- 2 Şubat 2017
- 221
- 110
- 18
- 30
- Konu Sahibi zehra kaya
-
Hay ağzınıza sağlık ne guzel de ifade etmişsiniz beniçoğu ark mizacinin sertliginden dolayı da polemiğe girmek istemedim. Evet iki isim koymak sünnet ve ağır isimler olduğu için ikinci ismi düşündüm zaten. Keşke başka secenegim olsa ama yok eğer bu iki isimden şaşarsam bu sefer cocuguma istemediğim bir isim koyulacak buda beni ister istemez üzecekayrıca herkes Muhammed ismi ağır der koymazsa efendimizin ismi gelecek asirlarda kullanılmayacak bence buda üzücü bir durumKonu sahibi sizden yeni isimler türetmenizi istememiş, iki tane şık vermiş. A mı yoksa B mi diye soruyor sizce kulağa hoş gelen hangisi diye. Araya niye C ,D katıyorsunuz? niye tek isim değil vb. Sorularla konu sahibi bunaltmayın bence. İki isim sünnettir ki konu sahibi bunun bilincinde olarak bu şıkları verdiğini düşünüyorum. Bence Muhammed Yasir güzel. Ama ismi Muhammed olan bir cocugu cok iyi yetistirmek lazım. Günümüzde ne muhammedler var isminin tam zıttı hareketler sergileyen...
Bende ayni fikirdeyim+1. Ben çok ağır dini isimlerden korkarım. Halk arasında ağır geldi derler bazı isimler için...
Kendi bildiğinizden şaşmayın hem son yazdığınız durum gerçekten çok kötü ben olsaydım peygamberimizin ismini yaşatırdım galibaHay ağzınıza sağlık ne guzel de ifade etmişsiniz beniçoğu ark mizacinin sertliginden dolayı da polemiğe girmek istemedim. Evet iki isim koymak sünnet ve ağır isimler olduğu için ikinci ismi düşündüm zaten. Keşke başka secenegim olsa ama yok eğer bu iki isimden şaşarsam bu sefer cocuguma istemediğim bir isim koyulacak buda beni ister istemez üzecekayrıca herkes Muhammed ismi ağır der koymazsa efendimizin ismi gelecek asirlarda kullanılmayacak bence buda üzücü bir durum
iki isimde cok agır . anlamaı agır olan isimleri bir arada koymayın cocuk kaldıramaz derler. birde peygamber sas ismini koymayın işerde cocuga kızarken yada bir baskası hakaret ederken onun ismi olmus oluyorKızlar Rabbim nasip ederse 3 ay sonra bebegimi kucağıma alcam yalniz isim de kararsız kaldik sizce MUHAMMET YASİR'mi yoksa YUSUF ENSAR'mı koysak
Amin canım inşallahYusuf ismini hep sevmişimdir, beğenmişimdir. Çok güzel bir isim. Oyumu ondan yana kullanıyorum.
Tabi başka isim önerilerine açıksan, Metehan, Alperen, Yavuz, Toprak gibi isimleri de yazıyorum..
Allah evladını hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşaAllah..
Bunu da teklif ettim eşime kabul etmiyoreğer ismi degistirceeksek ya Hamza yada ali olacak bende istemiyorum
Canım osmanlı da yaşatılmış ki zaten. . İlla Muhammed olmasına gerek yok. Mustafa, Mehmed, Ahmet, Mahmut ... bu isimler de peygamberimizin isimleri.. dikkat edersen bu isimlerle bi sürü padişah ve şehzade var..İsim takımlarının 2 sini de beğenmedim. Fakat alternatif Hamza ise Yusuf Ensar daha iyi diyorum.
Ensar olayından haberin yokmuş, eşin de illaki dini isim diye diretiyorsa zaten başka şansın yok.
Eşine de söyle, Muhammed ismi kullanılsaydı Osmanlı da kullanırdı. Onların hiç 3 oğlu olmamış mı, olmuş. Peygamberimizin ismini yaşatmak bebeğe isim koymaya kalmamıştır, imanla yaşatılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?