sizce işi bırakmalımıyım ??

elif__67

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2014
213
8
16
Zonguldak
kızlar ön muhasebe işinde çalışıyorum işe girerken burda tek bayanım patronum gelenlere bide çay da vericeksin demişti çok yoğun bi yer olmadığı için tamam dedim müşterilere patrona zevkle getiriyorum çayını kahvesini suyunu vs. çünkü paramı haketmeliyim önmuhsebe işleride çok yoğun değil işim rahat iyi ortam patronumda iyi kibar bi insan fakat patronun akrabalarıda burda çalışan onlar bana bazen emrivaki çay getir diyor kendimi oraya çaycı girmiş gibi hissetmeye başladım üniv mezunuyum ama yeni çalışmaya başladım heryer malum tecrübeli istiyor bende sabretmeliyim diyorum bazende bu durum canımı sıkıyor motivasyonumu düşürüyor ne yapmalıyım sizce sabretmelimiyim ???

Merhaba;
Uygun bir zamanda patronunuza rahatsız olduğunuzu belirtseniz işe yarar mı acaba?

Hayır çok haklısınız madem işe girerken konuştunuz ama en azından getir dememeli xxxx hanım çay alabilir miyim? Demeli patronunuza durumu konuşun.

sen önüne çayın gelsin diye okudun çay dağıtmak için değil.
dik dur işini çok iyi yap biraz zaman geçsin rahatsızlıgını belli et
çalışma disiplinin o kadar begensınlerki son veremesınler işine

eğer bunu kabul ederek girdiysen haksızsın
kabul ettikten sonra yapacak bişey yok
madem kendine yakıştırmıyodun başta kabul etmicektin

eğer bunu kabul ederek girdiysen haksızsın
kabul ettikten sonra yapacak bişey yok
madem kendine yakıştırmıyodun başta kabul etmicektin

anlamadınız sanırım ben sadece müşterilere olanı kabul ettim helelinden kazanan paranın hiçbir işinden gocunmam yanlış anlamayın ama burda benle çalışanada veriyo olmak bu farklı bi boyut değilmi ???

Haklısın bence. Üniversite mezunu olarak çay kahve götür getir işi alakasız olmuş.. Muhasebeci olarak girdiysen işin bu olmalı. Maalesef patronlar 3 kuruşa her şeyi yaptıracaklarını zannediyorlar. Konuş patronla. Ya muhasebe yaparım ya da çıkarım de..

3 ay oldu gireli çekinirim söylemeye ((

Canım çekinecek ne var anlamadım.Dersin Yanlış anlamazsanız sizinle bir konudaki rahatsızlığımı söylemek istiyorum diye.Oda buyrun der.sende böyle böyle (yani durumu anlatırsın) en sonunda emri vakiler beni çok zorluyor size ve diğer misafirlere getirim ama herkes kendisi alabilir öyle değilmi dersiniz.

biraz daha sabrediyim sanırım çıkarım 1 yıl enazından deneyim olsun istiyorum benim açımdan diğer işlere başvururken ama böylede çok isteksiz oluyorum (

Hımm rahatsızlığınızda haklısınız aslında ama daha iş hayatında çok yenisiniz.
Bir çoğumuz ilk yıllarında telefona bakma, çay getir götür, fotokopi çekme işlerini yapmışızdır.
Kaba bir davranış şekli haklısınız belki rica etseler bu şekilde düşünmezsiniz ama iş hayatı bu göreviniz,konumunuz değişse bile bu tarz emrivaki cümleler ile karşılaşacaksınız. Duygusal düşünmeyin biraz tecrübe edinin iş değişikliğini kendinizden emin bir şekilde yaparsanız geleceğiniz için daha sağlıklı olur :) takılmayın böyle şeylere iş size birşeyler katıyor mu, öğrenebiliyor musunuz bunları düşünmelisiniz bence.

çok haklısınız (

Canım tabii ki, öyle anlaştığın için patronun ve gelen misafirler hariç kimseye çay verme. Ne yani, senin gibi çalışan birisi sadece patrona akraba diye, bana çay getir mi diyor?

Çayın nerede olduğunu siz de biliyorsunuz de.

canım zaten aklının bir köşesinde işten çıkma düşüncen var. bence patrona söyle. söylerkende onu yağla biraz.
size getirmek sorun degıl ama emri vaki konusuyor diğer arkadaşlar falan de. Partronlar öyle munis insanlardan cok,düşündüğünü diyebilen insanları severler. Bence birsey kaybetmezsin

Haklısın ama baştan kabul etmişsin , biraz daha zaman geçince kendin uygun bir dille söylersin diğer çalışanlara

Son düzenleme:

ok güzel anlatmışsınız tabiki kattığı oluyor bende iş hayatında yeni olduğum için sormak istedim benmi çok duygusal düşünüyorum diye sanırım belli bir zaman geçirene kadar idare etmeliyim işim evimede 5dk rahat ta bi ortam sanırım bana sabretmek görünüyor ama sizden böyle şeyler duymak rahatlatıyor sağolun :))

bende kırıcı olmak istemiyorum ( olan bana oluyo bu durumda :))

Çalışana neden çaycı muamelesi yapılır hiç anlamam.Önceden de stajyer öğrencilere yaptırırlarmış ben stajyerlik yaptım ama bir kişi benden istemedi isteseler kıyameti koparırdım.1 olur 2 olur 3.de kusura bakmasınlar ama sizin işler çok yoğun değilmiş sizde aldığınız maaşı hak etmek için yapıyorsunuz doğal bir şey bu :) Bence size emrivaki yapanları uyarmanız yeterli olur.

Bunu nasil cozersin bilemem ama basliktaki soruna gelirsem, bu isten cikmak icin cok basit bir sebep. Yani isi birakmamalisin. Is hayatinda oyle seyler var ki bu devede kulak kalir. En ufak seyde cikmayi dusunursen is hayatinda ayakta kalamazsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…