Sizce erken mi davraniyorum.. :/

yorum icin tesekkur edrim canim :)

hani gorusturme iside syle oldu hani babama syledm o da dedi gelr bi tansrm .yani sevdgm cocugun nasl bri oldgnu bilnel icn.durup hemen evlenin demez .hic bi baba demez. hayr olanak verseler bzde bu yasta evlenmeyz zaten :)

tesekkur ederim dikkate alacagim :)

tesekkurler. dua edin :)

tesekkur ederim ablacim :)

insallah ablacim :)
tesekkur ederim :)

zaman ne getirir insana belli olmaz orası.daha 17 yaş nedir ki ciddi ilişki,evlilik diyorsun.

ben 17 li yaşlarımda aşk zannettiğim her duyguyu ciddiye alıp evlenmeye kalksaydım,şu an 100 tane kocam olurdu.

DİP NOT:bu arada ben 17 yaşımda brad pitt le evlenmek istiyordum.(gerçi halen aklımın bi köşesinde ama eldekiyle idare ediyorum)

aslinda bi ara bende brad pittle takiliyodum da sonra dedim bana ters. terkettim onu

meraba canım :) seni konu hakkında pek yadırgamıyorum bu hemen hemen hepimizin geçirdiği dönemlerden biri. kişilik yapı gereği her yaşta ciddi düşünebilir insan. benim de lise zamanlarımda 3 buçuk yıl süren ilişkim olmuştu ailemle tanıştırma gibi birşey olmamıştı ama ben o zamanlar evleneceğim bu çocukla gibi şeyler söylerdim. 8 yıl sevgili kalıp evleneceğiz falan derdimm :) şimdi gülümseyerek hatırlıyorum o zamanları :) dediğim gibi insan ciddi düşününce her yaşta ciddi düşünüyor :) ama zaman insanları değiştirir çok şey alıp götürür. ikinizde şuan ergenlik dönemindesiniz duygularınız farklı karakterleriniz oturacak dahaa kendinize has düşünceleriniz daha netleşecek.. bence ailenle bu konu üzerinde knuşmak yerine flörtüne devam etmelisin ama bu kadar da ciddiye almamalısın bakalım zaman ne gösterecek önünüzde yıllar var. benim çevremde ortaokulda tanışıp 10 yıl sevgiili kalıp evlenenler bile var.. ama altını çizerek belirtirim ki insanlar değişiyorlar sende değişeceksin. bunları düşünme derslerine çalış onunla vakit geçirmek istiyorsan da geçir eğlenin sinemaya gidin arkadaşlarınızla beraber vakit geçirin. :)

Son düzenleme:

tesekkur ederim ablacim. :)

evet erken davranıyorsun... lise 2 de ileriye dönük de ne demek :) işiniz yo gücünüz yok... aileye bağımlı yaşarken ileriye dönük düşünmek hiç mantıklı değil.. ha tamam ahlaki çerçeveyi aşmadan güzel bir arkadaşlık olsun hele bir ünv yi kazanın... ünv deyken bile evlilik için erken olabiliyor... iş bulmadan askerliği yapmadan evlilik filan düşünülmez....... sen edebinle ahlakınla dostluk arkadaşlık yap olsun bitsin... öss ye çalışın... eliniz ekmek tutsun önce.....

Canim, daha cok erken be. Ne evliligi???
Lisedeyken, aklim fikrim arkadaslarla gezmek ve futbol, basket oynamakti. Anliyacagin tam bir erkek Fatma idim.
O zamanlar, herkes bana bu yasa gelmissin halen top arkasinda kosturuyorsun, ne zaman buyuyeceksin diyorlardi.
Simdi ise, ah ne iyi yapmissin o zamanlar doya doya cocuklugunu yasamissin diyorlar.
Etrafinda, arkadaslarin, tanidiklarinin, okul arkadaslarinin erkek arkadaslari olabilir ama bunu bir marifet olarak gorme ve sakin ozenme.
Sen hayatina bak ve en onemlisi okuluna odaklan.
Cocuklugunu, gencligini bu kadar cabuk tuketme Allah askina, degmez!!!

canım ben nişanlımı orta sonda tanıdım. 13 yaşlarındaydık.... tüm güzel yıllarımız beraber geçti... ist.un her köşesinde yaşadık aşkımızı... ilk kez kestane şekerini de onla yedim ilk nargilemi de onla içtim, ilk kez o araba kullandırdı bana, ilk kez onunla sinemaya gittim, ilk kez ilk kez ve onlarca şey.... hep çok sevdik birbirimizi bir gün olsun eksilmedi aşkımız artarak devam etti... ikimizde birbirimizi gözümüzden sakınırız. hala şımartır beni.. süprizler yapar öper koklar... lisede de aynı lisedeydik, sonra ünv. ler kazandık. ben öğretmen o mühendis oldu...10 yılımız bitiyor bu sene. ben bilirim çocukluk aşkını kesinlikle de yargılamam seni hatta inan bana çok özel bir şey... bence şans verebilrsniz birbirinize..

ayrıca eklemek isterimki bende senin gibi hep geleceğe dönük düşündüm hayatımda... o bana demişti benim evlenceğim insan sensin diye... hayırlısyla geliyor o günler.. bu yılın sonunda da düğün var.. hayal kurmak güzel şey. aşkın yaşı yok... sadece şekil değiştiriyor.. 13 yaşında elini tutarken titrerken, bakmaya utanırken dışarıya bile çıkamazken 23 yaşında öpe öpe koklaya koklaya doyamaz hale geliyorsn milletin içinde de olsan :))

Son düzenleme:

yani pes etmek yok :)
destegin icin tesekkurler ablacim :)

Kişi kendini bildiği , kendine saygısı olduğu sürece prensiplerine bağlı kaldığı sürece kullanılma gibi bir şey yaşamaz diye düşünüyorum. Kimseye gözün kör olacak kadar bağlanma her zaman bi yanın uyanık olsun mantığın aklında bir yürüsün sorun yaşamazsın. Ne evliliği daha canım ya , ben de lise sondayım 2 ay kaldı sınava harıl harıl çalışıyorum , sana tavsiyem evlilik falan bunlar her zaman olabilecek şeyler, zamanın varken çalış iyi bir kariyer sahibi ol evlilik hayatında da çok mutlu olursun, ha hiç erkek arkadaşım olmıyacak mı falan diye sorarsan tabi ki olucak amma dengede tutmasını bil ve önceliğin okulun olduğunu unutma..

Canım ne yapmışsın sen nikah gününüde konuşsaydınız iki ayda ?
2,5 yıllık ciddi bi ilişkim var henüz babama söyleyecek kadar ileri düzeyde değiliz yani helal olsun
Çok çok erken davranmışsın.
Ayrıca ciddi düşünüyor olabilirsin kimse ayrılmak için başlamaz ilişkiye.
Yürürse yürür yürümezse sonu mecbur ayrılık hepimiz isteriz ilk aşkımızla evlenmeyi ama herkese nasip olmaz.
Çocuğuda korkutma ilk zamanlardan babama anlatıcam çok ciddi düşünüyorum falan diye uçuverir erkekler sıkmaya gelmez benden söylemesii

hımm lise 2 den beri kaç kişiye aşık olup mutlu bir evimiz olacak diye düşündüm acabaaa off hatırlayamadım ya geçer geçer bu da hemen böyle şeyler düşünme hayat çok güzel gez toz insanları tanı en doğru gelenle hayatını birleştir ve birlikte ölene kadar mutlu yaşa benim şahsi fikrim bu yönde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…