Sizce Ne Yapmalıyım?

Kusura bakma ama burslu olmadıgı sürece özel üniverste okuyanları üniverste okumus statüsüne koymadım hiçbizaman..!

bnde öyle düşünürdüm:) tatlım benm bölümümün özeli bile baya yüksek bir puanla alıyor öyle sadece parası olanın okuyabiliceği bir bölüm değil.

benm yerimde olsan sen ne yapardın

herkes fikrini söylemekte tabiki özgür

Ancak bu şekilde birçok kişiyi zan altında bırakmaya gerek yok bnce

Lise ve üni yi dereceyle bitiren biri olarak açıkça söyleyebilirim ki sınavlar ve dersler zekaölçer değil sadece bilgiölçer....

fikrin beni neden ilgilendirmesin?
devlet üniversitelerini kazanmak için ter dökmenin ölçütü nedir? marmara bölgesi dahil tüm türkiyede puanımın yettiği bölümler vardı. (işletme, iktisat,ekonometri, hukuk, psikoloji, hatta ingilizce, almanca öğretmenlikleri) dil sınavlarına da girmiştim.
fakat istanbul'da kalmak istedim, maddi durumum da yeterliydi. istanbul'da devlet üniversitelerinde istediğim bölümü tutturamıyordum. %50 burslu olarak vakıf üniversitesinde, istediğim bölümü okuyorum. şimdi ben yarı seçilmiş miyim?

para verip diploma alındığını nerden biliyorsun? kaç kere vakıf üniversitesinden mezun oldun?
bir de eğitimcisin.. önce bilgi sahibi ol bence.

azıcık beyincikleri olan sınıf arkadaşlarım var demekki benim. üslubuna bak?
kolaycılık hazırcılık tembellik. üstüne bir de aptallık.
bu öfken kinin neden? bilgi üniversitesi, bahçeşehir üniversitesi, bilkent.. bunlar da vakıf. o okulların başarılarını görmezden gelemezsin.
üslubunu hiç beğenmedim. inşallah kolejdeki azıcık beyincikli öğrencilerine de bu şekilde konuşmuyorsundur..

ne kadar yüksek olursa olsun üzgünüm tatlım..seni zora sokacağı belli..
devlet olana kadar sabrederdim ben olsaydım

bu arada sevgili arkadaşım,

ben de vakıf üniversitesinde okuyorum. diğer okulları bilemem. belki vardır öğrencisine parayla ders geçirten, diploma veren.
ama şunu söyleyebilirim, hakaret içerikli mesajların beni çok üzdü.

ben istanbul üniversitesi işletmede değil, bahçeşehir psikolojide okumak istedim.
niye aptal oldum?
seçilmemiş oldum?

bana bunu açıklayabilir misin?

sana gerçekten inanamıyorum ne olursa olsun kesinlikle oku ! ben okuluda evide evliliğide çocuğuda bir arada götürüyorum evet bildiğin üniversite okuyorum ve eşimde kesinlikle çok destek. maddi anlamda bi 4 sene zorlanırsın eline diplomanı alır gene ödersin borçlarını ama çocuğuna ben okumadım sen oku demezsin en azından . sakın yapma vize mi derdin? rapor al mazeretlerde ver dersini bi sürü, çözüm bulunur insan isterse sakın ama sakın okuldan vazgeçme derim ben

ne kadar yüksek olursa olsun üzgünüm tatlım..seni zora sokacağı belli..
devlet olana kadar sabrederdim ben olsaydım

okul puanım kırılacak sadece seneye tekrr girersem...inşallah hakkımda hayırlısı olur . düşüne düşüne bir yol bulamıyorum

Şu an için fikrimi değiştirmeyecek söylediğimiz hiç bir şey ama hayallerinden vazgeçmemelisin .

kardeşş sen kendini ve nasıl bir karaktere sahip olduğunu zaten biliyorsundur senin gibi psikoloji okuyan birinin biraz daha soğuk kanlı olması gerekmez mi?

ndn seçilmiş olmayasın ki

birçok kişi cebndeki parasıyla birçok bölüme giriyor(belki bu duruma olanlardan biri de bn olacam) ama bitiremiyor kalıyor ya da 7 sene aynı bölümü okuyor...bnce gayet güzel bir bölüm okuyorsun ve önemli olan insanın kendini geliştirmesi ve ahlakının düzgünlüğüdür bnce.

soğukkanlı olduğumu düşünüyordum.
sadece sorduğum sorunun karşılığında hakaret işitmem beni biraz şaşırttı, üzdü.

benim sınıfımda da var burssuz giren arkadaşlarım. birkaçının ortalaması benden yüksek..
ygs-lys aslına bakarsan çok da seçiciliği ve güvenirliği olmayan sınavlar. görüyoruz sorular çalınıyor, puanlar yanlış hesaplanıyor vs..

ben erzincan'da hukuk okumak istemedim ve şanslıydım. durumum müsaitti, yarı burslu okuyorum.
ingilizce ve akademik eğitimi gerçekten çok doyurucu bir okuldayım..

konu sahibesi için ise şunu söyleyebilirim, kendine, yapabileceğine güveniyorsan tabiki oku.
bu zamanlar bir daha geri gelmeyecek.

çok teşekkr ederm yorumun için ...Öncelikle okumaktan vazgeçmedim ve vazgeçmeyi de düşünmüyorum çünkü gerçekten bunu istiyorum .. Sadece şuan çok kötü bir zamanlama oldu bir de özel olunca yeni evli olacağımı düşününce aklım karıştı..Ben sadece bu sene başlayıp başlamama konusunda kararsızım

Bu arada sana maaşallah demeliyim Nasıl başarıyorsun peki bu kadar sorumluluğu

Kesinlikle kazandığın yere git canım, birdahaki sene de başka bir aksilik olur belli olmaz yani.. Hem okur, hem evlliliğini yürütürsün ne güzel

emeklerinin boşa gitmesinden korkma canım,bu sene birikimin olmustur calısmıssın sonucta seneye kadarda bilgilerini taze tutmak için ara ara test cözersin böylece seneyede aynı basarıyı gösterirsin bencesonucta bos zamanların olacak elbet onları o sekilde degerlendirirsin

Kesinlikle kazandığın yere git canım, birdahaki sene de başka bir aksilik olur belli olmaz yani.. Hem okur, hem evlliliğini yürütürsün ne güzel

tatlım ne güzel konuşuyorsun öyle sen:) ancak bnm kazandığım ünide en yüksek bnm puanım en düşükle arada 20 puan var seneye de hazırlanırsam en kötü ihtimal bu üni olur diyorum bir de birikimm yk evlilk için alınacak birçok eksiğim var ..

Hani diyorum en azından birikimim olsa seneye kadar falan( en kötü ihtimal) bir senelik parayı peşin veririm o sene içinde sıkıntıya girmem

Sence mantıklı düşünebiliyor muyumdur bn kendimden emin olamıyorum da son 1 haftadır

seneye okula gitmem daha mı mantıklı geliyor ki :44::44:

Hazır kazanmışken şartları zorla bence, seneye aynı performansı gösterebileceğinin garantisi yok ki, evlilik hazırlıkları, telaşlar yeniden sınav kazanma daha zor gibi. Bir kaç yıl zorlanırsınız ama sonuçta aradan çıkar, daha çok gençsiniz bu koşturmacanın üstesinden gelebilirsiniz. Bir yıl deyip geçmeyin, büyük bir zaman kaybı

bunu biliyorum ve gerçekten çok üzülüyorum ilk tercihim olmadı diye nişanlımın göğsüne yaslanıp agladım uzun bir süre.. belki hakkımda hayrlısı budur diye düşünüyorum
burnumun dibindeki okulu kıl payı kaçırdığıma mı yanayım yoksa her gün karşıya gitmeye mi bilemedim

Aslında yolun başında ne olursa olsun okuyacağım diye başladım bu yola ve hala da öyle düşünüyorum ama zamanlama gerçkten bnm için çok zor oldu

Canım en iyi kararı sen verirsin.. Üniversitede okuman maddi imkanlarını çok çok zorlayacaksa tabi ki 1 sene sonra girmen daha iyi, ama gelecek yılda sırf puan açısından değil hayat da önüne engeller koyabilir o yüzden bu ihtimali de düşün. Herşeyden önemlisi senin mutluluğun, hangisi seni mutlu edecekse onu seç

seneye okula gitmem daha mı mantıklı geliyor ki :44::44:

benim fikrimi sorarsan evet.çünkü bu sene evlilik varmış hem ona hazırlanman gerektiği söylemişssin.bunu yaprken aynı anda okulu idare etmen zor olur diye düşünüyorum canım.çünkü okul içinde yapman gereken birçok şey olacak maddi açıdanda diğer açıdanda.ders çalısman gerekecek.henüz yeni evlenmişken bunları yapmaya çalıstıgında istemedende olsa eşini ihmal edebilirsin yada onu yapmamak için ugrasırken okulda istediğin basarıyı sağlayamazsın.şimdi evliyken okul okuyanda var diyen olabilir ama onlar okula basladıgı zamanla evliliği aynı zamana denk getirmiyorlardır herhalde.birinden biri yerine oturmustur üzerinden belli bir süre geçmiştr.evlenirsin 1sene içinde evliliğin belli bir düzene girer sonrada okula baslarsın rahat rahat gidersin

doğru söyluyorsun ilerdide hiç hesapta olmayan engeller çıkabilir karşıma ..

Hangisi bni mutlu eder bilemiyorum ki insan geleceğini göremiyor ki..İki seçeneğin de artısı ve eksisi var her şey bende bitiyor biliyorum ama ben bu kadar istekliyken ve içimde öylesine büyük bir istek varken birden acaba seneye mi hazırlansam diye düşünmeye başladım .Böyle düşünmem beni bile çok şaşırtıyor acaba diyorum böyle hissetmemde bir hayır mı var:44::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…