Evet yatırım Amaçlı Ama tabi krediyle o da :)
Yok kapatmıyorum. Staj devam ediyor şu an. Bir aksilik çıkaramazlarsa 1 sene sonra bitecek diye umuyorum.Mali müşavirlik defterini kapatıyor musun?
Zaten kanunlara aşinasın. Yapabilirsin. Eğitim konusunda acaba deme. Kendinden eminsen o yola gir.
Kararsız kaldım bi yanda hayallerim bir yanda gerceklerKiracı koy kendi kendini ödesin
Paran bir şekilde sana döner yani
Devlet kazanamazsam diye alternatifleri düşündüm.Bana ev almak daha mantıklı geldi. Hem belki devlet kazanırsınız?
O halde hem çalışıp hem okuyun diyorsunuz.Zaten eviniz varmış, elbette yatırım gerekli de bu yatırımların içinde insanın kendine yaptığı yatırımlar da olmalı bence. Dengeyi bulmak lazım. Yerinizde olsam okula öncelik verirdim, para önemli ama her şey de para değil. Bu dünyaya sadece mal mülk sahibi olmaya gelmiyoruz. Hayallerimizi de gerçekleştirmek lazım ki bu uzun vadede zaten maddi ve manevi anlamda bizi yükseltecek bir şey.
Yok kapatmıyorum. Staj devam ediyor şu an. Bir aksilik çıkaramazlarsa 1 sene sonra bitecek diye umuyorum.
Ama sıkıldım sanırım biraz meslekten değil de
Kendinizde bu gücü bulduktan sonra yapmamanız hata olur. Yaşamak istediğiniz bir şey bu çünkü. İnsan yaşamak isteyip de ötelediği şerlerden zaman geçtikçe daha çok pişmanlık duyuyor bence. Fırsat varken yapmalı.O halde hem çalışıp hem okuyun diyorsunuz.
Benimde gönlüm ondan yana sanki ama yine de fikir almak istedim.
Hep hayalimdi.Mali müşavirsen ne yapacaksın hukuk okuyup
Boş ver bir artısı yok hukuk okumanın
Evet hatta daha önce yapmadığıma pişmanımKendinizde bu gücü bulduktan sonra yapmamanız hata olur. Yaşamak istediğiniz bir şey bu çünkü. İnsan yaşamak isteyip de ötelediği şerlerden zaman geçtikçe daha çok pişmanlık duyuyor bence. Fırsat varken yapmalı.
Mali müşavirlik stajı yapıyorum şu an. Staj bitince ofis açsam diyorum aynı şartlar. Ya çevre gerek ya da iyi biryerde çslışmak. Ofis kira olsa giderlerle beraber en az 2000 gidiyor. Zaten kazanacağım ne kihukuk fakültesi mezunuyum. Size piyasi az buçuk anlatayim. Şu an devlette ve özelde inanilmaz derecede fakulte sayisi artti. Senelik 10.000-20.000 arasi mezun veriyor. Muhtemelen kazanmaniz çok zor olmayacaktir. Bitirmeniz ortalama olarak 35 yaşında olacak. Bu yaştan sonra hakim savci olamazsiniz yaş siniri var. Yapabileceğiniz meslek özel avukatlik veya devlet kurumunda avukatlik. Avukatlik icin oncelikle 1 yıl hiçbir işle baglantiniz olmadan staj yapmaniz lazim (calisiyorsaniz işten ayrilmaniz sgk kaydinizin olmamasi lazim). Bitirdiniz diyim bu sefer iş bulma fasli özel sektörün başkasının yaninda calismanin durumu leş, cok fazla mezun olduğu icin deneyimsiz avukatlarin ucreti inanilmaz düşük. İstanbulda maksimum 3.000 ankarada 1800-2250 arasi en iyi ihtimaller. Diger cogu sehirde asgari ucret veya 1800 teklif ediyorlar izmir dahil. Birkac yıl bu ücretten çalıştıktan sonra 5 yillik bor avukat olursaniz maaşiniz şehre göre 3000-5000 arasi olur. Büro açarsaniz büro kiraniza göre aylık sabit minimum 2000 tl net gideriniz var (kira+gelir vergisi+ kdv + en düşük bagkur 700 tl). Yani eğer diyorsaniz benim iş çevrem var iş sıkıntım olmaz insanlar bana davalarini verir para kazanabilirim o zaman yönelin derim.
Evet yatırım Amaçlı Ama tabi krediyle o da :)
Açıkçası bu sizin karariniz gönlünüzden ne geçiyorsa onu sizi ne mutlu edecekse onu tercih edin. Fakat insan emek verdigi meslekten para kazanamayinca unvaninin hiçbir önemi olmuyor. Ben maddi sıkıntım olmamasina ragmen devlete gectim bu seferden bir kurumda avukat olarak çalışıyorum. Bir daha asla özelde çalışmak istemem günde 10-12 saat arasi calisip o ücretleri almak, patronlarin sizi avukat olarak değil işçi olarak görmesi onca yil okudugunuz emeğe yazik hissediyorsunuz.Mali müşavirlik stajı yapıyorum şu an. Staj bitince ofis açsam diyorum aynı şartlar. Ya çevre gerek ya da iyi biryerde çslışmak. Ofis kira olsa giderlerle beraber en az 2000 gidiyor. Zaten kazanacağım ne ki
Iyi bir işe girsem piyasa berbat. Kurumsal şirketler zaten doğru düzgün Alım yapmıyor. Onu da geçtim. Sağlam referans istiyorlar.
Hakimlik Savcılık zsten düşünmüyorum çünkü hoş düşünsem bile torpili olanı alıyorlar.
Tüm sektörler tıkanık yani.
Oturduğumuz ev kendimizin. Yani eşimin.oturdugunuz ev kira degilse bosverin yatim amacli ev isini,
direk hayalinize yatirim yapin, yasiniz genc, bu meslekten kazanacaginiz parayla yatirim yaparsiniz sonraki yillarda.
ancak oturdugunuz ev kira ise maalesef oncelik ev almak diye dusunuyorum ben.
Hep hayalimdi.
Bir de daha mali Müşavir olmadım staj süresi içindeyim. Mali Müşavir olmama 1 sene kadar var
Sizi çok ama çok iyi Anlıyorum.Açıkçası bu sizin karariniz gönlünüzden ne geçiyorsa onu sizi ne mutlu edecekse onu tercih edin. Fakat insan emek verdigi meslekten para kazanamayinca unvaninin hiçbir önemi olmuyor. Ben maddi sıkıntım olmamasina ragmen devlete gectim bu seferden bir kurumda avukat olarak çalışıyorum. Bir daha asla özelde çalışmak istemem günde 10-12 saat arasi calisip o ücretleri almak, patronlarin sizi avukat olarak değil işçi olarak görmesi onca yil okudugunuz emeğe yazik hissediyorsunuz.
Oturduğumuz ev kendimizin. Yani eşimin.
Mesleğe girmem 35 yasını bulacak muhtemelen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?