Sizi hiç iyi niyetli bulmadım,biliyorsunuz arada çocuk var ve insanlar sevmek istiyor dibine kadar kullanıyorsunuz nazlanarak bu durumu.
Şu yaşlı başlı insanlardan hizmet,hürmet beklemesek aslında herşey o kadar kolay olacak ki ama yok.
Bakın gitmeseler iyi olurmuş,siz geç geliriz yemeğinizi yiyin dediğiniz için güvenip gitmişler,birde kayınpeder evde olacakmış,düşünememiş çıkmış. Aramışsınız anahtarın yerini söylemişler,sanki eşiniz o evin evladı değilmiş,o evden çıkmamışçasına tenezzül edip girmemişsiniz içeri. Neden? Sonuçta komşu evi değil,arkadaş evi değil baba evi orası. Eşiniz sinirleniyor sizde körüklüyorsunuz"yabancı değiliz girelim"diyeceğinize.
Buda yetmiyor,insanlar kapınıza gelip özür diliyor,söyleyeceğinizi söylüyorsunuz ona rağmen hala gitmek istemiyorum,gitsemmi,gitmesemmi modundasınız,anlamak mümkün değil tavrınızı. Kapınıza kadar gelmiş kocaman insanlar,özür dileyip açıklama yapıyorlar,siz hala uzatıyorsunuz pes.
Sonrada kayınvalidem beni sevmiyor,eltime daha iyi davranıyor,şöyle böyle demek kolay.
Gayette haksızsınız.
Ha umursamazlardı,derdim ki tamam. Ama daha ne yapsınlar. Elinizi ayağınızı mı öpsünler?