sizce nasıl olmalı ? acil fikir bekliyorum

biz nişanı zaten evde aile arasında yapıcaz ama benim hiç çeyizim yok. 10 bin i onlar için çeksin annen diyor. çeyiz için yani

Ciddimisin. alemin uyanığı omuymuş, bak bak bak bu 10bin tl yi tek başına mı oturup hesaplamış. Siz de ailecek onun yapması gereken bir hesap çıkarın bakalım o ne diyecek.

Yahu arkadaşım iyi düşün derim bende yeni evlendim babamda başımdaydı ama hiç birşey yapmadı eşim hiç sorun etmedi kredi çekeriz alabildimizi alırız dedi çoğu şeyide eşim yaptı:16: abimlerde sagolsun olabildikleri kadar yardımcı oldular ben çalışmıyorum ayrıca demem oki erkek arkadaşının düşüncesi çok yanlış şimdiden eşya aldırma derdine düştüyse :25:

biz nişanı zaten evde aile arasında yapıcaz ama benim hiç çeyizim yok. 10 bin i onlar için çeksin annen diyor. çeyiz için yani

Daha ortada bişey yok , erkek arkadaşın çeyiz derdine mi düşmüş ?

Kendisi neler almış acaba ?

Amin canım. Şu forumda yüzlerce evli bayan şu veya bu şekilde konu açmış, soru sormuşlar, fikir istemişler ama sen bu yaşından hepsinden çok çok çoooooooooook mantıklısın. O arkadaşına sorduğun sorular karşındaki bencilin nasıl bir karaktere sahip olduğunu gösteriyor. Boş ver canım, dünyada ki tek erkek o değil. Zaten bu tür düşüncesiz bencil sözlerinden dolayı soğumuşsundur onsan bırak gitsin. ONA DA '' kusura bakma ben de anneme ve kardeşlerime, senin evlatlık ve kardeşlik yapışını örnek alacağım, yollarımızı ayıralım Allah yolunu açık etsin de yoluna bak. Hem unutulmayacak özlemle anılacak karakterde bir erkeğe de benzemiyor.

Ayyy canım benim ya, sen de annen de kardeşlerinde hep mutlu olun Allahım sizi kimseye muhtaç etmesin, kötü insanlarla karşılaştırmasın. AMİİN.

allah razı olsun cümlemizi rabbim kötü insanlarla karşılaştırmasın inşallah

Daha ortada bişey yok , erkek arkadaşın çeyiz derdine mi düşmüş ?

Kendisi neler almış acaba ?

kendisi hiç bir şey yapmamış şuan. neye güveniyor bilmiyorum. şubatta nişan yaparız diye düşünmüştük yazın. kuyumcuya gittik. hep kendi istediği olsun istedi. bende sen mi takıcaksın ben mi dedim onu orda bıraktım eve döndüm. çok cins biri gerçekten. düşündükçe daha da aklıma geliyor yaptıkları

Ciddimisin. alemin uyanığı omuymuş, bak bak bak bu 10bin tl yi tek başına mı oturup hesaplamış. Siz de ailecek onun yapması gereken bir hesap çıkarın bakalım o ne diyecek.

ben o öyle diyince dedim ki. daha önce ben bundan ne istiyorsun diye sormuştu takı olarak. trabzon hasırı hoşuma gidiyo demiştim. yine sinirlenmişti. alırım ama düğünden sonra satar borcu öderim demişti. garip biri ya rabbim hidayet versin

ben o öyle diyince dedim ki. daha önce ben bundan ne istiyorsun diye sormuştu takı olarak. trabzon hasırı hoşuma gidiyo demiştim. yine sinirlenmişti. alırım ama düğünden sonra satar borcu öderim demişti. garip biri ya rabbim hidayet versin
Bak ablacığım, bu yaşta bu zeka erkek arkadaşına çok fazla :1::1:
Eşim iyi bir insandır, biz evlendik 2 hafta sonra falan küçük bir bohçaya eşimin annesi 1 tane lekeli tülbent, 1 çiftte örgü patik koymuş, Eşim nasıl heyecanla elimden aldı '' aaa el emeği bu herşeye değer valla sakla bunu'' demişti. 1-2 gün sonrada hesap yapmış '' hayatım araba alalım ama şu kadar altın satmamız lazım'' deyince ben de anında '' aaa olur mu canım baksana hepsinin içinde iyi dileklerini belirten yazılar var onlar bana annemden, babamdan, abilerimden, akrabalarımdan hatıra bunları saklayacağım'' deyince bir daha ağzını açamadı ilk ve son uyanıklığı olmasa da benden alacağı cevabın ne olacağını bilir.

kendisi hiç bir şey yapmamış şuan. neye güveniyor bilmiyorum. şubatta nişan yaparız diye düşünmüştük yazın. kuyumcuya gittik. hep kendi istediği olsun istedi. bende sen mi takıcaksın ben mi dedim onu orda bıraktım eve döndüm. çok cins biri gerçekten. düşündükçe daha da aklıma geliyor yaptıkları

Bence senin tek yapman gereken , mantıklı olarak biraz daha düşünmen .
Erkek arkadaşınla da konuşmalı ve kredi çekmeyeceğini söylemelisin. Çeyiz de olduğu kadar yaparsın. Sonuçta maddi durumunuzu biliyordur. Kendinizi , ailenizi sıkıntıya sokmaya gerek yok.

Lütfen baskılarından etkilenip acele karar vermeyin.

Sen kredi çek çeyiz al ! Hey Allah ım bunu da ilk kez duydum.

Erkeğin çeyiz hesapları yapması çok itici , başka işi mi yok senin çeyizini hesaplıyor.

Ablacığım ona garip biri değil, Allahın uyanığı denir. Bırak ne hali varsa görsün. Nişan için 10bin tl lik hesap çıkaran adamın, düğünde en az 100bin tllik masraf yapması lazım, yapabilecek mi?
Sen de bir liste yap, 20bin tl koltuk takımı, 10bin tl yemek odası takımı, 10 bin tl oturma odası takımı, 5bintl salon için alacağımız led tv,4 bin tl oturma odası için led tv, 5bintl buzdolabı, 5bintl vestiyer, 2bin tl salon halısı, bin tl oturma odası halısı, 5bin tl gelinlik parası ......... uzun bir liste ne olacak ki nasılsa çalışıyorsun çekiver 100bin tl lik bir kredi öde dersin.

Son düzenleme:
Bence senin tek yapman gereken , mantıklı olarak biraz daha düşünmen .
Erkek arkadaşınla da konuşmalı ve kredi çekmeyeceğini söylemelisin. Çeyiz de olduğu kadar yaparsın. Sonuçta maddi durumunuzu biliyordur. Kendinizi , ailenizi sıkıntıya sokmaya gerek yok.

Lütfen baskılarından etkilenip acele karar vermeyin.

Sen kredi çek çeyiz al ! Hey Allah ım bunu da ilk kez duydum.

Erkeğin çeyiz hesapları yapması çok itici , başka işi mi yok senin çeyizini hesaplıyor.
Ben de onu diyorum erkek haliyle çeyizden ne anlarmışta onu hesaplamışta 10bin tlcik hesap çıkarıvermiş.

Bak canım her şeye rağmen annen o krediyi çekmeye karar verirse, annen kredi çekmeden önce sen de erkek arkadaşına en beğendiklerinden hiçbirşeyini eksik etmeyecek şekilde evinin tüm eşyalarını en iyi mağazalardan aldır. Ve o eşyalar alındıktan sonra annen kredi çeksin. Sakın ev eşyası konusunda '' aman şunu alırsam düğünden sonra nasılsa biz ödeyip sıkılacağız bunları aldırmayayım'' deme.
Çok arkadaşım var böyle evlilik sonrası borçlar bize kalacak deyip fazla eşya aldırmayıp ama karşılığında eşleri tarafından '' senin annen baban ne aldı'' diye üste çıkmaya çalışan, takılan takıların hepsini satıp düğün borcu ödeyen ' erkekçikler. o ne kadar açık gözse sende öyle ol ama bir ömür böyle çekişmelerle hesaplarla geçmez. Hakikaten senin erkek arkadaşın çok uyanık ve düşüncesiz vicdansız birisi. Dikkatli ol derim.

canim ne kadar tatli insanlarsiniz Allahim hep gönlünüze göre versin insallah. sen zaten söylenecekleri cok güzel bir sekilde söylemissin. iliskiniz nasil devam eder bilmem ama bence sen senin gibi iyi birini hakediyorsun seni her zaman mutlu edebilecek birini. böyle hesap yapan annenin size bakarken nasil zorluklar cektigini anlayabilecek kadar kapasitesi olmayan birini degil.

Son derece kendini bilen, aklı başında bir insansın. En güzelini düşünüp, cevabını da en güzel şekilde vermişsin sen zaten. Anneni o kadar zor bir duruma elbette ki sokamazsın. Sen planını bir güzel yap, gerekirse zamana bırak. Para biriktirince herşey olur hayırlısıyla. Niye bu kadar sıkıntıyla yapasın ki herşeyi. Çok seviyorsa seni beklesin. Sen bildiğinden şaşma.

Çok güzel bi şekilde cevabı vermişsin.Arkasında durarsın hiç bişi diyemez.:46:

hepinize çok teşekkür ediyorum. yorumlarınız beni daha da güçlendirdi. rabbim hepinizin gönlüne göre versin.

Back
X