sizce ne yapmalıyım ???

siz istedikten sonra millete laf söylemek dşmez canım
bende 8 aylık evliyken hamile kaldım isteyerek hemde
şimdi 5,5 aylık hamileyim

10 ay erken bir süre değildir, kişiye göre değişir bu zaman.
Kimi ilk ay çocuk sahibi olmak ister,kimi 1 sene sonra ister, kimi de ömür boyu istemez.
Siz erken olmadığınızı düşünüyorsanız erken değildir.
Ne tür bir sıkıntınız var tüp bebek yoluna gidiyorsunuz onu anlayamadım.
Normal şartlarda doktorlar en azından 1 senenin dolmasını bekliyorlar
ve bekleme önerisinde bulunuyorlar.
Bekleyin dediğine göre normal yolla olma ihtimali de var demek ki.
Eğer normal yolla olma ihtimali hiç yoksa,
ben istiyorsam beklemezdim açıkçası.
Birşeyin erken ya da geç olmasına siz karar verirsiniz bir başkası değil.

arkadaşlara katılıyorum..
erken ya da geç çocuk sahibi olmak kişiden kişiye göre değişir ben de evliliğimin 7. ayında hamile kaldım isteyerek ve şimdi 7 aylık oğlum var..
tüp bebek yaptırmanızı önermem bildiğim için değil ama duyduğum kadarıyla vücudu yoran bi tedavi psikolojiniz de bu durumdan etkilenebilir.. normal yollarla bir sene boyunca hamile kalamamayı doktorlar normal kabul ediyor bir sene sonunda tedavi öneriyorlar..

yok ablacım yanlıs anlamıssın 10 aylık evliyim ben su zamana kadar nie olmadı bir bilgim yok doktor çok erken olur diyo ama ben korunmuyorum millet 1 geceden hamile kalabiliyo sorun oldugunu düşünüyorum bu yüzden

ya aslında bu kadar çok bebek istememin sebebi çalışmadıgım için bütün gün evdeyim belki çocugum olursa onunla zaman geçirmek bana daha ii gelir diye

her ilişkiden sonra hamile kalınacağını zannediyosunuz heralde;
herzaman tutacak diye bişey yok, araştırın biraz; belli günleriniz vardır o günlerde hamile kalma şansınız yüksektir;
ayrıca sırf can sıkıntısı yüzünden bebek yapma düşüncenizde çok komik,şu düzeni bozuk dünyaya bi can getiriyosunuz,kendinizi oyalamak için bebek yapmak istemeniz çok bencilce
daha sorun varmı diye öğrenmeden tüp bebek düşünüyosunuz;:olmaz: hemen tutuşmanın ne alemi var olmuyo diye anlamıyorum,doktorada gitmişsiniz demekki bi sorun yokmuş
ayrıca zaten bence 10 ay çok erken bebek düşünmek için
tabiki sizin kararınız bu; ama mantık çerçevesinde olmalı

10 ay olması erken tüp bebek öyle basit birşey değil canım insanı yorar. 3 yıl oldu hala cesretim yok tüp bebek denemeye. Şimdi senin sorunun tam olarak nedir eşin kaynaklımı sendemi? hani kendiliğinden de kalabilirsin tabi yumurta oluşumunda sorun yoksa hem önce ilaç tedavisi deneyebilirsin daha açık yazsaydın yardımcı olmak isterdim.

sence biz buradaki insanlar senin doktorundan daha iyi bilebiliyor olabilrmiyiz
yani biz desekki aaa lütfen git bi hocaya okut kendini kafanın karışıklığı gidecek mi

10 ay bir evlilik için çok kısa ama sana şöyle tavsiyede bulunabilirim
regl döneminden 1 hafta sonra yeni yumurta üretilir 1 hafta sonrasında da bu yumurta yumurta kanalında spermin gelmesini bekler
1 spermin ömrü ise 1 ile 2 haftadır
yani adet dönemi sorası 2 haftayı verimli olarak kullanmalısınız
adet dönemine 1 hafta kala muhtemelen döllenme gerçekleşmez çünkü yumurta bozulur parçalanır ve atılmaya hazırlanır
doktor erken dediyse bu tarihlere dikkat ederek biraz daha bekleyin 10 ayda hemen çocuk olmadı diye tüp bebek yaptırmak bence doğru değil
ben 2 yıldır daha çocuk hazırlığı bile yapmadım
tüp bebekte öyle kolay birşey değil zaten acılı bir operasyon ve her tüp bebek operasyonunda aynı acıyı tekrarlayacaksın
yaşın kaç neden bukadar acele ediyorsun

Back
X