Doğuma Hazırlık SIZCE HANGI İSİM KIZLAR

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Hay ağzınıza sağlık ne guzel de ifade etmişsiniz beniçoğu ark mizacinin sertliginden dolayı da polemiğe girmek istemedim. Evet iki isim koymak sünnet ve ağır isimler olduğu için ikinci ismi düşündüm zaten. Keşke başka secenegim olsa ama yok eğer bu iki isimden şaşarsam bu sefer cocuguma istemediğim bir isim koyulacak buda beni ister istemez üzecekayrıca herkes Muhammed ismi ağır der koymazsa efendimizin ismi gelecek asirlarda kullanılmayacak bence buda üzücü bir durum

Kendi bildiğinizden şaşmayın hem son yazdığınız durum gerçekten çok kötü ben olsaydım peygamberimizin ismini yaşatırdım galiba

Kızlar Rabbim nasip ederse 3 ay sonra bebegimi kucağıma alcam yalniz isim de kararsız kaldik sizce MUHAMMET YASİR'mi yoksa YUSUF ENSAR'mı koysak
iki isimde cok agır . anlamaı agır olan isimleri bir arada koymayın cocuk kaldıramaz derler. birde peygamber sas ismini koymayın işerde cocuga kızarken yada bir baskası hakaret ederken onun ismi olmus oluyor

osmanlıda muhammet yerine mehmet ismini koyarlarmıs saygısızlık olmasın diye

3 oğlu olupta birine peygamberimizin ismini vermeyen cahiller etmiş olur,hadisinden yola çıkarak Muhammet Yasir koyabilirsiniz çünkü başka oğlunuz olursa ona gelince içinizden gelmeyebilir. Hem zaten cok hos hic tanimadan efendi,akıllı bir çocuk izlenimi veriyor bu ikili isim.
Yasir benimde aklimdaydi maalesef taşıdığım evde üst kat komsumun oğlu.

Muhammed Yasir harika bir isim bence.
İsim ağır mevzusunun bilinçli yapıldığını düşünüyorum. İsim ağır niye olsun ki. Ben Muhammed koydum oğlumun adını. İnşallah o isme layık olur. Ismi koymaamaktansa bu duayla hareket etmek daha mantıklı.

benim eşimin adı Muhammet. dini nikahınızı kıyılırken imam çok söylenmişti. hiç Muhammet ismi konur mu çok ağırdır falan diye. sadece bunu yazmak istedim. artık ne kadar doğru bilemiyorum.

Yusuf ismini hep sevmişimdir, beğenmişimdir. Çok güzel bir isim. Oyumu ondan yana kullanıyorum.

Tabi başka isim önerilerine açıksan, Metehan, Alperen, Yavuz, Toprak gibi isimleri de yazıyorum..

Allah evladını hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin inşaAllah..

Amin canım inşallah

Bunu da teklif ettim eşime kabul etmiyoreğer ismi degistirceeksek ya Hamza yada ali olacak bende istemiyorum

İsim takımlarının 2 sini de beğenmedim. Fakat alternatif Hamza ise Yusuf Ensar daha iyi diyorum.
Ensar olayından haberin yokmuş, eşin de illaki dini isim diye diretiyorsa zaten başka şansın yok.

Eşine de söyle, Muhammed ismi kullanılsaydı Osmanlı da kullanırdı. Onların hiç 3 oğlu olmamış mı, olmuş. Peygamberimizin ismini yaşatmak bebeğe isim koymaya kalmamıştır, imanla yaşatılır.

Sadece Yusuf bence bunlardan

Canım osmanlı da yaşatılmış ki zaten. . İlla Muhammed olmasına gerek yok. Mustafa, Mehmed, Ahmet, Mahmut ... bu isimler de peygamberimizin isimleri.. dikkat edersen bu isimlerle bi sürü padişah ve şehzade var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…