Sizce erken mi davraniyorum.. :/

baban la tani$masi kotu deilde goru$turme maksati a$iyor sizi
anne baba nin kizinin kimelrle gezdigini bilmesi iyi bi$ey bu devirde , in$allah benim kiz da aha bu arkada$im der ( babasi duymasin ama :) )

evlenmeyi çikar aklinda bi kere
gez toz sinemaana git, kendini kullandirmanin SINIRlarini ogrenmi$indir sen mutlaka
o sINIRI a$amassan iyi olur
yazdigindan anladigim babadan ba$ka bi kizda çikmaz zaten :) yani sen biliyorsundur nerede duraacagini
dersine çali$ universiteyi oku bitir sonra du$un evliligi
hem belki sen bulursun ba$kasini uni ye ayak absar basmaz :)

bende yaptım öyle bi hata babama söyledm hatta babam için çok zor oldu fakat tanıştrdm.gözüm hiçbşy görmemişti çünkü çok sevmiştim.o benden bi sınıf büyüktü.o üniversteye gittğinde beni aldattığını duyduğumda dizlerim tutmayıp yere yığılmıştm.daha ileri gitme bence.daha lise 2desn.duyguların kararların doğruların daha yerine oturmadı bile henüz.ve böyle bişeyn yıkımı gerçekten insanı çok etkiliyo.benim hayatımı nerdeyse 2 sene geri itti sanki.çok erken çoooook.tmm baba sen haklısın de ve erkek arkadşını daha çok tanımaya ve güzel zamanlar geçirmeye bak derim bi ablan olarak..

Bu Türkçe bir yazı mı anlayamadım.Türkçemize sahip çıkalım.Dilini kaybeden herşeyini kaybeder.

bismillah :) bi dur ya bu yaşta

daha neler çıkacak karşına, iyi vakit geçirmeye bak ve kimseyi daha şimdiden bu kdr ciddiye alma.

cok tatlisiniz bana esimle beni hatirlattiniz.biz lise 1in sonunda cikmaya basladik hazirlikta okuduk 2 yildr cok yakin arkadastik ayni siniftaydik yani bizi hep ayirmaya calistilar dersleriniz etkiler fln filan diye ozellikle dersane hocalarimiz ama biz ayrilmadik sonra ben de oda farkli uni.lere gittik iliskimiz devam etti iki sene ayri sehirlerde olmamiza ragmen ve sonrada o geldi isine girdi bende hala okuyorum uni son siniftayim ve biz bu yaz evlendikkkk..he aynisi olcak diyemem o yaslarda bizde cok elestirildik ama cok seviyoduk ailelerimiz biliyodu ve onayliyolardi sevgimizi bildiklerinden ama ogretmenler falan bunaltiyodu arada..simdi mutluyuz.illa biter denemez.bizde ciddi baslamistik o yasta ve ciddi bitti.benim ilk sevgilimdi o:) insallah sizinde oyle olur fakat olmama ihtimalide yuzde 90 cevremde gorduklerimden soyluyorum.cok kaptirma kendini ama ockta umutsuz olma hayat ne gosteririse onu yasiycaksin size mutluluklar:)

Babana bunu soyleyebilmen vede babanın anlayışla karşılaması hoşuma gitti ama canım bu yaşlardaki dusuncenle ilerideki düşüncelerin çook farklı olacak sonra pişman olacaksın.

Tebessüm ettim bir an.Cok tatli anlatmissin derdini.Senin gibi kizlar kaldimi bu devirde liselerde...

Sıkma kendini Kaderinde Varsa Eğer Olur Rabbim bilir... Ama Sana Abla Tavsiyesi Daha Lise Çağlarındasın İleriye Dönük Düşünmen Güzel Fikir ama Erkekler Senin gibi Düşünmezler... Ergenlik Çağındaki her erkek günlerini delidolu mecara biraz cinsellik üzerine kurarlar. Acele etme Hemende kendini Kaptırma hemen güvenme. Umutta bağlama. İlersini biz bilemeyiz rabbim bilir. Kaderinde kim varsa onunla evleniceksin zaten Aceleci olma. Şu Güzel Günleri Hayatın Akışına bırak emin ol ki Sana Laik bir erkek çıkıcak karşına

Düşüncelerin,hissettiklerin bence çok güzel.Ama ne biliyim babanla tanıştırmak için biraz acele etmişsin.Hem daha lise2. sınıftasınız,düşünsene liseden 2 sene üniversiteden 4 sene en az 6 sene var evlilik ve bu gibi durumlara girişmek için.Bence çok erken davranmışsın,biraz gezip dolaşıp sevginizin tadını çıkarın.

bende ilk aşkımla lise 1den sonra tanıştım
şimdi 22 yaşındayım, hiç uzun ayrılıklar yaşamadık ve hala beraberiz
ne kadar ciddi olduğumzda ortada zaten :)
canım ama sen çok erken davranmışsın ya daha birbirnizi bile tanımıyorsunuz
gezin tozun ilişkinizin temellerini atın gelecek için..
2 ayda ne ciddiyeti :)
bende senin yaşındayken senin gibi düşünürdüm tek biri olsun diye, halada o kafadayım
bu olmadı onla olsun o olmadı başkası olsun yada öylece takılalım falan hiç istemedim
bak en güzel zamanlar tadını çıkarın dersleri aksatmayın :)

hhaa hhaa aklıma 8. sınıfa giderken ki sevgilim geldi...tabi o benden büyüktü biraz...aman allahımmm ne çok seviyorduk birbirimizi bütün mahalleyi toplayıp çocuk aklımızla aramızda söz yaptık yüzüklerimizde vardıne günlerdi yha...tabi sonra ayrıldık zaten çok fırtınalı bir aşktı bizimkisisonra ben evlendim tabi ama şansa bak ki evlenmeden önce en son onunla konuştum mutluluklar diledi içi yanarak aa bak bi ara da 16 yaşındaydım arkadaşlarla toplanıyoduk her hafta birinin evinde tiyatroyla ilgilenen bi arkadaşımız vardı kafasına masa örtüsü geçirip sözde bize imam nikahı kıymıştı gırgırına...ne günlerdi yha.....

ama gerçekten babana burdan bir alkışşşş

Kim kimi kullanıyor, kim niye kullansın seni tatlım?
Sen böyle bir niyeti ancak karşındaki insan ile birliktelik yaşarsan anlayabilirsin, biz ne diyebiliriz ki? Bak şimdi, bir defa şunu söylemeliyim ki evlilik düşüncesi için henüz çok gençsin... Kimle flört edersen et, bu düşünceyi kafandan atmadığın müddetçe mutlu olamazsın. Ama sanırım sen mutlu da olmak istemiyorsun; anladığım kadarıyla senin öncelikli amacın ''yara almamak''..
Tüm ilklerini yaşadığın bir insanla evlenmek istemen çok doğal, ne yazık ki bu isteği her genç kız gerçekleştiremiyor bu devirde... Pek azımız şu an lise aşkıyla evlidir...
Sen bunları kafana takma, erkek arkadaşını tanımaya çalış, seni üzmeye meyilli mi, iyi niyetli bir insan mı, kişiliği nasıl önce bunları tart.. Zaten bu bilinçte ilerlersen kimse seni kullanamaz. Flört etmek; kullanılmak demek değildir. Bilakis, bu niyeti anlamak için iyi bir fırsattır.
Babana söylemişsin, çok da iyi yapmışsın bence. Ama keşke daha farklı bir üslupla dile getirseydin. Örneğin; ''görüştüğüm bir insan var baba, senin de haberin olsun istedim, sen de bil istedim, gizli bir şey yapmak istemiyorum''.. gibi. Hem baban memnun olurdu, kızım benden bir şey saklamıyor diye. Hemen evliliği düşünmesen bile baban bunu hissetmiş olacak, sana akıl vermiş. Bence baban gayet modern bir insan. Kıymetini bil, zaten baban böyle biri olmasaydı sen bunu ona söylemeye cesaret bile edemezdin :)
Aşkınla devam et, çok seviyorum diyorsun ne kadar güzel.... :) Sevmek, sevilmek güzeldir o yaşlarda. Belki de gerçekten uzun ömürlü olur sevginiz. Bunu yaşamadan bilemezsiniz...
Güzel günler görmen ümidiyle... :)

okurken cok güldüm k.bakma canım daha 16yasındasın 2ayda nasıl güvendinde nasıl sevdin emin ol bu yazdığın 3sene sonra aklına gelince veya 3 sene sonra böyle yazı görünce güleceksin...

konuya gelince hoslanmak sevmek sevilmek güzel seydir ciddi olamazsınız siz emin olki !!! sen simdi üniversitei düşün orda ne ahmetler ne mehmetler cıkacak karsına...aklına bile gelmıcek bu cocuk
sakın annenle babanlaa tanıstırma

şuan sevgilin olduğu zaman yalnızca vakit öldüreceksin zamanın boşa geçecek,derslerin aksayacak,bugun ne gıysem yarın nereye gitsek aklın fikrin bunlarda olacak,herkes biliyor ki lisede yaşananlar gelip geçici,üniversiteye başladığın zaman karşına nice yakışıklı karızmatık olgun tipler cıkacak,

ben kendımden örnek vereyım birsürü teklıf almama rağmen lisede vs. hiç sevgilim olmadı,üniversiteye başladığım zamanda kendi yaşıtlarım ve okuyan öğrenciler dikkatimi çekmedi,kendi işini gücünü eline almış olgun ve bana sahip çıkabilecek birini istedim ve karşıma eşim çıktı ,şuan gözümün gördüğünü alıyorum şükürler olsun ki dilediğim hayatı yaşıyorum Allah eşimden birkez değil bin kez razı olsun.. sende ileriye dönük düşündüğün için kendimden örnek verdim,eğer şuan aşk meşk işleriyle uğraşırsan derslerin aksar sonra lise mezunu evde bekleyen kızlardan olursun,önüne bak babalar asla yanlış birşey söylemezler.

Ay ne ciddi düşünmesi, ne geçici menfaati daha şimdiden. Kullanılmak istemiyorsan fazla ciddiye alma şimdilerde yaşadığın ilişkileri, hayatını birleştireceğin, ilerde bir gün evleneceğin insan olarak görme. Gelecek yerine şimdiki zamana odaklan erkek arkadaş konularında. Asıl şimdiden ailenle tanıştırırsan, evleniriz diye düşünürsen gereksiz taviz verirsin, nasılsa ailem biliyor, nasılsa evlenicez diyerek.

Buarada taviz dediğim, kullanılmak dediğim sadece cinsel yönden şeyler değil, senin daha şimdiden ciddi düşündüğüm erkek arkadaşım şuraya gitmemi istemiyor, şunu yapmamı istemiyor diye kendini onun istediği kalıplara sokmanda gereksiz bir tavizdir, ilişki kötü gitmeye başladığında uzun vadeli hayallere kapıldığın için hayal kırıklığına uğraman, başka türlü değerlendirebileceğin vaktini üzülmeye harcaman da gereksiz bir tavizdir.

O yüzden bence çocuktan hoşlanıyorsan görüşmeye devam et, bilmiyorum napıyorsunuz şimdilerde. Ben lisedeyken aynı sırada oturmak, geceleri mesajlaşmak, kafelere gitmek, diğer çiftlerle buluşup eşli tabu oynamak vs. şeklindeydi lise sevgililiği. Hala böyleyse ilerde evlenmeseniz, aileleri araya katmasanız bile bunları yapmanızda sakınca yok bence.

bana da komik geldi
konuştuğum-hoşlaştığım her çocuğu daha başlamadan babamla tanıştırsaydım canım babacığımın benimle ilgili çok kötü düşünceleri olurdu herhalde :) :))

tatlım sn böyle sokakta kedi bulmuş çocuk gibi her tanıştığından bahsedersen işin zor
daha yaşın onaltı-onyedi
neden hrşeyinden emin olduğun,zaten kendisi ailenle tanışmak için can atan o adamı,elinden tutup gururla tanıştırmaya getirmek varken daha huyunu suyunu,sinirlendiğinde nasıl olduğunu bilmediğin,daha hayatın enn başında ne olacağı belli olmayan çocukları ailenle muhatap etmek istiyosun ki??
hadi beraber yemek hazırlarken annene çıtlatırsın anlıyorum da ciddi ciddi bahsedilir mi böyle şeyler...

Hem ben de eskiden öyle düşünürdüm,lisede;
'şimdi biriyle neden çıkayım ki,güzel sözler,tatlı öpücükler,alınan hediyeler..ünide ayrılırız da nasolsa.Ben o kadar değersiz miyim' diye düşünürdüm
biraz büyüyünce bunun hastalıklı bi düşünce olduğunu farkettim
artık saldım çayıraaa,mevlam kayıra :))

tesekkur ederim yorum icin :)

imam nikahi cok guldum tesekkur ederim canim yorumun icin.
belkide babama bu kadar rahat anlatabilmem babamdan kaynaklaniyodr :)

bende biraz oyle dusunuyorum bu donemlerde .. :/

canm ben babama zaten ilk senin dedklerini soyledim.snrada baba eger olursa ilerde olur felan dedim. hani senin dedgn cumleleride syledim zaten . belkide bhunlari sylemem rahatlatti onlari :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…