Premature Bebekler Sizce Hangi Marka Mama Daha İyi...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
evet ya inek sütünü yasakladılar ama varya kesin buda mama firmlarında bulunan beslenme uzmanlarının ortak çalışması sütten bişi olmaz derlermi hiççç yoksa mama satışları duracak değilmi yaaa

evet haberlerde çıktığından beri banada sürekli geliyor hatta raporlarına bakmamızı söylediler nerden bileceğiz

ben doğumdan sonra göğsümde çatlak olduğundan dolayı mecburen bide daha doyurucu bebiş daha uzun uyuyor bu yüzden aptamil kullandım hatta pre aptamil ama 4 aylıktan sonra kendisi damak tadı gelişti ve mamayı bıraktı şimdi milupanın ve hero baby nin kaşık mamalarını birde tahıllı mamalar var hero babynın onları kullanıyoruz doğal sebze çorbaları ve yoğutda veriyorum içine keçiboynuzu tozu katıyorum:ecrin_bebek:

sma en iyi mamadır ben d ekızıma uzun süre kullandım sonrada bebelac kullandım bebelacın irmikli sütlü maması var onuda tavsiye ederim

milupa nın içind ebir madde varmış karaciğer için zararlıymış bunu bana sağlıkçı arkadaşım söylemişti ama adını unuttum allahım evlatlarımızı korusun valla

evet haberlerde çıktığından beri banada sürekli geliyor hatta raporlarına bakmamızı söylediler nerden bileceğiz

Canım milupa sitesinde tarım bakanlığının raporları var. GDO yoktur diye. Şimdilik kullanıyoruz ama inşallah doğrudur.

evet kullanıyoruz mecburen..
biz de aptamil 2 ye geçtik..milumil vermedi doktorumuz sebze yemez diye..
hipp de kullanabilirisn demişti..onuda deneyeceğim..

bende bebeklerıme artık mama vermek zorundayım sutum yetmez e proteını ne kadar kattınız sute......prematılle pre aptamıl aynımı.......mamaya baslıcam ınş severler ve gaz yapmax......gece sutmu mamamı versem premature annelrı ne yaptınız benım dr cok cevap vermıyoo hemsıreler bakalım ne dıcekler

ve bıde banyolarını hergunmu gunasırımı yaptınız.........yemekten ne kadar sonra usutmem ınş ya

canım bebeğin kaç aylık oldu... sütün varsa geceleri emzir... çünkü gece emzirdiğin zajman sütün de çoğalıyo...

Canım öncelikle gözün aydın sanırım yarın alacaksın miniklerini. Eoprotin konusunu öncelikle doktoruna danış canım mama konusunda da sana bilgi verecektir.3 minik olduğu için sütün yetmeyebilir. Eoprotin sadece anne sütüne katılıyor. Yanlış hatırlıyor olabilirim o nedenle miktarını yine de doktoruna danış 100 cc'ye 3 gr olarak hatırlıyorum. Bebekler 2- 2.5 kg olana kadar.
Eğer mama kullanacaksan öncelikle prematille başlarsın minikler 3-3.5 kg olduktan sonra Pre- Aptamil'e geçersin. İnşallah sütün yeter de mama vermek zorunda kalmazsın ama biraz zor gibi görünüyor. Mama evet gaz ve kabızlık yapabiliyor. Ama olmayabilirde. Canım biz sana bildiğimiz kadarıyla her zaman yardımcı oluruz ama eğer doktorundan yeterli bilgiyi alamıyorsan hemen doktorunu değiştir bence. Çünkü bu bilgiler çok önemli bütün sorularına doktorundan yanıt alabilmelisin.

ve bıde banyolarını hergunmu gunasırımı yaptınız.........yemekten ne kadar sonra usutmem ınş ya

İlk zamanlar oda ısıssını 26 derecede sabitleyip hergün yıka canım.3 tane olduğu için bu da zor olacaktır senin için bir süre sonra günaşırı yıkarsın. Mümkünse mamadan hemen önce.

canım mama konusunda doktorun seni bilgilendirir...
aynen Mehtap'ın dediği gibi yap..
gerçi ben gün aşırı yıkadım..
sen hergün yıkayabilirden yıka derim...
3 ü zor olacak ama sen tecrübelisin üstesinden gelirsin...
bu arada gözünaydın....

Bende aptamıl kullanıyorum 1 kere sma aldım ıÇındekılere baktım aptamılde olmayan soya yaĞı sma da var ve kullanmadım soya ve mısır ıÇerenler gdo lu dıye bılıyorum.

Arkadaşlar Milupa'nın son mamalarında sürekli reklamını yaptıkları imunofortisin neden yazmadığını merak edip milupayı aradım. Neden üzerinde FOS-GOS yazıyor da sürekli reklamını yaptıınız halde imunofortis ibaresi yok diye sordum. Çıkan kişi sağlık bakanlığının imunofortis ifadesinin kullanılmasını uygun bulmadığını; imunofortisin FOS ve GOS'un belli oranlarda bulunması hali olduğunu bu nedenle mamalarda fos gos yazdıklarını söyledi.
Şunu anladım ki imunofortis yeni bir buluş falan değil tamamen bir pazarlama stratejisi. Zaten Avrupa'da imunofortis reklamları kaldırılmış.
Anlamadığım zaten milupa kullanıyoruz fakat bu tür aldatmaca reklamlar firmaya karşı insanın midesini bulandırıyor. Bir antipati yaratıyor. Yani firma bu reklamla kendine zarar vermiş oluyor.

benimde dikkatimi çekmişti Mehtap bende mail atmayı düşünüyordum...
walla inan artık midem bulanmaya başladı bu mama firmalarından ve mamalardan..
geçen bir topikde milupanın içinden kurt çıktı diye başlık atılmış..
yani benim oğlan muhallebi, tahıllı ve kahvaltılığını yemiyor..(bazen gece sulandırarak veriyorum)
ama mecburen devam sütünü vermek zorundayız..
offf ne yapacağımız şaşırdık inan..
hiçbirşey vermek istemiyorum artık..

Biz de sadece devam sütü kullanıyoruz. Diğerlerinin içinde gluten ve bazı zararlı yağlar gördüm canım. Şikayetvar sitesine yazdım bakalım ne cevap verecekler.

ayyy gercekten yazilanlari simdi okudum cok igrenc yaa
bizde sadece devam sutunu kullaniyoruz cok ara sirada meyve puresini yediriyorum cok nadir ama bir yere filan gidecek olursam yanimda goturmek icin

biz yurt disinda oldugumuz icin milupanin birebir markasini kullanmioruz yani milupa ama yurt disi markasi nutricia nutrilon diye kutusu herseyi ayni sadece ismi farkli

amaaan bosuna dememisler anne sutu hicbirseye benzemez ben ilk oglumu 14 bucuk ay emzirdim oda hamile kaldim diye kestim yoksa 2 yasina kadarda verirdim agzina midesine hic mama girmedi:)
gerci ben kendim de tek 1 hafta emzirildim sonra mama ile buyudum cokta saglikliyim
hemde cin gibiymisim 7 aylikken yurumusum demekki anne sutu alsaydim belkide 6 aylikken yururdum:)

Canım ne güzel bu kadar uzun süre emzirebilmen. Çok sağlıklıdır Umut o halde.

yani:)cok fazla hasta olmuyor allaha sukur 6 ayda bir boyle kotu hastalanip ateslenir gerisi iyi allaha sukur

ya kızlar benim bir görümcem var şuan 35 yaşında..
180 boyunda maşallahı var..
eşim diyor ki '' annemin sütü yoktu kardeşimi hipp mamalarıyla büyüttük''
yani ihtiyacımız olunca hipp mi alsak..
ne diyorsunuz????????????????????
birde cicibebe bisküvisi aldım çok tatlı ya ??
hippin varmış bisküvisi ama bulamıyorum (organikmiş)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…