Doğuma Hazırlık SIZCE HANGI İSİM KIZLAR

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Tesbitiniz dogru yanliz Muhammed yerine türkcelestirilmis halini yani Mehmet ismini cok kullanmislar. Arapca veya osmanlica yazilimida ayni harflerden.

İki isim sünnetse peygamberimiz neden kendi çocuklarına hep tek isim vermiş?

Malesef haberim yok
Ensar vakfının sapıklıklarını, pisliklerini, çocuklara tecavüzünü duymadınız mı?

Konuya gelince ben ikisini de koymam.
Yasir esir demekmiş, çocuğuma neden esir diye isim koyayım?

Yasirin savaşçı mücadeleci anlamı da var

çocuklara daha doğmadan belli başlı kimlikleri yaftalamak neden? bunlar çok ağır isimler ve hepsi arapça. arap değiliz biz türküz harika da bir dilimiz var neden Türkçe koymuyoruz? ayrıca çocuğunuz sizin gibi olmayacak belki ilerde ateist bile olabilir ismini taşıyamayabilir başka yönlere çekilmeyecek isimler koyun bence.

Kayinvalide/kayınpeder baskısıyla Muhammed ismini koyan çok var etrafımda. Çocuğun anası-babasının dinle imanla işi de yok halbuki :)
Artık herneyse sebebi,tanıdığım bütün Muhammed isimli çocuklar fenalık geçirtecek kadar fırlama
Umarım sadece bana denk gelmiştir.
Bu ismi koyunca otomatikmen çocuğun iyi ahlaklı olacağını mı düşünüyorlar acaba?

Rabbim izin verirse ıslam çizgisinde yetiştirmeye gayret edicez. Ayrıca doğmadan önce isim koymanin ne gibi zararları var. Aksine hamile iken bebeginle konuşmak ona koyacagin isimle hitap etmek lazimmis

:)

Yine konu sahibini mesnetsizce savunan bir yorum gelmiş ve konu sahibi burada saatlerdir bize "evet olabilir, haklısın, aslında mantıklı" falan demene rağmen o seni destekleyecek yorum gelince "evet a ve b şıkkı dedim mizacları sert polemik olmasın diye bişey demiyorum" diye başladın.

O zaman burda insanlar niye fikir veriyo kaç saattir kafa patlatıyo. İki şık diye bişey mi var akıl akıldan üstündür bi yanlış varsa sizi döndürmeye çalışırız. Kötülüğünüze yapmayız ki.

Sana bilgi paylaşıyoruz isimlerin kökenlerini şunları bunları. Bi tane "size fikir soran mı oldu" diyen yorum görünce hemen herkesi yakan konu sahiplerine deliriyorum. Fikir de vermeyiz anlamsız isimler koyun çocuğunuza evet. Siz bilirsiniz.

Oglumun adi muhammed ve ben agiŕ geldigini degil hayir getirdigini düşünüyorum...Böyle ağır gelir laflarina inanmayin
tamamen muhammed ismi yayilmasin diye yayilmiş bilgiler bunlar bu arada yusuf da peygamber ismi ve çok çile çeken bir zat...oglunuza bagirdiginizda sadece ismi muhammed diye saygisizlik etmis olmazsiniz merak etmeyin siz peygamberimiz muhammed e degil oglunuza bagiriyosunuz sonucta...
ALLAH adi muhammed olanlara ahirette rahmet edecek sirfisminden dolayi inşaallah...
Konu sahibinden başka kimse üstüne alinip dini mesele haline getirmeyiniz...

Allah razi olsun her yorum yapanın yorumuna değer verip okuyorum yalnız şöyle bir durumum var bu iki isim arasında secenegim olmadığı için bu ikisi arasında yorum yapılmasını istedim ayrıca haklısınız doğru dediğim yorumları da beğendiğim için söyledim ama konuyu saptirip sert alakasız yorum yapanlarla da diyaloğa girmek istemedim. Herkese ayrı ayrı tsk ederim bazı konularda aydinlandim

Ensar (yerli müslüman) demek değil mi ya?
Ben öyle biliyorum tarih çalışırken rastlamıştım bu sözcüğe de.
Bence Yusuf tek başına en iyisi.

Çocuk sınavlara girerken kodlama yapana kadar süre biter bence tek isim koymanız daha iyi olur.
Muhammet yasir daha iyi gibi.

Benim iki ismim var ve çok rahatsizim bu konuda tek isim en güzeli ayrıca güzel isim koyma yükümlülüğü anlamı güzel olmalı arapça olması gerekli değil.yusuf tek başına güzel

Madem dini bir isim koyacaksınız o zaman "Yahya" koyun.

bende hamıleyım eger oglum olursa yahya koymayı dusunuyorum kız olursa henuz bır ısım bulamadım ama kısa ve oz olması bencede çocuk için daha iyi olur... isimlerin karakteri belirlediğine inananlardanım bende o yüzden ağır gelebileceğini düşünüyorum.

Ayrıca benim sülalem yasin mustafa resul mümin abdullah vs isimlerle dolu sadece musa kardeşimin ismini taşıyabildiğini düşünüyorum.. diğer isimleri kesinlikle taşıyamıyabiliyorlar.. tabiki bu söylediklerim sadece gözlemdir yanlışlık olmasın.. sonuçta isim çok önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…