Sizce modumun düşmesi gereksİz mi

Pardon ılk yorumumu geri alıyorum eşinede acımıyorum tek acıdığım kayınvaliden çünkü kocan iğrenç biri yeni hatırladım annesi bu yaşta hala çalışıyor diye öne atarak annesini ve çalışan kadınları azmış kadınlardır diyen ….. teki
Ne diyorsunuz pardon😳😳😳😳😳

Pardon ılk yorumumu geri alıyorum eşinede acımıyorum tek acıdığım kayınvaliden çünkü kocan iğrenç biri yeni hatırladım annesi bu yaşta hala çalışıyor diye öne atarak annesini ve çalışan kadınları azmış kadınlardır diyen ….. teki
Paylaşamadıklari kocaya koş🤣🤣🤣

Anlıyorum sizi bizimkilerde aynı kendilerini bizim sahibimiz zannediyorlar gel deyince gelinecek git deyince gidilecek..iş güç kurban yardim önemli değil ama dayatmalarda bulunmaları evet can sıkıcı gerçekten..bizimkilerde aynı karı koca memur emeklisi ..maddiyat gayet yerinde 10 bin verip tek başlarına kurban almışlar iyi güzel 500 lira verip kestirmek işlerine gelmiyor bizi zorla yanlarına çağırıyorlar sırf kesim için..
Bu yıl farklı sebeplerden ötürü bayramda giymeyeceğiz..izine çıkarsak belki..zaten kışları hep birlikteyiz ..eşim çalışıyor vakti kısıtlı üç günde olsa gel yardim et diyorlar bizde o üç günü başbaşa değerlendirme kararı aldık..kıyamet koptu ki yanlız değiller kızları yanlarında diper oğlu gelinide gitmiş olmasına rağmen.. neymiş kaynım beceremezmiş eltim zaten elini sürmez kızıda zorla iş yapan bir tip k.p. fıtık k.v.sürekli beli ağrıyor..bizden bekliyorlar her şeyi
Eşim ona en baştan dedi ki anne küçük bişey alın uğraşmayın ben gelemem annesi hemen Yook olmaz küçük baş et az çıkar bol bol yiyemeyiz hem sizlerede veririm uzun süre et almazsınız gibilerinden konuştu eşimde dediki benim ihtiyacım yok kasaptan alırım sen küçük kes kalan parayla da kardeşlerime et alır verirsin nasılsa uğraştırma benide kendinide...kadın inat etti nuh dedi peygamber demedi gitti tek başına dana aldı..gelde sinirlenme
Hâlâ fikir değiştirip gideceğimizi düşünüyor bugün beni yokladı hiç oralı olmadım..bu arada başbaşa tatil yapacağınızdan haberi yok henüz söylemedik duysa kıyamet koparır..izin yok çalışıyoruz 3 gün içinde değmez 700 km yol gelmeye dedi eşim sadece oda mecbursunuz dedi eşimde ben mecbur değilim hiçbirşeye dedi kapattı.
zorla kötü ediyor kendini haberi yok
İnsanlar neden böyle anlayışsız gerçekten anlam veremiyorum

Peki annesi aklına boşanma sokuyor mu eşinin?
Eşinizin aklına boşanma fikri sokabiliyorsa bence zaten boşayın o adamı. Kendi aklıyla düşünüp hareket edemeyen, henüz birey bile olamamış insanı koca diye yanınızda bulundurmayın.

Arkadaşlar ben 4 senelik evliyim hiç kurban kesmedik biraz eşimin ihmalkarlığı şu an 3 yaşında oğlum var eşime dedim ki herşeye para buluyoruz bu bayram keselim mi doğru söylüyosun ben zaten bakıyodum dedi ortağıyla kescekmiş sonra dedi ki annem i gidicem taksiyle alıcam onun kurbanını beklicez sonra veya ikinci günü bizimkini keseriz hayır dedim ilk gün hepsini hallet ama neden babanla gitmiyo sen evlisin ve annen hala seni kocası gibi görüyo o kadar şey yaşandı boşanmadan döndük yani dedim annem o benim keserim beklerim dedi annen zaten de dedim hep beni böyle yok sayar annesi her bayram gezme kavgası ederdi bu bayram sabah uyancam kocam anasıyla kurban yerinde sizce ben mi gereksiz düşünüyorum yani geçen bayram annemin evinde çocuklaydım bu bayram da yüne sabah erkenden kalkıp annesinin evine gidicek bütün gün kurban işleri ne biliyim ya siz olsanız o gün eşinize nasıl davranırdınız
7 yıldır evliyim son 2 yıldır rabbim izin verdi kurban kesebiliyoruz yani bu ikinci olacak inşallah. O kesmeden geçen 5 yıl kurbanın ilk günü kv evinde oldum onların kurbanlarına yardım ettim edemesemde baktım orda kurban bekledik fln. Geçen yil yine aynı kayinpederim erkenden gider eşim daha geç gidiyor babasının yanına gitmeden beni annesine bırakır bizim kurbanda aynı gün kesildi bu yılda öyle olur bütün etleri kv evinde hallederiz valla işime bile geldi geçen yıl bu yılda öyle olur niye bukadar sorun ettin anlamadim

Anlıyorum sizi bizimkilerde aynı kendilerini bizim sahibimiz zannediyorlar gel deyince gelinecek git deyince gidilecek..iş güç kurban yardim önemli değil ama dayatmalarda bulunmaları evet can sıkıcı gerçekten..bizimkilerde aynı karı koca memur emeklisi ..maddiyat gayet yerinde 10 bin verip tek başlarına kurban almışlar iyi güzel 500 lira verip kestirmek işlerine gelmiyor bizi zorla yanlarına çağırıyorlar sırf kesim için..
Bu yıl farklı sebeplerden ötürü bayramda giymeyeceğiz..izine çıkarsak belki..zaten kışları hep birlikteyiz ..eşim çalışıyor vakti kısıtlı üç günde olsa gel yardim et diyorlar bizde o üç günü başbaşa değerlendirme kararı aldık..kıyamet koptu ki yanlız değiller kızları yanlarında diper oğlu gelinide gitmiş olmasına rağmen.. neymiş kaynım beceremezmiş eltim zaten elini sürmez kızıda zorla iş yapan bir tip k.p. fıtık k.v.sürekli beli ağrıyor..bizden bekliyorlar her şeyi
Eşim ona en baştan dedi ki anne küçük bişey alın uğraşmayın ben gelemem annesi hemen Yook olmaz küçük baş et az çıkar bol bol yiyemeyiz hem sizlerede veririm uzun süre et almazsınız gibilerinden konuştu eşimde dediki benim ihtiyacım yok kasaptan alırım sen küçük kes kalan parayla da kardeşlerime et alır verirsin nasılsa uğraştırma benide kendinide...kadın inat etti nuh dedi peygamber demedi gitti tek başına dana aldı..gelde sinirlenme
Hâlâ fikir değiştirip gideceğimizi düşünüyor bugün beni yokladı hiç oralı olmadım..bu arada başbaşa tatil yapacağınızdan haberi yok henüz söylemedik duysa kıyamet koparır..izin yok çalışıyoruz 3 gün içinde değmez 700 km yol gelmeye dedi eşim sadece oda mecbursunuz dedi eşimde ben mecbur değilim hiçbirşeye dedi kapattı.
zorla kötü ediyor kendini haberi yok
İnsanlar neden böyle anlayışsız gerçekten anlam veremiyorum
Beni burda linç ediyorlar ama beni sen anlarsın bak bu saat oldu uyuyamadım bu kul hakkıdır ama eşine helal olsun pasif değilmiş benim eşim hiç ses çıkaramaz

7 yıldır evliyim son 2 yıldır rabbim izin verdi kurban kesebiliyoruz yani bu ikinci olacak inşallah. O kesmeden geçen 5 yıl kurbanın ilk günü kv evinde oldum onların kurbanlarına yardım ettim edemesemde baktım orda kurban bekledik fln. Geçen yil yine aynı kayinpederim erkenden gider eşim daha geç gidiyor babasının yanına gitmeden beni annesine bırakır bizim kurbanda aynı gün kesildi bu yılda öyle olur bütün etleri kv evinde hallederiz valla işime bile geldi geçen yıl bu yılda öyle olur niye bukadar sorun ettin anlamadim
Bak canım böyle olsa mutlu olurum kayınvalidem kurban yerine eşimlebaş başa gitmek istiyor bu normal değil eşimde beni anneme göndermeye çalışıyor zaten geçen bayramım buruk geçti

Bak canım böyle olsa mutlu olurum kayınvalidem kurban yerine eşimlebaş başa gitmek istiyor bu normal değil eşimde beni anneme göndermeye çalışıyor zaten geçen bayramım buruk geçti
Kurban kesim yerinde ne işi var annesinin 🙄 bir sürü adam et telaşında oluyor zaten o ne yapıyor orda. Benim teyzemin oğlu da geçen yil eşini götürmüş kurban yerine yahu ne işi var orda bide selfie yapmış kurban kesilirken😂 ay ne tuhaf insanlar var

Sakın bu adamdan boşanma sonra birimize falan denk gelir hiç hoş olmaz. Siz birbiriniz gayet iyisiniz böyle.

Ayrıca neden hiç kendini anlatmıyorsun ? Neden seni istemiyor mesela, durduk yere değildir herhalde ?

Beni burda linç ediyorlar ama beni sen anlarsın bak bu saat oldu uyuyamadım bu kul hakkıdır ama eşine helal olsun pasif değilmiş benim eşim hiç ses çıkaramaz
Yo bizimkide pasif aslında ama17 yıldan sonra..38 yaşına girdim boyum kadar kızım var bu saatten sonra kendimi kimseye ezdirecek değilim dedim tavrımı koydum..mecbur kaldı ..birde onunda yaş oldu 41 artık arada kalmaktan benle ters düşmekten sıkıldı artık..
İsteyerek yada istemeyerek benimle hayat yaşıyor sonuçta ..Ailesine zaten her konuda destek hatta tek çocukmuş gibi her yardımlarına eşim ve ben koşarız ..sonuçta her ne kadar hazetmesemde anne babası...yaranamasamda hayatı zehir etselerde ..
Psikolojik destek te aldım uzun zaman önce
Doktor dediki,
Her eleştiriyi ciddiye alma.sevmiyorlarsa zorlama ama görevini ihmal etme dinler görün ama duyma herşeye müdahil olma tartışmaya,kıyaslamaya girme kendini ezdirme ama her sözede cevap verme...kendi sevdirmeye çalışma görevini yap gerisini boşver...seni sevip sevmemelerinin bir önemi olmamalı zira sende onları sevmiyorsun... Aklımda kalan bunlar...
İnan bende çok zor hatta burada ahkam kesenlerin katlanamayacağı çok zor şeyler yaşadım..kendimden nefret ettiğim zamanlarım çok oldu ..tahammül ettiğim sustuğum için.ama psikolojik destek iyi geldi..hala zaman zaman sinirlensemde çabuk geçer sinirim hep bu sözleri anımsar rahatlarım
Onlar zaten yazları yok memlekette arkamdan ne konuştukları hakkımda ne düşündükleri önemli değil ben günümü gün etme daha da mutlu olma peşindeyim
Kurban meselesi de ben yine giderdim ama eşimle farklı konular oldu inada bindirdim ondan ..
Yoksa böyle bir yarış haline girmezdim gider gelirdim...her ne kadar hazzetmemde..
Eşim cezalı anlayacağın🤣

Arkadaşlar ben 4 senelik evliyim hiç kurban kesmedik biraz eşimin ihmalkarlığı şu an 3 yaşında oğlum var eşime dedim ki herşeye para buluyoruz bu bayram keselim mi doğru söylüyosun ben zaten bakıyodum dedi ortağıyla kescekmiş sonra dedi ki annem i gidicem taksiyle alıcam onun kurbanını beklicez sonra veya ikinci günü bizimkini keseriz hayır dedim ilk gün hepsini hallet ama neden babanla gitmiyo sen evlisin ve annen hala seni kocası gibi görüyo o kadar şey yaşandı boşanmadan döndük yani dedim annem o benim keserim beklerim dedi annen zaten de dedim hep beni böyle yok sayar annesi her bayram gezme kavgası ederdi bu bayram sabah uyancam kocam anasıyla kurban yerinde sizce ben mi gereksiz düşünüyorum yani geçen bayram annemin evinde çocuklaydım bu bayram da yüne sabah erkenden kalkıp annesinin evine gidicek bütün gün kurban işleri ne biliyim ya siz olsanız o gün eşinize nasıl davranırdınız
Kurban bayramı iş bayramı derler. Kurban kesmek, pay etmek, doğramak, dağıtmak çok yorucu işler. Kocanız sizle evlendi diye annesine bayram günü yardım etmeyecekmi imkanı varken? Sizinle evlendi diye annesinin evlatlığından mı çıktı? Kocası gibi görmek ne demektir ya sapık mısınız siz? Babası uğraşmak istemiyor olabilir, eşiniz babasını yormak istemiyor olabilir, annesi oğluyla yapmak istiyor olabilir, adam sizin kocanız köleniz değil, birilerinin de evladı. Eşimin ailesi kurban kesmez, benim ailem keser, eşim de her kurban bayramının ilk günü benim aileme kurban işlerinde yardım eder, sizin sapkın düşüncenize göre eşimde benim annemin babamın bilmemnesi mi oluyor?
Madem sordunuz ben olsam erkenden kalkar güzel bir bayram kahvaltısı hazırlar çocuğuma bayramlığını giydirir kendim şık giyinir eşime en güzel kıyafetlerini ütüler çocuğumla öperek uyandırır bayramlaşır ailece kahvaltımı yapar eşimin koluna girip gider kurban işlerinde yardımcı olur ertesi günde kendi ailemi ziyarete giderdim.
Bir de sizin kurbanınız var tabii, onuda eşiniz annesiyle mi halledecek siz elinizi hiçbirşeye sürmeyecek misiniz? Eşinize yardımcı olmak gibi bir düşünceniz hiç yok sanırım adam iki kurbanı da tek başına yapacak

Şöyle demiyo işte sabah torunumla gelinimş getir sen git hallet gel sonra beraber yiyelim beni dışlıyor
Bayram günü davet mi bekliyorsunuz? Benim ailemde bana kocanı çocuğunu al bize gel demiyo bayramda, eşimde çocuğumuzla kendi ailesine gitsin bari söyleyeyim de.

Gerçekten ben onları ayırmış yuvalarını bozmuşum gibi kadın bana öfkeli eşinin yüzüne bakmaz oğluna beni gezdir bana telefon al ev aldırdı biz hala kiracıyız oğlu ölse yüzüne bakmaz az işleri iyi ölçümü sipariş verir burda nerde annelik?
Anneliği oğluyla onu ilgilendirir, milletin anneliğine laf etmek size mi kaldı.bir şikayeti varsa oğlu konuşur anasıyla, adam halinden memnun size ne oluyor?

Peki annesi aklına boşanma sokuyor mu eşinin? Muhtelmelen öyle bi niyeti yokki için rahat eşini gönderdin
Adamın boşanma isteği varsa biri aklına soksada sokmasa da boşanır, boşanma isteği yoksa kimse kimseyi boşatamaz. Eşiniz ailesiyle görüşünce sizi boşayacak diye mi korkuyorsunuz? Her lafınız ayrı saçma

Zaten kurban bayramı ilk gün çoğu erkek kurban işiyle uğraşır. Annesinden bahsediyoruz farkındasınız değil mi? Kayınvalideniz size kötü davrandı diye oğlu annesinden kopmak zorunda değil. Gerçi ne yazsak boş, asla bunu anlamayacak bi kapasiteniz olduğu belli. Kafa yapınız ve düşünce tarzınız çok saçma.

Bazı kadınlarla hayata öylesine zıt bakıyoruz ki. Kimse kayınvalidesini sevmez ama neticede onlar eşlerimizin annesi. Ve kocamın karakterinin göstergelerinden biri de annesine nasıl davrandığı. Bazı arkadaşlarımı görüyorum kayınvalidesine sallar durur kocası surat asar oturur. Ananı geyik konusu etmiş birşey desene be adam. Ben erkek olacağım karım da bana baban yapsın otur evinde diyecek öyle mi. Ne haddine? Kayınvaliden terbiyesizin tekidir görüşmezsin sevmezsin ayrı. Ama kadın sana terbiyesiz oğluna hala anne. Sapla samanı bir ayırın ya.

Benim esim bu iki ay neredeyse komple tarımda ugrasacak.
Ara ara gelip beni görüyor.
Haftada bir diyelim.
İki ay orada geçirecek.
Bayramda da ilk gün orada kurban kesecekler.
Bunlar sıradan şeyler.

Bazı kadınlarla hayata öylesine zıt bakıyoruz ki. Kimse kayınvalidesini sevmez ama neticede onlar eşlerimizin annesi. Ve kocamın karakterinin göstergelerinden biri de annesine nasıl davrandığı. Bazı arkadaşlarımı görüyorum kayınvalidesine sallar durur kocası surat asar oturur. Ananı geyik konusu etmiş birşey desene be adam. Ben erkek olacağım karım da bana baban yapsın otur evinde diyecek öyle mi. Ne haddine? Kayınvaliden terbiyesizin tekidir görüşmezsin sevmezsin ayrı. Ama kadın sana terbiyesiz oğluna hala anne. Sapla samanı bir ayırın ya.
Empati yoksunluğu böyle birşey halbuki yarın onun çocukları, gelinleri, damatları da bu kişiye böyle davranınca ne hissedecek bunu merak ediyorum.İlahi adaletten bari kork konu sahibi bizim k.v veya diğer eş ailesi bizi başının üstünde taşımıyor.Birak oğlu görevini yapsın .Yapan memnun yaptıran memnun

Back
X