Sizce kadın, evin maddi sorumluluğunu ne derecede üstlenmelidir?

bende kontrolu elıme almayı sevıyorum. zorakı benımkı. haftalık alıyorum buhafta şuna verılcek bu hafta su dıye duşunmek zorundayım. eşimın maaşı kıra ve kredıye gıdıyor zaten:ssz:
bence bız kadınlar maaşımızın bır bölumuyle destek olmalıyız sadece. ama ne mumkun. maaşım geldığı gıbı gıdıyor malesef. hayır erkeklere bu rahatlığı vermemek lazım aslında ama bu zamanda mumkun değil malesef
ayrıca kadınlar planlı olmazsa erkekler dahada sallar. mecbur bız duşunuyoruz yanı

benim eşinde senin eşin gibi günlük kazanıyor.o yüzden paranın hiç bereketi olmuyor.

biz şöyle bir yol bulduk. 2 tane kredimiz var düşük olan bana ,yüksek olan eşime ait..

ben asgari ücretin üzerinde çalışıyorum.eşimde benim 3 katım kadar kazanıyor.

ben maaşımla, krediyi,kızımın okul aidatını ve servis parasını ödüyorum bide el taksitim olan bi yer var ıvır zıvır aldığım oranın taksitini ödüyorum bide her ay maaş alınca kızımın bir iki eksiğini alıyorum..doğal olarak elime bazen 20 lira bile kalmıyor.

eşim kendi kredisini,kirayı ve faturaları ödüyor.arabamız olduğu için onun her ay bi masrafı çıkıyor benzinide cabası.onun dışında ben eşimden günlük para alıyorum abartıya kaçmadan kendi ihtiyaçlarımı ve evimin mutfak alışverişini yapıyoruz..

bide ev alıcaz allah kısmet ederse kredilerimizi bitirdik el birliği ile..

bende senin gibi çok kontrolcü ve panik biriyimdir.çok stres yaparım,bu yüzden eşimi sürekli ikaz ederim şunu unutma bunu unutma,şu şöyleydi,bu böyleydi gibi..şükür bunca yıldır hiç dara düşmedik..

Bence birlikte ödemeniz lazım, aylık eve giren para ortaya konup, faturaları kadın ödemeli evin gelir giderleri kadında olmalı ve erkekte ne kadar ekleyeceğini bilmeli... Evinizin giderleri ne kadarsa aylık onu temin etmeniz lazım ve borçları ödemeniz lazım eğer paranız artıyorsa %70 ini biriktirmeniz lazım. Bir bankaya hesap açıp bu birikimi yapabilirsiniz ve bunların hepsini kadın yapmalı erkek sadece para eklemeli diye düşünüyorum.

Bence yaptığında yanlış birşey yok. Bunu eşi ezmek yada ezmemek olarak görme. Erkek diye para kontrolünün onda olması gerekmiyor. Evin idaresi buna emek verecek, vakit ayıracak, savsaklamayacak birinde olmalı ki çevremdeki çoğu arkadaşlarım paranın idaresini elde tutuyor.

Birçok erkek idareyi beceremiyor ve yapıları gereği geniş ve rahatlar.

Hiç kasma kendini ve idareyi ele al.

bizim evin kontrolü de annemdedir. bazen erkekler beceremiyor . benim babamın elinde olsa para çarçur eder ama annem en güzel şekilde yönetiyor. halinden de çok memnun. tabi bizde. böyle şeyler için sıkma canını. evlilikte sen ben yoktur biz vardır.

sadece para anlamında değil genel anlamda konuşacağım.

evin bütün sorumluluklarını yavaş yavaş kocasının üzerinden alan bir arkadaşım var, şuan çok mutsuz boşanmayı düşünüyor, eşinin vurdumduymazlığından, boşvermişliğinden yakınıyor.

dengede tutmalısın bence, tamamen elini eteğini çekme elbette ama onun da bazı sorumlulukları yüklenmesini sağla.

ben henüz çalışmıyorum,kpss ye gireceğim seneye,Rabbim hayırlısını verir inşallah.
eşimin geliri var ysni şuan sadece.
onun planlamasınıda ikimiz yapıyoruz zaten.
ev borcu ödüyoruz şuan sadece.
haziranda araba almayı düşünüyoruz,onun için para koyuyoruz kenara.
onun dışında mutfak masrafı,benim okul masrafım,dersane taksidim vs derken ayın 15 ini zor ediyoruz.
bence kadınlar azda olsa bir kısmı kendilerine ayırmalı.
ihtiyaç da bitmez borç da.
+ eşin biraz daha sorumluluğu üzerinde hissetmesi ve ona göre davranması açısından da bu gerekli.

Ben de çalışıyorum eşim de... Maddi sorumluluklar eşime ait. Ben birşey almak istesem ikaz eder, ona bile birşey almak istediğimde direnir öbür ay alırız bu ay kalsın diye :1: Ben paranın hesabını pek tutmam, eşim benim tam zıttım olmasa üstesinden gelemeyiz.

Tabi tamamen de ona bırakmıyorum, eşya taksitlerini, elektrik ve su faturalarını ben takip ediyorum. Kira ve diğer faturalar mutfak masraf hesapları da eşime ait.

Eşinize güvenin bence. Neyi onun omzundan alırsanız tamamen sizin üstünüze bırakır o yükü. Bırakın fatura ödenmezse ikaz bildirimi geliyor zaten o zaman ödeyecektir.

bence evi erkek geçindirmeli yani temel ıhtıyacları karşılayabılmelı ev kırası olsun faturalar olsun gıda vs..
kadının kazancına muhtaç olunmamalı, kazanırsa ne hoş , eksıkler gıderılır veya bırıktırılır...

birde eşinin maddi imkanını bile bile evlenıp ne kadar cok şikayet eden bayan var madem öyle evlenmeseydınız...

büyük konuşmayayım ama ben böle fatura derdi kira derdi falan düşünmek istemem .şu an bekarım çalışıyorum evlenirsemde mutlaka çalışıcam ama erkeğinde bir ağırılığı olmalı bana göre . ben kendim için çalışmalıyım . eşimin arkamda olduğunu bilmem lazım . o yüzden evlenmiyorum . kısmetler hep maaşımı hesaplıyor benden önce . sen ne kazanıyorsunla başlıyorlar tamam hayat zor geçim zor anlamak gerek ama bana göre değil .
sizin konunuzda bence doğru olanı yapıyorsunuz başka türlü yapsanız işin içinden çıkamazsınız . eşiniz size bırakıyorsa size danışıyorsa size güveniyor demektir buda güzel birşey sizin adınıza

eşlerin ikisi de her zaman mantıklı davranamaz, kim o konuda daha mantıklıysa onun fikri uygulanmalı düşünüyorum. insan biraz kendini bilmeli. kendi ilişkimden örnek vereyim. sevgilimin eli fazla açık, ona buna zırt pırt bişeyler ısmarlamasından para sorunu yaşıyoduk. zaten ikimiz de öğrenciyiz, çok sıkıntılı zamanlar geçiriyoduk, yıllar öncesine kadar..
ben de tutumluyumdur. kenarda her zaman zor zamanlar için param olmalı, ayağımı yorganıma göre uzatmalıyım, gerekirse ihtiyacım olanı öbür aya bırakır gene de parayı harcamam diyenlerdenim. öncelikli harcamalarımı bilirim.
karşılıklı konuştuk bu böyle olmıcak dedik ve paraları birleştirip bende durmasında karar kıldık. önce bi deneme yaptık bakalım nasıl olcak gibilerinden. çünkü ben de çocuğun parasını yemek istemem. sonuçta bayanız bi kıyafet görünce bazı şeyleri unutabiliyoruz. o eğer böyle bişey düşünürse kendimi çok kötü hissederdim.
sonra bi baktık o ay paramız birikmiş, sonra bi baktık bi dahaki ay daha çok birikmiş. üstelik her şeyimizi de alabiliyoduk, kısmadan yiyebiliyoduk. o gün bugündür bu şekilde devam ediyoruz. ikimiz de paralarımızı aldığımız gün ortaya koyuyoruz, sonra ben ona harçlık veriyorum. sevgilim öğrenci olduğu yerde evde kalıyo, ilk önce evinin kirasını ona düşen fatura payını kenara ayırıyorum. geri kalan parayla da geçiniyoruz ve her ay az da olsa kenara koyuyoruz. kenara koyduklarımızla da istediğimiz şeyi alıyoruz. geçen foto. makinesi aldık mesela, şimdi onun bilgisayara ihtiyacı vardı onu alıcaz. ve sevgilim bana binlerce kez teşekkür ediyo, çok rahat geçiniyoruz inan ki.
eşler birbirini tamamlamalı diye düşünüyorum. dediğim gibi kim o konuda daha mantıklı davranışlar gösteriyosa o o işi üstlenmeli. başka bi konuda da eşin daha iyidir, o da onu yapar. tam tersi de olabilirdi, sen çok fazla alışverişe düşkün vs. olsan bu sefer o düşünmeliydi bunları
eğer dediğin gibi işleri salarsan, bu sefer daha kötü şeyler olur. ev sahibiyle tartışma derken bu sefer siz tartışmaya girebilirsiniz.
bence al karşına konuş, kadın-erkek eşitliği diyoruz, o zaman evin maddi sorumluluğu gibi kalıp sorumlulukları da erkeklere yüklememek lazım

Ben nişanlıyım haftanın çoğu birlikte kalırız. Evin Elektirik su djtr internet mutfak masrafı (kiramız yıllık peşin)Bende olması benim çooook hoşuma gidiyor.

Sanki o bırakırsam yapamaz gibi geliyor ki yapar kaç sene bekar yaşamış kendini bile biri lakin ben böyle istiyorum. Bende kazanıyoru oda.

O beni uyarmaz alışveriş konusunda (giysi süs eşyası vs..) çünkü benim hiçbirşeyden mahrum olmamamı ister, ama ben kendimi frenlemeyi öğrendim o üstüne 3-5 parça kot bady ayakkabı alır 1-2 sene gider.

Bende ay sonu kendi maşşımıda doğrusu dükkanlar onun ama birinin patronu ben diğerinin o.

Paraları toparlarım dükkan giderlerini o hesaplar, 2dükkanında herşeyini 3-4 saat çalışma odasında geri kalan parayı bana verir.

Bende faturalar aylık mutfak masrafı eksik gedik ne varsa alırım.

Uzuuuuun lafın kısası, ebn bayılıyorum kontrolün bende olmasına
:16:

Bence evin ihtiyaçlarını erkek karşılamalı yani kadının maaşına muhtaç olmamalı. Ayrıca giderler konusunda da erkek idare etmeli.
Kadın isterse çocuklarının eğitimi yada evin ihtiyacı için bişeyler alabilir ama kadın bu konuda bence zorunlu değil.

Aslında bence ortada bir sorun yok. Kararlar ya ortak verilmeli. Ya da herkes iyi olduğu konunun sorumluluğunu almalı ve organize etmeli. Yani ev idaresi konusunda siz daha iyiyseniz burda siz daha aktif olurken, örneğin sosyal hayatta yapılacak aktivitelerin planlanmasında eşinizin daha iyi olup onun bunu planlaması gayet sağlıklı. Bu karşı tarafa söz hakkı tanımamak, ezmek değil sonuçta. Yaptığınız şey eşinizin de kendinizin de hayatını kolaylaştırmak. Siz de eşiniz de bu durumdan şikayetçi değilseniz gayet iyi işliyor olmalı. Ama iki taraftan biri durumdan rahatsızsa tekrar gözden geçirmenizde fayda var tabii.

Bence yanlış düşünüyorsunuz, siz kendi borçlarınızı ödeyip evin ihtiyaçlarını,kira, fatura, vs.. bunları eşinize bırakmanız çözüm değil ki, daha kötü bir durum içine sürükler sizi. Madem ikinizde çalışıyorsunuz bu kazançlarınız ortak olarak evin ihtiyaçlarına gitmeli içinde tüm borçlar dahil, yani demek istediğim senin borcun evin borcu diye ayırmak çözüm değil, üstelik garip bile.. Hem bu oraya ödeme buraya ödeme bu planı genelde kadınlar yapıyor alttan alttan, annemden biliyorum çalışmaığı ev hanımı olduğu halde aylık ele geçince şöyle yapalım,şöyle yapmayalım, bu ay bu kalsın, buna verelim vs gibi planları annem yapar, yani bu sizinki yanlış yada ters bir durum değil ki. Yarattığı stresten müzdaripseniz eğer bu her evlilikte borcun boyutuna göre, eve yansıttığı ölçüye göre farklılık gösterir, olması muhtemeldir zaten..Bence siz tam olarak neyden şikayetçi olduğunuzu bir kez daha oturup düşünün derim, keza bu anlattıklarınızdan ve çözümlerinizden pek ele gelir bir şey görmedim ben..

evde para konusnda
beyin benimdir iş gücüde kocam:)

aylık defterimiz var her aya bi sayfa ayırıp o sayfayı ikiye bölüorum bi taraf gelen bi taraf giden:)

bu deftere genelde ben yazarım:)) alt alta kalem kalem ne geldi ne gitti elektrik su kira şu bu....

ben herşeyi ayarlarım :))))) kiraya şu kadar gitcek lektrik şu su bu doğal gaz evin tüm ihtiyaçları:)
maaşımdan kendi harçlığımı ayırıp mutfak parasınıda alıp 200 harekçlık 400 mutfak gideri kalan paramı çekmeden kartla eşime veririm:)
oda benim paramı kendi hesabına aktarır ordan deftere yazdığım tüm harcamaları öder:) kendi harçlını alır içiinden

kalan paramızıda değerlendirmek amacıyla gram altın alır :))) ama kontrol bende naptını ne ettiğini biliorum:)
zaten extra bişey yaarsak deftere yazıoruz ben yatırmakla sırayla kuyrukla uğraşmıorum hepsini eşim hallediyo:)))

3,5 yıllık evliyim ve muhasebeciyim malesef eşim sadece çalışır parayı getirir ortaya koyar gerisine karışmaz. Elektrik faturası kredi kartında otomatik talimatta ev kredisi ödüyoruz. Parayı verir ve yetiyomu yetmiyomu kolay kolay sorgulamaz ve ben artık usandım herşeyi kendim göğüslemekten. birde mesleğimin verdiği hesap işleri ayın ortasında ay sonunun hesabını yaparım ama malesef bazen yinede işin içinden çıkamıyorum. Çünkü eşim sadece parayı getirir verir. Bazen sinirlenip bağırıyorum biraz da sen düşün diye ama adamın bir suçu yok en baştan beri ben alıştırdım...

Bence birlikte ödemeniz lazım, aylık eve giren para ortaya konup, faturaları kadın ödemeli evin gelir giderleri kadında olmalı ve erkekte ne kadar ekleyeceğini bilmeli... Evinizin giderleri ne kadarsa aylık onu temin etmeniz lazım ve borçları ödemeniz lazım eğer paranız artıyorsa %70 ini biriktirmeniz lazım. Bir bankaya hesap açıp bu birikimi yapabilirsiniz ve bunların hepsini kadın yapmalı erkek sadece para eklemeli diye düşünüyorum.
Henüz bankaya birikim hesabı açacak pozisyona gelmedik, o duruma geldiğimizde zaten ödemelri kim üstlensin diye düşüneceğimi hiç sanmıyorum. Ödemelerde sıkıntı olduğu için bu strese giriyorum zaten :)

Bence yaptığında yanlış birşey yok. Bunu eşi ezmek yada ezmemek olarak görme. Erkek diye para kontrolünün onda olması gerekmiyor. Evin idaresi buna emek verecek, vakit ayıracak, savsaklamayacak birinde olmalı ki çevremdeki çoğu arkadaşlarım paranın idaresini elde tutuyor.

Birçok erkek idareyi beceremiyor ve yapıları gereği geniş ve rahatlar.

Hiç kasma kendini ve idareyi ele al.

Yaklaşımınız içimi rahatlattı :) Böyle düşünerek eşime haksızlık ettiğimi düşünmüştüm ama gördüğüm kadarıyla çoğunluk benim gibi yapıyor. Fakat benim korkum ileride tüm yükün benim üzerime kalması. Benim annem ve babamda öyleydi çünkü. babam getirir maaşını verir geri kalan hiçbişeye karışmaz. annem kendi kendini yer bitirirdi. babama kalsa benim düğünümü bile yapamazdı. Gerçi benim eşimde toplanıyor para. Bizde faturaları kira ödeme işlemlerini falan yine kocam yapar, beni sağa sola göndermez kimseyle muhattap bırakmaz zaten de.... Ben her gün bugün işler nasıl oldu, kiramız toplanırmı vs diye soruyorum. Ogün iş az olduysa stres yapıyorum. Sanırım doğru olan kontrolü bırakmış gibi görünmek. Sorgulamamak.

Back
X