Sizce fikrim doğru mu ?

Açıkcası sırf yanımda olsun diye özel üniversiteye göndermek yerine devlet üniversitesine gitmesini yeğlerim kardeşimin.
İş başvurularında, alımlarında bile önceliği devlete veriyorlar sürekli şahit olduğumuz durum.
He derseniz benim kardeşimin işi hazır veya özelde çalışmayacak kamu istiyoruz
O zaman farketmez tabiiki üniversite.
Ama her zaman yanında siz olmayacaksınız Allah göstermesin size bir şey olsa çocuk o maddi külfetin altından kalkamaz, eğitimi yarım kalır.
Devlete gitsin derim ben...

Siz ona bu fırsatı vermekle hata ederseniz derim ben
Hiç çaba sarfetmeden bir şeylere sahip olacak çünkü
Kendi başının çaresine bakmayı, ayakta kalmayı öğrenemeyecek
Evlendiğinde veya başka bir şey olduğunda affallar

Hatta ona şimdi söyleseniz ders bile çalışmaz
Aman salla moduna girer deneyin görün..

canım, bu kadar korkmanız gereken bir durum yok. Anadoludan İstanbula gelenler bile ne kadar uyum sağlıyor, İstanbuldan gidenler çok daha kolay uyum sağlar. koruma güdüsüyle bu kararı veriyorsanız, bence doğru yapmıyorsunuz...

maddi açıdan bakarsan, şehir dışında okumasıyla, ücreti yüksek olmayan bölümde okuması arasında pek fark yok.
ama vakıf ünv lerinin genel öğrenci düzeyini de dikkate alın. sadece eğitim ücretiyle bitmiyor iş. arkadaşlarından geride kalmamak için fazla harcamaları çıkabilir. vakıf ünv lerinde yıllık 8bin olan bölüm de var, 30 bin olan bölüm de var. ünv lere göre de fiyat çok değişiyor. düşündüğünüz ünv lerden biri ile detayları görüşüp bilgi alabilirsiniz.
tek yönlü bakmayın olaya

öncelikle meslek seçimi doğru olsun.
sonra ünv yi seçer kardeşin.
son karar yine kardeşinin olsun.

ah canım ah keşke sölemeseydik yaydı bile kendini çalışmıyor hiç

canım, buna müsade etmeyin. buna güvenip çalışmazsa, bir sene daha hazırlanırsın, uyarısında bulunun.

puana göre, %25-50-75 oranlarında burslu alan bölümler var. o bursları da az puanla kaçırırsa yazık olur gerçekten.
zorlandığınız yerde, ünv okurken kendi de çalışıp ek masraflarını çıkarman gerekir, vb ön uyarılarınızda bulunun.

önemli olan, onun keyfine göre karar vermesine göz yummak olmasın.
olur da okulu uzarsa, uzattıkça eğitim ücretleri %50-%100 şeklinde artıyordu, aynı mantıkla giderse kardeşin, size kötü sürprizler çıkartabilir.
detaylıca araştırın, ve her ekstranın kardeşinin de katkısı ile giderilmesi gerektiğini söyleyin şimdiden.

el üstünde tuttukça ona sadece zarar verirsiniz. sorumluluğunu taşıyabilen biri olması için, kendisinin de emek vermesi gerektiğini öğrenebilecek yaşta kendisi.

Bence doğru canım bende özel üniverstedeyim benim babamda aynı mantıklar gönderdi beni okula biraz burs kazanırsa iyi olur sizin için diye düşünüyorum.

Muhasebe icin neden Açıköğretim düşünmüyorsunuz? Hani bir hukuk tıp için üniversite önemli ama muhasebe iktisat işletme de cok önemli olmuyor. Hem masraf olmaz hem evden sadece sınavlara girerek rahatlıkla bitirir. Özel uni bitirince çok bir kazancı olmayacak aksine maddi külfet.

Bende çocuklarımı aynı mantıkla istanbul içinde özel üniversitede okuttum...ikiside %50 Burslu olarak okudu...iş konusunda da asla zorlanmadılar..kızımın işi de maaşı da çok şükür aynı bölümü okuyan arkadaşlarından çok çok iyi...bence özel yada devlet üniversitesi iş bulmada artık kıstas değil...kişinin kendini ifade edebilmesi ve gelişime açık olduğuna işvereni ikna edebilmesi önemli...oğlum un son senesi ama çoktan çalışmaya başladı...diyeceğim şu ki ben böyle bir seçim yaptığım için çok memnunum...aslında çocuklarımın ikisi de şehir dışına gitmeyi çok istediler ama özellikle eşim izin vermedi ne kızımı ne de oğlumu bu konuda konuşturmadı bile...ben çok evhamlı biriyim...hele sözkonusu çocuklar olunca...onların telefonları ulaşılamıyor dediği anda içim çekiliyor...sanırım şehir dışında okusalardı çok zorlanırdım... açıkçası şehirdışına giden arkadaşlarımın harcamalarına baktıkça, maddi olarak ta çok zorlanmadık...bilginiz olsun istedim...hayırlı olsun...

Arel üniversitesini düşünüyoruz canım muhasebe bölümü küçükçekmece sefaköyde. Fakat üniversite nasıl hiç bilmiyorum araştırıcaz.

özel bile olsa ankarada daha iyi köklü bir devlet üniversitesinin yanında yenı açılmış arel üniversitesi bence mantıksız

ayrıca kardeşi bu kadar kollamak gereksiz kendi ayaklarının uzerınde durabılmeli yarın bırgun evı barkı olacak fazla korumacısınız bence.

bu ona ıyılık değil kötülük olur.

Siz bölümüne, okuluna kadar düşünmüşsünüz ama kardeşiniz ne düşünüyor asıl önemli olan bu bence. Şehirdışına gitmek istiyorsa bırakın şehirdışına gitsin, bu kadar kısıtlamak doğru değil bence. Bir de muhasebe için özel üniversite çok gereksiz değil mi? İstanbuldaki herhangi bir devlet üniversitesini de kazanabilir biraz çalışmayla.

şimdiden girdi bile canım

kardeşimde istanbulda okumak istiyor canım

kesinlikle haklısınız kardeşim babasız büyüdüğü için korkuyoruz belkide

abla olarak korkularınız vardır haklı olarak ama bu kadar korumacı yaklaşmayın kardeşinize , diğer arkadaşlaıern dediği gibi kendi başının çaresine bakabilmeyi bilebilsin , ayrıca yaptığınız hesap hatalı sadece okul gideinri yazmışsınız ekstra kardeşinizin harcamaları ,ihtiyaçlarını eklememişsiniz üstüne baya bir rakam eklenir yani

ayrıca başına birşey gelir diye korkuyorsunuz ama Allah korusun birşey olucaksa nerde olursa olur , sonuçta yeni ortam ,yeni arkadaşlıklar derken çevresi alışkanlıkalrı değişecek

çok haklısınız galiba çok abartıyoruz. Biraz rahat bırakıp kendi kararlarını kendisinin vermesini sağlamalıyız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…