- 26 Şubat 2019
- 4.651
- 6.768
- 158
- Konu Sahibi almanyalibirgelin
Siz hastanın yemegini yapın yeter, herkes kendi karnıni kendisi doyursun bi zahmet. İcınizden geliyorsa yapın diyecem de burda konu actığınıza göre içinizden gelmiyor demek ki.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yani gerçekten ben eşimle kendime yaparken ve misafire de yaparken arada fark var. İşin bir de psikolojik kısmı var tabi, oğlu ve kızı hadi çalışıyor yemek yapmaya gün içinde gidemiyorlar ben yardım edeyim yazık hasta kadın demek okey. Ama bir de gorumceye yemek yapmak kendimi enayi gibi hissettirirdi. İyilik yapmış gibi değil salak gibi hissederdim.2 kişiye yemek pişirmekle 6 kişiye pişirmek arasında fark var. Hepimiz Gordon Ramsay değiliz.
Ben 2 kişiliği düzgün yaparsam şükür. Kazan kazan yemek pişiremem ben. Maşallah herkes şef burada. :)
Elime mi yapışır dersek angaryanın sonu gelmez. Kendini kullandırmak olur bence.
Yani şahsen benim anneme gelin baksa akşama bir de yemeğe gidip de kendimi ağırlatmazdım. Ayıp değil mi bu?Yani gerçekten ben eşimle kendime yaparken ve misafire de yaparken arada fark var. İşin bir de psikolojik kısmı var tabi, oğlu ve kızı hadi çalışıyor yemek yapmaya gün içinde gidemiyorlar ben yardım edeyim yazık hasta kadın demek okey. Ama bir de gorumceye yemek yapmak kendimi enayi gibi hissettirirdi. İyilik yapmış gibi değil salak gibi hissederdim.
canım şef ayarında yemek beklemesin kimse (hiç beklenmesin o ayrı konu)2 kişiye yemek pişirmekle 6 kişiye pişirmek arasında fark var. Hepimiz Gordon Ramsay değiliz.
Ben 2 kişiliği düzgün yaparsam şükür. Kazan kazan yemek pişiremem ben. Maşallah herkes şef burada. :)
Elime mi yapışır dersek angaryanın sonu gelmez. Kendini kullandırmak olur bence.
Kadın hastaymış iyi de makarna yapıp koyamaz ki. İyisinden bir çorba, proteini bol bir ana yemek lazım.canım şef ayarında yemek beklemesin kimse (hiç beklenmesin o ayrı konu)
ama lezzetli olsun diye kendini paralamaya gerek yok
yapıp geçecek eğer yaparsa tabi
paşa gönlü istemiyorsa yapmaz . yapmasa bile kimse neden yapmadın deme haddine sahip değil
ben öyle bi pozisyonda kalsam hayatta uğraşmam güzel olsun lezzetli olsun diye
görümcenin karnını hala anasından doyurması kısmını pek aşamadım gerçi![]()
olsun makarna yapmasada dolma sarıp karnıyarık falan yapacak hali yokKadın hastaymış iyi de makarna yapıp koyamaz ki. İyisinden bir çorba, proteini bol bir ana yemek lazım.
Ne bileyim çalışan kocaman kadın annesi hasta diye aç mı kalacak? Ekmeği yarıp içine peynir bassın madem annesi iyileşene kadar.![]()
KK hanimlari bugün yine çok hayır ve yardımseverKızlar kayınvalidem ameliyatlı yatıyor.
Bugün ben kalicam yanlarinda temizlik yemek vs falan. Sorun şu ki her gün görümcem çalıştığı için ya akşam yemeği yerler ya da gelmezlerse bile kavanoz kavanoz kayınvalidem yemeklerini evlerine gönderir. Neyse şimdi ben kalicam yüzde doksan bana yaptığın yemekten çok yapta ablanlarda gelir yemeğe, ya da onlara da koyarız diyecek... Demeden hem stresine girdim hem de bu konuda ne yapmam daha uygun sizce eline yapışmaz biraz fazla mi pişir dersiniz. Ya da sen sadece kayınvaliden de sorumlusun o topa girme mi dersiniz. Ve 1 yaşında çocuğumda var..
İşte ya yiyip gelecek annesinin yanına. Ya da kendi dışarıdan paket yaptırıp getirecek hasta annesi de nasiplenecek.olsun makarna yapmasada dolma sarıp karnıyarık falan yapacak hali yok
ben etli kuru fasulye veya etli patates yapar geçerdim
çorba içinde alırım hazırından 3 paket mercimek çorbası, oldu bitti işte
valla görümce kısmını bende anlamadım sahiden bu dönemde yemek beklentisi olursa çok ayıp
ama akşamları anasına uğrarsa iş çıkışı, aç gelir muhtemelen
yani her türlü görümce de yiyecek yapılan yemeği gibime geliyor
düşünsene görümce aç kalıp hastanede serum yiyormuş![]()
Ne zaman bu kadar bencil, bu kadar fesat olduk biz ya? Mesajlar çok acayip.
Siz bir iki ölçü fazla yapın bir şey olmaz. Zaten yemek yapacaksınız ne zaman ne enerji kaybına sebep olmaz yaptığınız yemeği fazla yapmak. Ve dediğiniz gibi elinize yapışmaz.
Ben hastayım bu ara. Çalışıyorum da. Dün görümcem hasta olduğumu öğrendi. Kendi de çalışıyor bu arada. Bir tencere tavuk suyuna çorba yapıp göndermiş akşam. Öyle hora geçti, öyle iyi geldi ki anlatamam. Biz böyle bir milletik eskiden. Hasta olana, çalışana, muhtaç olana el uzatırdık. Neyse ki benim çevremde eş ailesi olsun, komşu olsun, arkadaş olsun hala iyi insanlar varmış dedim şu konuyu ve mesajları okuyunca.
Ben de fesatım tescillisinden hem deHasta insana bir tabak yemegi cogu kişi verir sanirim. Ben de veririm ama gorumce hasta degil ki. Ha tercihen bu kişiye de yemek yapmayi sorun etmezsiniz yine de bir sey diyemem ama fesatliksa ben fesatlik yapardim bu konuda.
Calisiyor diye yemek yapmamak neymiş.![]()
Ben de fesatım tescillisinden hem de
Çalışıyor diye görümceyi mi teşvik edeceğiz yemeğini yaparak? Niye ki?Canım görümcem çok yoruluyor, annen iyileşene kadar akşam yemeklerin benden falan
![]()
Yemek yapılacak ya zaten, ekstra bir yükü yok fazla yapmanın diye düşünüyorum ben. Ha bir ölçü pirinçten pilav yapmışım ha 2 ölçü. Benim için çok büyütülecek bir mesele değil. Çalışan insana da yardım ederim, işten eve gelip yemek yapmak zor bişey çünkü. Ben bugün yetişemedim mesela yemek yapmaya, biri verse çok mutlu olurdum. Dışardan yemeyi sevmiyorum.Hasta insana bir tabak yemegi cogu kişi verir sanirim. Ben de veririm ama gorumce hasta degil ki. Ha tercihen bu kişiye de yemek yapmayi sorun etmezsiniz yine de bir sey diyemem ama fesatliksa ben fesatlik yapardim bu konuda.
Calisiyor diye yemek yapmamak neymiş.![]()
Yemek yapılacak ya zaten, ekstra bir yükü yok fazla yapmanın diye düşünüyorum ben. Ha bir ölçü pirinçten pilav yapmışım ha 2 ölçü. Benim için çok büyütülecek bir mesele değil. Çalışan insana da yardım ederim, işten eve gelip yemek yapmak zor bişey çünkü. Ben bugün yetişemedim mesela yemek yapmaya, biri verse çok mutlu olurdum. Dışardan yemeyi sevmiyorum.
Herkesin kendi tercihi, kendi bakış açısı tabi. Yaralı parmağa işemek istemeyenler de olabilir![]()
Ben olsam çocuk olmasa yapardım sorun etmezdim ama çocuk olduğu için (1 yaşında ayağına sürekli yapışırdır kesin özellikle mutfakta yemek işi yaparken bilirim çünkü bende de 3 tane var) sadece kv ve kb yetecek kadar yapardım. Ama eğer 1-2 günlükse biraz sabırlı olur yapardım. Amaaaa kv iyileşene kadar 1-2 hafta veya daha uzun süreliyse yine sadece kv ve kb okadar yani ...Kızlar kayınvalidem ameliyatlı yatıyor.
Bugün ben kalicam yanlarinda temizlik yemek vs falan. Sorun şu ki her gün görümcem çalıştığı için ya akşam yemeği yerler ya da gelmezlerse bile kavanoz kavanoz kayınvalidem yemeklerini evlerine gönderir. Neyse şimdi ben kalicam yüzde doksan bana yaptığın yemekten çok yapta ablanlarda gelir yemeğe, ya da onlara da koyarız diyecek... Demeden hem stresine girdim hem de bu konuda ne yapmam daha uygun sizce eline yapışmaz biraz fazla mi pişir dersiniz. Ya da sen sadece kayınvaliden de sorumlusun o topa girme mi dersiniz. Ve 1 yaşında çocuğumda var..
Çocuğunuz var mı?Yemek yapılacak ya zaten, ekstra bir yükü yok fazla yapmanın diye düşünüyorum ben. Ha bir ölçü pirinçten pilav yapmışım ha 2 ölçü. Benim için çok büyütülecek bir mesele değil. Çalışan insana da yardım ederim, işten eve gelip yemek yapmak zor bişey çünkü. Ben bugün yetişemedim mesela yemek yapmaya, biri verse çok mutlu olurdum. Dışardan yemeyi sevmiyorum.
Herkesin kendi tercihi, kendi bakış açısı tabi. Yaralı parmağa işemek istemeyenler de olabilir![]()