Sizce haksız mıyım?

O yaşta nasıl böyle fevri kararlar alabiliyor ben çok şaşırdım . Ben sizinle aynı fikirdeyim. Sorumluluk noktasını geçtim hani mantıklı bir hamle olsa belki alınır dicem de sadece keyif için neden böyle bir şey yapılsın ki ? Çocukların her istediği olmak zorunda mı ?
Bende öyle diyorum sırf istiyor diye okul mu degistirilir.daha önce bu okuldan çok şikayet ederdi sürekli kafasına bişey koyuyo ve onu yaptirmaya calisiyor

Yeğen ergen düşünemiyor diyelim ailesinin engel olması gerekiyordu. Sormadan ne o öyle gönderiyorlar? Ailenin sorumsuzluğu sinir bozucu.
Gülerek sana yardım eder çok iyi olur diyorlar,bende şaka yapıyorlar sandım.yani abimler sizde kalabilir mi diye bile sormadı.direk plan yapmislar

Büyük ihtimalle görüştügü bir arkadaşı vardır
Onun ıcın gelmek ıstıyordur, bende bu sorumlulugu almazdım .
Sizin gibi uzun yıllar kımseye red cevap veremedim.
Ama karsıdakı ınsanların bizi düşünüp o teklıfı bıle (gercekten khtıyac olması dısında)etmemesi gerekiyor .
Bızı zor durumda bırakmamaları gerekıyor
Artık ben zor durumda kalacagıma karsımdakı düsüncesızlıge set cekıyorum .
Sonunda ben uzulecegıme basta onlar uzulsun

Büyük ihtimalle görüştügü bir arkadaşı vardır
Onun ıcın gelmek ıstıyordur, bende bu sorumlulugu almazdım .
Sizin gibi uzun yıllar kımseye red cevap veremedim.
Ama karsıdakı ınsanların bizi düşünüp o teklıfı bıle (gercekten khtıyac olması dısında)etmemesi gerekiyor .
Bızı zor durumda bırakmamaları gerekıyor
Artık ben zor durumda kalacagıma karsımdakı düsüncesızlıge set cekıyorum .
Sonunda ben uzulecegıme basta onlar uzulsun
Olgun yaşı büyük biri olsa yine ses etmezdim.ergenlik en deli dolu zamanlar nasıl bilcem ne yaptigini

Anne babasının söz geçiremediği, baş edemediği genç kızı başınıza nasıl atarlar, olacak iş mi bu? Bazı sebepler yüzünden şehir değiştirdiler dediniz, o sebepler içinde yeğeninizle alakalı birşey yok eminsiniz değil mi? Ben şüphelendim açıkçası. Abinizle açıkça konuşun, gerekirse yeterince sert konuşun. Ben almazdım bu sorumluluğu.

Anne babasının söz geçiremediği, baş edemediği genç kızı başınıza nasıl atarlar, olacak iş mi bu? Bazı sebepler yüzünden şehir değiştirdiler dediniz, o sebepler içinde yeğeninizle alakalı birşey yok eminsiniz değil mi? Ben şüphelendim açıkçası. Abinizle açıkça konuşun, gerekirse yeterince sert konuşun. Ben almazdım bu sorumluluğu.
Yok o konuyla hiç alakası yok abimin işi durumuyla gittiler.ben konuşacağım ama yeğenim planını yapmış bile okulun kaydını bile alacakmis

Yok o konuyla hiç alakası yok abimin işi durumuyla gittiler.ben konuşacağım ama yeğenim planını yapmış bile okulun kaydını bile alacakmis
17 yaşında kız Kendi başına nasıl alacakmış okul kaydını? Kendi başına yapamaz ki. S8z konuşmayı ertelemeyin ki anne yada babası kaydını almasın.

17 yaşında kız Kendi başına nasıl alacakmış okul kaydını? Kendi başına yapamaz ki. S8z konuşmayı ertelemeyin ki anne yada babası kaydını almasın.
Öyle inatçı biri ki ne taksa kafasına yaptırıyor.anneside inanıyor ama ben burdayken de hep diyodum bu kadar dediğini yapmayın.

Kusura bakma abi bu sorumlulugu alamam zaten eve cok gec geliyorum ben ergen bir cocugun sorumlulugunu alamam esimde benimle ayni fikirde diyeceksin kapatacaksin yapcak bisey yok simariklik olmasa hastalik falan kabul edersin yani

Kusura bakma abi bu sorumlulugu alamam zaten eve cok gec geliyorum ben ergen bir cocugun sorumlulugunu alamam esimde benimle ayni fikirde diyeceksin kapatacaksin yapcak bisey yok simariklik olmasa hastalik falan kabul edersin yani
Bende o yürek yok işte,söz konusu aile diyince asla ses edemiyorum

Herkese iyi bayramlar,bı konuda sizden görüş almak istiyorum.benim 17 yaşında ergen yeğenim var.abimler bazı sebeplerden dolayı şehir değişikliği yaptılar ve yegenimde haliyle başka okula gitti.gittigi okul çok güzel imkanlara sahip ve çok iyi bir okul.gelin gorunki inatçı yeğenim tutturmuş eski okuluna gitmek istiyor.okullarin kapanmasına bir buçuk ay var ve bu sürede eski okulunda olmak istiyor.okulu benim bulunduğum şehirde ve bir bucuk ay bizde kalmak istiyor.buraya gelmek istemesinin sebebi arkadaşlarıyla gezip dolaşmak okul bahane yani.ben çalışan biriyim eve gelmem en erken 7 yi buluyor.kizim ev işleri ve yüksek lisans derslerim var.yani normal şartlarda bile kendime eşime zor zaman ayırıyorum.bizde kalırsa onun bütün sorumluluğunu almam gerekecek.asla bı iş yapmaz çok sorumsuz biri.onu da geçtim eşim gelsin dedi ama yarım ağız söyledi.hak veriyorum çünkü evimiz 2+1 bize zor yetiyor ve eşim asla rahat etmez sonuçta genç bir kız var evde.ustelik genç birinin sorumluluğunu almaya korkuyorum.annemle konuştum uygun dille söyle dedim ama yeğenim asla ikna olmuyor, valizini hazırlamış yola çıkmış bile.simdi napicam bilmiyorum,abime söylesem yanlış anlayabilir ama bir yandanda eşimi dusunmek zorundayım.sizce yanlış mı dusunuyorum bir ay dayansam mi?
İyi gelsin ama 2 gün kalsın sonra otogara ya da havaalanına bırakın geldiği yere geri gönderin. Kafasına göre size kalmaya gelen yine kafasına göre davranır sizi de sıkıntıya sokar.

Gelebilir miyim dedi bende annen baban izin verirse olabilir dedim,nasılsa izin vermezler diyordum.yarim ağız mesajla yazdım.bi baktım ciddi ciddi plan yapiyo
Ama şimdi sizde yani ne diye gel diyorsunuz ki? Resmen annen baban izin verirse benim için sorun değil demişsiniz gibi olmuş. Gelsin 2-3 gün kalsın sonra da anne babasıyla da konuşarak evine gönderin.

Bende o yürek yok işte,söz konusu aile diyince asla ses edemiyorum
Bakın burda da söz konusu aile, o sizin yeğeniniz, aileden biri. Başına bir iş gelse, siz en erken 3. 4 saat sonra öğrenebiliyorsunuz. Evde olsanız hadi neyse diyeceğim ama yok. Eğer bu iş başınıza kalırsa, hiç bir kötü durum olmadı diyelim, size yine zehir olacak sizde kaldığı zaman/süre. Okul bitince gidecek mi sanıyorsunuz? Okulda yok, o arkadaşlarıyla yada sevgilisiyle sabahtan çıkacak dışarı, nasıl takip edeceksiniz/ neden edesiniz? Kimse kusura bakmasın, herkes çocuğuna sahip çıksın...

Ama şimdi sizde yani ne diye gel diyorsunuz ki? Resmen annen baban izin verirse benim için sorun değil demişsiniz gibi olmuş. Gelsin 2-3 gün kalsın sonra da anne babasıyla da konuşarak evine gönderin.
Ben hiç ihtimal vermedim öylesine soruyor sandım.surekli böyle saçma şeyler istiyo çünkü.anne babası bı kaç gün kalıp gidecek oda gitsin

Back
X