Sizce ne yapmalıyım?

nur545

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2022
12
4
6
30
Merhabalar herkese. 5 aydır devam eden bir evliliğim var. Eşimde alkol sorunu ve evdekı herseyi(kira,fatura,mutfak masrafları vs) benim karsıladıgımdan para biriktiremediğimi bu yuzden rahatsız oldugumu 3 hafta once bahsettım. Ben sakince anlatmama ragmen bana “ iyi bir eş olmadıgımı, başka birine mi aşık olduğumu, erkeklıgıne laf ettıgımı” söyledi. Alkol sorununu kabullenmesıne ragmen dıgerlerını kabullenmedı. Ailesine de konusmalarından tavırlarından dolayı bır turlu içim ısınmadı. 3 hafta sonunda dün kabul etti herseyı haklısın pişmanım diye özür diledi. Söz verdi bir daha yapmayacagım boyle soylemeyecegım dıye. Ama bundan önce sen bana bunları yaptırdın dıye savunuyordu. Özür dilemesi söz vermesi ona inanmamı saglamadı bende. Ben gelecegımızi de dusunerek çocuk vs oldugunda pişman olmaktan korkuyorum çünkü ailesi ve eşim benım cocuk yetıstırme tarzıma saygı duymayacaklar. Sizce bi şans verip devam mı etmeliyim yoksa yol yakınken ayrılmalı mıyım? Yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim

Alkol sorunu olan adamla çok zor.Sosyal içicilik başkadır tabi ama sizinki sanki sosyal içiciliği geçmiş gibi.Bu arada neden tüm giderler size ait? Eşiniz o evde yaşamıyor mu sanki?
Bende alkol kullanıyorum ama sosyal içiciyim ona da tamamen bırak demedım dıyemem çünkü evlenmeden once de içiyordu. Ama artık ıkı gunde bır içiyordu ve su gıbı bu benım için boyutundaydı 2 haftadır azalttı ama babası da her gun içen bir insan o yüzden bu onun için cok normal. Su an bıraksa da sürekli devam edecegını düşünmüyorum inanmıyorum sevgılıyken bı ara da boyle bırakmıstı. Anlamıyor bunu rahatsız olmuyor bu konuda ama bunun lafını ettıgım için erkeklıgıne laf etmıs oldum ona gore

6 ay evli kaldım, alkol sorunu yüzunden boşandım. Haftada kaç gün içiyor, içince sarhoş oluyor mu? Çok zor alkol problemi ile baş etmek.
Haftasonu ve ben nöbetcıysem haftaiçi. Ve genelde her hafta nöb oluyorum. Şu an azalttı ama inanmıyorum acıkcası. Sarhoş oluyor ve ona verılen paraya acımıyor.

Evet 2 günde bir fazla miktarda alıyorsa sosyal içiciliği aşmış demektir.Peki evin giderleri konusunda neden tek başınasınız? Eşiniz çalışmıyor mu? Veya tüm parayı alkole mi yatıyor?

Haftasonu ve ben nöbetcıysem haftaiçi. Ve genelde her hafta nöb oluyorum. Şu an azalttı ama inanmıyorum acıkcası. Sarhoş oluyor ve ona verılen paraya acımıyor.
Nasıl katlanıyorsun haftada 3 4 gün sarhoş birine? Ben katlanamdım, karakteri değişiyordu bir de sarhoş olunca. Hayatımda yaptığım en doğru karar ondan boşanmakmış. Şuan nişanlıyım ve diyorum ki, o da adam mıymış?

Adam bir gecede mucizevi değişmedi tabiki de. Para kaynağı kesilmesin diye suyuna gidiyor. Çocuk mocuk sakın yapmaya kalkma bu adamdan.

Evet 2 günde bir fazla miktarda alıyorsa sosyal içiciliği aşmış demektir.Peki evin giderleri konusunda neden tek başınasınız? Eşiniz çalışmıyor mu? Veya tüm parayı alkole mi yatıyor?
Calısıyor. Ben evlenmeden once tek yasıyordum su an yasadıgımız evde. O da o sekılde devam ettırdı. Birikim yaptıgını söylüyor 2 aydır kredı oduyor eşim ama ondan oncekı 3 ayda kenara hıc para atmadı.

Alkol almasından çok daha kötü olan evin maddi tüm yükünü sizin üzerinize yıkması ve siz bunu dile getirdiğinizde iyi bir eş olmadığınızı, erkekliğine laf ettiğinizi, başka birine aşık olduğunuzu söyleyerek size iftira atması.

Hem maddi manevi hiçbir şeye elini sürmeyen hem de iftira atabilen birisiyle evli kalabilir misiniz bunu bir düşünün, her tartışmada, işine gelmeyen bir şey olduğunda böyle insanların ağzından iftira ve ahlaksız sözler çıkar sadece.

Çok ama çok sıkı korunun. Hamile kalmayın. Özür dileyerek söylüyorum bu evlilik gidici. Evin erkeği olarak görevlerini icra edemeyince sizi çocuga zorlayacaktır.

Alkol kötülüğün anasıdır demişler anlamazdım ya ki alkolik biriyle tanışana kadar. Adam alkollüyken çevresindeki kadınlara asılırdı, gündüz efendi falan. Sonra gündüz saçma bir nedenle beni aradı ve açıldı. O zaman fark ettim ki alkolle aslında gündüz söyleyemediklerini söylemek için bahanesi oluyor. Göz akları sararıyor, tuhaf iğrenç bir kişiliğe bürünüyorlar.

Her gün bir kadeh içse yine anlaşılır kontrol edilmesi kolay olabilirdi ama su gibi içmesi normal değil. Bir de ailede varsa gerçekten zor.

Hepsini geçtim adam kendi hatasını kabul etmiyor, size çok kolay iftira atıyor. Yaptım ettim benim hatamdı demiyor. En son yine sen bana yaptırdın demiş bu çok anormal. Tüm yük sizde? Neden yani 5 ayda anlamışsınız

Boşan gitsin.Ciddi söylüyorum.Henüz ortada çocukta yokken işin daha kolay.O nasıl bir adam ki evine 5 kuruş katkı sağlamazken gidip alkole para verebiliyor.Alkol fiyatları malum.Bir de erkekliğine laf söylediğinizi iddia ediyor.Evine bakmazken gurur yapmıyorda alkolüne laf söylenince mi gurur yapıyor.Bir tanıdığımızın eşide yıllarca kadını birikim yapıyorum diye diye kullandı.Eve 5 kuruş vermedi.Sonra gitti başka kadınla evlendi.İnanma o birikim yapıyorum ayaklarına.Birikim yapan insan açar bir ortak hesap orda yapar,alkole para vermez.

Adam bir gecede mucizevi değişmedi tabiki de. Para kaynağı kesilmesin diye suyuna gidiyor. Çocuk mocuk sakın yapmaya kalkma bu adamda
Zaten istemıyorum ve korkutuyor cocugun boyle bı ortamda buyumesını de istemiyorum. Çocuk olunca evde sıgara ıcmeyız deyınce bıle nıye annemler benım yuzume üflüyordu dıyordu ve soyledı laflarla kendınden beni cok uzaklastırdı soguttu. Aramızdakı guven saygı bitti

O kadar haklısınız ki bu yuzden inanamıyroum soyledıklerıne.

Evliliğine sans verirseniz de çocuk yapmadan verin.
Bir bakın duzelip duzelmedigine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…