Doğuma Hazırlık SIZCE HANGI İSİM KIZLAR

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Anne baba olarak çocuğumuza koyduğumuz isimden hesaba cekilcez anlamının güzel olmasını istiyorum eğer bir kaç erkek evladı varsa kişilerin bi tanesinin isminin MUHAMMET olması lazimmis

Israrla Muhammet yaziyorsunuz. Dogrusu Muhammed.
Daha nasil yazildigini bilmiyorsunuz. Bence koymayin bu ismi.

Dini hassasiyetle güzel bir isim koyma çabanızı anlıyorum ama son dönemde çocuklara bu maksatla çok ağır isimler konuluyor. Resul'ün ismini ille de koymak isterseniz Mustafa koyun, çocuğunuza isim verirken onun geleceğini de düşünün, çift isim taşımak zaten zor, bir de her dönem değişen görüşler var. Anlamı ortalama düzgün bir isim yeterlidir, çok da üzerinde düşünmeyin. Çocuklara düzgün isimler koymak ana babanın görevidir doğru ama düzgün isimden kasıt anlamında kötülük olmayan, şirk çağrıştırmayan isim demektir. PEygamber ismi, sahabe ismi vs.. bence çok mantıklı değil, çünkü çocuktur bu yaramazlık yapar , ters bir şey söyler söylenirsiniz, söversiniz bir şey olur saygısızlıktır. Çocuklar arasında isimle dalga geçme olur hoş olmaz, sonra büyüdüğünde çocuğunuzun bu isimle orantılı bir hayat yaşacağını garanti edemezsiniz, Anlamı düzgün sıradan bir isim yeterlidir dinen

Allah saglikli bi sekilde kucaginiza almayi nasip etsin insallah yusuf ensar daha kulaga hos geliyor canimm

Peygamber efendimiz iddali isimleri tavsiye etmemistir,agir buldugu isimleri degistirmistir.
Yusuf guzel isim ama inleyen demektir.
Muhammed yerine Mehmet koyun,Turkler Muhammed ismini koymaya cekinmisler saygidan Mehmet koymuslardir cocuklarina.
Yasir esir ya da sola giden demek.
bilemedim sanirim ben bu isimlerin hicbirini koymazdim

Mehmet Yasir koysanız peki? Muhammet ismi ağır olacağından Ahmet yada Mehmet konabiliyor. Mehmet Yasir de kulağa çok hoş geliyor. Mehmet zaten tek başına da bence hala çok güzel bir isim

Muhammed olacak doğrusu.
Peygamberimizin ismini veya sahabe isimlerini koymakta hiçbir sakınca yoktur.
Sakıncalı diyenlere asla itibar etmeyin.
'kızılır, kötü laf söylenir ' vs diye de çekinmeyin. Eğer biri hakaret edecekse bu çocuğa olacak, isme değil.
Bu tür şeyler bu isimleri unutturmaya yönelik hareketler.
Takılmayın siz.

İsimler arasında seçim yapamadım.
Ben Ahmet ve Ömer severim.
Ama hepsi güzel

Konu sahibi sizden yeni isimler türetmenizi istememiş, iki tane şık vermiş. A mı yoksa B mi diye soruyor sizce kulağa hoş gelen hangisi diye. Araya niye C ,D katıyorsunuz? niye tek isim değil vb. Sorularla konu sahibi bunaltmayın bence. İki isim sünnettir ki konu sahibi bunun bilincinde olarak bu şıkları verdiğini düşünüyorum. Bence Muhammed Yasir güzel. Ama ismi Muhammed olan bir cocugu cok iyi yetistirmek lazım. Günümüzde ne muhammedler var isminin tam zıttı hareketler sergileyen...

Yusuf herkes koyuyor.
Başka isimlede düşünün derim.
Hem Dinimizle alakalı isimler konmak zorunda değil.

Uzmanla büyük sahsiyetlerin isminin tek konulmasini sakincali buluyorlar . Yusuf Ensar in sesleri cok guzel mutlaka isimde a olmalı bu çocuğa ozguven verir i öü h t bunlar olmasa daha iyi .

Eğer mutlaka Arapça isim koyacaksanız, Arapların hali hazırda kullandıkları isimleri tercih edin derim, arkadaşlar aşağıda yazmış örneğini, bizim eksik bilgimizle çok anlamlı sandığımız isimler Araplara komik ve anlamsız gelebiliyor, bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum, kendimize güldürüyoruz. Artık etrafımızda çok Arap da var, birine sorun bunun anlamı bizim sandığımız şey mi diye, çünkü internette hatalı bilgi çok. Benim adım da Arapça olmasına rağmen, şu an kullandığım bildiğim dilde, anlamı belli sade bir ismi tercih ederdim. Verdiğimiz isimle hesaba çekileceğiz diye kaş yapayım derken göz yarıyoruz.
İyi bir insan yetiştirmeniz ona verdiğiniz isimden çok daha önemli bence, isim her zaman değiştirilir de karakter değiştirilmiyor.
Ayrıca mesela ensar demek "yardım eden" demek. Nasara'dır kelime kökü. Nasara da "yardım etmek" demektir. Yani arapça bir sözcük bu sadece. Yasir de aynı şekilde anlamsız. Kutsal bişey yok.

Yasir esir ya da sola giden demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…