Doğuma Hazırlık SIZCE HANGI İSİM KIZLAR

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Canım osmanlı da yaşatılmış ki zaten. . İlla Muhammed olmasına gerek yok. Mustafa, Mehmed, Ahmet, Mahmut ... bu isimler de peygamberimizin isimleri.. dikkat edersen bu isimlerle bi sürü padişah ve şehzade var..

Evet Mehmet olarak kullanılmış, Muhammed değil. Mehmet konu sahibine önerilmiş zaten.Bence de daha uygun olur.
Benim bildiğim Peygamberimizin adı geçtiğinde salavat getirildiği için ve kötü hitaplara maruz kalmasın diye Muhammed kullanılmaz. Mesela lan Arda veya hop Kaan denmesi veya Hüseyin'e hüso İbrahim'e İbo demek gibi kısaltmalar uygunsuz kaçar.

Sizinle farz sünnet tartışmasına girmeyeceğim. peygamberimizin 4 ana ismi vardır. Muhammed Mustafa Ahmed Mahmud. Sünnet sadece peygamberimizin yaptığı şeyleri kapsamaz. İki ismin sünnet olması toplum arasında yayılmış birşeydir bu demek değil ki tek isim konulamaz. Ben iki isim sünnettir derim alimin biri gelir hayır değildir der. Sebebini söyler bende aklıma yatarsa inanırım. Nedense sizin islamla bir sorununuz var gibi sezdim...

Benim oğlum Muhammed hiç de fırlama değil aksine 6 yaşına olmasına rağmen 4 yasindayken hatim bile yaptı. Peygamber efendimiz de isminin konulması konusunda hadislere göre koyabilirsiniz demiş.

Yasir ismine gelince önemli olan sadece anlam değil. O ismi kullanan zatlar. Yasir ilk islam şehidi. Bunu düşünerek koyabilir arkadaş. Öyle mübarek bir zat. Sadece anlamına bakacak olsak firavunun anlamı güzel olsa çocuğumuza koyacak miydik? Hem kuranda da geçiyor.
Mesela ensar kelimesi peygamberimiz hicret ettiğinde gelen Müslümanlara evlerini açan kişilere denir. Yani onlar da mübarek insanlar ensar ismi de gayet güzel.

Ensar bana kotu seyler cagiristiriyor artik belki anlami guzeldir. Ben olsam ikisinide koymam ama illa secim yapilacaksa ilki daha iyi gibi.
Şimdi internetten ensar vakfı olayına baktım da biraz daha dikkatli okursanız haberi ensar vakfindan vicdansız bir öğretmen yapıyor bir kisiye sebep bütün herkes suclanamaz Bence sorunlu olan öğretmen ensar vakfı değil.

Iyide olay ensar vakfinda olabilir ama ensar vakfindan bir öğretmen suçlu yani vakifin ne suçu var ki isimleri bu şekilde yargılayacak olursak her ismin başına talihsiz şeyler gelebiliyor o zaman isimleri olaylara göre mi yargilayalim

Öğretmen bile değildi karalamak için vakfın ismi kullanılıyor

Benim dinim seni ilgilendirmez ama söyleyeyim, inançlı bir insana o lafı ettiğinde ne oluyor git Bi araştır.
Terbiyesiz

Benim dinim seni ilgilendirmez ama söyleyeyim, inançlı bir insana o lafı ettiğinde ne oluyor git Bi araştır.
Terbiyesiz
Aynen öyle senin dinin beni hiç ilgilendirmez ama yaptığın yorumlarda benim değerlerime olumsuz göndermede bulunuluyorsa beni susturamazsın bu bir. Ensar vakfında olanlar yada olmuş gibi yansıtılanlar ensar ismini kesinlikle kötü kılmaz ve gayet güzel bir isim, ayrıca bu vakıf olayıyla da benim değerlerime kötü göndermede bulunuyorsun, bu iki. Terbiyeli olup olmadığımı asıl senin gibi terbiyesiz birinden öğrenecek değilim laflarına dikkat et, popüler üye olmuşsun diye sitede benim borum öter havalarından çık, bu üç !

Terbiyesiz
Ayrıca ensar ismini beğenmezsin sebep olarak beğenmedim, güzel durmadı, yakınımızda çok ensar var, bazı kötü huylu oluyormuş vs vs söylersin çıtım bile çıkamaz ama gelip saçma sapan bi şekilde vakıfla bağdaştırıp olmaz dersen (hani şu karalanmaya çalışılan, 1 kişinin yaptığını koca bir camiaya yıkan)böyle bir zihniyetle bırak tartışmayı adres bile sormam.

İki isim birden soylemeyecekseniz iki isme gerek yok bence. Evde baska okulda baska. Birini modern koyun cocuga secme sansi olur. Muhammet agir isim. Kotu soz soylemeyecekseniz koyun. Digerindende yusufu begendim sadece.

Esin illa Muhammet koyacaksa Muhammet Emin i en cok begeniyorum. Gibek adida koyabilirsin kulagina ezanla yine Muhammet te okunur. Bilmiyorum sert kizarak bagirirsin bi sakincasi var mi sor bence. Cinku ismi gecerken bile salavat veriyoruz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…