sizce ne yapılmalı (vajinismus ve dogum)

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
arkadaslar diğer konularımda beni tanıyanlar bilir. tam atlatamadıgım bir vajinismus problemim var maalesef.. ve 5haftalık hamileyim. gittigim devlet hastanesi sezaryeni kabul etmiyor. yani kişiye bırakmıyor vajinismus olsa bile.. sizce bu durumda psikologtan rapormu almam lazım yada ne yapmam lazım devlet hastanesinde vajinismus olup sezaryen olan yokmu ki bnim gibi? fikir verinn

vajinusmus olup nasıl hamıle kaldınız ben oraya takıldım ama daha sıdıden dogum konusnu kafnıza takmayın gunu saatı gelınce o korku gecıyor yeterkı saglıkla dogsunda nasıl olursa lsun dıyorsunuz bende hamıleyken ıllede normal derdım sonunda sezeryan oldu saglıklı lsunda elbert doger bırsekılde sız korksanızda korkmasıanızda

vajinusmus olup nasıl hamıle kaldınız ben oraya takıldım ama daha sıdıden dogum konusnu kafnıza takmayın gunu saatı gelınce o korku gecıyor yeterkı saglıkla dogsunda nasıl olursa lsun dıyorsunuz bende hamıleyken ıllede normal derdım sonunda sezeryan oldu saglıklı lsunda elbert doger bırsekılde sız korksanızda korkmasıanızda

ben vajinismusu tam atlatmadan hamile kaldım yani korundum basta ama bizim ailede hep bebek sorunu yasayanlar var korktumm ve bıraktım korunmayı ve olmuş işte ben tamamen ilişkiye giremiyor değildim tabi. siz ne için sezeryan oldunuz problem neydi sezeryana aldılar?? devlet hastanesi istege baglı yapmıyor özellerde cok para istiyor

ben vajinismus değilim ama normal doğumdan inanılmaz korkan ve bunu kafamda tabulaştıran biriyim..Yeni sağlık reformuyla birlikte sezeryan artık tercihe bağlı değil , doktor uygun görürse yapılıyor.. Dün kontrolüm vardı , doktorumla konuştum.. Bana verdiği cvp çok güzeldi..Ben zorla size normal doğum yaptıramam dedi.. Bu ağrıyı siz çekeceksiniz , sizin alt tarafınız kesilecek vs vs. Sizinde haklarınız var ben size sadece normal doğumu öneririm ama zorla böyle doğuracaksın diyemem dedi.. Çünkü beden sizin bedeniniz dedi..Ya kanun dedim.. Yarın bana dava açılırsa bana söylediklerinizi onlara söyleyeceksiniz dedi ve gerçekten doğru söyledikleri.. Beden benim bedenim ve hak verirsinizki normal doğum çok zor birşey.. Sen başka doktorlarıda gez , sen benim gibide keyfi normal doğum istemiyosun , hastalığın varmış..Başka doktorlarada görün eminim seni memnun edecek birileri vardır..

ben de vajinusmusu tam yenmeden hamile kaldım 8. haftadayız. doktoruma söylediğimde özeldeki son ay o konuyu konuşalım dedi devletteki sallamadı bile bu konuyu
ben de merak içerisindeyim ve ilişki denemesi yapıyor musunuz hamileyken vajili arkadaşlar anestol verdi benim doktorum ama korkuyorum bebeğe bişey olur diye siz napıyorsunuz?

bitanem benim düşük tehlikem vardı agrılarım falan cok sıktı o sebeble ilişki olmadı henüz. fakat vajiliyken gebe kalıp yenen arkadaslarmız olmus. özeller anlar ama devlet hastaneleri insanı ck iyi anlayamıyor. sen hangi tür dogumu istiyorsun

inan bunun için doktor doktor gezicem canm. umarım bir caresi bulunur yoksa normal dogumla beraber psikolojimide yitiririm gibi

ben de sezeryan düşünüyorum. hatta son ay doktorumu bile değiştirebilirim bunun için.vajınusmus olmasam zaten normal düşünürdüm bunun büyük etken olduğunu bilmeli doktorlar bence...

bende geçmişimde vajinismus yaşadım ve şuanda 36 haftalık hamileyim. ben yurtdışında yaşıyorum ve doktorum çok anlayışlı, ilk zamanlar sezeryan istiyordum ama doktorum bi deneyelim zorlamayız olmazsa ztn sezeryana alırız modunda ve banada çok mantıklı geldi, he evet deli gibi korkuyorum ve zaman yaklaştı ama en azından bi denemeyi düşünüyorum bi aksilik olmazsa.daha çatı muayenesi olmadım yada ne biliyim alttan muayenede olamıyorum gibi bişey, nasıl olcak bilmiyorum ama biraz akışına bıraktım son günlerimde pozitif olmaya çalışıyorum. umarım allah hepimizin yardımcısı olur

Rabbim yardımcın olsun inşallah canım saglıkla dogumunu yaparsın inşallah. inan kafamı simdiden yoruyorumm bakalım artık bende doktorla konusiyim bi umarım rahatlatır

Rabbim yardımcın olsun inşallah canım saglıkla dogumunu yaparsın inşallah. inan kafamı simdiden yoruyorumm bakalım artık bende doktorla konusiyim bi umarım rahatlatır

aminn inşallah hepimiz sağlıkla kolay doğumlar yaparız... ilk zamanlar bende psikolojik olarak çok rahatsızdım ve direk sezeryan istiyodum ama bakalm kısmet şimdide tabi sezeryan olabilir belli olmaz ama en azından son günlerimde daha iyi hissediyorum. dün çatı muayenesi oldum bnm için büyük bişey tabii, zordu ama imkansız değilmiş

zormuydu cnm çatı muayenesş dogru söyle ama:) birde ne dediler normal dogummu

zormuydu cnm çatı muayenesş dogru söyle ama:) birde ne dediler normal dogummu

zordu tabiki ama kastığın zmn acı oluo onun dışında başka bişeyler fln düşününce geçti, ztn çok kısa bişey 10 sn fln sürdü yani. anlık acı yaşadım ama sonrasında hiçbişey kalmadı, çatım normalmiş deneyebilirmişiz tabi şuan için açılmam ve sancım yok bakalım hayırlısı

yaklaşık 10 gün önce doğum yaptım kızlar, normal doğum için 15 saate yakın bekledik ama bebeğim aşağı inmedi koluna kordon dolanmış maalesef acilen sezeryana alındım. eskiden vajinismus geçirmiş biri olarak şöyle söyliyeyim epiduralle normal doğum denedik diğer türlü mümkün değildi ama epiduralle çok iyi idare edilebiliyor denediğime hiç pişman değilim sadece hem 15 saat normal doğum sancısı hem sezeryan yordu ama onun dışında çok özel bir an bence isteyen yapabilir korkmayın, ama tabiki doktorlarınıza güvenin çünkü hiçbir doktor sizi ve bebeğinizi riske atmak istemez. birde bebeğinizi kucağınıza alınca çektiğiniz bütün acılar unutuluyor, epiduralde gerçekten hiç acı yok anlamıyorsunuz bile vajinismusu tamamen bloke ediyor sanırım benim kısmet olmadı ama umarım siz yapabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…