- Konu Sahibi burhaninaysesi
-
canım benden sana tavsiye annenin sözünü dinleme çünki sana yanlış öğütler veriyo ne olurki kullansan çünki açılmamış ve markasıda çok iyi bence mütavazi olan insan asla kaybetmez bence sende hırs kin yapma kabul et hiç bişiy olmaz hatta daha da kıymete binersin tatlım bence
annemde tam tersini söylüyor aaa bak zamaninda bizim gelin böyle bi iyilik yaptiydi bize diye kimse demez diyoo ama annem zamaninda bir takim seyler yasamis kayinvalidesiyle yani babaannemle bir de evlenirken hic bir esyasini kendi almamis hepsi babamin eski nisanlisininmis sanirim onlar icinde kaliyor ve bu duruma üzülüp bana söylüyor
Saçmaladığınızın farkındamısınız.bir anne kızına kötü öğüt verebilirmi?
Canım ben olsam ben de alır kullanırdım.En azından evlilik hazırlığı aşamasında bir de o masrafı düşünmezdim..Eğer içime sinmezse bi kaç sene sonra değiştirirdim,borçlar vs. bitince
Annen kendi yaşadıklarından yola çıkarak haklı düşünceler içine girmiş,anneler hep haklı çıkar bir de bu var...Ama sonuçta kayınbiraderinden kalmış olacak eşyalar...Bir de o bahsettiğin evdeymiş eşyalar,eğer kullanılırsa eve gelip gidenler tarafından tabii ki kabul etme...
Allah mutlu mesut etsin.. :13:
tatlım bnce bu kdr takılmamalısın sonuçta yatak weya koltuk diilki bu beyaz eşya ztn seçme şansın çok yok sınırlı yani ya programı önemlidir ya markası e dediğine göre inox markada gzl bn olsam kabul ederdim hıı bide eşin yani nişanlının fikride önemli oda istiyosa sorun yapma diğer asıl önemli eşyalarını beraber seçersiniz:)
bunun kararını siz vermelisiniz. kabul etmenizde bir sakınca yok.!
ama anneniz siz kabul ettiğinizde ortalığı karıştırıp sizi kötü etkileyebilir...
bence kayınvalidenize yada nişanlınıza diğer eşyalarımızı daha kaliteli almak adına bunları kabul edebilirim deyin.
beyaz eşyamı bende seçmedim gittik bekoya. hepsi beyaz olsun. en gelişmiş ve en rahat kulanılanları alalım deyip aldık. eve gelince gördük hepsini.. çok da mühim değil.
Canım bence de kendi eşyalarını aldır, o eşyalar abisinin çeyizi olarak kalsın. Bak aslında tabiki sorun değil sonuçta hiç kullanılmamış eşyalar ama nasıl başlarsa öyle devam eder. Eğer ilişkinin en başında böyle şeyleri kabul edersen tüm evliliğiniz boyunca kayınvaliden ve diğer akrabalar onların dayatmasıyla birşeyleri kabul etmeni beklerler. Hiç taviz verme. Bak ne güzel sözlün de olmaz biz kendimiz alırız demiş. Hiç o yola girme bence.
Bilmiyorum belki benim içim fesattır. Ben de 5 aylık nişanlıyım. En başından beri biz ailecek erkek tarafından hiç birşey istememeye, onları zorlamamaya gayret gösterdik ve hep anlayışlı olduk. Şimdi pişmanız çünkü nişanlımın ailesi hiç birşey yapmak istemiyor hatta en basit şeyleri bile külfet olarak görüyorBen bu kadar iyi niyetli davrandığıma açıkçası pişmanım. Tabi senin ilişkin, senin kararların ama ben 5 aylık nişan tecrübelerimle bunları söylüyorum. En başta bana çok iyi niyetli insanlar gibi gelmişlerdi ama benim saflığımı istismar ettiler. Bence sen de temkinli ol ve sakın annene karşı onlarla birlik olup itiraz etme. Annen daha başka tecrübelerle söylüyordur ne söylüyorsa ve ayrıca hani demiş ya diğer kıza neler yaptılar sana da yapsınlar diye işte o lafına sonuna kadar katılıyorum. Beş ay önce olsaydı ne saçma ne farkeder derdim ama şimdi görüyorum ki anneler hep haklı
Canım madem altı üstü bir beyaz eşya, bir zahmet alıversinler. Bak zaten kira derdiniz de olmayacakmış maşallah
Bak canım zaten dediğim gibi ben nişanlıyım ve çevremde bir dolu nişanlı yeni evli akrabam, arkadaşım var. Bugüne kadar biz hep gördük ki bu işlerde anneler haklı çıkıyor. Bir de gerçekten ilerde kayınvaliden senin için ay ne iyi ettimişti eşyaları kabul etmişti demeyecek, unutacak bu durumu ama sen hep bileceksin. Bir diğer durumda şu: benim mütevazi olan arkadaşlarım/akrabalarım erkek tarafından hep çok çekti ama kendini ağırdan satanlar da istediklerini hem bir bir yaptırdılar hem de nedense daha çok kıymet gördüler. Acı ama gerçek bu. Daha yolun başındasınız. Asıl söz-nişan-düğün zamanları geldikçe tanıyacaksın sevgilinin ailesini. Ben şok oldum açıkçası. Ne iyi niyetli dediğim insanlar beni aptal yerine koymaya çalışıyorlar bazen. Oysa beni de en baştan uyarmışlardı ağırlığını koy herşeyi kabul etme diye ama dinlemedim ve çooooook pişmanım
Canim nisanda alindigina göre beyazesyalar son modeldir ama sözlün askerde olduguna göre siz evlenene kadar 1-2 senelik olabilirler yinede yeni yani hem abisinin aklinda kalacak olsa kendi teklif edermi hic?
Sözlün senden yana,kayinvalidende olgun bi kadinmis insallah hep böyle sansli olursun beyazesyayi alinca zaten ömürboyu garantisi yokki yeniymiste madem biraz kullanir bi kac sene sonra kendin secer alirsin.
Hersey gönlünce olsun Allah tamamina erdirsin canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?