Merhaba arkadaşlar. ben 21 yaşında nişanlı biriyim.bi kaç ay sonra Allah izin verirse sevdiğimle evleniyorum. benim sıkıntım şu 2 tane eltim olucak biri 6 sene önce biride 1 sene önce evlenmiş. biz nişanlımla ne yapmak istesek özellikle büyüğü bizde şöyle oldu bizde böyle oldu muhabbetine giriyo ben çok dahil olmasamda çünkü ayrı şehirlerde yaşıyoruz nişanlımla altlı üstlü oturuyolar ve bunlar hep gündemde. ben gelinliğimi satın almak istemiyorum kiralıcam onlar satın almış ben neden almıyomuşum? sözümle nişanım ard arda oldu tektaşımı sözde takmaya gerek duymadım onların takılmış benim niye takılmıyomuş? bursadalar mobilyalarını kayınpederimin bildigi mobilyacıdan kendileri seçip almışlar doğal olarak. biz inegöle gidicez ordan bakıp model beğenicez 5-6 bin mobilyacıya fark ödememek adına.onlarınki mobilyacıdan alınmış biz neden inegöle gidiyomuşuz? fotograf için hem orda burda masraf olmazmıymış? ya sanki onlara ödeticez. bide altlı üstü oturuyolar bizim düğün tarihimizi büyük yengesi daha dün benden öğrendi 5 ağustos biliyomuşmuş çok zoruma gitti ya dedim altlı üstlü oturuyosunuz kayının düğün tarihini daha yeni öğrenmiş olmana şaşırdım dedim nedenini gelince öğrenirsin dedi (kayınvalidemle araları çok iyi değilmiş o yüzden bu konularda sohbet etmiyolarmış) nişanlım akşam sordu sen benim düğün tarihimi bilmiyomusun yenge diye. Allah tan altta kalmıyo nişanlım bu konuda iyi onlar konuşup o susmuyo. bundan sonra takmıcam zaten o apayrı bi konu ama ben bunları bildigim halde onlara karşı nasıl davranmam gerekiyo. belliki kıskançlık var halbuki ben tam aksi arkadaş gibi olmak isterdim. ama her yapmayı düşündüğümüzle laf söyleyenle nasıl geçinilir.
ben sizlerin deneyiminden faydalanmak istiyorum özellikle evli bayanlar yardımcı olun bana
canım ya onlar yokmuş gibi davran bildiğini yap hiç umursama
Merhaba arkadaşlar. ben 21 yaşında nişanlı biriyim.bi kaç ay sonra Allah izin verirse sevdiğimle evleniyorum. benim sıkıntım şu 2 tane eltim olucak biri 6 sene önce biride 1 sene önce evlenmiş. biz nişanlımla ne yapmak istesek özellikle büyüğü bizde şöyle oldu bizde böyle oldu muhabbetine giriyo ben çok dahil olmasamda çünkü ayrı şehirlerde yaşıyoruz nişanlımla altlı üstlü oturuyolar ve bunlar hep gündemde. ben gelinliğimi satın almak istemiyorum kiralıcam onlar satın almış ben neden almıyomuşum? sözümle nişanım ard arda oldu tektaşımı sözde takmaya gerek duymadım onların takılmış benim niye takılmıyomuş? bursadalar mobilyalarını kayınpederimin bildigi mobilyacıdan kendileri seçip almışlar doğal olarak. biz inegöle gidicez ordan bakıp model beğenicez 5-6 bin mobilyacıya fark ödememek adına.onlarınki mobilyacıdan alınmış biz neden inegöle gidiyomuşuz? fotograf için hem orda burda masraf olmazmıymış? ya sanki onlara ödeticez. bide altlı üstü oturuyolar bizim düğün tarihimizi büyük yengesi daha dün benden öğrendi 5 ağustos biliyomuşmuş çok zoruma gitti ya dedim altlı üstlü oturuyosunuz kayının düğün tarihini daha yeni öğrenmiş olmana şaşırdım dedim nedenini gelince öğrenirsin dedi (kayınvalidemle araları çok iyi değilmiş o yüzden bu konularda sohbet etmiyolarmış) nişanlım akşam sordu sen benim düğün tarihimi bilmiyomusun yenge diye. Allah tan altta kalmıyo nişanlım bu konuda iyi onlar konuşup o susmuyo. bundan sonra takmıcam zaten o apayrı bi konu ama ben bunları bildigim halde onlara karşı nasıl davranmam gerekiyo. belliki kıskançlık var halbuki ben tam aksi arkadaş gibi olmak isterdim. ama her yapmayı düşündüğümüzle laf söyleyenle nasıl geçinilir.
ben sizlerin deneyiminden faydalanmak istiyorum özellikle evli bayanlar yardımcı olun bana
Şimdi her şeyden önce bütün bunlardan sizin haberinizin olmaması gerekirdi. Nişanlın gerekli cevabı verip bu saçmalıkları sana yansıtmamalıydı. Seni kardeşinin eşi saçmasapan bir şey dese gidip bunu hemen nişanlına mı anlatırsın, yoksa sen cevabını verip bi de onun canı sıkılmasın diye ona yansıtmaz mısın?
Eşyanızı ya da gelinliğiniz nasıl istiyorsanız öyle alın. Nişanlınız da bir zahmet kendi tarafına lafını geçirsin sizi bu tip şeylerle muhatap etmesin.
Eltinizin düğün tarihini bilmemesine gelince. Bunu gereksiz sorun yapmışsınız bence. Hani nişanlımda altta kalmadı falan çok gereksiz cümleler. altta kalınmayacak bir şey yok. belli ki araları limoni ve bunu konuşmamışlar hiç. benim de çok yakın olduğum bir kuzenim vardı. Şimdi hiç konuşmuyoruz çocuğu sünnet ettirse haberim olmaz. Kimsede bana trip atamaz bilmiyorum diye.
sen o öyle dedikçe "aaa üzüldüm keşke sizinki de böyle olsaydı" demeyi bir dene
verdiginiz ornekler sizi kıskanmalarından degil de eksigin olmasın, son gelin diye masraftan kacınmasınlar diye akıl vermek gibi olmus...
fakat bazı seylere bilmislikle yaklasıyorlarsa mesafeni korursun, o kadar karısamazlar.
bir de bu elti olayları pek samimi bulmasak da kv kp eziyetlerini okudukca eski gelinin bir bildigi vardır diye dusunduruyorlar.
ben nişanlıma özellikle soruyorum zaten oda söylemek istemiyo çünkü benim bunları bilmeye hakkım oldugunu düşünüyorum ilerde bigün aynı konular açıldıgı zaman nerde nasıl durmam gerektiğini bilmek istiyorum. eşyamı alırken onlara danışmıcam zaten bu konuda problemim yok. ama düğün tarihi benle alakalı olmasada onlar için sorun kayınvalidemle arası limoni olabilir ama nişanlımla gayet samimiler sorabilirdi sizin tam tarihiniz ne zaman diye yada o bana hissettirmeseydi tarihi bilmedigini
Yapacağım düğünde eltimin ne düşündüğü benim hiç umrumda olmaz. Annen baban ne düşünüyor diye sorarım çünkü fikirleri önemlidir. Ama eltim ne düşünüyo diye ısrarla merak etmem çünkü ne düşünüyorsa düşünüyor banane. ben gene bildiğimi yapacaksam bunları bilmemin bana bir getirisi yok. Hem ben çok sinirlenirim ve kinlenirim. Ne gereği var. Durduk yerde tatsızlık. Düğünden önce biri bana eşyayı şurdan alın gibi bir şey diyecek cinlerim tepeme çıkar. Sonra al başına belayı.
belli ki fena biri ve daha evlenmeden kendini belli etmiş dikkat et böyle bi insan tanıyorum benden uzak allaha yakın olsuunn.. arana mesafeni koy canım söylediklerini de duyma evet evet de geç hem nişanlın da herşeyin farkındaki cvpları yapıştıyormus şimdiden böyle yapıyorsa evlenince neler neler yapar amannn yüzüne güler kuyunu kazar dikkatlli ol
onlar kim ki dış kapının dış mandalıbende öyle yapmak istiyorum canım nasipse biz evlendigimizde Eskişehir işimiz olursa orda oturucaz onlardan uzak olucaz. ama bu evlilik arefelerinde sıkıntı yaşanır yaşanmaz değil ama sebebi onlar olsun istemiyorum. nişanımdada huzursuzluk çıkardılar. hiç bişey onlara sorulmamış danışılmamış (nişanın günü) ya kayınpederime sormuşum ben sana niye sorıyım öyle değilmi?
iyi fikir
kendileri arnavut iki eltimde...her bişeylerini eksiksiz yapmışlar bilmiyorum nasıl düşündüklerini ama. hep akılları geçmiş zamanda kalmış hep kendilerine çekiyolar nişanlım bişey paylaşmak istiyo e bizim böyle oldu olsun diyo nişanlım sizinkiyle bizim zamanımız bir değil diye anlatıyo gerçi artık oda bişey anlatmıyo onlara alınacaklarını bildigi için
onlar kim ki dış kapının dış mandalı
ay sakın yüz verme
bunlar yüz verince tepene binecek tiplere benziyor
sen muhattap olma onlarla
merhaba de yeter
nisanlınızı cok begendim, durumun farkında ve siz ezdirmiyor onlara hemen cevap veriyor :)
nazar degmesin!
bosuna onlarla cekismeyin, topa girmeyin, yeni gelin hem de ikiniz de genceciksiniz... hasetlik ediyorlardır :)
İkinci kayınvalideniz olmaya hazırlanan bir eltiniz var.
eltim yok olmasında bin şükür ama bu durumlar herkesle olabiliyor aslında. Ona öyle yapıldı sizede yapalım.Şuna böyle aldık herkes çok begendı sizede böyle yapalım.O yapıyor sen niye yapmıyorsun o yapmıyor sen niye yapıyorsun..Uzar uzarda gider en iyisi herkesin dediği gibi umursamamak sana ayşenin böyle dendikçe ben fatmayım ayşe değilim deyiver geç git.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?