Sizce mahalle de oturmakmı sitede oturmakmı

Mahalle ortamına bağlı

Sosyo kültürel seviyesi düşük bi mahalle ise site

Ama evinizin içi konumu daha kullanışlı ve büyükse yaşadığınız yer

Kısaca şartlarınıza bağlı

Site tercih ederim.
Ama mahallesine ve sitesine de bağlı. Yani sakinlerine.. Kendiniz tahlil edersiniz onu da.

Mustakildeki komsu problemini bilen biri olarak kapiyi cekince kimseyle muhattap olmayacaginiz site derim. Site eger ki gurultuyu geciren yan dairede oda da konusulani aynen size duyuran bir sekildeyse tavsiye etmem. Hic mahremiyet yok hele anlayissiz komsuyla cok kotu hissedersiniz

Mahalleyi daha çok seviyorum. Ama benim oturduğum mahallede karisan görüşen olmaz. Öyle bir yerde olsam da sallamazdım sanırım.

Park yeri olsun, çocuk oyun alanı olsun site daha iyi, daha güzel

Semt arkadaşım, önemli olan hangi semt daha iyi.

Bütün çocukluğum, gençliğim Istanbul'un denize yakın mahallelerinde geçti, hiç bir zaman mahalle baskısı, dırdırı, meraklı komşu gibi bir sıkıntım olmadı...

Şimdi farklı bir şehirde site oturuyorum. Evet, güvenlik en büyük avantaj. Ama yine mahalle içinde bir site olmasını seviyorum. Marketi, fırını, cafeleri herşey yürüyüş mesafesinde olmasa alışamazdım sanırım. Şu otoban üstü siteleri tercih etmezdim ben mesela

Ben siteyi tercih ederdim cadde üstünde oturuyorum ve çocuklar için oyun oynayacak hiç yer yok.

ben sitede hiç oturmadığım için yorum yapmayacagim..
müstakil bahçeli bir evde oturuyorum...:)

Hangi mahalle, hangi site?
mahalle var mahalle var.
Ben siteden tasindim, istanbul un nezih bir yerindeyim, tabiki burasi.alcak katli evler, esnaf birbirini tanıyor, okullar iyi.
Sitede de iyi bir yerde oturmama ragmen cok fazla yabanci uyruklu insan vardı.
Rahatsiz edici buluyordum.

Mahallemi site mi den ziyade en onemli sey muhittir bana gore.

Park alani sorunu olmamasi,cocuklu ailenin cocuk oyalama alanlarinin coklugu,site guzelse kort havuz vs sosyal alanlari ,guvenlik,spor salonu bunlar cok guzel,bunlara bagli aidatta guzel oluyor tabi oda ayri bir konu.

Ama ben oldum olasi soguk ruhsuz bulmusumdur. Ne bileyim camdan bakinca insan yuruyen bir insan bir kedi falan gormek istiyor.

Sizde iki uc apartmani yan yana koyup birde guvenlik kabinli mahalle sitesi gibi bir yer dusunuyorsaniz ,mahalleden farki yok dedigim gibi dusunuyorsaniz sevebilirsiniz.

İstanbuldaysaniz iyi arastirin bizim ooo guzelmis dedigimiz yerler fuhus yuvasida cikabiliyor,yabanci uyruklusu,gunluk kiraliklisi,gireni cikaninin belli olmadigi sitelerde cok.

Son düzenleme:
sakin bir semt te müstakil...

komşular filan da karışmıyor siz karıştırmazsanız...

mesela; e bu böyle olmaz dediklerinde; biz böyle yapıyoruz yada böyle seviyoruz... bu kadar...

bir süre sonra eleştirdiklerini benimseyen oluyor hatta...

Reactions: 000
Komşu terörü diye birşey var bu siteye de gitseniz karşınıza çıkabilir. ama şu bir gerçek ki mahalle olayı biraz daha farklı olabiliyor ben öyle bir mahalle öyle bir apartmandayım ki kendimi göz hapsinde hissediyorum karşımda bi kadın var kaçta girdik kaçta çıktık bilir ben tüp bebek tedavisindeyim geçen hafta hergun hastanedeydim meraktan delirdi mesela:) bu durum beni çok geriyor sabah eczaneden geliyorum elimde ufak bir poşet var nerden geliyorsun ne aldın gibi sorular sordu işim vardı dedim artık cevap vermek istemiyorum insanın herseyini didikleyen mobeseler gideceğiniz sitede yoksa kesinlikle gidin derim. ben kimsenin birbirini gozetlemedigi kim kime dum duma bir siteyi tercih ederim park konusuda önemli bana kalırsa site hayatını deneyin olmazsa birkaç yıl sonra evinize geri dönersiniz bem maddi manevi toparlandigim zaman site, rezidans tarzı bi yerde yasamak ıstiyorum imkanınız varsa durmayin

siteden siteye mahalleden mahalleye beklentiden beklentiye değişir

mesela burada da konular var sitenin bahçesinde çocuklar oynuyor gürültü oluyor diye

ama o siteye taşınanların çoğu da bahçe var çocuğum oynar diye taşındı

mahallelerde kültürel, sosyo ekonomik benzerlikler daha fazladır, sitede uçurum olabilir

büyük sitelerde kimse muhatap olmasa da küçük sitelerde mahalle baskısının benzeri yaşanabilir

kapınızı kapatıp dışında kalanlara sana ne diyebilirseniz her yerde oturulur

Site Site Site... insanın içi şişiyor yaa belli bi zamandan sonra her ikisinde de oturdum müstakil ev gibisi yok
Hele ki şu korona sürecinde daha iyi anladım müstakil evin rahatlığını Sitelerde 4 duvar arasına sıkışıp kaldık mesela .. oysa Bahçeli evi olanlar..(müstakil bahçeli olan ev candır tabi yalnız sana ait olan )
Site şeklinde olan müstakil evler de var 2 katıda sana ait olan onlar çok güzeller

Site var site var. Mesela şu anda oturduğum yer de site ama 4 bloklu ortada açık otopark var bahçesinde de 2 kamelya o kadar. Yeni alacağım ev de site içerisinde ve bu sitede aklınıza gelen her şey var havuz,cafe vs.
Şimdi eğer benim şu anda oturduğum gibi bir siteden bahsediyorsanız mahalleden bir farkı yok. Diğer büyük sitelerden bahsediyorsanız yaşayan insanlara bağlı ama bu sitelerin site yöneticileri her konuya müdahil olabiliyorlar yani sıkıntı yaşarsanız siz muhatap olmuyorsunuz insanlarla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…