- 6 Mayıs 2015
- 2.192
- 2.984
- 133
- Konu Sahibi zehra kaya
-
Tesbitiniz dogru yanliz Muhammed yerine türkcelestirilmis halini yani Mehmet ismini cok kullanmislar. Arapca veya osmanlica yazilimida ayni harflerden.İsim takımlarının 2 sini de beğenmedim. Fakat alternatif Hamza ise Yusuf Ensar daha iyi diyorum.
Ensar olayından haberin yokmuş, eşin de illaki dini isim diye diretiyorsa zaten başka şansın yok.
Eşine de söyle, Muhammed ismi kullanılsaydı Osmanlı da kullanırdı. Onların hiç 3 oğlu olmamış mı, olmuş. Peygamberimizin ismini yaşatmak bebeğe isim koymaya kalmamıştır, imanla yaşatılır.
Konu sahibi sizden yeni isimler türetmenizi istememiş, iki tane şık vermiş. A mı yoksa B mi diye soruyor sizce kulağa hoş gelen hangisi diye. Araya niye C ,D katıyorsunuz? niye tek isim değil vb. Sorularla konu sahibi bunaltmayın bence. İki isim sünnettir ki konu sahibi bunun bilincinde olarak bu şıkları verdiğini düşünüyorum. Bence Muhammed Yasir güzel. Ama ismi Muhammed olan bir cocugu cok iyi yetistirmek lazım. Günümüzde ne muhammedler var isminin tam zıttı hareketler sergileyen...
İki isim sünnetse peygamberimiz neden kendi çocuklarına hep tek isim vermiş?Hay ağzınıza sağlık ne guzel de ifade etmişsiniz beniçoğu ark mizacinin sertliginden dolayı da polemiğe girmek istemedim. Evet iki isim koymak sünnet ve ağır isimler olduğu için ikinci ismi düşündüm zaten. Keşke başka secenegim olsa ama yok eğer bu iki isimden şaşarsam bu sefer cocuguma istemediğim bir isim koyulacak buda beni ister istemez üzecekayrıca herkes Muhammed ismi ağır der koymazsa efendimizin ismi gelecek asirlarda kullanılmayacak bence buda üzücü bir durum
Ensar vakfının sapıklıklarını, pisliklerini, çocuklara tecavüzünü duymadınız mı?Malesef haberim yok
Yasirin savaşçı mücadeleci anlamı da varİki isim sünnetse peygamberimiz neden kendi çocuklarına hep tek isim vermiş?
Ensar vakfının sapıklıklarını, pisliklerini, çocuklara tecavüzünü duymadınız mı?
Konuya gelince ben ikisini de koymam.
Yasir esir demekmiş, çocuğuma neden esir diye isim koyayım?
Allah razi olsun her yorum yapanın yorumuna değer verip okuyorum yalnız şöyle bir durumum var bu iki isim arasında secenegim olmadığı için bu ikisi arasında yorum yapılmasını istedim ayrıca haklısınız doğru dediğim yorumları da beğendiğim için söyledim ama konuyu saptirip sert alakasız yorum yapanlarla da diyaloğa girmek istemedim. Herkese ayrı ayrı tsk ederim bazı konularda aydinlandim:)
Yine konu sahibini mesnetsizce savunan bir yorum gelmiş ve konu sahibi burada saatlerdir bize "evet olabilir, haklısın, aslında mantıklı" falan demene rağmen o seni destekleyecek yorum gelince "evet a ve b şıkkı dedim mizacları sert polemik olmasın diye bişey demiyorum" diye başladın.
O zaman burda insanlar niye fikir veriyo kaç saattir kafa patlatıyo. İki şık diye bişey mi var akıl akıldan üstündür bi yanlış varsa sizi döndürmeye çalışırız. Kötülüğünüze yapmayız ki.
Sana bilgi paylaşıyoruz isimlerin kökenlerini şunları bunları. Bi tane "size fikir soran mı oldu" diyen yorum görünce hemen herkesi yakan konu sahiplerine deliriyorum. Fikir de vermeyiz anlamsız isimler koyun çocuğunuza evet. Siz bilirsiniz.
hayırlısıyla kucağına alırsın inşalahKızlar Rabbim nasip ederse 3 ay sonra bebegimi kucağıma alcam yalniz isim de kararsız kaldik sizce MUHAMMET YASİR'mi yoksa YUSUF ENSAR'mı koysak
Madem dini bir isim koyacaksınız o zaman "Yahya" koyun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?