- Konu Sahibi zehra kaya
-
Yasir sahabe ismi amaHayır canım kötü. Kötü deme sebebim, peygamber ismi olmasından dolayı değil. Dini olarak anlamı çok şık olsa da çocuğa isim olarak ağır gelen, kötü isimler bunlar. Dini açıdan bi kötülemede bulunmuyorum yani.
Ayrıca mesela ensar demek "yardım eden" demek. Nasara'dır kelime kökü. Nasara da "yardım etmek" demektir. Yani arapça bir sözcük bu sadece. Yasir de aynı şekilde anlamsız. Kutsal bişey yok.
Yasir ilk sehit sahabenin ismidir. Kolaylaştıran anlamı da vardır.Hayır canım kötü. Kötü deme sebebim, peygamber ismi olmasından dolayı değil. Dini olarak anlamı çok şık olsa da çocuğa isim olarak ağır gelen, kötü isimler bunlar. Dini açıdan bi kötülemede bulunmuyorum yani.
Ayrıca mesela ensar demek "yardım eden" demek. Nasara'dır kelime kökü. Nasara da "yardım etmek" demektir. Yani arapça bir sözcük bu sadece. Yasir de aynı şekilde anlamsız. Kutsal bişey yok.
Anne baba olarak çocuğumuza koyduğumuz isimden hesaba cekilcez anlamının güzel olmasını istiyorum eğer bir kaç erkek evladı varsa kişilerin bi tanesinin isminin MUHAMMET olması lazimmisHerkese katılıyorum canım isim ağırlığını düşün Ayrıca çocuğuna sinirlendiğinde yada sinirlenildiginde kötü hitap olabilir bence Muhammed ismini koyma aslında Yusuf ta öyle ama madem ikisi arasında kaldın Yusuf koy. Başka yok mu beğendiğn?
Yasir sahabe ismi ama
Yasir ilk sehit sahabenin ismidir. Kolaylaştıran anlamı da vardır.
Başka isimlerde var ama eşim kabul etmiyor eşim MUHAMMET yasir koyma taraftarı ama bende aynen ağır geleceğini düşünüyorum yusuf ensar olsun diyorum Başka isim teklif etsem Hamza yada ali olsun diyor bende onları istemiyorum o yüzden iki isim arasında mecbur seçim yapmak zorunda kaldımHerkese katılıyorum canım isim ağırlığını düşün Ayrıca çocuğuna sinirlendiğinde yada sinirlenildiginde kötü hitap olabilir bence Muhammed ismini koyma aslında Yusuf ta öyle ama madem ikisi arasında kaldın Yusuf koy. Başka yok mu beğendiğn?
Tüylerin niye diken diken oldu anlamadimEnsar ismini bi daha düşün derim niyeyse direk aklıma ensar vakfı geldi ve tüylerim diken diken oldu.
Aslında haklısın bunu tekrar dusuncemYani canım, çocuğa şimdi "kolaylaştıran" diye isim koyduğunu düşün. Bu arapçada işte bu anlama geliyor. Sadece muhammed ya da sadece yusuf inan daha güzel.
Son günlerde ensarın çağrıştırdıklarını da biliyorsun. Çocuğa isim koyarken her devri düşünün. Yarın öbür gün bu çocuk bu isimden sıkıntı yaşar mı. Bizim akrabanın kızı ve oğlunun isimleri kenan ve evren. Tahmin edersiniz bu dönemde ne kadar zor olduğunu.
Sonuna kadar katılıyorum size bi ara müdahale etmeye çalıştılar ama bende o anlık müdahale edilmesin diye biz karar verdik MUHAMMET yasir koycaz dedim ama sonradan düşündüm muhammet yasir çok ağır gelir yusuf ensari da çok beğendiğim için eşime teklif ettimİsim konusuna eşiniz dışında kimseyi karıştırmayın bence kayınvalide, kayınbaba Vs. Fikir alayım dersiniz fikri aldığınız an başlar müdahale...
İsim yüzünden hesaba çekileceğimizi nerden ogrendiniz acaba?Bunun doğru olmadığını bilmenizi isterim.Herkes doğduğu coğrafyanın ve milletinin isimlerinden seçer. Biz Arap olmadığımız için ve Arapça olan her kelime kutsal olmadığı için isim konusunda sadece anlam olarak güzel ve kulağa hoş gelen bir isim olması yeterlidir.Anne baba olarak çocuğumuza koyduğumuz isimden hesaba cekilcez anlamının güzel olmasını istiyorum eğer bir kaç erkek evladı varsa kişilerin bi tanesinin isminin MUHAMMET olması lazimmis
Ben illaki arap ismi olacak demiyorum ki hadisi şerifte okudum Birde bence bi araştırın hesaba cekilcez mi cekilmicez mi babanın üzerine düşen en büyük haklardan birisidir çocuğuna anlamı güzel bir isim koymakİsim yüzünden hesaba çekileceğimizi nerden ogrendiniz acaba?Bunun doğru olmadığını bilmenizi isterim.Herkes doğduğu coğrafyanın ve milletinin isimlerinden seçer. Biz Arap olmadığımız için ve Arapça olan her kelime kutsal olmadığı için isim konusunda sadece anlam olarak güzel ve kulağa hoş gelen bir isim olması yeterlidir.
İlla ki Arapça isim olursa sevaba gireriz diye düşünenlerin çoğu anlam olarak saçma sapan isimler koyar oldu çocuklarına.
Seçtiğiniz isimlere gelince ikiside peygamber ismi.
Ben Yusuf tercih ederdim
Çocuğum erkekZeynep Saliha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?