Beni bu düşüncelere bdv li gelinler gark etti suçum yokAldım ben o enerjiyi buradan.
Demek ki sınırlarınızı cizmissiniz neden birinin rahatsız olması sizi bu kadar rahatsız ediyor istemeyen gelin kötüdür saygisizdir .Cevap hakkı doğuyor bu arada. Benim kayınvalidem burnumun dibinde, evet çok iyi de olduk sorunda yaşadık ama eşimin annesi saygım var tabii ki. Sınırımı da duruşumla çiziyorum ben lafa kırmaya gerek yok
Kalbimi kırmış olsada el aman dediğinde ilk koşan olurum. Benimde annem var ve bende bir anneyim, etme bulma dünyası.
Evlenince niye gelinler buldumcuk oluyor koca nadir bulunan bir şey miÇocuklarım için niye endişeleneyim ,böyle evlenince buldumcuk olup nankörlük yaptıran gelinler endişelensin benden
Demek ki sınırlarınızı cizmissiniz neden birinin rahatsız olması sizi bu kadar rahatsız ediyor istemeyen gelin kötüdür saygisizdir .
Bakın burda konuya tepki veren herkes sınırımız mesafemiz saygımız vardır yazmış benim de var ve bu bir zaman alıyor gelin olarak kayinvalidesine bildirmiş hafta sonları agirlayalim diye oğlu biz hafta içi istemiyoruz demiş konu sahiplerine nasıl istemezsin kalpsiz buldumcuk demek bu noktada haksızlık oluyor tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz mesela değil mi ??
Neden bu konulara bu kadar yazıyorum biliyor musunuz etrafımda gördüğüm insanların bu durumu kullanması rahatsız ediyor beni .
Konudaki gibi gelin ailesiyle aynı şehirde az görüşürüz ama kayinaile muhakkak problem çıkarır daha çok kalmak için bu normal değil . Bunu normal görmek bana göre yine normal defil belki surda yüz kadın okur da çevresindekileri bu konuda rahatsız etmez diye umarak yazıyorum . Ülkemizde aile kavramı yok insanlar bu sebeple boşanıyor hala evlenen oğullarını kendi evlerinin bir parçası gibi gören aileler büyük sorunlara yol açıyor . Evlendirince kimse evladını terk etmez ama istemiyorlarsa zorlamaya çalışmak vicdan yaptırıp ayilip bayılmak bunun sizce Allah katında günahı yok mu ?
Evlenince niye gelinler buldumcuk oluyor koca nadir bulunan bir şey mi
Ya da kırk yılda bir rastlanan bir hazine mi
Daha çok erkek aileleri çocuklarını ilk defa görmüş gibi sahipleniyorlar gelin gelecek oğlumu alacak onsuz kalacaz diye
Evlenen gelin size nankörlük yapamaz çünkü siz onu yetiştirmediniz bakış açınız bu noktada yanlış işte siz onun için evlendiği kişinin ailesisiniz sadece ona bir emeğiniz yok size saygı duymak zorunda ama saygı ve sevgi zamanla elde edilir değil mi bir insan birşeyden hoslanmiyorsa sırf oğlum var diye istediğinixi yapmaya kalkarsanız size saygı duymaz
Size kimse sonuna kadar kapıları açın demiyor.He boyle bi durumda destek istenirse diye suan sonuna kadar kapilari acin eviniz her turlu kullansinlar diyorsunuz yani. Sınırınız olmasin hic hani ilerde cocuk bakma durumu olursa sizin özelinizin olmaya da hakki yok diyorsunuz yani?
Çocuk durumu olunca nasil olur blmiyorum bilemem yani.. cocuklu hayat elbette farkli olur ozel kalmaz ama ona o zaman bakilmaz mi? Suan bununla alakasini anlamadimSize kimse sonuna kadar kapıları açın demiyor.
Siz laf dolandırıp böyle deniyormus gibi birsey çıkarıyorsunuz ortaya.
Sizin evinizde sizin çocuğunuza bakılırsa o üzerinize titrediğiniz özel kalmaz, kalamaz evet. Bunu ancak yaşayıp görebilirsiniz. Özelden kastım bir süre aynı evi paylaşmak bu arada. Sizin ne anladığınızı kestiremiyorum çünkü.
Bunları da bir yerinden tutup,işinize geldiği gibi anlayıp yorum yapacaksıniz ama olsun.
Neyse boşverelim, ben gayet açık yazdığımı düşünüyorum. Aynı şeylere tekrar yazmaya gerek yok.Çocuk durumu olunca nasil olur blmiyorum bilemem yani.. cocuklu hayat elbette farkli olur ozel kalmaz ama ona o zaman bakilmaz mi? Suan bununla alakasini anlamadim
O da kocasina oldugu gibi soyleyememis .prder aksi diye. Yoksa ztn hic gelmezmis bunu duysaKv ile aynı evde yaşamayanlar,öyle bir ihtimali olmayanlar (en azından şimdilik) yardırmışlar.Benim çevrem de böyle mesela bakıyorsun kayınaile ile alakası yok karşıdakinin,sana bana gelince hayırsız da oluyorsun nankörlük de yaptırıyorsunÇoğumuz kv adayıyız madem,buradaki kvden örnek alıp onun gibi olmayalım.Konu sahibi kaç kez belirttik kv ye diyor,gençler 6. Kez söyleyeceğine keşke kocasına usulunce durumu belirtseydi.
Kayınbaba kaynanadan ayrı, onunla yaşıyorum. Kaynana delisi ile değil ama görümce ile yaşarım, ha bu arada kendi kız kardeşimle 1 hafta aynı evde kalamam. Adı kayın bilmem ne diye herkes kötü olacak değil.Kv ile aynı evde yaşamayanlar,öyle bir ihtimali olmayanlar (en azından şimdilik) yardırmışlar.Benim çevrem de böyle mesela bakıyorsun kayınaile ile alakası yok karşıdakinin,sana bana gelince hayırsız da oluyorsun nankörlük de yaptırıyorsunÇoğumuz kv adayıyız madem,buradaki kvden örnek alıp onun gibi olmayalım.Konu sahibi kaç kez belirttik kv ye diyor,gençler 6. Kez söyleyeceğine keşke kocasına usulunce durumu belirtseydi.
Kv yumuşatarak çocuklar evde yokken ben çok huzursuz oluyorum kalmak istemiyorum diyebilirdi,onlar işten geliyorlar biz anlayışlı olalım kızımı da özledim orada geçirelim haftaiçini diyebilirdi.İdare etmek istedikten sonra kocasını çok güzel idare ederdi emin olun.Şimdi noldu peki siz haklıyken haksız gibi oldunız onların gözünde.Bence bu işi kv halletmeliydi ya insan kocasına hangi taraftan yaklaşması gerektiğini bilmez miO da kocasina oldugu gibi soyleyememis .prder aksi diye. Yoksa ztn hic gelmezmis bunu duysa
Ne kadar güzel,ama siz yaşayabilmişsiniz büyük fedakarlık aynı evde yaşamak ama konu sahibi en azından haftaiçi birlikte olmak istemiyor.Büyükler olarak biraz daha anlayışlı olunamaz mı?İlk yıllardan bunaltmaya ne gerek varKayınbaba kaynanadan ayrı, onunla yaşıyorum. Kaynana delisi ile değil ama görümce ile yaşarım, ha bu arada kendi kız kardeşimle 1 hafta aynı evde kalamam. Adı kayın bilmem ne diye herkes kötü olacak değil.
Fedakarlık mı bilmiyorum, ben halihazırda rahatıma düşkünüm, insan sevmem, herkese ısınmam, İstanbul 'da yalnız kaldık zaten, kayınbaba çocuklara bakıyor, okula götürüyor, düşünüyorum o olmasa halimiz nice olurdu. Niyeti temiz tutmak lazım, kim kime bakacak, kimin kime ihtiyacı olacak belli olmaz. Sizin konunuzda size üzüldüm, düşman başına kaynınız var, hem anasının parasını yiyecek hem sorumluluk almayacak, bir şey diyeyim mi buna ilk önce ben gelemem. Yine sakin durmuşsunuz, ben sizin durumunuzda olsam, orayı yakardım. Sizin asıl meseleniz o hayırsız abisinin gözüne bakamayan eşiniz zaten, nerenin paşasıysa kimse gık diyemiyor. Hedef kaynananız değil, o olmalı aslında.Ne kadar güzel,ama siz yaşayabilmişsiniz büyük fedakarlık aynı evde yaşamak ama konu sahibi en azından haftaiçi birlikte olmak istemiyor.Büyükler olarak biraz daha anlayışlı olunamaz mı?İlk yıllardan bunaltmaya ne gerek var
Benim kv ve kp birlikteydiler yani görümcelerim ve eltim birlikte yaşama ya da uzun süre misafir kalma olayını bilmemişler.Benim evlendiğim sene kp vefat etti ve kv kışları 5 ay kadar çocuklarında kalmaya başladı.Diğer kardeşler çoluk çocuğu büyütmüş,evliliklerinin ilk zamanlarını kendi hallerinde geçirmişler.Ama ben daha iki aylık evliydim kv kışı geçirmeye bana geldiğinde.El insaf ama bir dur evlilik düzen neymiş öğreneyim değil mi,şimdi her yıl gelir ara ara kalır ama ben hiç istemiyorum.Konu sahibi gibi sınır çiziyorum yoksa 8 senedir her kışı bende geçirecekti.Çok yanlış bence ya sırf bir erkekle evlendik diye üstüne bunları yaşamak zorunda değiliz
Ya zaten 1 yildir o idare ediyomus. Esim kv ye diyodu anne boyle boyle bak diye kadin da tamam diodu cumadan p.tesi sabahina kdr bizde kalıp kizina geçiodu. Tabi kv nin idare ettiginden bizim haberimiz yok. En son kayınpederime gtcez demis kayınpederim de sen ortalığı karıştırıyorsn cocuklar bize boyle bisey demez diyince kv.de olani oldugu gibi anlatmis. Bi baktım bi anda valizleri toplayıp cikip gittiler. Sonradan da biz evi mi kemircez nedrn evde tek kalamiyoruz hirsiz mıyız vs demis halbuki evde tek birakmak degildi mesele olay sacma yerlere vardi. Kv de " zaten kizim icin geldik bebek durmuyo diye, kizim da bizi cagriyo vs" diyip kayinpederimi ikna edebilirdi ama byle yapti. Daha kötü oldu. Sacma sapan bir durum olduKv yumuşatarak çocuklar evde yokken ben çok huzursuz oluyorum kalmak istemiyorum diyebilirdi,onlar işten geliyorlar biz anlayışlı olalım kızımı da özledim orada geçirelim haftaiçini diyebilirdi.İdare etmek istedikten sonra kocasını çok güzel idare ederdi emin olun.Şimdi noldu peki siz haklıyken haksız gibi oldunız onların gözünde.Bence bu işi kv halletmeliydi ya insan kocasına hangi taraftan yaklaşması gerektiğini bilmez mi
Sanırım benim konumda da benzer yorumu yapmıştınız ve o zamanda söylemiştim,haklısınızFedakarlık mı bilmiyorum, ben halihazırda rahatıma düşkünüm, insan sevmem, herkese ısınmam, İstanbul 'da yalnız kaldık zaten, kayınbaba çocuklara bakıyor, okula götürüyor, düşünüyorum o olmasa halimiz nice olurdu. Niyeti temiz tutmak lazım, kim kime bakacak, kimin kime ihtiyacı olacak belli olmaz. Sizin konunuzda size üzüldüm, düşman başına kaynınız var, hem anasının parasını yiyecek hem sorumluluk almayacak, bir şey diyeyim mi buna ilk önce ben gelemem. Yine sakin durmuşsunuz, ben sizin durumunuzda olsam, orayı yakardım. Sizin asıl meseleniz o hayırsız abisinin gözüne bakamayan eşiniz zaten, nerenin paşasıysa kimse gık diyemiyor. Hedef kaynananız değil, o olmalı aslında.
Sürekli kalmalı bir durumumuz yok çünkü aynı şehirdeyiz, ama olsa bile neden banyoya lavaboya rahatça girip çıkamayayım, evimize gelen 1-2 hafta kalacak kişilerin yanında kavga edelim, bir sorun olursa konuşuruz zaten. Evinizde misafir varken diken üstünde durmanıza gerek yok. Biz annem yada kardeşim bizdeyken birlikte yemek yeriz, çay içeriz isteyen tv izler isteyen kitap okur, beraber gezmeye gideriz, eşimin rahatsız olduğunu görmedim zira benden çok ısrar eder gitmesinler diye. Tam tersi rahatsız olan erkekler de biliyorum eşine sürekli ne zaman gidecekler diye sorun çıkaran. Benim annem de benim düzenimi değiştirebilir, ne olacak gidince düzeltirim. Çok bilmiş vaziyette koltuklarımın eşyalarımın yerini değiştirirse o zaman sınırımı çizerim. Zaten ben o sınırı çizmişsem kimse karışmaya cesaret edemez. Biz yokken evde olmasınlar demek sınır çizmek değil. Size güven duymuyorum, ben yokken eşyalarımı karıştırırsınız demek.Demek ki surekli kalınan bir ilişkiniz yok değil mi kalmalı gitmeli ilişkilerde evde olan kadın evi kendi duzeninine göre istiyor doğal olarak bir süre sonra iyice bulunduğu ortamı sahipleniyor erkekler ise kumandayı alıp oturuyor ve akşamda oturup ayak uzattiginiz iki saatte saçma sapan bir şeyler izliyorsunuz yani gece gündüz evde biri var banyodan bornoozla çıkamıyorsunuz rahatça tuvalete giremiyorsunuz odanızda takılamiyor kavga edemiyorsunuz herkes anne ve babaya saygı duymalı ama anne baba da abartmamali bence
Aslında rahatsız olmanız normal ama keşke bunu böyle söylemeseydiniz… “Anne-baba biz üzülüyoruz böyle yalnız kalmanıza içimiz rahat etmiyor,içimize sinmiyor en iyi şöyle yapalım cumadan gelin hem gezeriz vakit geçiririz…” tarzı bir söylem daha iyi olurdu bence…biz evde yokken evde birilerinin olmasindan rahatsız oluyoruz dedik.
Ay siz ciddimisiniz yahu .Anaya babaya bu şartı kostugunuza inanamıyorum gerçekten..gercek olamaz olmamalı1 yillik evliyiz. Sehir disindan esimin ailesi ortalama 2 ayda bir ziyarete geliyorlar. Eşimde ben de cok yoğun çalışıyoruz. Esimin ailesinden yana bir şikayetim yok ama kalma konusunda bizden beklentileri: haftaiçi biz ise gidince de bizde kalmak ve evi bir nevi kendi evleri gibi kullanmak istiyorlar. Bende izin verince hep bi adım ilerisi olacak gibi hissediyorum. Biz diyoruz ki cuma aksami is çıkışında kalmaya gelin p.tesi sabahi biz ise giderken birlikte cikar gideriz biz evde yokken evde birilerinin olmasindan rahatsız oluyoruz dedik. Tepki gosterip bir daha da gelmeyiz diye gittiler. Simdi bize küstü kayınpederim. Arayi nasil duzeltebilirim?
Küs derken ?Kaos sevmiyorum hele ki aile küs bi aile ortami istemem. Esim cok mutsuz oldu. Onlar da iyi insanlar maddi manevi yanimizda oluyorlar fakat kalma meselesi ileri seviye oluyor artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?