Ama okulu da çok istiyorumEv bana daha mantıklı geldi.
Yani ev aldinmi ( kendiniz oturmayacaksaniz ) kiracı koyarsın ev kendi kendini öder.
Kiracı oldugun surece boşa para ödiceksin...Egerki isinden ve konumundan memnunsan boyle kalsin.Hi hukuk hayalinse 2 yillik adalet yaz.Daha sonra DGS sınavı ile dikey gec yap daha az maliyetliMerhaba herkese ,
Beni bilenler bilir. Bilmeyenler için de kısaca 29 yasındayım Evliyim özel sektörde çalışıyorum.ünv okudum. 7 sene önce bitti. Aklımda 2. Ünv olarak hukuk okumak var. Bu sene sınava gireceğim. Tam burslu olmasa da yarı burslu bir hukuk kazanırım diye düşünüyorum. ( tabi sadece tahmin benimkisi )
Evlenmeden evvel yaptığım küçük bi birikimim var. Onunla bir de üstüne kredi Çekerek yarı burslu bi özel okula mı gitsem diye düşünüyorum.
Bir yandan da neredeyse 30 yasındayım ona masraf edeceğim paraya biraz daha üstüne koyup bi de kredi çekip bir ev mi alsak diye düşünüyorum. Tabi ev almak daha maliyetli. Ama okul okursam da kendime yatırım yapmış olurum.
Zaten şu an kazanıp kazanmayacağım da muallakta ama önceden her ihtimali düşünüp plan yapmak istiyorum.
Ne önerirsiniz ?
Yani yas olarak belki zor olabilir ama ünv de yüksek lisansta hukuk dersleri gördüm o Yüzden cesaretim var. Bilmiyorım iki Seçenek Arasında KararsızımHukuk bu yaştan sonra zor olmaz mı? Okuması belki zor olmaz ama stajı vs zor olabilir.
Ben her zaman eğitimden yanayım. Eğer istiyorsanız okuyun bence.
Kiracı Değilim çok şükür kendi evimiz var. Birikim için ekstra kiraya vermeye bir ev daha mı diye düşündük.Kiracı oldugun surece boşa para ödiceksin...Egerki isinden ve konumundan memnunsan boyle kalsin.Hi hukuk hayalinse 2 yillik adaler yaz.Daha sonra DGS sınavı ile dikey gec yap daha az maliyetli
2.eve karşıyımKiracı Değilim çok şükür kendi evimiz var. Birikim için ekstra kiraya vermeye bir ev daha mı diye düşündük.
Ama okulu da çok istiyorum(
Çocuk yok henüz :)2.eve karşıyımBu hayata kredi ve borc odemeye gelmedik dimi.Araban yoksa araba al.Varsa modelini yukseltin.Yiyin icin gezin cocugunuza iyi bir egitim icin ufak yatirimlar yapın.Ama ev yuku agır.Ben odedigim icin biliorm.
Zaten alsak bile alacağımız ev ucuz bir ev olur belki istanbul dışından olabilir ve evet uzun yıllar kredi ödemem gerekebilir.Kendine yatırım yap,hayatın ne getireceğini bilemezsin. Tercih şansın olsun hangi iş çok kazandiracaksa onu yaparsın.
Günümüz ekonomik şartlarında ev almak delilik peşin para yoksa,ev kadar daha faiz ödemesi olur. 10 yılını ipotek altına alacağına 4 yıl dayan evi belki peşin alırsın.
Öncelikle hedefim devlet ünv.Neden devlet üniversitesi düşünmüyorsunuz?
Evet yatırım Amaçlı Ama tabi krediyle o da :)Oku tabiki :)
Ama önceliği eve ver demek istedim.
Evi yatırım amaclimi alacaksın? Eğer yatırm amacliysa bu sana para getirir. Bir yandan da okuyabilirsin canım :)
Ucuz ev olacak da hadi aldınız ucuz evin kirasi ne olur?Zaten alsak bile alacağımız ev ucuz bir ev olur belki istanbul dışından olabilir ve evet uzun yıllar kredi ödemem gerekebilir.
Küçük bi Şehirden 90-100 bin falan evet kirası da düşük olurUcuz ev olacak da hadi aldınız ucuz evin kirasi ne olur?
Ucuz ev ne kadar ucuz olabilir.? 50 bin mi
Kaldiysa o fiyata siz bilirsiniz. Ben okuyun derimKüçük bi Şehirden 90-100 bin falan evet kirası da düşük olur
Kendi eviniz varsa bence okul ha olmasaydı ev derdim ama zaten eviniz varmış, artık hayallerinizin peşinden gidebilirsiniz..Kiracı Değilim çok şükür kendi evimiz var. Birikim için ekstra kiraya vermeye bir ev daha mı diye düşündük.
Kaldı kaldı bem gördümKaldiysa o fiyata siz bilirsiniz. Ben okuyun derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?