Sizce napmali?

Konuyu yeni gördüm, benim de minik bir evladım var. Ne sıkıntılar çektiğimi ben biliyorum. İlerde evlenir de şu lafı bana söylerse değil kapısına gitmek, olduğu şehre adımımı atmam. Size bir şey diyemem ama eşiniz adam değilmiş.

Kırmışsınız ve gönül alamıyorsunuz. Düşmeyin üstlerine bırakın işte. Ne güzel evinizde
Mesele evi bırakmamak da degil ki.. fazla kalmalarına istedikleri zaman gelio dönmelerine giden yolu kapamakti. Siz bunu da anlamamışsınız. Eleştirilmek için konu acmadim. Siz igneliyorunuz anlamak yerine

Aynı konuda yazmışsınız işte. Ev alınırken eşinize para vermişler.
Ceplerine de harçlık koyuyormuş KP. Evlerinde bu kadar sık istememeleri çok normal bu konuda haklı görüyorum ama üslup çok yanlış. "biz evde yokken evde olmanızı istemiyoruz" lafı bir anne babaya söylenir mi? hele ki iyi anlaştıkları sıkıntı yaşamadıkları insanlarla

Mesele evi bırakmamak da degil ki.. fazla kalmalarına istedikleri zaman gelio dönmelerine giden yolu kapamakti. Siz bunu da anlamamışsınız. Eleştirilmek için konu acmadim. Siz igneliyorunuz anlamak yerine
Tamam işte yolu kapatmışsınız daha ne istiyorsunuz insanlardan.
Para musluğu mu kesildi? Yarın bir gün çocuk olur da bakmazlar mı diye üzülüyorsunuz ya da peşinat verdikleri evi sizden geri isterler mi diye korkuyorsunuz?

Benim kayinvalidem kaynanam bize size yapılan kadar maddi manevi desekte bulunmadilar.hamile olduğum sene bikac ay maddi destekte bulundular ..bunun bile altında hala ezilirim .Kisin gelip bizde kalsınlar diyorum eşime mesela.Kadının dili mübarek pabuç gibi ama yine de saygısızlık yapmamak için direnirim .Sırf boğazımdan ekmeği geçti diye.Hi kendi oğlu Tabiki yapmak zorunda diyeceksiniz belki ama öyle olmuyor işte çünkü piyasada yapmayan insanda çok.bu şekilde çok kırıcı olmuş başka birileri olsaydı tamam derim ama insanın ana babasına bu cumleyi söylemesi yıkım bence.Belki baska şekilde soylenebilirdi..Birde hadi sen gene el kizisinda esin de senin gazına iyi gelmiş yazık valla..Ana baba olunca ben hassasım belki ağır yazdim ama yapcak bişey yok .
Neyse.

Ben verirken resmi olmak istediğim ilişkide alırken de resmi olmalıyım. Kayınpederim benim elime ne münasebet 50-100 lira sıkıştırsın. Kayınpeder de harçlık verdiği çocuğu “çocuk” olarak görüyor haliyle. Burada çok rahat yazılıyor, “peşinata yardım etti”. Ama verirken o kadar kolay olmuyor, aileyiz diye fedakarlık yapılıyor. Sonra da ben evde yokken evde durma cevabı insanı kırıyor.
Konularda hep yazarım modern ilişki isteyenin geleneksel beklentileri olmamalı. Evde kayınaile istemeyen onların parasını, yardımını kabul etmemeli.

Hem karnım doysun , hem pastam dursun istiyor konu sahibi

Annem bana her geldiğinde yanında da birilerini sürükler getirirdi. Ben işe gittiğimde evde tek kalınca sıkılıyor. Öyle 1 2 kişi falan da değil. Baya bildiğin çocuklu mocuklu aileyle geliyordu. Durum böyle olunca bekar evi olmasına rağmen evde orduya yetecek kadar yatak yorgan vardı çok şükür. Akrabalarımdan gelip de benim evimde tatil yapmayan kalmadı. 1 hafta kalırlardı, şanslıysam sadece haftasonu. Anneannemin yürümeye dermanı kalmamıştı gelip senin yanında kalcam diyordu. Gel bebeğim sen de gel dedim ne dicem. Bir gün kimseye böyle bisey diyemedim. Ben yokken evimde ne işiniz var yahu ben çalışan bir insanım niye geliyorsunuz burası bekar evi ne işiniz var diyemezdim ki. Şimdi de düğünümde tanıştığım ve tüm muhabbetimiz merhaba'dan ibaret olan görümcem gezmeye gelecekmiş, kalacakmış. Ona da gelsin dedik. Ne olacak yani evimde ne özelimi görecek. Kurcalayan kişi kendi utansın

Aynı konuda yazmışsınız işte. Ev alınırken eşinize para vermişler.
Eşim de onlara vermişti zamanında?
Bu nasıl kirli düşünceler yahu.. para muslugu yazmasınız. 100 tl 200 tl musluktan akan para değil benim icin sizin için öyleyse bilemem. Ayrıca benim çocuğum olmayacak da. Ayrıca benim başka evim de var. mesele para çıkar ilişkisi degil kendi kirli dünyandan cik

He tamam farzet. Para musluğu kesildi, evet çocuğuma bakmazlar diye korkuyorum. Aayy yaaa evi isterlerse korkum var. Tamam diyelim mesele bu. Benim çözüm soruyorum siz laf sokuyorsunuz? Evet alalım cevabı? Çozum?

He tamam farzet. Para musluğu kesildi, evet çocuğuma bakmazlar diye korkuyorum. Aayy yaaa evi isterlerse korkum var. Tamam diyelim mesele bu. Benim çözüm soruyorum siz laf sokuyorsunuz? Evet alalım cevabı? Çozum?
İnsanları kullanmamalısınız çözüm bu. İki çalışan kendi ayağı üzerinde duran insanlar olarak kendi işinizi kendiniz görün. 100tl bile olsa kabul etmeyeceksiniz

Başka eviniz varken neden insanları evlerinden çıkartıp siz oturdunuz ki?

İnsanları kullanmamalısınız çözüm bu. İki çalışan kendi ayağı üzerinde duran insanlar olarak kendi işinizi kendiniz görün. 100tl bile olsa kabul etmeyeceksiniz
Benim babam beni görünce hala verir içinden gelir. Bu insan kullanmak degil. Sizin ailenizde büyüme şekliniz sıkıntılı. demekki kimse sizin yanınızda olmamamis. Olamamış yazık. Bu duyguya yabancısınız:)

Başka eviniz varken neden insanları evlerinden çıkartıp siz oturdunuz ki?
of ya. Işine bak. Eşim bu sehr E atandı ev almis atandığı şehirde kredili biz tanıştığımızda zaten ev borcu ödüyordu. K.validemin 2 tane evi var zaten.

Siz de hep al gülüm yapmışsınız burdan anlaşılan, vermek diye birşey bilmemişsiniz. Çok fazla tolere edilmişsiniz, ama artık ele karıştınız, herkes aileniz gibi şartsız şurtsuz vermez size.

Almayacaksınız işte. Alırsanız insanları beklentiye sokarsınız. 100TL alınca zengin olmazsınız ama eviniz varken insanları evinden çıkarıp siz oturursanız o insanlarda o eve gelmek ister. Madem eviniz var o eve geçin böylece size de daha gelmezler

of ya. Işine bak. Eşim bu sehr E atandı ev almis atandığı şehirde kredili biz tanıştığımızda zaten ev borcu ödüyordu. K.validemin 2 tane evi var zaten.
Kendi evinizi satıp atandığınız yerden alsaydınız. Maddi yardım almaya alıştığınız için size normal geliyor ama bu durum normal değil. Çalışan insanlarsınız hem eve almıyorsunuz insanları hem de maddi beklenti içindesiniz

Evden çıkartmadık kafanız basmiyo ya. Burası farkli şehir esim bekarken yanina geliyorlardi ara ara kendi memleketlerinden kalmaya.

Evden çıkartmadık kafanız basmiyo ya. Burası farkli şehir esim bekarken yanina geliyorlardi ara ara kendi memleketlerinden kalmaya.
Tamam da bu evin peşinatını kim ödedi ve siz evlenmeden önce kim oturuyordu o evde? Bakın bunlar insanları beklentiye sokar. Sizin anlamadığınız bu. Siz onların evinde oturur üç beş kuruş harçlık alırsanız o insanlar da evinizde oturma hakkını kazanmış olurlar. Bu kadar maddi destek içinde evime gelmesinler biz yokken diyemezsiniz

Herkesi kendi ailesi gibi istemeden verir sanmış, şimdi şoklar içerisinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…