Ben de cok yogun calisan biriyim temizliği haftasonu yapacakken esimin ailesi gelecek diye esimle birlikte haftai persembe gununden itibaren hem mutfak hazirligi hem temizlik yapıyoruz gun sonu yorgunluğunun ustune. Geldiklerinde en guzel sekilde agirliyorum en guzel yemekler en ozel tabaklari cikarip sofra hazırlıyorum guleryiz gosteriyorum. Israrla haftaiçi biz evde yokken kalmak istemelerini anlamiyor ve istemiyorumçok yanlış ya gelin rahat vermiyorsa ondan yapıyordur :)
bilmiyorum ben bu konulardaki yorumlardan sonra kendimi sorgulamaya başladım bencil miyim tembel miyim kalpsiz miyim insanlarla ilişkilerim kötü merhametsiz miyim:)
çünkü bende istemem eve gidince anca yemek yeyip iki saat oturabiliyorum gün içinde kendime sadece iki saat ayırabiliyorum hafta sonu temizlik yemek alışveriş zaten bitiyor buna yaşamak denirse ben niye eşimin ailesini iki ayda bir bir hafta ağırlamalıyım ki oğullarını çok özlüyorlarsa yanlarına çağırsalar mesela
Hayır maddi yardım degil içinden gelir 200 lira gibi küçük rakamlar verir o nu da istemem zorla cepime sokar. Cok sukur çalışıyorum ihtiyacm yokYa erkeğin ailesi de çoğu zaman maddi konularda yardımcı olunca bu eve çat pat girip çıkma hakkını kendilerinde bulabiliyor, hoş amcamın kaynanasında geçerli değil bu :).
Ben sevmem öyle işi. Yaptırdığı anahtarı nişanlıma/kocama geri istemesini söylerdim. Bizimkilere de vermezdim aynı şekilde.bak ben bu kadar sert konuşuyorum anahtar var ailelerimizde ki eşimin babası direk kendine yaptırmıştı ama habersiz gelmediler hiç sorarlar gelmeyi düşünüyoruz ne zaman müsait olursunuz diye bu aşamaya gelene kadar göbeğimiz çatladı gerçi :))
yardımla alakalı mı bilmiyorum açıkcası bence kültürümüzden kaynaklı oğlanın evi bizim diğer evimizdir gibi bir düşünce var yani ben Ankara da yaşıyorum iç anadolu insanlarıyla akrabalık ilişkimde gördüğüm bu istisnasızYa erkeğin ailesi de çoğu zaman maddi konularda yardımcı olunca bu eve çat pat girip çıkma hakkını kendilerinde bulabiliyor, hoş amcamın kaynanasında geçerli değil bu :).
Bunu şimdi değil o eşyayı koyarken söyleyecektiniz. Haklı olduğunuz bir şeyde haksız duruma düşüyorsunuzOglumuzun evi gelir kalırız diyorlar. Haklılar insan çocuğunun evine tabiki de gidecek. Ama.nisanliyken eve esya yerleşti..kayinpederim sehir disindan gelince sen evlenene kdr eşyanı acar kullanirim diyince ordan bana bi huy kaldi. Sınır bilmiyor demekki dedim
Hof calciiiKendi anne babanız gelse şu tavrı göstermezdiniz. Tam tersine annem babam geliyor diye mutlu olurdunuz önüne sererdiniz her şeyi. Bu iki yüzlülüğe tahammül edemiyorum
benim kayınailede kullandı hatta düğün günü kullanmak istediler evi :)Ben sevmem öyle işi. Yaptırdığı anahtarı nişanlıma/kocama geri istemesini söylerdim. Bizimkilere de vermezdim aynı şekilde.
Ha o anahtarı babasından alamadı mı? O zaman o herif pısırıktır, ondan da koca olmazdır, evlenmeyeyimdir. Evlenip de hiç buraya 45554. konuyu açmaya gerek yoktur.
Zaten konu sahibi de yazmış, eşyalar yerleştirildiğinde yepyeni eşyaları açar kullanırım demiş kayınpeder. Hadi bismillah yani. Ben olsam kıyameti koparırım. Benim bir gün oturmadığım evde kayınpeder niye kalıyor ya?
Sorunlu tipler değiller, maddi manevi yanınızdalar. Sizden hizmet beklemiyorlar. Kendileri yapıyormuş hatta ama gördükleri muameleye bak. Hadi siz neyse, istemeyebilirsiniz de eşiniz adam değilmiş. Kınamak istemiyorum, benim de evladım var.
Ben de mesefa koydum bu haftaiçi kalma teklifi bize 5 kere geldi her seferinde istemiyorz bu sekilde dedik. Evi yiyeceklerinden degil. Bir nevi buna alistirmak istiyorlar kendilerini de bizi de. Meger kayinvalidem kocasina bu konuyu net soyleyemiyormus kuser bi daha gelmez diye 3n sonunda kayınpederim bu durumu eşimden duyunca küstü. Yasli insanlari asla kirmak ist3mem ama benim de çizgilerim var ozel hayatim var ve calisan biriyimBence siz haklisiniz. Benim ailem bir ara yurtdisindaydi sonra farkli sehirlerdeydik suan yine yurtdisindalar. Haftasonlari cumadan pazara kadar yatili kalir dönerdik, ailem de öyle sadece haftasonu kalirlar geldiklerinde zaten ailem de çalışan insanlar biliyorlar.
Uzun da kaliriz ama bu senede en çok 1-2 defadir.
Bu sene yurtdisina biz gidecegiz eşimle birlikte birazcik daha uzun kalabiliriz. Ama bu her zaman olan şey değil.
Aile icinde de birbirni anlamak lazim diye dusunuyorum. Eşimin ailesi yatili kalma meraklisidir ama ben baştan mesafe koydum acikcasi, bana gelmiyorlar öyle ayni şehirde eltimde yatili kalirlar.
Anlayışlı olan hep kız anneleri zatenHof calciii
Hiçbir şey anlamıyorsun
Onlar kız tarafı, erkek ailesi gibi anlayışsız sınır bilmeyen insanlar değişler
Fabrika çıkışı öyle olmuyor o modellerin
kaynana loading :)))Öncelikle size destek çıkan aileyi ne güzel üzmüşsünüz böyle tebrik ediyorum. Kalp kırmaya ne gerek var? Benim iki tane oğlum var , 2 ayda bir evine gitsem gidince biraz fazla kalmak isterim . Evladımın eşyalarına vs de zarar vermem ki ! Ya da oğlumu mutlu eden kadının açığını aramam ki !
Bazen oğlanlar okuldayken özlüyorum, yaşlanınca da kokularını bile özlerim muhtemelen. Ömrümün son demlerinde şu dünyada benim için en kıymetli olan varlığa yakın olmayı isterdim .
Mecnun nasıl Leyla’nın mahallesinden gelen köpeği bile öpüp koklayıp seviyor ya , hah işte öyle oluyor evlatla ilgili şeyler de .
Nasıl düğün günü kullanmak ya?benim kayınailede kullandı hatta düğün günü kullanmak istediler evi :)
cidden bazı hanımlarımız kızıyor ama anlamadıkları kısım şu bazı ailelerde cidden sınır yok
kiz anneleri anlayisli degil, sadece kız annesi olunca duracaklari yeri biliyorlar. ayni kadin oglunun evine gidip gelini kıskanıp , yaptigi isi elestirip evde huzursuzluk cikarip giderken, kizinin evine gidince pamuk sekeri oluyor. damadi börekler çöreklerle besleyip huzursuzluk çıkarmadan evine donuyorAnlayışlı olan hep kız anneleri zaten
Bana gerçekten bu tavır iki yüzlülük geliyor. Gerçekten sınır bilmeyen insanlar olur tamam ama bir zararları yok üstüne yararları var ve gördükleri muamele çok kötü. Ha 2 ayda bir gelip 10 gün kalmaları sıkıntı bence de ama bunu söyleme tarzı bu değil işte.
Bence sonuna kadar haklısınız diretin kötü olmayın ailesiyle ama haklılığınizi bilsinler aynı şeyleri yaşayan biri olarak söylüyorum en sonunda öğrenecekler kuralları bazen yetişkinleri de eğitmek gerekiyorBen de cok yogun calisan biriyim temizliği haftasonu yapacakken esimin ailesi gelecek diye esimle birlikte haftai persembe gununden itibaren hem mutfak hazirligi hem temizlik yapıyoruz gun sonu yorgunluğunun ustune. Geldiklerinde en guzel sekilde agirliyorum en guzel yemekler en ozel tabaklari cikarip sofra hazırlıyorum guleryiz gosteriyorum. Israrla haftaiçi biz evde yokken kalmak istemelerini anlamiyor ve istemiyorum
3 saatlik yoldan geliyolar fakat burda tek biz degiliz kizlari da bizimle ayni mahallede. Saygı da sevgide kusur etmiyoruz biraz da anlayisli olup haftasonlari kalmaya gelseler israrci olmalar problem yoktu aslindaÇok uzaktan mı geliyorlar. Belki 1 hafta kalmayı planlamışlardır. Akşamları da beraber olmak için.
kaynana loading :)))
saka bir yana, benim de oğullarım var, ben de üzülüyorum bazen ilerde büyüyünce boyle yanımda minciramayacak miyim göremeyecek miyim diye ama anne baba olmanın doğası bu. buyutten sonra yuvadan uçmasına da alışmak gerek
Düğün günü evi açıp misafir ağırlayacaklardi akşam da çay icilirmis daha önce baya kullandılar hatta mutfakta eşyaların yerlerini kendine göre ayarlamisti ben o zamana kadar sesimi çıkarmadım aynı burdakiler gibi anne baba diye düşündüm düğün günü oğlumuzun evi istediğimizi yaparız deyince işler degidtiNasıl düğün günü kullanmak ya?
İnşallah karşı çıkmışsındır Papatya. Kendi evinde ağırlasın misafirini de, niye yepyeni evde ya?Düğün günü evi açıp misafir ağırlayacaklardi akşam da çay icilirmis daha önce baya kullandılar hatta mutfakta eşyaların yerlerini kendine göre ayarlamisti ben o zamana kadar sesimi çıkarmadım aynı burdakiler gibi anne baba diye düşündüm düğün günü oğlumuzun evi istediğimizi yaparız deyince işler degidti
Hafta içi kalsalar ne olur sizce ?3 saatlik yoldan geliyolar fakat burda tek biz degiliz kizlari da bizimle ayni mahallede. Saygı da sevgide kusur etmiyoruz biraz da anlayisli olup haftasonlari kalmaya gelseler israrci olmalar problem yoktu aslinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?