Kolejde öğretmenlik yapmamı yadırgamızşınız,oysa ben sizin vakıf üniversitesinde okumanızı hiç garipsemedim.
Yadırfamadım,benim fikrim ne olursa olsun bulundugum konuma hakaret etmek(bide eğitimci olacak)gibi sizin haddiniz değil!
Ben fikkrimi söyledim,siz üzerinize alındınız ,yaranız vardı gocundunuz.
Ayrıca evet burslu ile burssuzların aynı sınıfta aynı dersleri gördüğünü bilemeyeceğimi düşünecek kadar basit düşünmüşsünüz.Koç ünv,bilkent,tobb..vs vakıf üniversitelerindende milyarlarca para verip iyi yerlere gelen var evet.Ama siz benim anlatmak istediğimi anlamadınız.
o akdar ter döküp yüksek puanlar alıp gerçekten emek harcayarak ünv okuyanları düşününce belkide ömrü boyunc a kazanaılabilcek parayı ünv hayatına harcıyor öğrenci ve kusura bakmayın ama buda bana aptallık geliyor dedim ve bu yüzden ünv okuyor saymıYORUM! dedim yani şahsi fikrimi söyledim dedğimi!
Burslu okuyanlar hem emekleriyle giriyor hemde parasını heba etmiyor.
Ayrıca benim ne düşündüğümde sizi bu kadar ilgilendirmemeli,garipseyecek yargılayacak kadar.birdaha mesleğime karşı laf ederseniz bu iş hakarete kadar gider!
ben sizin şahsınıza herhangi bi hakarette bulunmadım,üzerinize alınan siz oldunuz.ayrıca beni bu kadar takip etmezseniz sevinirim,kolejde çalıştımı,eğitimci oldumu,ceza aldımı....nedir yani bu kadar açık arama derdiniz!
o gün stresli bi gün geçirmiş olmanın sebebyle bana yakışmayan üslüpla konuştum evet,ama kimsenin şahsına yazmadım!!!
bulunduğunuz konuma hakaret ettiğimi zannetmiyorum sevgili durumaya.. sen fikrini söyleyebilirsin tabikide, en az bunun kadar doğal olan ikinci bir şey de var, benim üstüme alınmam... bu yarası olan gocunur meselesi değil. ben sana bir soru sordum. neden? işveren misin? dedim..
vakıf üniversitesinde okumayı yara olarak görüyorsunuz hala.. ben bulunduğum üniversiteye %50 burslu yerleştiysem bi şeyleri başarmışımdır. yerleşemeseydim de istanbulda iyi bölümler kolay kazanılmıyor. daha önce de yazdım, insanları bu şekilde itham altına sokmayın.
ben basit düşünmedim ki, ''burslu girdiyse kabulümdür, değilse tanımam'' anlamını taşıyan cümlenize karşı yazmıştım onu. zira diplomalarımızda, ''%50 bursla girerek öğrenimini başarıyla tamamlamış ve psikoloji ya da vs lisansını almıştır'' gibi bi ibare bulunmuyor. uzmanlaşacağın alanla tamamen zıt olan öss başarısıyla (ki benim puanım çok yüksekti) insanların akademik başarısını nasıl ölçebilirsin? söylersenki şöyle ölçerim, eyvallah..
benim yüzdelik dilimim anadoluda okuyan öğrencilerden daha düşüktü, yani puanım ve sıralamam daha yüksekti. nerden biliyorsun biz ter dökmedik össye? hadi onu bırak nerden biliyorsun parayla diploma alınıyor? onu da bırak, nerden emin olabiliyorsun burslu girenler gerçekten çalışarak sınıf geçiyor (hani onları üni mezunu kabul ediyorsun ya) burssuz girenler parayla alıyorlar? sen hangi okuldan, hangi bölümünden, kaç ortalamayla mezun oldun.. olay buralara mı gelsin?? kaç yabancı dil biliyorsun? ales toefl sahibi misin.. bunları mı konuşalım, yarıştıralım..
benim senin fikrine saygısızlığım olmadı. senin düşüncenin sebebini öğrenmek istedim. neden öyle düşünüyorsun, onu merak ettim. verdiğin cevap karşısında da dumur oldum sevgili eğitimci arkadaşım durumaya.
mesleğinize hakaret etmedim. vakıf okullarıyla ilgili bu kadar sert yorumlarınızı okuyunca kolejde öğretmen olmanıza şaşırdım. bunu da gayet medenice dile getirdim. aksi olduysa, öyle hissettirdiysem özür dilerim.
açtığınız konuları okumak ya da okumamak bana kalmış. ayrıca sizi ben şikayet ettim (üslubunuzdan dolayı), o yüzden ceza aldığınızdan haberim var.. doğal olarak..
o zaman ben sizden özür beklerdim.
fikirlerinizden değil, hakaretlerinizden ötürü.
iyi akşamlar.