Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim fikrimi sorarsan evet.çünkü bu sene evlilik varmış hem ona hazırlanman gerektiği söylemişssin.bunu yaprken aynı anda okulu idare etmen zor olur diye düşünüyorum canım.çünkü okul içinde yapman gereken birçok şey olacak maddi açıdanda diğer açıdanda.ders çalısman gerekecek.henüz yeni evlenmişken bunları yapmaya çalıstıgında istemedende olsa eşini ihmal edebilirsin yada onu yapmamak için ugrasırken okulda istediğin basarıyı sağlayamazsın.şimdi evliyken okul okuyanda var diyen olabilir ama onlar okula basladıgı zamanla evliliği aynı zamana denk getirmiyorlardır herhalde.birinden biri yerine oturmustur üzerinden belli bir süre geçmiştr.evlenirsin1sene içinde evliliğin belli bir düzene girer sonrada okula baslarsın rahat rahat gidersin
![]()
evliligini ertelesen nasil olur?
Ben dikey geçişle istanbulda bir devlet üniversitesine geçiş yapmıştım tek kişi alıyodu ve sağlam bi puanla girmiştim. Kazandığımı duyunca ağlamıştım sevinçten. 1. sınıftan başlattılar tekrar beni. 1 yıl okudum, 2. yılımda evlendim ve ancak yarım dönem devam edebildim. Eşim çok destek oldu sağolsun, aynı zamanda da bölümümle ilgili bi yerde işe başlamıştım. Sonuç olarak okul, evlilik ve iş bir arada çok zor oluyor. Bir de üzerine maddi sıkıntılar eklenirse tuzu biberi. Gerçi beni okul, ödevler falan bezdirmişti, bırakmamın en büyük sebebi buydu. Bölümün ne kadar zor bilmiyorum. Şunu söyleyebilirim, okulu bırakınca hiç pişmanlık yaşamadım
Umarım sen de kendin için doğru ve hayırlı kararı verebilirsin. Özel üniversite diyorsun sonuçta baktın olmuyo o kadar parayı boşa vermiş olman yazık olur bu kadar ihtiyacın olacak bir dönemde. Ben olsam seneye devlet üniversitesi için şansımı zorlardım.
mümkün değil 4 senedir gurbette birbirimizi bekledik ve gerçekten çok sabrettik....Bunu beni bunca sene sadakatle bekleyen nişanlıma yapamam![]()
Ben de arkadaşın sorduğunu soracaktım. Sınava bu kadar canla başla hazırlanıyorsam, nişanlında anlayışlıymış, evliliği 1 sene sonraya ertelerdim. Evlilik 1 sene sonra da olabilir ama bu okulu seneye kazanacağının bir garantisi yok. Neyse sen evlenme kararını vermişsin canım hayırlısı olsun.
Okul konusunda da diyeceğim tabi ki git, seneye ya hamile kalsan, gitmek istediğin bölümün puanı yükselse veya kaldırılsa ne yapacaksın? Ben okul bitince evlendim 4. senenin sonunda ama alttan dersim vardı maalesef. Biter nasılsa dedim olmazsa 1 sene daha uzatırım dedim. İşe de başladım,ev işi, okul derken birkaç dersim olduğu halde çok zorlandım ama sonuçta mezun oldum. Madem evlilik ertelenmiyor, o zaman sen de kazandığın okulu erteleme canım.
bnde hamile kalırsam ne olacak diye düşünüyordum..ya kadın olmak ne kadar zor .. Bir okul kararını verirken bile onca sorumlulugumuzu düşünmek zorundayız
okurken de hamile kalabilirim neticede en az 3 sene okuyacağım
ama geçen seneler de geri gelmiyor![]()
ben mi abartıyorum yoksa gerçekten sıkıntılı bir durumda mıyım
Sende avukatmısın?
fikrimi söyledim,seni ilgilendirmiyor değilmi? tartışma yapacaksak yapalım.
devlet üniverstelerini kazanmak için ter döküp daha sonra mezun olmak için ter dökenlerin yanında vakıf mezunlarınımı kıyaslıyosunuz siz!!!!
seçilmemiş insanlar sadece para verip diploma alıyolar.
azıcık beyincikleri olanların işlerinin olmayacağı yer özel ünv
olsa devleti bi şekilde kazanırlar.!
kolaycılık,hazırcılık,tembellik,..birde parar verdikleri içinde aptallık!
bu nasıl bi terbiyesizlik ya!
azıcık beyincik falan filan nasıl kelimeler bunlar!
devlet üniversitesi puanlarından kat kat yüksek olan vakıf puanlarını gördünüzmü siz hiç?
bi bilkente koça baktınızmı acaba?!
aptal, az beyinliler bilmem ne saydırmışsınız zerre bilginiz olmayan konularda!![]()
![]()
evet. ettiği hakaretler yüzünden 1 gün uzaklaştırıldı.
tabiki şahsıma kabul etmedim, saygısızlığına ve cahilliğine verdim.
bir de eğitimci, hemde bir kolejde! düşünebiliyor musun...![]()
direk silinmeli mesajları bence...
öss yeni adıyla lys ygs bi zeka tespit sınavı değildir!
ayrıca parayla ders geçilen üniversite nerde varmış pardon?!![]()
puanın kesilcek ve seneye kazanman çok zorlaşır.yalnız bu sene için de keşke ilerisini düşünerek yazsaydın bu bölümü.özel üniversite masrafı az olmaz o kadar da yol gidecekmişsin bir de çalışıyormuşsun.çok zorlanırsın gibi geldi.bir de okulun saatleriyle iş saatlerin tutacakmı ki nasıl devam edeceksin okuluna.okulun 3 yıllık bir okul mu anlayamadım,sanırım 3 yıllık okul yok.bölümü de merak ettim.hiç yazmayıp seneyi beklemeliydin bence ama iş işten geçmiş şimdi gitme de diyemem sen bilirsin ama işin zor.
Zorlanmazsın desem yalan söylemiş olurum zorlanacaksın elbet ama okulu kazanmışsın artık bu fırsatı tepme derim. Kadın olmak zor olmaz mı canım,
hangi erkek evlenmeden önce bir okul kazansa, evliliğe alışayım diye 1 sene bekler?
Evin bütün sorumlulukları neredeyse kadınların üzerine yüklenmiş. Hamilelik desen
ben de hamile halimle sınavlara girdim ama benim durumum yine farklıydı
sadece alttan derslerimi veriyordum. Sen okula yeni başlayacaksın elbet
bir adaptasyon sürecin olacak. Yine de madem kazanmışsın devam et derim, okulun bitince inşallah kendinle gurur duyarsın,
ama gitmezsen ve seneye de o bölüme giremezsen içinde uhde kalır. Hayırlısı olsun inşallah.
bence okumalısın. adam akıllı korun ilişkide hamile kalmamak için. ben de evlendikten sonra okurum diyordum ama o iş oyle olmuyor malesef. ha şimdi ha sonra derken şuan hamileyim. bi yere kaydım olsa okurdum.
Rabbim o bebeği sana nasip edecekse nasıl korunursan korun olur ama önce geleceğini eline al erkek mileti bu iyi gün var kötü gün var mesleğin elinde olsun sonra inş bebeğin olur inş dilediklerin olur cnm sorun etme hiç herşey olacağına varıyor sonra....