bence simdiden kardesinize söylemeyin özel üniversite isini, iyice yaymasin kendini...Elinden geleni yapip calissin degerlendirsin son zamanlarini, hem belki burs alir.
Merhaba arkadaşlar ben İstanbul da annem ve erkek kardeşimle yaşıyorum kardeşim bu yıl üniversite sınavlarına giricek fakat onu farklı bir şehre göndermek istemıyoruz. Bende diyorum ki zaten şehir dışına göndersek aylık 800 tl civarı para göndermemiz gerekicek onun yerine istanbulda özel bi üniversite yıllık 8 000 tl. Hem yanı başımızda olur. Aklımız kalmaz. Her gün haberlerde neler okuyoruz. Erkek veya kız hiç fark etmez insanın başına neler geliyor. Sizce fikrim nasıl ?
ah canım ah keşke sölemeseydik yaydı bile kendini çalışmıyor hiç
ah canım ah keşke sölemeseydik yaydı bile kendini çalışmıyor hiç
Arel üniversitesini düşünüyoruz canım muhasebe bölümü küçükçekmece sefaköyde. Fakat üniversite nasıl hiç bilmiyorum araştırıcaz.
Siz ona bu fırsatı vermekle hata ederseniz derim ben
Hiç çaba sarfetmeden bir şeylere sahip olacak çünkü
Kendi başının çaresine bakmayı, ayakta kalmayı öğrenemeyecek
Evlendiğinde veya başka bir şey olduğunda affallar
Hatta ona şimdi söyleseniz ders bile çalışmaz
Aman salla moduna girer deneyin görün..
Siz bölümüne, okuluna kadar düşünmüşsünüz ama kardeşiniz ne düşünüyor asıl önemli olan bu bence. Şehirdışına gitmek istiyorsa bırakın şehirdışına gitsin, bu kadar kısıtlamak doğru değil bence. Bir de muhasebe için özel üniversite çok gereksiz değil mi? İstanbuldaki herhangi bir devlet üniversitesini de kazanabilir biraz çalışmayla.
kesinlikle haklısınız kardeşim babasız büyüdüğü için korkuyoruz belkidecanım, buna müsade etmeyin. buna güvenip çalışmazsa, bir sene daha hazırlanırsın, uyarısında bulunun.
puana göre, %25-50-75 oranlarında burslu alan bölümler var. o bursları da az puanla kaçırırsa yazık olur gerçekten.
zorlandığınız yerde, ünv okurken kendi de çalışıp ek masraflarını çıkarman gerekir, vb ön uyarılarınızda bulunun.
önemli olan, onun keyfine göre karar vermesine göz yummak olmasın.
olur da okulu uzarsa, uzattıkça eğitim ücretleri %50-%100 şeklinde artıyordu, aynı mantıkla giderse kardeşin, size kötü sürprizler çıkartabilir.
detaylıca araştırın, ve her ekstranın kardeşinin de katkısı ile giderilmesi gerektiğini söyleyin şimdiden.
el üstünde tuttukça ona sadece zarar verirsiniz. sorumluluğunu taşıyabilen biri olması için, kendisinin de emek vermesi gerektiğini öğrenebilecek yaşta kendisi.
abla olarak korkularınız vardır haklı olarak ama bu kadar korumacı yaklaşmayın kardeşinize , diğer arkadaşlaıern dediği gibi kendi başının çaresine bakabilmeyi bilebilsin , ayrıca yaptığınız hesap hatalı sadece okul gideinri yazmışsınız ekstra kardeşinizin harcamaları ,ihtiyaçlarını eklememişsiniz üstüne baya bir rakam eklenir yani
ayrıca başına birşey gelir diye korkuyorsunuz ama Allah korusun birşey olucaksa nerde olursa olur , sonuçta yeni ortam ,yeni arkadaşlıklar derken çevresi alışkanlıkalrı değişecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?