Sizce nasil davranmsliyim

Iyi geceler bayanlar , araniza yeni katıldım. 3,5 aylık hamileyim. Yeni hamile kaldigimda düşük riski yaşadım ve doktorum sana yardımcı olması için birilerini çağırın dedi. Annemler geldi, sonra kayınvalidemler geldi memleketten bana bakmaya. Ondan sonrada annem, babamla birlikte bize 1 buçuk saat uzaklıktaki abime geçtik hem beraber olalım diye, 2 aydır Abimler de kalıyoruz. Kayınvalidemler eşimle birlikte bizim evdeler. Geçen eşimle görüşürken yılbaşında 4 gün sokağa çıkma yasağı var diye konuşuyorduk. Yılbaşında memlekette 8 saat uzaklıktan eşinin iki tane teyzesinin oğlunun geleceğini öğrendim. Sinir oldum oldum ama bozuntuya vermedi. Su virüs döneminde her taraf kapalı iken gezmeye geleceklermiş, yılbaşını beraber geçirelim diye. Şuanda evimde kalmıyorum, kalsa idim kesinlikle kabul etmezdim ben hamile halimle , virüs varken millet gezmeyi mi düşünüyor diye. Kayınpederinin, ve kayınvalidemin bizde iken gelelim demisler. Eşimde gelecek insana gelmeyin diyememiş sözde bana plan yaptık diyor. Sizce ne yapmaliyim
Sizde abınıze gıtmışımız.Size gelenlere korona var da siz gıdıncemı korona yok.Hemde hastaneden cıkıp gıtmıssınız.Belki çok bunalmışlardır.Bardır sebeplerınuzulmeyın.Siz bebegınıze odaklanın.Ama annenıxın gelıp sıze kendı evınızde bakmasındaha ıyı olurmuş.

Benimde düşük tehlikem var canım şuan bütün işleri eşim yapar bastan dedi anneme diyelim diye de düzeni bozulmasin hemde rahat edemem dedim. Keske sizde öyle yapsaydınız. Hem eşinizle bu zor dönemi psikolojik olarak daha iyi atlatirdiniz hemde yengenize vs yazık. Bence evinize geçin
Evet ailecek zor ve sıkıntılı günler geçiriyoruz, ama abimle yengem sıkıntı yapmıyor bunubabamın günleri sayılı olduğu için. Ve durumları çok iyi evde 3 yardımcı var

Kisaca sizin ailenizle birlikte abinizde olmaniz, kv delerin esinizle birlikte sizde yasamasi normal degilken kuzenlerin yapacagi 2 gunluk ziyaret hic batmadi gozume en normali bu olabilir hatta.
Dedigim gibi kayınvalidemler düşük riskim olduğu için bana bakmaya geldiler. Benim Abimler de kalmamda yine babamın son zamanlarını yaşaması, ve abimlerin evi müsait olduğu için

Dedigim gibi kayınvalidemler düşük riskim olduğu için bana bakmaya geldiler. Benim Abimler de kalmamda yine babamın son zamanlarını yaşaması, ve abimlerin evi müsait olduğu için

Tamam size bakmaya geldiler ama siz 2 aydir evinizde yoksunuz, esinizin de mi bakilmaya ihtiyaci var?
Birde verdiginiz cevaplardan yola cikarak sanirim babanizin saglik durumuna gore kalma sureniz de belli degil ucu acik.
Ailece birlikte olma isteginize saygi duyuyorum ama saglikli bir karar olmamis bu.
Esinizle birlikte bu donemde bir arada kalmaya devam etmeliydiniz.
Anne ve babaniz sizin yaninizda kalirdi, abiniz ve yengeniz de musait oldukca sizi ziyaret ederlerdi. Kv ve kp der de kendi evlerinde olurdu.
Kuzenler meselesi de hic soz konusu olmazdi.
Boyle herkes herkesin evinde, bir tek siz kari koca ayrisiniz.
Herkes icin onemsiz olan tek sey de bu gibi.
Neyse hem size hem babaniza cok gecmis olsun tekrar.

Kadının babası son günlerini yaşıyormuş hala yengeye yazık, yok kocandan niye 2 aydır ayrısın diyenler var. Baba bu ya... Bir daha asla geri alamayacagi zamanlar bunlar. Derdiniz ne sizlerin de..konu sahibinin de derdi ayrı. Babasını düşüneceğine niye teyze oğulları geliyor diye düşünüyor bir de bu arada. Sıkıntıya bak. Herhalde ben çok duygusalım hassasim diyorum bazen...

Eğer abi evliyse bu hikâyede yanan yenge olmuş.
Yani tabii ki evlatlar için hassas bir durum ama vicdan yaparak tahammül edilir bu kadar misafirliğe. Hastalık durumu olmasa bi şekilde hallederdi.
Aynı zamanda babanız ve anneniz sizde kalsa hem size yardımı olur, hem de bir arada olmuş olurdunuz.. benim evime ben yokken misafir gelse sinir olurdum.
Annem babamla bizde kalalım diye dusunduk. Bu sefer abim gelemiyecekti bizde kalamayacaktı s nedeniyle. Bir ara ben kendi evime geceyim size de değişiklik olur dedim ama abim izin vermedi ne ablama , ne bana babamın durumu git gide kötüleşiyor çünkü.

Allah babanıza şifa versin. İki iyiliğin birini versin. Hayırlısı.. Yani çok üzücü elbette yaşamayan anlayamaz da böyle de babanızın ölmesini bekler gibi olmuyor mu? Allah ömür verirse 1 sene de yaşar. Bir ay da olur ne bileyim....
Diğerlerinin sizin evinizde kalma nedeni nedir peki, eşiniz de mi bakıma muhtaç?
Tuhaf olmuş orda onlar burda sizler.
Yasaklar bir yandan.
Hamileliğiniz ilerliyor eşinizle ayrısınız.
Zor bir konu. Zor durumlar...

Tamam size bakmaya geldiler ama siz 2 aydir evinizde yoksunuz, esinizin de mi bakilmaya ihtiyaci var?
Birde verdiginiz cevaplardan yola cikarak sanirim babanizin saglik durumuna gore kalma sureniz de belli degil ucu acik.
Ailece birlikte olma isteginize saygi duyuyorum ama saglikli bir karar olmamis bu.
Anne ve babaniz sizin yaninizda kalirdi, abiniz ve yengeniz de musait oldukca sizi ziyaret ederlerdi. Kv ve kp der de kendi evlerinde olurdu.

Eşimin şuan için bakıma ihtiyacı yok tabi ise gidip geliyor bizim bulunduğumuz bölgede. Kayınvaledimlerde onu bekliyorlar işte sözde onu yanlız kalmasın diye. Babamın durumuda git gide kötüleşiyor. Günde sadece 2 tas çorba içiyor. Oda bizim zorumuzla. Bir ara düşündük annem babam bize geçelim diye, Bu sefer abimden ayrı kalacaktı babam. Şuan tüm çocuklarımla çok mutluyum diyor. Ben 1 hafta 10 gün kendi evime geceyim dedim izin vermedi. Durumu da kotulesince kaldım.

Eşimin şuan için bakıma ihtiyacı yok tabi ise gidip geliyor bizim bulunduğumuz bölgede. Kayınvaledimlerde onu bekliyorlar işte sözde onu yanlız kalmasın diye. Babamın durumuda git gide kötüleşiyor. Günde sadece 2 tas çorba içiyor. Oda bizim zorumuzla. Bir ara düşündük annem babam bize geçelim diye, Bu sefer abimden ayrı kalacaktı babam. Şuan tüm çocuklarımla çok mutluyum diyor. Ben 1 hafta 10 gün kendi evime geceyim dedim izin vermedi. Durumu da kotulesince kaldım.
Çok üzüldüm ne desem bilemedim.Fakat sizin şu durumda, takıldığınız şeyde garibime gitti.

Allah babanıza şifa versin. İki iyiliğin birini versin. Hayırlısı.. Yani çok üzücü elbette yaşamayan anlayamaz da böyle de babanızın ölmesini bekler gibi olmuyor mu? Allah ömür verirse 1 sene de yaşar. Bir ay da olur ne bileyim....
Diğerlerinin sizin evinizde kalma nedeni nedir peki, eşiniz de mi bakıma muhtaç?
Tuhaf olmuş orda onlar burda sizler.
Yasaklar bir yandan.
Hamileliğiniz ilerliyor eşinizle ayrısınız.
Zor bir konu. Zor durumlar...
Amin sagolun. babamın durumu git gide kötüleşiyor. 1 hafta önceki hali bile yok. Eşimin bakıma ihtiyacı yok tabi ise gidip geliyor. Onlarda oğlanları yanlız kalmasın diye kalıyorlar herhalde. Eşimde onlerinden gecmis biraz gidipte ne yapacaksınız, odun kömür mu yakacaksınız demiş. Öyle kalıyorlar işte

Kadının babası son günlerini yaşıyormuş hala yengeye yazık, yok kocandan niye 2 aydır ayrısın diyenler var. Baba bu ya... Bir daha asla geri alamayacagi zamanlar bunlar. Derdiniz ne sizlerin de..konu sahibinin de derdi ayrı. Babasını düşüneceğine niye teyze oğulları geliyor diye düşünüyor bir de bu arada. Sıkıntıya bak. Herhalde ben çok duygusalım hassasim diyorum bazen...

Belki haklisinizdir genel olarak duygusal biri oldugum soylenemez ama benim dogru bulmadigim nokta su sadece, evet babasi hasta ve ne kadar yasayacagini Allahtan baska kimse bilemez. Belki 1 hafta belki 1 sene.. Keza Allah daha cok omur versin 2 ay olmus. Bu sekilde hareket etmeleri 4 aile icinde dogru degil.

Konu sahibi ve esi ayrilar, kv deler konu sahibinin evinde, konu sahibi, ablasi hep birlikte ailesinde 4 ayri ev duzeni alt ust edilmis.
Evet uzucu bir durum baba bu, bende babami kaybettim ama bu kadar plansiz bir planlama ne duydum ne gordum. Amcam da kanserdi ve son anlari dediler, cocuklari kendi ailelerini evlerinde birakip tek bir evde yasamaya baslamadi mesela. Hangi cocugu musaitse o geldi gordu, biri gitti digeri geldi yine bir arada olunabildi.
Belki de bu sebeple anlam veremiyorumdur.

Çok üzüldüm ne desem bilemedim.Fakat sizin şu durumda, takıldığınız şeyde garibime gitti.
Evet takmamaya calisiyorum ama kuzenleri Ankarada gelecekler riskli bölgeden ve yılbaşından sonra benim doktor kontrolüm var, doktor kontrolune esim goturuyor beni ve eşim 15 günde bir beni ziyarete geliyor. Ya ona virüs bulaşır bize taşırsa diye aklıma geldi

Anliyorum, o zaman boyle bir durumda sizin de kuzenlerin evinize gelecek olmasini dert etmeniz epey anlamsiz.

Evet takmamaya calisiyorum ama kuzenleri Ankarada gelecekler riskli bölgeden ve yılbaşından sonra benim doktor kontrolüm var, doktor kontrolune esim goturuyor beni ve eşim 15 günde bir beni ziyarete geliyor. Ya ona virüs bulaşır bize taşırsa diye aklıma geldi
Bunu eşinize söylediniz mi?Ne diyor?

Belki haklisinizdir genel olarak duygusal biri oldugum soylenemez ama benim dogru bulmadigim nokta su sadece, evet babasi hasta ve ne kadar yasayacagini Allahtan baska kimse bilemez. Belki 1 hafta belki 1 sene.. Keza Allah daha cok omur versin 2 ay olmus. Bu sekilde hareket etmeleri 4 aile icinde dogru degil.

Konu sahibi ve esi ayrilar, kv deler konu sahibinin evinde, konu sahibi, ablasi hep birlikte ailesinde 4 ayri ev duzeni alt ust edilmis.
Evet uzucu bir durum baba bu, bende babami kaybettim ama bu kadar plansiz bir planlama ne duydum ne gordum. Amcam da kanserdi ve son anlari dediler, cocuklari kendi ailelerini evlerinde birakip tek bir evde yasamaya baslamadi mesela. Hangi cocugu musaitse o geldi gordu, biri gitti digeri geldi yine bir arada olunabildi.
Belki de bu sebeple anlam veremiyorum.
Olabilir ama biz birbirimize çokta yakın otumuyoruz. Abimle ben evleri enyakin olan 1,5 saat. Ablam 4 saat uzaklıkta, annem babam memleketten geldi hem beni rahatsızlığından dolayı, hemde babamı üniversite hastanesine gösterelim diye 8 saatlik yoldan geldiler. 3 çocuğunda Antalya da diye

Belki de bu sebeple anlam veremiyorum.
Normalde böyle durum genelde olamaz zaten çünkü çoğu kişinin işi gücü var. Demek ki konu sahibinin ve diğer kardeşin işi yok. Dolayısıyla kalınabilir. Zaten koni sahibinde değil eşinde ve esin ailesinde gariplik var daha çok. Niye eşinin yanında ailesi anlamadım. Ben olsam takmam böyle bir durumda o da ayrı. Yine de böyle bir durumda konfor alanını düşünmez insan ya. Doktorlar demiş sonuçta.

Back
X