Haklısın ama baştan kabul etmişsin , biraz daha zaman geçince kendin uygun bir dille söylersin diğer çalışanlara
Bunu nasil cozersin bilemem ama basliktaki soruna gelirsem, bu isten cikmak icin cok basit bir sebep. Yani isi birakmamalisin. Is hayatinda oyle seyler var ki bu devede kulak kalir. En ufak seyde cikmayi dusunursen is hayatinda ayakta kalamazsin.
baştan kabul etmedim gelen misafirlere ok dedim üstüne basa basa özellikler çay işi aramıyosunuz değilmi dedim yok yok dedi sade gelenlere bende tamam dedim şimdi kabul etmişmi oluyorum :))
kızlar ön muhasebe işinde çalışıyorum işe girerken burda tek bayanım patronum gelenlere bide çay da vericeksin demişti çok yoğun bi yer olmadığı için tamam dedim müşterilere patrona zevkle getiriyorum çayını kahvesini suyunu vs. çünkü paramı haketmeliyim önmuhsebe işleride çok yoğun değil işim rahat iyi ortam patronumda iyi kibar bi insan fakat patronun akrabalarıda burda çalışan onlar bana bazen emrivaki çay getir diyor kendimi oraya çaycı girmiş gibi hissetmeye başladım üniv mezunuyum ama yeni çalışmaya başladım heryer malum tecrübeli istiyor bende sabretmeliyim diyorum bazende bu durum canımı sıkıyor motivasyonumu düşürüyor ne yapmalıyım sizce sabretmelimiyim ???
Çalışana neden çaycı muamelesi yapılır hiç anlamam.Önceden de stajyer öğrencilere yaptırırlarmış ben stajyerlik yaptım ama bir kişi benden istemedi isteseler kıyameti koparırdım.1 olur 2 olur 3.de kusura bakmasınlar ama sizin işler çok yoğun değilmiş sizde aldığınız maaşı hak etmek için yapıyorsunuz doğal bir şey bu :) Bence size emrivaki yapanları uyarmanız yeterli olur.
Hakkını helal et konuya tam hakim olamamışım , haklısın gelenlere çay vermek üzere anlaşmışsın çalışanlara değil...
Patrona durumdan bahsedin, hatta bence eğer sizden çay isteyenlerle aynı pozisyondaysanız, ben çaycı değilim çayınızı kendiniz alın diyebilirsin. Ben staj yaparken, staj yaptığım yerde bir geri zekalı çay istemişti benden, ben de ben stajyerim çaycı değil demiştim. Yöneticiye şikayet etmiş beni, yönetici de doğru söylemiş kendin al çayını demişti. Kendini ezdirme...
ok güzel anlatmışsınız tabiki kattığı oluyor bende iş hayatında yeni olduğum için sormak istedim benmi çok duygusal düşünüyorum diye sanırım belli bir zaman geçirene kadar idare etmeliyim işim evimede 5dk rahat ta bi ortam sanırım bana sabretmek görünüyor ama sizden böyle şeyler duymak rahatlatıyor sağolun :))
aynen bazen iyi yönünden bakmaya çalışıyorum bazen inciniyorum ortada bi durum çıksam iş hazır değil kalsam böyle dediğim gibi tecrübe ye bakıyolar artık işverenler bende burda tecrübe yapmalıyım sanırım :))
ayy nedemek helal olsun :))))
İş yaşamı bu kadar duygusallığı kaldırmıyor ne yazık ki.
Ben o kadar kötü bir ortamda başladım ki değil çay vermek her gün ağlayarak işe gidip geliyordum :) şimdi gülüyorum kendi kendime neleri dert etmişim diye :)
Bütün başarılı insanların iş geçmişlerini araştırın bir çoğunun başlangıçları bu şekildedir.
Benim çevremde örneği çok, sizinde vardır illaki onlar hedeflerinden şaşmamış, sabretmiş ve bunun karşılığını görmüş insanlar.
Evet sadece tecrübe azcık dayanın sonra güzel günler sizi bekliyor
Bir süre sabret bence sonuçta deneyim de kazanman lazım , işten çıkmak kolayda gerisi zor
Böyle yapmaları hiç hoş değil ama...
gideceğin yerde mutlu olacağının ya da çay götürmeyeceğinin garantisi yok ki.
ben de üni mezunuyum. devlet kurumundayım.
ilk başlarda ben de çay getiriyordum müdüre, bazen çaycı olmuyordu.
gocunmadım.
ekmek parası bu, yaptığın işin önemi yok ki yeterki helalinden kazan. ha çay getimişsin ha excelde hesap yapmışssın ne farkı var. yine aynı maaş alıyorsun dimi?
benim abim matematik mühendisi aynı zamanda doktora yapıyor. ama çalıştığı yerde o da çay getirebiliyor arkadaşlarına üstlerine bazen. bundan da gocunmuyor. amerikadaya gitti 2 sene kaldı. hamdolsun durumumuz iyiydi hiç de doğru düzgün çalışmamıştı. çalışıcam dedi, gitti restorana bulaşık yerleştirdi. masalardan kirlileri aldı.
ne var bunda?
helal kazanç önemli.
aynen devam et. hiç gocunma hatta severek yap. şeytan sana vesvese vermesin. üni mezunuzun çay mı getirceksin gibi. bu biraz kibirdir de.
canını sıkma. her şeyi tecrübe etmek lazım çalışma hayatında.
haklısınız size katılıyorum en az bir sene olsun deneyimim olsun sonra inşallah olmadı çıkarım zaten işte bulmam daha kolay olur tecrübe olunca :))duygusallığı bi kenara bırakmalıyım sanırım :)
bana güç verdiniz teşekkür ederim :)) çünkü ben çalışmak hatta emekli olmak istiyorum evde oturmak değil ama böyle olunca hevesim kaçmıyor değil :)) sizin gibi çalışanların tecrübelerini dinlemek ayrı bi zevk ayrıca benim için :))
Tecrübe de böyle kazanılıyor zaten... ALLAH(C.C) yar ve yardımcınız olsun inşaALLAH(C.C)....(amin...)
amin ALLAH RAZI OLSUN CÜMLEMİZİN İNŞ.
Valla canım şöyle söylim 28 yaşındayım 20 yaşından beri iş hayatındayım. Öncesi de var ama onlar öğrenciyken çalıştığım günübirlik işler filan.
Üniversite mezunuyum yakında Mali Müşavir olacağım.Muhasebe sorumlusuyum bir tekstil firmasında işim çok yoğun.
Çaycımız da var sekreterimiz de ama zaman zaman bende bir misafire çay ikram ediyorum, patronumun eşi, çoluğu çocuğu geliyor onlara da aynı şekilde.
Yani iş yerimi bir nevi kendi evim gibi görüyorum evime gelen kim olursa olsun bir çay vermekten eriniyor muyum hayır, iştede öyleyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?