sizce ne yapmalıyım

Yaptığınız tek kelimeyle ayıp.Genç,üniversite öğrencisi bir kız arkadaşlarıyla eğlenecek diye mi kıskandınız?Buradaki pek çok arkadaş yazmış ben de yazayım: Sizi hiç ilgilendirmez görümcenizin nereye gideceği,annesi,babası var.Abisini mahsus doldurup üstüne salmışsınız,ne geçti elinize?İsteseniz de istemeseniz de,ne kadar kıskanırsanız kıskanın sizden habersiz daha çok eğlenir o kız.Siz de güvenilmez yenge olarak herşeyden hiçbirşeyden haberiniz olmadan yaşarsınız.Ayrıca tabii ki o yaşta bir genç için arkadaşları sizin gibi bir yengeden önce geliyordur.

slm arkadaşlar yine sizlerden fikir almak istiyorum bundan iki hafta önce benim görümcem var üniversitede okuyor okul bunları beyaz show a götürecekti yalnız görümcemin sevmediğim huyları var birşey oluyor hep benden saklıyor ya da bir yere gidecek benden gizli ayarlanıyor ama en yakın arkadaşlarına her zaman söyler bende içten içe üzülüyorum bana söylemesini bekliyorum ben arkadaşlarından daha mı değersizim abisi de çok karışır ona ondan çok korkar ama bana dese ki ben beyaz a gideceğim abim evde yoksa sende izle eğer evde olursa da kanalı değiş görmesin diye ben ondan bu davranışı bekiliyordum her zaman ablasıyla annesiyle ayarlarlar bana söylemezler oysa ki ben bu güne kadar hiç birşeyi eşime söylememiştim abisinden gizli öğrendiğim şeyleri başkalarından duymuştum ama söylememiştim 2 hafta önce perşembe akşamıydı bende inadına bunlar böyle yapıyor diye beyaz ın fragmanı geçerken eşime söyledim kardeşinde gidecekmiş haberin var mı dedim çok sinirlendi bana niye sorulmuyor dedi zaten kaynanam her zaman kızına izin verir kayınbabamı ayakta uyturlar neyse eşim sinirlenince aradı açmadı kardeşi sonra ben aradım yine açmadı mesaj at dedi eşim bana mesaj attı sakın gitme abin çok kızacak sana elin adamının programında gece saatlerine kadar ne işi var diyor diye neyse görümcem yine cevap yazmadı diğer gün otobüse binerken tam beyaz a gitmek için yola çıkacaklarmış ablası aramış sakın gitme abim senin kaydını aldıracak gidersen diye o da hazırlanmışken inmiş 50 tl si de yanmış ama binmeseydi ben ona o kadar mesaj yazdım diye düşünüyorum şimdi eşim bana dedi ki o aralarda eve geliyor yanına çıkmayacaksın dedi senin telefonlarını açmıyor sen ne yaptın ki dedi çok kızarım sana dedi görümcem telefonunu geçen gün doğum günüydü aradım kozlar benim elime geçsin yine açmaz kesin dedim açmadı zaten ablası gelmişti o gün iyi yaptım abine söyledim dedim bilerek yaptım dedim bana hiçbirşeyi bu güne kadar söylemiyorsunuz dedim kardeşimin onlar yakın arkadşları falan dedi söylemese ne olacak ki dedi iyi o zaman değerim buradan belliyse iyi yapmışım dedim şimdi kızlar uzun oldu ama görümcem bugün geldi eşim işte daha onu görmedi sabahtan beri yanına çıkmıyorum siz olsaydınız ne yapardınız

tatlım hata baştan senin eşine söylemenle başlamış hem yengesisin diye sana herşeyi söylemek zorunda değil yaa bırak arkadaşlarıyla takılsın eşine söyleyip gitmesine engel olunca eline birşey geçtimi barii? koca bir hiiiççç. üstelik antipati oluşturmuşsun artık dahada uzaklaşır benimde görümcem var ama herdakka canlı yayın yapmıyo bana vee bazı şeylerini benimle paylaşmasada olur paylaşırsa dinlerim çookta severiz birbirimizi sen böyle yaptıkça emin ol kendinden daha çok uzaklaştırırsın sana söyleyeyim.

Birisi küçükken size "dünya senin etrafında dönüyor" diye bir şey mi söyledi acaba?:44:

ben böyle birşey demenizi beklemiyorum tabi ki de belki yanlış düşünüyorumdur diye yorumlarınız görmek istedim bir de abisi ne kadar sert mizaçlı olursa olsun neden her olan şeyler benden gizli oluyor bana diyemez miydi canım sen de bak ya da bu kadar abisinden korkuyordu da niye gitmeye kalkıyor ayrıca kayınbabamı ayakta uyuturlar hiçbirşeyden haberi yok adamın izin vermezdi haberi olsa. eşim şimdi diyor ki sen söylemeseydin ikinize de kızacaktım seninle konuşmayacaktım bile.neden onların gizli işleri için ben kötü olayım ki sizler böyle olan şeylerde dışta kalmaktan hoşlanır mısınız acaba :53: yakın arkadaş mı önde gelir yenge mi :53:

as25 konularını okudukça daha da deli oluyorum ben...kocanı kıskandın hadi ondan geçtim görümcene mi sardın bu defa...sana ne ya sana ne sana ne?söyler söylemez sana ne.iyiki de söylememiş inşallah hiç de söylemez.ay böyle yenge mi olur ya.kocana hayatı kıskançlığınla zehir ettiğin gibi görümcene de mi zehir edeceksin...
tabki en yakın arkadaş yengeden önce gelir...
inanmıyorum sana inanmıyorum...
sen haberin yokmuş gibi davransan kötü olmazdın...sadece kıskançlığından,bi de kocandan aferin beklediğinden.
ay çok kötü beddua edicem kendimi zor tutuyorum valla.

slm arkadaşlar yine sizlerden fikir almak istiyorum bundan iki hafta önce benim görümcem var üniversitede okuyor okul bunları beyaz show a götürecekti yalnız görümcemin sevmediğim huyları var birşey oluyor hep benden saklıyor ya da bir yere gidecek benden gizli ayarlanıyor ama en yakın arkadaşlarına her zaman söyler bende içten içe üzülüyorum bana söylemesini bekliyorum ben arkadaşlarından daha mı değersizim abisi de çok karışır ona ondan çok korkar ama bana dese ki ben beyaz a gideceğim abim evde yoksa sende izle eğer evde olursa da kanalı değiş görmesin diye ben ondan bu davranışı bekiliyordum her zaman ablasıyla annesiyle ayarlarlar bana söylemezler oysa ki ben bu güne kadar hiç birşeyi eşime söylememiştim abisinden gizli öğrendiğim şeyleri başkalarından duymuştum ama söylememiştim 2 hafta önce perşembe akşamıydı bende inadına bunlar böyle yapıyor diye beyaz ın fragmanı geçerken eşime söyledim kardeşinde gidecekmiş haberin var mı dedim çok sinirlendi bana niye sorulmuyor dedi zaten kaynanam her zaman kızına izin verir kayınbabamı ayakta uyturlar neyse eşim sinirlenince aradı açmadı kardeşi sonra ben aradım yine açmadı mesaj at dedi eşim bana mesaj attı sakın gitme abin çok kızacak sana elin adamının programında gece saatlerine kadar ne işi var diyor diye neyse görümcem yine cevap yazmadı diğer gün otobüse binerken tam beyaz a gitmek için yola çıkacaklarmış ablası aramış sakın gitme abim senin kaydını aldıracak gidersen diye o da hazırlanmışken inmiş 50 tl si de yanmış ama binmeseydi ben ona o kadar mesaj yazdım diye düşünüyorum şimdi eşim bana dedi ki o aralarda eve geliyor yanına çıkmayacaksın dedi senin telefonlarını açmıyor sen ne yaptın ki dedi çok kızarım sana dedi görümcem telefonunu geçen gün doğum günüydü aradım kozlar benim elime geçsin yine açmaz kesin dedim açmadı zaten ablası gelmişti o gün iyi yaptım abine söyledim dedim bilerek yaptım dedim bana hiçbirşeyi bu güne kadar söylemiyorsunuz dedim kardeşimin onlar yakın arkadşları falan dedi söylemese ne olacak ki dedi iyi o zaman değerim buradan belliyse iyi yapmışım dedim şimdi kızlar uzun oldu ama görümcem bugün geldi eşim işte daha onu görmedi sabahtan beri yanına çıkmıyorum siz olsaydınız ne yapardınız

başlık "sizce ne yapmalıyım?" ya ona istinaden diyorum: bir şey yapmayın yeter! üstünüze vazife mi? koskoca kız başında annesi, babası varken size söylemek zorunda mı her yaptığı şeyi? genç, heves etmiş, okulca bir geziye gidiyor. abisini fişeklediğinizde ne geçti elinize?
bir de utanmadan demişsiniz "kozlar benim elime geçsin"bu ne kadar çirkin bir düşünce. doğallıktan uzak...arama sebebi kozları ele almak...vay be!

başlık "sizce ne yapmalıyım?" ya ona istinaden diyorum: bir şey yapmayın yeter! üstünüze vazife mi? koskoca kız başında annesi, babası varken size söylemek zorunda mı her yaptığı şeyi? genç, heves etmiş, okulca bir geziye gidiyor. abisini fişeklediğinizde ne geçti elinize?
bir de utanmadan demişsiniz "kozlar benim elime geçsin"bu ne kadar çirkin bir düşünce. doğallıktan uzak...arama sebebi kozları ele almak...vay be!

as25 in diğer konularını oku canım.bildiğin böyle haset kıskanç ay kelime bulsam banlanıcam yeminediyorum.... deli oluyorum...kocası açık kadınlara bakıyormuş,kocası düğüne giderken gelinin elini sıkıp tokalaşma diye tembihler.biri dekolte giyinsin vay .... kocamı baştan çıkarmaya çalışıyor der.
çatlıyorum sinirden valla.
ay benim böyle yengem olsa neler yapacağımı bilmiyorum bile...aslında biliyorum da ban korkusu işte...
as25 kendine gel kendineeeeeee!yazık kocana... ay bu adam ne yapmış acaba da Allah karşısına seni çıkarmış...adam resmen cehennemi dünyada yaşıyor.

as25 konularını okudukça daha da deli oluyorum ben...kocanı kıskandın hadi ondan geçtim görümcene mi sardın bu defa...sana ne ya sana ne sana ne?söyler söylemez sana ne.iyiki de söylememiş inşallah hiç de söylemez.ay böyle yenge mi olur ya.kocana hayatı kıskançlığınla zehir ettiğin gibi görümcene de mi zehir edeceksin...
tabki en yakın arkadaş yengeden önce gelir...
inanmıyorum sana inanmıyorum...
sen haberin yokmuş gibi davransan kötü olmazdın...sadece kıskançlığından,bi de kocandan aferin beklediğinden.
ay çok kötü beddua edicem kendimi zor tutuyorum valla.

bosver bu kadar skma canini bende deli olmustum..

ama arkadasin gercketen sorunlari olduugnu düsünüyorum...bir konuda cok degisik seyler yazmis

filmlerdeki ferhundeler filan yaninda cok hafif kaliyor..

bir arkadasta netten tanisitigi biriyle görüsmeye gittigini yazmis onada sasirdim...esini kiskaniyor,aldatilarsa diye korkuyor ama

kendi icinde bircok tezatlik yasiyor bunuda sanirim hakli görüyor

burada gördüklerimden sonra artık gelin-görümce olaylarından tırsmaya başladım:53: ay keşke 1 tane erkek kardeşim olacağına 10 tane kız kardeşim olsaydı ya,okudukça kabuslarıma girecek bu konular:9:

tamam ya kimse yorum yapmasın istemiyorum bazı yazdıklarımı okumadan yorumlar geliyor bana anlatmak zorunda değil tabi ama ben bunu beklerdim onun hayatını takip ettiğim falan da yok ister istemez duyuyorum ayrıca da eşimle kötü olmak istemiyorum onun yüzünden neden bana bilmene rağmen söylemedin diyen benimle konuşmayan bir eş çekemem çok korkuyorsa olacaklardan abisinden başından gitmeseydi şimdi abisine ne cevap vereceğini düşünüyormuş
bu nasıl üslup? yazık eşinin ailesine valla...

bosver bu kadar skma canini bende deli olmustum..

ama arkadasin gercketen sorunlari olduugnu düsünüyorum...bir konuda cok degisik seyler yazmis

filmlerdeki ferhundeler filan yaninda cok hafif kaliyor..

bir arkadasta netten tanisitigi biriyle görüsmeye gittigini yazmis onada sasirdim...esini kiskaniyor,aldatilarsa diye korkuyor ama

kendi icinde bircok tezatlik yasiyor bunuda sanirim hakli görüyor

böyle mayasında kötülük var ya...içinde kötülük var...bir de sanki yuvasını düşünüyomuş gibi ben niye onun yüzünden kocamla huzursuz olayımki diyor....
ay işte sonunda kk kadınları bir konuda uzlaştı...
kompleksli vallahi artık,hem görünüşünü merak ediyorum hem hayat tarzını çünkü olamaz böyle bişey...
bir insanı evlenene kadar kafeste tutmuş olsalar yine bu kadar insanlıktan uzak bir ruh hali olamaz...
valla evini bilsem gidicem" kardeşim senin problemin ne,bi rahat ver şu insanlara" dicem...
daha önceden kocası hırpalamıştı as25 i...yeminederim şiddete karşıyım ama içim şişti bu kadının konularına bakarken...

as25 tek diyceim,kocan sana iyi katlanıyor,ama bugünlerin kıymetini bil,yanlız yaşayıp yanlız ölceksin çünkü...bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok...hayat pamuk prenses masalı olsa sen kötü kalpli cadı olurdun...sindirella masalı olsa üvey annesi olurdun.türk filmi olsa erol taş olurdun...
seni tanımadan senden nefret ediyorum...eminim tanısaydım bi kaşık suda boğmak isteyecek kadar nefret ederdim...

as25 in diğer konularına baktım.
Ben baskı altında ve mutsuz bir kadın gördüm,üzüldüm.

Eğitimi var ama eşi çalışmasına izin vermiyor.
Maddi anlamda rahat değil.
Kayınvalidesiyle keseleri ortakmış.Kendi hesabına para harcayamıyor.
Tek başına bir yere çıkmadığını tahmin ediyorum.
Şiddet de var :(
Daha önceki konuda ayrılamayacağını,ailesinin destek olmadığını söylemiş.

Yaptığı kıskançlıklar bence bunların sonucu.
Kendisi hayatın içinde değil.Hayatın içinde olanları kıskanıyor.

Kocası baskıcı...Kızkardeşi açılırsa,eşine kötü örnek olacak.Veya tam tersi...
as25'e de bu yüzden kızın gezmelerini anlatmıyorlar herhalde.
Bak o geziyor ben niye gezemiyorum diye çıkmasın diye...
Evdeki ve eşle olan sorunlar çözülmeden,konu sahibi mutlu ve huzurlu olamayacak.Hem kendisine hem çevresine zarar verecek.

as25,bence bir an önce iş konusunda diretmen lazım.
Hiç değilse yarım gün veya evden yapılacak bir işle başlarsın.

Veya bu konuyu fırsat bilip git kayınvalidenden özür dile.
Bu yüzden böyleyim,kendime engel olamıyorum,çok mutsuzum,ne olur bana yardım edin,psikoloğa gideyim veya kursa gitmeme,işe girmeme destek olun de...
Bu şekilde devam etme lütfen...

ben dururken bırak yengeyi abisi ablasına bi halt etmek düşer

bu nasıl iş ya

dış kapının dış mandalısın resmen konu sahibi..

sen dua et yüzüne bakmayıp tel.ini açmıyor.

ben olsam o sinirle öyle iki tokat patlatırdım ki anca hırsımı alırdım..

iyi inşallah kaynana görümce kocanı sana karşı doldursunlarda gör fesatlık neymiş...

Son düzenleme:

KK da hiç bu kadar fesat bir konu görmedim. Söylemek zorunda mı? Demek ki kendini size yakın hissetmiyor, sırlarını size söylemiyor.... Siz de tam onun hissettiği gibi davranıp abisine gammazlamışsınız.... Tam bir yenge gibi davranmışsınız. Ben sizin yerinizde olsaydım; tiksinsem bile asla ama asla bir insanı ispiyonlamazdım.

dış kapının dış mandalısın resmen konu sahibi..

sen dua et yüzüne bakıp tel.ini açmıyor.

ben olsam o sinirle öyle iki tokat patlatırdım ki anca hırsımı alırdım..

iyi inşallah kaynana görümce kocanı sana karşı doldursunlarda gör fesatlık neymiş...

:kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:

Bence siz sınırınızı bilmelisiniz.
Umarım sizin gibi yengem olmaz.:18:
Size söylemek zorunda mı yaptığını, gittiğini, ettiğini?
Yengemle arkadaş olmak zorunda değilim. Siz arkadaşlarınızla her yapıcagınızı ona söylüyor musunuz?
Evlenmeden yaşamadığınız şeyler sanırım içinizde kalmış. Hafif kıskançlık sezdim.:ssz:
Görümceniz sizin evinize karışsa tepkiniz ne olurdu?
Herşeyi annesine anlatsa sonrada ohh ben anlattım abimi bizden aldın diye dese.:27:

okurken şaşırdım:53: bu konu sizi ilgilendirmez bence. sadece yengesisiniz, annesi babası var kızın. hem arkadaşlarına anlatması gayet normal. siz koşup her şeyi yengenize anlatıyor musunuz? hiç zannetmiyorum...

Bir kere arkadaşlar gibi bende hiç hoşlanmadım bu durumdan.Bir kere sizin adınız "yenge" eğer görümceniz isterse size anlatırdı demek ki istememiş,belki de size alışamadı.Yani bu durumda bir yakınlık beklemeniz yanlış o zaman kendinizi sevdirmeye çalışın.Benimde görümcelerim var isterlerse zaten bana bazı şeyleri anlatırlar,ama anlatmazlarsa da onlara kızamam ki.Demişsiniz ki "en yakın arkadaşı mı ben mi" tabiki de en yakın arkadaşı adı üstünde en yakın.Yani benim de en yakın arkadaşım dururken neden yengeme anlatayım ki,çok mantıksız.Elbette ki eşiniz ile görümceniz arasında gerektiğinde köprü olacaksınız,bazı şeyleri saklamasını bileceksiniz.Keşke bende onun yaşlarında iken show programlarına gitseydim,konserlere gidip eğlenseydim birileri de beni idare etseydi.Bence çok yanlış yapmışsınız kendinizi nasıl kurtarırsınız görümcenizin elinden bilemem valla

bıraz sert olacak ama kıskanclık ıcınde yuzuyorsun yapma boyle belkı sen farkında deılsın bu durumun ama kendıne gel bıran once kım naparsa yapsın arkadasına der sana nıye deme gıbı bır zorunlulugu olsunkı sen herseyını herkese dıomusun acaba herkesle paylastıgın sey farklıdır esıne bıle anlatmadıgın seyı arkadasına anlatırsın sen kendını bıraz aılenın merkezındemı goruosun yada olmak ıstıosun hem esıne fıtlemeklede ıyı yapmamıssın esın aferınmı dedı yoksa gogemı cıkardı senı onun bıle ıcınden neler gecıodur tamam ıyıkıde dedın demıstır ama sımdılık

Back
X