Sizce eşimin maaşı yetmiyor mu?

Diyettenvzgctm-olmuyo

69.10 güncel (BozaBen)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2021
11.443
38.011
548
38
Merhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlarda 🙂 Bana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum 🙄 hep dile getirecek gibi ....

Devamlı değilse belki bilezikten dolayı diyeceğim ama 3500 maaş alıp 1500 kira ödemem var geri kalan 2000 tl ile kredi faturalar ev geçimi ve kızımın ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum çok zorlanırsam arada 100-200 destek alıyorum ve gezip tozuyorum da garip geldi o kadar para ile gezme tozma yok ve kızım bezde kullanıyor bu arada hala bana garip geldi

Merhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlarda 🙂 Bana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum 🙄 hep dile getirecek gibi ....
8500 TL paradan bahsediyorsunuz ve kiranız 750 tl.
bana çok garip geldi bu yaşayamadıklarınız. bu paraya birçok sey yapılabilir bence

8500 TL paradan bahsediyorsunuz ve kiranız 750 tl.
bana çok garip geldi bu yaşayamadıklarınız. bu paraya birçok sey yapılabilir bence
Bende bunu dusundum.turkiye sartlarinda bu kiraya cok iyi para ama konu sahibi bu parayi nereye sakliyor anlamadim

8500 maaş alıyor ve bilezik yaptı diye sıkışıyor mu 👀
Şu açıdan soruyorum ortak birikim varmış neden oradan yapmıyor da direkt kendi maaşından yapıyor kira vs yatıramıcak duruma geliyor 👀
Ortak hesaptan almasını kabul etmediyseniz adamın 6 7 bin tlye bilezik yapıp sıkışması çok normal.

Bu sekilde yaşiyorsaniz 8.500 hayatta gitmez.hersey pahalida sizde kira cok az taksit kredi yok,gezme tozma kiyafet yok,dogalgaz desen daha kış gelmedi.esiniz parayi bi yerlerde harciyor bence mumkun degil bitsin
Acaba saklıyor mu diye düşündüm ben de ailesine falan. Kömür parasını da toplu vermişti o zaman,dediği zaman yani, merkezi kalorifer,ona bi anda gidiyo r para ama. Bi de merkeze 2-3 kere gel git yaptı ustuste,hastaneye acil götürdük bebeğimizi, acaba bi kere toplu harcama olunca, ona mi sığındı,hatta ben bu sefere mahsustur demiştim

benim anlamadığım , şimdi boşansanız tüm yatırırm sendemi kalacak. adam harcıyor sen birirktir . senin kıyafet özel ihtiyaçların eşinmi karşılıyor

Daha 1 kere istemiş adam yıllardır. Eğer 2.ye veya 3.ye isterse art arda bunları düşünürsünüz. Anlamadım ki hiç mı güvenmiyorsunuz eşinize bir kere para istedi diye konu açıyorsunuz.
Şöyle, arada bir "şu kadar olmuş kredi kartımiz" diye dile getiriyordu. Bir kere bile meraktan da olsa hesaplarıma girip bakmıyor, ben de ona bakmayayim diye mi yapıyor bilemedim. Kızımız için borsadan kağıt aldı , yani ona takılan paralarla,5 yıldır toplasam 6-7 kere sormusumdur, hevesle,ne kadar oldu vb diye,konuyu değiştirip pek oralı olmadı ,yani en basitinden heveslenip mutlulukla HESabima bakıp AA ne güzel biriktirmisiz demiyor

Devamlı değilse belki bilezikten dolayı diyeceğim ama 3500 maaş alıp 1500 kira ödemem var geri kalan 2000 tl ile kredi faturalar ev geçimi ve kızımın ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum çok zorlanırsam arada 100-200 destek alıyorum ve gezip tozuyorum da garip geldi o kadar para ile gezme tozma yok ve kızım bezde kullanıyor bu arada hala bana garip geldi
2000 tl ile yapabildiklerinize şaşırdım. Baba desteği yok mu?

8500 maaş alıyor ve bilezik yaptı diye sıkışıyor mu 👀
Şu açıdan soruyorum ortak birikim varmış neden oradan yapmıyor da direkt kendi maaşından yapıyor kira vs yatıramıcak duruma geliyor 👀
Ortak hesaptan almasını kabul etmediyseniz adamın 6 7 bin tlye bilezik yapıp sıkışması çok normal.
Bilezik o civarlarda evet. Hatta 9 lu bişey hatırladığım, şimdi hesap edemiyorum yorgunluktan 🙂 istediğinde zaten maaşımdan verdim, öbür zamanlarda istese yine öyle yapacaktım

Back
X