Öğrenirsiniz baska iş yeter ki isteyin.Olsun 4 sene hukuk okumaya değmez cidden
Biz başka iş bilsek onu yapacağız da o da yok işte
Yok iş hukuku ticaret hukuku mali hukuk gibi alanlarda master yapabilirim. Çünkü mali müşavirlik stajı yapuyırum aynı zamanda. Ama istemiyorum yani hukuk masterı yapmaktansa hukuk okumak istiyorum.meslek hakkinda is konusu sikintili yazmislar,
benim bilgim yok,
bana kalsa lisans egitimi yerine istediginiz bir alanda master egitimi oneriririm.
ama hukukta direk yuksek lisansa kabul almiyorlardir herhalde baska alanlardan, arastirdiniz mi?
işin varsa zaten okumussan ,bankanı faize koy daha da cogalsın faizler çok yi şuandaMerhaba herkese ,
Beni bilenler bilir. Bilmeyenler için de kısaca 29 yasındayım Evliyim özel sektörde çalışıyorum.ünv okudum. 7 sene önce bitti. Aklımda 2. Ünv olarak hukuk okumak var. Bu sene sınava gireceğim. Tam burslu olmasa da yarı burslu bir hukuk kazanırım diye düşünüyorum. ( tabi sadece tahmin benimkisi )
Evlenmeden evvel yaptığım küçük bi birikimim var. Onunla bir de üstüne kredi Çekerek yarı burslu bi özel okula mı gitsem diye düşünüyorum.
Bir yandan da neredeyse 30 yasındayım ona masraf edeceğim paraya biraz daha üstüne koyup bi de kredi çekip bir ev mi alsak diye düşünüyorum. Tabi ev almak daha maliyetli. Ama okul okursam da kendime yatırım yapmış olurum.
Zaten şu an kazanıp kazanmayacağım da muallakta ama önceden her ihtimali düşünüp plan yapmak istiyorum.
Ne önerirsiniz ?
Öğrenirsiniz baska iş yeter ki isteyin.
Aynen öyle bir de avukatlik gercekten baskasinin yaninda yapilacak bir meslek değil size şöyle anlatayim patron avukatiniz size bir iş veriyor, dilekçesinden tutun da davalarina istinafins temyizine her seyine bastan sona siz ilgileniyorsunuz (ortalama 3-5 yil arasi) işin sonunda dava sonuclaniyor. Yeri geliyor 100 bin liralar yeri geliyor 500.000 liralar kazandiriyorsunuz patronunuza ama sizin cebinize giren para 2500 tl. İmkani yok bir daha o motiveyle calisamiyorsunuz. Bu sefer büro acma fasli basliyor. Ufak tefek isler geldi diyelim cmk adli yardim büro masrafini ya cikarirsiniz ya cikaramazsiniz. Yeri gelir cebinizden takviye edersiniz. Bazi davalarin parasini iş sonunda alirsiniz (3 yil sonra ortalama) bir de ücrete kazandiginiz her alacaginizi tahsil edemezsiniz. Ama yine de sizi bu mutlu edecekse illa okumak istiyorsaniz okuyun derim.Sizi çok ama çok iyi Anlıyorum.
Bende staj yapuyırum şu anda ünv bitirdim yüksek lisans Yaptım. Patrondan daha tahsilliyim ama ne olursa olsun sonuçta bir elemanım. Mesleğin hiçbir Önemi yok. Ve karakterim Gereği de çok ödün veriyorum.
Işte bende kararsız kaldımişin varsa zaten okumussan ,bankanı faize koy daha da cogalsın faizler çok yi şuanda
ikinci üniversite için birikimimi harcamazdım sahsen
yasınız 22-23 olssa bekar olsanız neyse ama bilemedim
Insanlar dedi diye vaz mı geçeceksiniz ?Ama işte herkes deli gözüyle bakıyor
İkinci üniversite okuyayım dedim girdim de okumaya başladım yarı yaşımda çocuklarla, senin ne işin var biz orayı kazanmak için neleri verirdik dediler hatta hocalar da aynı şeyi söyledi
KPSS kursuna gittim herkes özel avukat olmak için yırtınıyor, sen ne yapacaksın memur olup da dediler
40 ımdan sonra başka meslek edinmem zor
Hatta şirkette vs iş bulmam da sen patron olmaya alışmışsın yaşam düzenin kendine göre buralarda olmaz dediler kurumsal bir iki görüşmede
O nedenle dışarıdan cazip görünse de içeriden gerçekten değecek bir durum değil
Kazanabilirsem okuyacağım :)Ayn
Aynen öyle bir de avukatlik gercekten baskasinin yaninda yapilacak bir meslek değil size şöyle anlatayim patron avukatiniz size bir iş veriyor, dilekçesinden tutun da davalarina istinafins temyizine her seyine bastan sona siz ilgileniyorsunuz (ortalama 3-5 yil arasi) işin sonunda dava sonuclaniyor. Yeri geliyor 100 bin liralar yeri geliyor 500.000 liralar kazandiriyorsunuz patronunuza ama sizin cebinize giren para 2500 tl. İmkani yok bir daha o motiveyle calisamiyorsunuz. Bu sefer büro acma fasli basliyor. Ufak tefek isler geldi diyelim cmk adli yardim büro masrafini ya cikarirsiniz ya cikaramazsiniz. Yeri gelir cebinizden takviye edersiniz. Bazi davalarin parasini iş sonunda alirsiniz (3 yil sonra ortalama) bir de ücrete kazandiginiz her alacaginizi tahsil edemezsiniz. Ama yine de sizi bu mutlu edecekse illa okumak istiyorsaniz okuyun derim.
Zaten hedef tam burslu ama kazanamazsam diye diyorum.Daha fazla çalışıp tam burslu hukuk ve krediyle alınan ev diyorum ben. Hiç mantıklı değil üniversiteye para yatırmak. Hukuk çok zor bir bölüm, okumayı göze aldıysanız zaten şimdiden o ders çalışma temposuna sokun kendinizi.
Insanlar dedi diye vaz mı geçeceksiniz ?
Siz nasıl mutlu olursanız onu tercih edersiniz.
Benim hukuk okuyup Satış üzerine çalışan arkadaslarım var.
Sonuçta insan neyse mutluysa o.
Mahalle Baskısı olur elbette ki ama önemli olan sizin ne istediniz.
Aslinda siz kararinizi vermişsiniz, gönlünüzce olsun insallah pisman olmazsiniz.Kazanabilirsem okuyacağım :)
Zaten her halukârda sınava gireceğim de.
Kazanır mıyım zaten o da muamma.
Bunlar zaten serbest meslekler ya devlette çslışmak gerekiyor ya da ofis açmak.
Baskasının yanında olmuyor. O kazanıyor siz bakıyorsunuz. Doğrusu bu.
Çok güzel özetlemişsiniz. Dediginiz gibi biz başka mesleği bilmiyoruz ama kesinlikle hayallerin emeklerin karşılığı değil. Hele aileden dunyaya şanslı gelenlerden degilseniz.Defneciğim
Ben de esasen ne istediğimi bilmiyorum
Benim arkadaşım var şarkı söyledi tv deki yarışmaya vs çıktı ilerledi sonra gitti cafe açtı
Yine yurt işleten kreş işleten çok tanıdığım var sektörü bırakıp
Ya da kamu avukatlığından istifa edip küçük bir ilçede büro açan ya da bürosunu kapatıp kamuya geçen
Ben 20 yıldır bu işin içindeyim esasen memnunum da çünkü farklı bir hayatı bilmiyorum
Ama sadece hayallerinin çok da cazip olmadığını anlatmaya çalışıyorum
Kazanırsın okursun da ama sonrasında elinde olana bakıp çok üzülebilirsin
Hem maddi hem manevi hem çalışma olarak vereceğin emeği kendi alanında sarf ettiğinde daha güzel yerlere gelebilirsin diye düşünüyorum
Kendi Alanında zaten bir noktada bağdaşıyor. O Yüzden böyle bir yola girmek istiyorum. Ileride ne olur bilmiyorum ama söz konusu eğitimse pişman olur muyum onu da bilmiyorum.Defneciğim
Benim arkadaşım var şarkı söyledi tv deki yarışmaya vs çıktı ilerledi sonra gitti cafe açtı
Ya da kamu avukatlığından istifa edip küçük bir ilçede büro açan ya da bürosunu kapatıp kamuya geçen
Ben 20 yıldır bu işin içindeyim esasen memnunum da çünkü farklı bir hayatı bilmiyorum
Hem maddi hem manevi hem çalışma olarak vereceğin emeği kendi alanında sarf ettiğinde daha güzel yerlere gelebilirsin diye düşünüyorum
Ne istediğini bilmemekte eğitim sistemimizin eksikliğinden kaynaklanıyor tamamen bence kendimizi tanıyamıyorum. Neredeyse Yetişkin yasını Basını almış insanlar oluyoruz ama bizde var olan bir yeteneği bile bilmiyoruz.Defneciğim
Çok Sağolun. :)Aslinda siz kararinizi vermişsiniz, gönlünüzce olsun insallah pisman olmazsiniz.
Arabamızda varen iyi ihtimalle 35 yaşında mezun olacaksınız. o da en en iyi ihtimalle. arada çocuk vs yapsanız daha da uzar. o saatten sonra sektördeki genç meslektaşlarınızla yarışmanız çok zor olacak. bana pek mantıklı gelmedi hukuk okumanız. bi ev varken de ikinci ev yine mantıksız. araba alın derim. ihtiyaç yok demişsiniz ama arabaya alıştıktan sonra nasıl bi ihtiyacı karşıladığını anlarsınız.
Yok hem çalışıp hem okuyacağım. Işe ara vermeyi düşünmüyorum.Üniveriste kazanırsanız devam zorunluluğu olursa çalışmayacaksınız sanirim. Iktidarı idari bilimler fakültesi mezunuysanız idari hâkimlik sınavına girin, 2 yıl adalet okuyup dgs yle geçebilirsiniz. Cok uzun oldu gibi hukuk icin ama en azında o dalda çalışırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?