Sizce görümce mi elti mi?

2 görümcem 1 eltim var
görümcelerimle aram iyi olduğu için onları tercih ediyorum
kimse şu açıdan bakmamış ama görümcelerim bizim sıkıntımızda hastalığımızda abileri yiğenleri onların kanından canından diye gerçekten üzülüyolar
bizim mutluluğumuzada canı gönülden seviniyolar
ama elti için kayın onun çocukları hiçbirşey ifade etmiyor kiaklinialirimsmile
tabi herkes aynı değil ama bence durum busengözlerimebaksanab
örneğin kızımın ameliyat işi vardı diğer kızlarımı evde bırakıp başka şehire gitmem gerekiyordu.eltim alt katımda oturmasına rağmen çocuklarıma göz kulak olmayı pek istemedi.oysa görümcem kaç km uzaktan gelip çocuklarımın yanında kaldı.2 görümcem saat başı bizi arayıp kızımı sordular.eltim geçmiş olsun dedi mi ondan bile emin değilimaklinialirimsmile

kızlar şimdi kendi fikrim yaşadıklarıma göre elti hiç acımaz diye düşünüyorum herhangi bir şey olsa belki görümce acır kardeşi arada diye

bence elti çünkü en azından kaynanam onu savunamaz bana yani haklı durumuna gelemez kaç kişi var çevremede görümcesinden çeken kaynanası ona laf söylettirmio tabi kızı olduğu için arayı karıştırıp eve gidiyo valla:dilcikar:

2 görümcem 1 eltim var
görümcelerimle aram iyi olduğu için onları tercih ediyorum
kimse şu açıdan bakmamış ama görümcelerim bizim sıkıntımızda hastalığımızda abileri yiğenleri onların kanından canından diye gerçekten üzülüyolar
bizim mutluluğumuzada canı gönülden seviniyolar
ama elti için kayın onun çocukları hiçbirşey ifade etmiyor kiaklinialirimsmile
tabi herkes aynı değil ama bence durum busengözlerimebaksanab
örneğin kızımın ameliyat işi vardı diğer kızlarımı evde bırakıp başka şehire gitmem gerekiyordu.eltim alt katımda oturmasına rağmen çocuklarıma göz kulak olmayı pek istemedi.oysa görümcem kaç km uzaktan gelip çocuklarımın yanında kaldı.2 görümcem saat başı bizi arayıp kızımı sordular.eltim geçmiş olsun dedi mi ondan bile emin değilimaklinialirimsmile

katılıyorum canım eltilerini seçenler bir kere daha düşünsün bence.eltide daha bir arkadaş tavrı vardır tabiki,dertleşir sizinle,ailenin dedikosu falan yapılır.ama eltilerin sizin iyiliğinizi isteyeceğinizi hiç sanmam,baş rakipsinizdir çünkü.siz de,eşinizi ve çocuklarınız da onun hiç birşeyisiniz onun için dertleriniz bağlamaz onu,kendinden iyi konumda olmanızı da istemez.
elti eltinin kumasıdır diye bir laf vardır.(:1:ay çok elti düşmanı gördüm kendimi eltimde yok halbuki)
görümce bence daha farklıdır.o daha abladır,bazen yargılar ,sorgular ama emin olun daha iyi niyetlidir.bizim iki gelinimiz var ben de bir görümceyim.büyük gelini hiç sevmesem de ikisinin de kötülüklerini isteyemem çünkü o zaman abim üzülür,yeğenim üzülür diye içim yanar.ayrıca benim de bir görümcem var aram çok iyi,bilirim ki o da benim iyiliğimi ister.yani görümceler daha güvenli.

katılıyorum canım eltilerini seçenler bir kere daha düşünsün bence.eltide daha bir arkadaş tavrı vardır tabiki,dertleşir sizinle,ailenin dedikosu falan yapılır.ama eltilerin sizin iyiliğinizi isteyeceğinizi hiç sanmam,baş rakipsinizdir çünkü.siz de,eşinizi ve çocuklarınız da onun hiç birşeyisiniz onun için dertleriniz bağlamaz onu,kendinden iyi konumda olmanızı da istemez.
elti eltinin kumasıdır diye bir laf vardır.(:1:ay çok elti düşmanı gördüm kendimi eltimde yok halbuki)
görümce bence daha farklıdır.o daha abladır,bazen yargılar ,sorgular ama emin olun daha iyi niyetlidir.bizim iki gelinimiz var ben de bir görümceyim.büyük gelini hiç sevmesem de ikisinin de kötülüklerini isteyemem çünkü o zaman abim üzülür,yeğenim üzülür diye içim yanar.ayrıca benim de bir görümcem var aram çok iyi,bilirim ki o da benim iyiliğimi ister.yani görümceler daha güvenli.

katılıyorum canım gerçi benim görümce de hayırsız ama elti hepten el olduğu için hiç acımaz

nedense gelinler de görümcelere karşı çok önyargılı oluyorlar bence.yani ben iki gelinimizde de bunu gördüm.hele büyük gelin geldiğinde bekardım ve kendisi benden 7 yaş büyüktü böyle ablalık bekledim ondan,hani yengedir derdini dinler akıl verir falan ya ama nerdee.ilk günden hep şüpheyle baktı bana.sanki baş düşmanıyım muamelesi yaptı.ben onun düğününde çırpındım resmen ama hep bi kötü kötü bakışlar.insanlara karşı çok güvensiz,kimseyi sevmeyen bir tip zaten. en sonunda iyice soğudum ben de bayramlarda,annemlerde karşılaşırsak iki soğuk muhabbet o kadar.
küçük gelin daha iyi,o benden 5 yaş küçük bu sefer ben ona ablalık yapayım diyorum ama onda da yine aynı şüpheyi görüyorum adımız görümce diye herhalde.lafıma güvenmediği,dost bilmediği çok belli.
ben de bıraktım artık bu işleri.illa sevgi pıtırcığı aile özlemini rafa kaldırdım olmuyor işte ne yapayım.en güzeli mesafe diyorum artık.ne fazla yüz göz olayım ne de kötü olayım.herkes evinde mutlu olsun.

nedense gelinler de görümcelere karşı çok önyargılı oluyorlar bence.yani ben iki gelinimizde de bunu gördüm.hele büyük gelin geldiğinde bekardım ve kendisi benden 7 yaş büyüktü böyle ablalık bekledim ondan,hani yengedir derdini dinler akıl verir falan ya ama nerdee.ilk günden hep şüpheyle baktı bana.sanki baş düşmanıyım muamelesi yaptı.ben onun düğününde çırpındım resmen ama hep bi kötü kötü bakışlar.insanlara karşı çok güvensiz,kimseyi sevmeyen bir tip zaten. en sonunda iyice soğudum ben de bayramlarda,annemlerde karşılaşırsak iki soğuk muhabbet o kadar.
küçük gelin daha iyi,o benden 5 yaş küçük bu sefer ben ona ablalık yapayım diyorum ama onda da yine aynı şüpheyi görüyorum adımız görümce diye herhalde.lafıma güvenmediği,dost bilmediği çok belli.
ben de bıraktım artık bu işleri.illa sevgi pıtırcığı aile özlemini rafa kaldırdım olmuyor işte ne yapayım.en güzeli mesafe diyorum artık.ne fazla yüz göz olayım ne de kötü olayım.herkes evinde mutlu olsun.

canım arkadaşım sen benim görümcem olsaydın keşke ne iyisinbende görümce olucam nasip olursa gelinimiz istemezse evinede gitmem yeterki iyi olsunlarda diyorum tabi erkek kardeşimin bizede sevgi saygısını göstermesini isterdim şimdiden kız arkadaşını el üstünde tutuyor hiç laf ettirmiycek galibadelikafaduldendiyorumki hangi kızı istiyorsan onu al biz hiç karışmayız iyisimi hayatı dişe kalka tecrube edinsin dediğim gibi mutlu olsun başka şey istemem bizi unutmasın isterdim unutursada sesimi çıkarmıycam ne yapıym kendim çektim biraz eşimin ailesinden o nedenle hiç börülcelik yapmıycam:hulya:

tabiki eltimi seçerim
görümceler özellikle kötü niyetliyse annesini geline karşı doldurup, davranışlarını yönlendiriyor ,
kendi görümcem için konuşayım kardeşinin ne hastalığında ne mutluluğunda yanında olmadı, kardeşi kanser ameliyatındayken o denize gitmiş yüzüyordu ama eltim hep yanımdaydı önemli olan bence kan bağı değil insanlık.

bende hiç önyargı yoktu canım.onlardada öyle
şükür en başından itibaren iyi anlaştık görümcelerimle.herşey karşılıklı sonuçta tek taraflı olmuyor
ama o ön yargı sanki eltimde var.hani erkek tarafıyla fazla samimi olmayayım durumu ve bunu bana daha çok yapıyor.görümcelerimle biraz daha samimi sayılır bana uzak duruyo.bende öyle yapıyorum keyfi bilir umrumdada değilsempatiksalakcinni

tabiki eltimi seçerim
görümceler özellikle kötü niyetliyse annesini geline karşı doldurup, davranışlarını yönlendiriyor ,
kendi görümcem için konuşayım kardeşinin ne hastalığında ne mutluluğunda yanında olmadı, kardeşi kanser ameliyatındayken o denize gitmiş yüzüyordu ama eltim hep yanımdaydı önemli olan bence kan bağı değil insanlık.

bencede önemli olan insanlık kan bağı değil ama kardeşlik de farklı birşey
bir kızkardeş nasıl bu kadar vurdumduymaz olabilir kibilmiyorumkismile
ben o insanlığı yakınlığı görümcelerimde daha çok gördüğüm için onları tercih ediyorum ama birgün o iyi niyeti eltimdede görürsem onuda söylerim niye söylemeyeyimkiboshayallersmile
benim için önemli olan sıfatları değil insanlıklarıa.s

bencede önemli olan insanlık kan bağı değil ama kardeşlik de farklı birşey
bir kızkardeş nasıl bu kadar vurdumduymaz olabilir kibilmiyorumkismile
ben o insanlığı yakınlığı görümcelerimde daha çok gördüğüm için onları tercih ediyorum ama birgün o iyi niyeti eltimdede görürsem onuda söylerim niye söylemeyeyimkiboshayallersmile
benim için önemli olan sıfatları değil insanlıklarıa.s

inanması çok zor ama gerçek canım böyle kızlarda var...
kayınvalidem bağırsaklarından rahatsızlandı basit bir şeydi ama işte bir iki hafta yatması gerekti görümcem aynı şehirde olamasına rağmen tam iki ay yanına uğramadı çocuklarına bulaşırmış!!! Ama eltim daha nişanlı olmasına rağmen gidip yemek yapıp yardımcı olmuş dediğin çok doğru önemli olan sıfatları değil insanlıkları.

valla benim eltim rahatsız olduğumu duyup bir saat içinde evime geldi görümcem 3 gün aramadı en son anasını iğneledim de lütfen geçmiş olsun dedi

önemli olan insanlık kardeşiyle ben mutluyken kendisi mutsuz diye aramızı bozmaya kalkan insanın kan bağını düşüneceğini sanmıyorum

ben görümce diyorum çünkü elti ne olursa olsun bir yabancıdır ve içten içe rekabete girer...
hoş bazen de aynı kaynanayla uğraşıldığı için kader birliği vardır arada...

aslında elti ve görümceye göre değişir
ama ben görümcemi seçerim severim kendisini...

benim 2 tane pırlanta gibi görümcem var ..eşimde tek oğlan dolayısıyla hiç eltim olmayacak .. eğer gerçekten kötü biri değilse bence elti görümce fark etmez..ama hangisini tercih edersen dersen görümce.. :) eltiyle rekabet halinde olunuyor sürekli..

kızlar ben Çok kıncı ınsanların ıÇıne dÜŞmÜŞÜm eltım kayınvalıde ve eŞımle dÜĞÜnde takılan takıla kavgası yÜzÜnden 10 yıl kÜs kalmıŞ benım eŞımde anasını tuttuĞu ıÇın bunada kÜsmÜŞ hep beddua etmıŞ bunlara bı gÜn ıntıkamımı alıcam demıŞ Çok kıncı kendısı ben evlendıĞımde zaten benı tanımadan dÜŞmandı kocama dÜŞman ya bız Çok tartıŞma yaŞadık aıleler yÜzÜnden eŞımle o hep sevındı Şımdıkı aklım olsa evımdekı tartıŞmayı hıÇ yansıtmazdım dosta dÜŞmana karŞı bu kadının kını Ölene kadar bıtmez
gÖrÜmcem Çok polıtıktır rahmetlı kayınvalıdeme hep ıkı erkek kardeŞını kÖtÜler yanlız ben ıyı evlatım benden fayda gÖrÜrsÜn derdı kulaklarımla Şahıt oldum sonra hasta olunca kayınvalıde ben baktım orası ayrı buda kardeŞ dÜŞmanı Çıktı bÖyle kıncı ınsanları hayatımda ıstemıyorum

görümce cokdan sildim eltime gidip beni konusan bana gelip
onu konuşan fesat kıskanc vs vs vs bi kadındı söyledikleri ortaya cıkmayacak sandı ama
yanıldı hepsi döküldü ortaya ki ben onu böle tanımaz bilmezdim
eşim ablasına kızınca aman öle deme aman kötü konusma diye sürekli uyarırdım
simdi lanet ediyorum allaha havale ettim..

eltimlede zaman zaman yediğimiz içdigimiz ayrrı gitmez zaman zamanda
uzak olurduk ama su son 1 ayda fark ettım ki benim onu önemsedigimin zerresini o beni takmıyor
tınlamıyor ben hep onun yanında olmaya calısıp iyi kötüsünü paylasdım cok yakınız sanıyodum
ama deilmişiz onun kendine göre arkadasları var benden önde tutuyo..
aslında ben kendime kızıyorum neden hep aynı hatayı yapıyorum diye ...

görümcemi çok sevrşim şuan için görümcen diyorum ki hiç eltim yok yakında olur iki kaynım var birinden biri illaki evlinir :) kaynanam uzak dursun yeter diğerleri sorun değil :)

Back
X