Evlatlarımızın sağlık sorunu Rabbım kimseye evlat acısı vermesin . Hersey zamanla çözülür unutulur ama saf masum melek yavrularimiza çaresizlik çok büyük bir dert .

Back
X