sizce ne yapmaliyim

bademkraker

Guru
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2010
244
168
303
Merhaba kizlar konuma başlamadan önce kısaca kendimden bahsedeyim. 4 yıllık evliyim ,4 aylik bir kız annesiyim, 37 yaşında devlet memuruyum..eşim de 42 yaşında özel sektör çalışanı. Her ikimizde Ünv mezunuyüz ve ilk evliliklerimız. .
Eşimin annesi 4 çocukla 29 yaşında dul kalmış ,takdir edersiniz ki çok büyük zorluklar yaşamış. .özünde iyi bir insan ;amà durduk yere çok kolay yalan söyleyebilen biri.bunu eşimle paylaştığımda"evet yalan söyler " demişligi bile vardır. .(sonradan aslinda oyle degil bla bla falan dedi gerçi )Ayrıca fazlaca patavatsiz biridir..bir defasında bosan oğlumdan ben ona kix bulucam demişligi bile vardir.( diger patavatsizliklarini da isterseniz orneklerim)onlarca kez yaptigi patavatsizlik sonrasinda esimin her defasinda bana alingansin lAfi ile karşılaştım. Eşimin her defasında taraf tutması üzerine empati kurmaya çalışıyorum. .ama şimdi bile bir kaç olay dışında hepsinde kendimi haklı buluyorum. Kaynanamin davranislarindan ve sozlerinden cok esimin yaklasimina üzülüyorum kırılıyorum
Anlam veremiyorum ve kiziyorum.ama bir yandan da diyorum ki kaynana cok zor hayat yaşamış .esim deseki "haklısın, ne yapayım vs gibi içimi ferahlatıcı cümleler kursa belki daha yumuşak olucam..her defasında verdiğim tepki artıyor artık. .
Fikir danışmak istediğim konu da şöyle. .
Ben memur olduğum için ücretsiz izine cikabilir im 2 yıl, dogum nedeniyle..annem ve KV bakarız diyor ama farklı şehirdeler..ev kredisi ödüyoruz aylik 2750( 6 ay kaldi) ..eşim 2750 kazanıyor ben ise 4250 ayrıca 750 tl kira alıyoruz( bekarlık döneminden almıştım, ev kredisi borcu suan oturduğumuz evin) .çocuğuma ben bakmak istiyorum bir yandan , ama ben ücretsiz izine ayrılirşam ev kredisinden sonra 750 tl kalacak(kiraci çıktığı vakit bu da kalmayacak) ..Annem yorulur hep bakarsà,ayrıca KV "bana baktirmadı"der..ne yapmalıyım sizce??

Valla benim tek bildiğim eğer bebeğiniz hareketli ve durmayan bir bebekse tillahı gelse bakamaz.
Bakarız diyen anneniz de baktırsanız bile kayınvalidenizden de laf duyarsınız.
Yani onlara güvenmeyin.
Ya bakıcı tutup işe döneceksiniz ya da kreş.
Kötü senaryoları söylemiyorum bile hastalık vb durumları.
Çocuk meselesinde hayatımın dersini aldım’ başkasının ipiyle kuyuya inilmez’.

Suan için çok uyumlu bir bebek..çok keyifli vakit geçiriyorum. .6 ay bir şekilde borca girersek ne olur ki sanki diyorum
Ya da 6 ay annem baksa sonra ayrılsam ücretsiz izine..KV baksın istemiyorum bir tartışma çıkar eşim taraf tutar diye.
Ama hep annem baksa da bu sefer "adım kv baktirmadı olur..adım baktirmadı olsa ne olacak diyorum bir taraftan ,bana zamanında onca laf demis..Kafam geliyor gidiyor

Kv ye baktırmadı lafında ne gibi bi sıkıntı var ben anlamadım. Belki kadın memnun bile olcak. Bazı ananeler babaneler bakmak istemeyebiliyor. Ben de ileride istemem şahsen torunuma bakmayı.

4 aylik, cok erken değil mi?
Özel sektörde olsanız anlayabilirim ama ücretsiz izin imkanınız var hem annelere hem de bakıcıya bırakmak için çok erken tabi ki.
Ev almışsınız hem de iki tane. Hayatta tutunacak bir dalınız olmuş. Üç beş ay borçlansanız ne olur ki? En azından 9-10aylık olana kadar izne çıkın bence.

Benim şuan iki bebeğim var ve bakıcılar bizi istemediği için anneanne babaanne destekli büyütüyorduk büyük oğlumu, gündüz gidip akşam dönüyordu.
Bu süreçte neler yaşamadım ki, aile ilişkilerim bozuldu, çocuğumun huyu suyu değişti bana karşı çok asileşti, yemiyor uyumuyor ve en önemlisi istemediğim bir şekilde eğitilerek benden ayrı büyüyordu.
Annemin dönem dönem işi çıktı, hasta oldu sonra zaten fıtığından bakamayacak duruma geldi, kayınvalidem keza öyle o da ameliyatlık.
Kısaca ne annenize ne kayınvalidenize güvenin, baktırmıyor lafı hiç önemli değil inanın.
Dediğiniz gibi bir süre borç sizi yormayacaksa kendiniz büyütün, sonra da ya bakıcı ya da kreş.

Evet bir kızım var allah uzun ömür versin..6 ay içeri girsek ne olur di mi..doya doya bakayım kızıma. .

Kv ye baktırmadı lafında ne gibi bi sıkıntı var ben anlamadım. Belki kadın memnun bile olcak. Bazı ananeler babaneler bakmak istemeyebiliyor. Ben de ileride istemem şahsen torunuma bakmayı.
Valla bakmak istemese bile baktirmayinca istemiyor diyebilecek bir yapıda. .bu benim aslında çok umrumda değil ..hele ki bana dediklerinde n sonra ..ama işte çok zor bir hayat sürmüş ya ,yine de bir tarafım kızsa da uzuluyor

Evet bir kızım var allah uzun ömür versin..6 ay içeri girsek ne olur di mi..doya doya bakayım kızıma. .
Ben 24aylık izin yazdım. Birikimden yiyoruz tak geldiğinde başlayacağım:) Bu süre zarfında istediğiniz zaman izni bozup tekrar izne çıkabilirsiniz.
Anne sütü alıyorsa süt sağmak zor iş (yapanlara helal olsun) hele anne sütüne doysun(doyum olmuyor da anladınız siz) çocuk ek gıdayı almaya alışsın iki öğünü otursun 9 aylık gibi işe başlarsınız. İlk annelerle denersiniz o sırada borçlar toparlanır gerekirse tekrar ayrılırsınız.
Kişilik gelişimi için bence ilk iki yaş çok önemli. Bebeğim, benim kurallarım benim bakış açımla büyüsün isterim.
Sağlıkla büyütün.

Teşekkür ederim.aklın yolu bir valla..topu topu 15 20 bin içeri gireriz..2 yıl ücretsiz izin en mantıklısı..dediğiniz gibi baktım olmadı dönme imkanım var..peki siz 2 yıl evde sikildi niz mi? Ya da sıkılmaya vaktiniz oluyor mu? 13 yıldır çalışıyorum evde oturmak garip geliyor aslinda

Ben şu an iznin yarısında sayılırım.
Doktora yapıyorum akşamları müsait olduğumda tez ile ilgili çalışmalar yapıyorum. Eğer çevrenizde arkadaşlarınızın oturduğu, yürüyüş imkanı olan bir semtte oturuyorsanız sıkılmazsınız. Her sabah kanguruya oğlumu atıyorum ekmek almaya diye çıkıp bir tur atıyoruz. Akşam üzeri de bebek arabasıyla turluyoruz. Çevreniz yoksa şehrin imkanları azsa sıkılabilirsiniz çocuk bakımı için sıkılma demeyelim de bunalabilirsiniz. Ayda bir kez beş gün-bir hafta kadar anneme gidiyorum 1saatlil mesafedeler. O zaman rahatlıyorum:)

Baktım profilinize bebeğiniz 8 aylik..sağlıkla buyut ürsunuz umarım..benim annemlerin yazlıgı 3 saat mesafede..ama kışın oturdukları yer 16 saat..İşyerim evime 1 saat uzakta ,arkadaşlarım da o çevreden. .ama komsularim var dünya tatlısı 2 tane..kızımı da cok seviyorlar..biri bakar kızıma hatta,gerçi konuşmadım henüz. .burası sakin küçük bir sahil ilcesi..emekli olunca tasinacagim denilen türden.

Izne çıkın kimseye de baktırmayın evinizde kendi başına olmanın keyfini çıkarın

Cocugunuza kendiniz bakin, bakiciya falan vermeyin. Bir kac sene az harcarsiniz, idare edersiniz. Daha bu yasta 2 eviniz olmus, cocuk icin gerekli ortami saglamissiniz. Artik kendinizi cok yipratmayin, cocugunuzla zaman gecirin. Maddi seylerin telafisi var ama aileyle gecen zamanin telafisi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…