Gitmek istedigi ozel uninin fiyati 8 binlira mi ben daha fazla diye biliyorum egef birde hazirlik varsa daha cok olur bu fiyata birde her yil zam geldigini dusunelim.Evin gecimi,okul parasi,kiyafeti,kitabini,harcligini sizin ve evinizin tum masraflarinizi karsiliyAbilcekmisiniz peki burs cikmadigi takdirde.Gitmek istedigi bolum kac yillik.
Arel üniversitesi 2 yıllık muhasebe bölümü canım 8 000 tl şuan ama 2013 2014 fiyatı tam nedir bilmiyorum 10.000 tl ye kadar göndermeyi düşünüyoruz.
Erkek kardesin meslek lisesi muhasebe bolumu mezunu degilmi zaten kardesinin 2 yillik sinavsiz gecis hakki var meslek yuksek okullarina ve bildigim kadari ile istanbulda meslek yuksek okullari mevcuttur zaten tercihte oncelik meslek lisesine verilir.
2 yıllık okuyacaksa direk geçiş hakkı var diye biliyorum sistem değişmediyse.Ygs den barajı geçince devlet üniversiteleri alıyor tabi kontejyan ve puan göz önünde bulundurularak.Biraz yüksek yaptıktan sonra rahat yerleşir.Hem İstanbul olmazsa Kocaeli yakın oraya gitsin her hafta sonu evine gelir.Benim kuzenim çok düşük bir puanla Kocaeli Üniversitesi'ni 2 yıllık muhasebeyi kazandı.
valla ben şu ailem beni okutmadı bilmem ne laflarına hiç inanmıyorum... herkes kendi rahatını düşünüyo..
ben okurken ünvtede babam 50 lia gönderirdi bundan işte 7-8 sene önce.. 50 kez arardı gönderdim diye.. neden biliyo musunuz ? para istemeyim diye... zaten yurtta kalıyodum devlet yurdu zor bir bölümden mezun oldum...zaten yurtta yemek fişi veriyolardı onla yemek yiyodum iğrenç yemekler olsa bile...ayrıca benim banka hesabıma babam elektrik faturasını otomatik ödeme vermişti ... artık bana ne kadar kalıyodu düşünün...
ayakakbım sürekli su geçirirdi pazar poşetlerini giyip ayağıma öyle giyiyodum ayakkabımı...
okula yürüyerek gidiyodum o soğuklarda...
ayrıca gece yattığım pantolonla okula gidiyodum çünkü üzerime giyecek başka bişeyim yoktu....
arkadaşlarım benim dolabım boş olduğu için fazla kıyafetlerini benim dolaba koyarlardı..
ayrıca yurt parasını falan okul harç parasını devletin verdiği öğrenim ve katkı kredisi ile ödedim..
abartmaya gerek yok yani...
herkes rahat etmek ister ama evde kalcak gece orda burda gezcek bi giydiğini bi da giymicek marka takılcak sigara içcek.... falan bnlar olmadan da okunabiliyor..
ayrıca bu öğrenim katkı kredisi ödeme zamanı geldiğinde babam dedi ki: valla bi kağıt geldi anlamadım al sana gönderiyom bi bak... anlamıcak ne var git yatır parayı bankaya.. yoook yatırır mı onu da bana ödetti
kkıssadan hisse demekki günümüzün şartlarına göre ayda 50-100 lia ile okunabiliyor...
yok diye biliyorum ben varsa öyle yapması daha mantıklı tabiki
canı öyle bişey ki ya düşünsene adam para yatırıyo ona da ek karta işte bankadan yıllık ücret kesilmesin diye elektrik faturası otomatik ödeme veriyo...ya şimdi 100 lira olsa her eve 60-70 lira geliyo elektrik faturası geriyekalan paraya bak... şimdi küüçük çocuğa versen bu kalan parayı bu ne ya dilenciye sadaka mı veriyon der.....
o yünden ben asla ve asla inanmıyorum ailem okutmadı paramız yoktu falan filan.ha bu arada ben varlık içinde yokluk çekmiş bir insanım...
bi kere cebimde 1lira 30 kuuş kalmıştı h.sonu yurt fişi yok öyle korkmuştum ki aç kalcam diye.. snra okulumun olduğu şehirde, memleketimden samimi arkadaşmla o koca şehirde karşılaştım .. kız gözlerimi kapadı kimim ben biliyon mu dedi.. ben de sayıyom yurttakileri.. bi baktım memleketten arkadaşım.. ailesi ile kalıyodu.. ille bize gelcen haftasonunu bizde geçircen dedi.. allaha öyle dua etmiştim ki o günlerde aç kalmıcam diye..
ama aileme sorsan hiç parasız bırakmamıştır..her şeyin en güzeli ile okutmuşlardır.. öyle derler yani..
onun bunun eskiyenlerini giyiyodum..
ancak paramı bazen çok zor da olsa işte 7-8 lira olcak şekilde biriktirip gidip güzel bi yemek yerdim ...tabi öğrenim kredisi yatmadan 1 gün önce..
o yüzden okuyacak olan insan 1 pantolon,su geçiren ayakkabı,üzerine giyeceği 2 tişört,birkaç parça kazakla bile okuyabilir... yahu 4 çift çorabım vardı inanabiliyo musun
Olmaz olur mu canim tabiki var sinavsiz gecis hakki beni. Kardesimde meslek lisesinde okuyor en son uni sinavinda hem gecis hakkini kullananlar oldu hemde 4 yillik fakulteleri kazananlar oldu.Sinav basvuru sirasinda sinavsiz gecis icinde basvuru yaptimi pek cunku kardesimin ust siniftaki arkadaslari basvuru yaparken hem sinavsiz hakki icin hemde normal sinav icin basvuru yaptilar.
sağol canım ama bazen öyle şeyler görüyorum ki insanlardan ... çok saçma gliyor... anlatabild mi...
benim evim yok mesela kaldığım yer içler acısı . yakında taşıncaz.. biri konu açıyor bir derdim vara yok kayınpederi ev vermiş de ısınamamış bak sen???????
biri diyo sevgililer gününde bana onu almadı bunu almadı .... yahu bazı kişiler var kursağından sıcak yemek geçmiyo, kadın tektaşın hesabını yapıyo.. öyle tektaşı da sağa sola hava atcak yani anlayacağınnn..
ama dediğim gibi evde kalmazsa,yurtta kalırsa biraz rahat etsin derseniz yurt parasını siz yatırrsınız,öğrenim katlı alır onunla rahat eder...
ev baya masraf olur.. iştkirası yemesi içmesi,ayrıca bulaşığı temizliğ yemek yapması elektiriği,doğalgazı,suyu... ya sabun bile sorun olurdu benim arkadaşlarım arasında:)
ayrıca mesela biri vardı evde kalıyolar.. çocuk yumurta yemyomuş diyodu ki ben yumurtanın parasına ortak olmam:) çok gülmüştüm ama böyle şeyler sorun olabiliyo.. en güzeli yur tabi devlet yurdu.. 3 aya 1 di benim zamanımda yurt parası. hani diğerleri mesela ayda en ucuzu 250liraysa,benim devlet yurdu 3 ayda 100 gibi bi rakamdı en son belkiş daha azdıtam hatırlayamıyorum canım kusura bakma...
devlet yurdunda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği fişi veriyola h.sonu geçerli değil sadece. giriş çıkışı belli..sıcak suyu hazır. elektrik derdi yok,yemek derdi yok,çamaşr derdi çarşaf derdi yok,temizlik derdi yok..
bilmiyorum tabi siz nasıl düşnüyosunuz ama ben hani durumum sıkışık olsa yine harçlık aylık yatırırdım,yurt parasını yatırırdım emin ol çok daha az masraflı olurdu.. öğrenim ve katkı alsın ama kesin.. zaten okul bittikten 2 sene snra ödemeye başlıyon o da 3 ayda bir belli bir miktar.. 1000lira kadardı benim 3 ayda bir ödemem..
umarım yardımcı olmuşumdur..
bu sevgililer günü değil de dünya kadınlar gününde gelmiş eşim 50 kez kutladı.norlamde pek kutlamaz öyle şeyleri...ben de iyi ya anladık sağol dedim ya dedim
inşallah istediği bir bölüme girer. biraz çalışsın bi zahmet küçük bey de.. sen bu kadar düşnüyosun bak o da sizi düşünsün de derslere asılsın..
umarım sevebileceği bir bölümde okur..
kolay gelsin canım yurtlar hakkında merak ettiğin bişi olursa yardımcı olabildiğim kadar olurum
evet meslek lisesinden mezun olcak haziranda. ben muhasebeciyim. 1 yıl sonra mli müşavirlik ruhsatımı alıyorum inşallah. Beraber iş kurarız diye oda muhasebe tercih ediyor.
öyle bir niyetiniz varsa
istanbulda okusun.
en azından hem okur hem sizin yanınızda calısmaya baslar isi daha erkenden kapmıs olur.
erkek cocuk oldugu icin ne yapın ne edin 4 senelik üniversiteye göndermeye calısın sonra askerlik dert olmasın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?