• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ne yapmalıyım?

Diğer konularını okudum da şimdi, anana babana yazık yaa... umarım tez zamanda evlenirsin sevgilinle....

Diğer konularını okudum da şimdi, anana babana yazık yaa... umarım tez zamanda evlenirsin sevgilinle....

Siz belirtince bakma isteğim oldu göz ucuyla baktımda nekadar güzel dille düşüncenixi belirtmişsiniz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

evet hepiniz kendinize göre haklısınız. ama ne beni tanıyosunuz nede erkek arkadaşımı 18den küçüğüm evet bunu saklamıyorum zaten. ama ben babamın evinde olduğum sürece hayallerime yer yok. evlenmek istiyoruz çünkü ikimizde ailemizden ayrılmamız lazım. oda okuyamadı babası yüzünden açıktan devam ediyoruz. gecemizi gündüzümüze katıp çalışcaz çabalıcaz hem okuyacaz . bizimde hayallerimiz olamaz mı. herşey etrafınızdaki gibi olcak diye bi kaide mi var. benm için evlilik önemli değil. 30 yıl beklemem gerekse yine bekleriz. ama ne okuyabiliriz nede hayallerimizi gerçekleştirebilirz. yaşımız gençken çalışıp çabalamamız lazım. gerekirse ayrı yatarız yinede çocuk yapmayız. oturduğunuz yerden yazmak kolay size ama benim ne halde olduğumu hiç biriniz bilmiyosunuz. ilerde dediğiniz gibi olmamak için evlenmeyi istiyorum zaten.. evlenirsek sevgilimin nikahı altında olurum kimsede karışamaz benm ne yaptığıma tek sıkıntımız onun askerliğinini yapmaması. çok yol aradık ama olmuyo babam ayrı dert abim ayrı dert. eve hapsettiler beni açık liseye zor ikna ettim. oda memnun değil işinden ama hiç kimse bizi dinlemiyo okuyamıyoruz ki yüksek maaşlı düzenli bi işimiz olsun. ben sizden sadece başka bi yol önermenizi istedim. bende üniverste bitirip gelinlikle duvakla babamın evinden çıkmak isterdim ama... Haa bu arada benim hayatımı karartanlar yüzüme bakmasada olur ben yine ellerini öpüp başıma koyarım Allah yokluklarını göstermesin. istemediğim biriyle sırf hayat şartları daha iyi diye evleniceğime istediğim kişiyle bi ömür mutlu olmaya hayat şartlarımızı beraber kazanmaya razıyım ben.

hayır efendim senin evlenmek gibi bir hayalin olamaz 17 yaşında.. daha 10 sene önce tuvalete yalnız gidemiyordun muhtemelen.. silkelen ve kendine gel bu ne ya.. beşik kertmesi yapsalardı bebeğim, doğar doğmaz otomatikman nişanlanmış olurdunuz.. madem 30 sene bekleyebilirsin bekle o zaman.. bu ne koca merakı yahu, evde kalmazsın korkma.. kaçacakmış, peh! anne dayağı yememişsin sen hiç :ssz:

Son düzenleme:
Allah ıslah etsin şu yeni nesili.. Azgınlık taşkınlık dik başlılık iyi tutulacak hiç biyeriniz kalmamış ( istisnaları katmıyorum)

Kızım bi git ya 17 yaşında ne aşkı ne sevdası bide 19 yaşında bi çocuk bide sizin evliliğinizi destekleyen bi aile. Bi ağız tadıyla büyüyün yaşınızın gerektirdiği şeyleri yapın öyle hayaller kurun..

Diyorumda takan olur mu bilmem sen kararını vermişin zaten..

Hakkında hayırlısu olsun

önceki konusunu baz alarak şikayet etsek, 17 yaşında ki kıza tecavüzden ceza alır müstakbel sevgili.. adı-soyadı da ortada.. allah ailesine sabır versin..

Baba evinde guvende olmadigini dusunup sevgilisinin nikahinda olunca okuyacagini dusunuyor.su zamanda zannetmiyorum ki bir evlat ailesine ben okumak istiyorum desin ve o aile de kabul etmesin.en kirsal kesimde bile kalmadi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

17 yasinda bir kiz daha ergenlik dönemini bile bitirmemis oluyor.

17de evleniceksin ders çalışıp okulu bitiriceksin çocuk yapmicaksın falan filan hikayeler :ssz: daha sen ters ilişkiden çocuk olup olmicanı bilmiyosun evlenmeye kalkıyorsun hayırlı olsun

17 çookkk erken bir yaş.O yaşta beğendiğini sevdiğini sandığını ilerde asla beğenip sevmeyeceksin.Şimdi sana öyle geliyor.Acilen burada senden kaç yaş büyük olan kişilerin sözünü dinle.Ve ayrıca o da 19 yaşındaymış.Hele 19 yaşındaki erkeğe asla güvenme.Bugün seni sever 3 güne diğerini.İster inan ister inanma.Tecrübeyle öğrenmezsin umarım.

Son düzenleme:
Lisedeyken bir erkek aarkdsm vardi erkek berberiydi cok sevdik birbirimizi ailrm istemedi bnde gorusmeyi kestm cok zorlu bi sekilde simdi gecmisime bakinca iyiki istememis diyorm iyi egitimli bir ailenin kiziyim iyi egitimli bir ese sahibim onunla evlenseydm mahalle arasnda dedikodu yapmakla gececkti gunum simdi ise evimde isimdeyim ailenin sozunu dinle es sevgili bulunuyorda ana baba bulunmuyor guzel kardesim.

evet hepiniz kendinize göre haklısınız. ama ne beni tanıyosunuz nede erkek arkadaşımı 18den küçüğüm evet bunu saklamıyorum zaten. ama ben babamın evinde olduğum sürece hayallerime yer yok. evlenmek istiyoruz çünkü ikimizde ailemizden ayrılmamız lazım. oda okuyamadı babası yüzünden açıktan devam ediyoruz. gecemizi gündüzümüze katıp çalışcaz çabalıcaz hem okuyacaz . bizimde hayallerimiz olamaz mı. herşey etrafınızdaki gibi olcak diye bi kaide mi var. benm için evlilik önemli değil. 30 yıl beklemem gerekse yine bekleriz. ama ne okuyabiliriz nede hayallerimizi gerçekleştirebilirz. yaşımız gençken çalışıp çabalamamız lazım. gerekirse ayrı yatarız yinede çocuk yapmayız. oturduğunuz yerden yazmak kolay size ama benim ne halde olduğumu hiç biriniz bilmiyosunuz. ilerde dediğiniz gibi olmamak için evlenmeyi istiyorum zaten.. evlenirsek sevgilimin nikahı altında olurum kimsede karışamaz benm ne yaptığıma tek sıkıntımız onun askerliğinini yapmaması. çok yol aradık ama olmuyo babam ayrı dert abim ayrı dert. eve hapsettiler beni açık liseye zor ikna ettim. oda memnun değil işinden ama hiç kimse bizi dinlemiyo okuyamıyoruz ki yüksek maaşlı düzenli bi işimiz olsun. ben sizden sadece başka bi yol önermenizi istedim. bende üniverste bitirip gelinlikle duvakla babamın evinden çıkmak isterdim ama... Haa bu arada benim hayatımı karartanlar yüzüme bakmasada olur ben yine ellerini öpüp başıma koyarım Allah yokluklarını göstermesin. istemediğim biriyle sırf hayat şartları daha iyi diye evleniceğime istediğim kişiyle bi ömür mutlu olmaya hayat şartlarımızı beraber kazanmaya razıyım ben.

Diger konundan belli ailen niye seni eve hapsetmis. Daha 17 yasinda kiz gidip de elalemin ogluyla ters iliskilere giriyorsa, ben de hapsederim. O kiz okumaz, bellidir onun aklinin nerde oldugu. Senin gibi evlat ancak evde muhafaza edilmelidir, korunmalidir, sokaga gonderince ne yaptigi belli olmaz cunku. Ailen seni taniyor ve malesef guvenmiyor demek ki. Senin gibi kizlari birakinca nereye gittikleri belli olmaz, boyle senin gibi kacarim ederim diye kendilerini atese atarlar iste. O yuzden cikarmiyor ailen seni evden. Yoksa okutmamak zihniyetinden degil. Kaynana evinde surunecegine, okuma cahil kal, evinde otur daha iyi. Aklin basina gelince aciktan bitirirsin, okumanin yasi yok.

Senin niyetin okumak olsa burda kacmakla ilgili degil, ne yaparim da ailemi okutmak icin yola getiririm olurdu. Kimi kandiriyorsun Allah askina.
Ayri yatakta yatarlarmis da, gece gunduz calisirlarmis. Ayol siz daha baba evindeyken kacip iliskiye giriyorsunuz, ayni evin icinde mi ayri yatacakmissiniz. :ssz:
Sen hayatinda kac kere calistin? Ne biliyorsun hayat hakkinda? Yukarida iyi hayal kurmussunuz. Ne kadar kolaymis meger hayat yahu. Biz niye dusunemedik ki bunlari... Bak cocugum. Gece gunduz calisip okuyamazsin oyle. Senin calisacagin isten, alacagin maastan ne olur? Evin masrafi, okulun masrafi. Ne kadar masal geliyor hersey size. Ki senin okumaya niyetin varsa ben de ben degilim. Okuyacak adam belli eder kendini.
Sen ancak kendini kandiriyorsun. Ne aileni, ne bizi kandirmiyorsun. Aklini basina al da ailen ne diyorsa onu yap.
Senin isinin hic oluru yok, o kadar desteksiz isler yapiyorsunuz ki. Seninki kendini atese atmak. Kac git, birkac aya burda acacagin konulari okuruz artik.

O erkek arkadasinin ailesinin de zihniyetini seveyim, demek kac kere babana gelmek istediler ha. Millet sapik olmus, sapik. Daha resit olmamis kizi, 19 yasinda ogullarina gelin diye almayi dusunuyorlar. Reddedildikleri halde israrla hem de. Kiz zaten dunden razi, kacmak icin millete akil soruyor. Allah ailene sabir versin, senin gibi evlatlari yola getirmek cok zor cok. Burda bir uye vardi, serseri sevgilisi icin olup bitiyordu, o da kacti gitti. Sizdeki inat keci inadi, cesaretiniz cahil cesareti. Kac git. Ilerde basini vuracak duvar bulamayacaksin, o zaman bugunleri hatirlarsin. Burda yazdiklarimiza kiziyorsun ya, o zaman geri donup elimizi opmek, bizden bile ozur dilemek isteyeceksin dinlemedim diye. Buraya yaziyorum. :ssz:

Senin planladigin gibi 17-18 yasinda kacip da evlenip mutlu olani gormedim. Pisman olmayan yok. Ya da bir avuc insan varsa da istisnadir. Bir omur boyu mutlu yasayacaginiza fazla inanma yani. Birkac ay sonra baslarsiniz aglamaya. Ayaklariniz yere basmiyor, hayat hakkinda hicbir fikriniz yok. Daha ergenlik cagindasiniz yahu. Biz o yasta suratimizdaki sivilceyi, lisemizin sinavini dusunurduk. Siz ne kadar hizli yasiyorsunuz oyle, evlenmeler, kacmalar filan. Yasinizi yasayin yasinizi. Evlilik, koca kacmiyor. Okumaya cok niyetliysen aileni ikna etmek, onlarin guvenini kazanmak icin ugras. Elalemin cocuguna kacacagina. Bunun yolu evlenmek degil yani. Siz yanlis dusunmussunuz. Cevrenizde akli basinda insanlara danisin bakalim size hak verip, kararinizi mantikli bulan olacak mi. :ssz:

kübracım daha çok küçüksün. erkek arkadaşında öyle daha çok gençsınız. bende 19 yasında kaçarak evlendim. lisemi bitirmiştim lakin genede kariyer yapıp yükselmediğim için çok pişmanım. Eşim destek oluyor. ama şuna emin ol ki evlendikten sonra kaçtıgın için cok pişman olacaksın. ve evlendikten sonra evin işi kocanın yemeği ütüsü o bu derken hele bi de calısrsan okuyabileceğini tahmın etmiyorum. ha bizden bir tavsiye istiyorsan. bir insanın en iyi en sadık arkadası ve sevgilisi ailesidir bunu unutma. Doğulu insanların örf ve adetlerine uyum sağlayamabilirsin çünkü yasın cok küçük. bence bekle oku kariyer peşinde ol. sırtını devlet kapısında bi yere dayadın mı neleri gelir karsına. daha kucuksun ne hayaller kuracaksın. Yerinde olsam güzel bir meslekte yükselme hayali kurarım evlilik değil. :31:

Diger konundan belli ailen niye seni eve hapsetmis. Daha 17 yasinda kiz gidip de elalemin ogluyla ters iliskilere giriyorsa, ben de hapsederim. O kiz okumaz, bellidir onun aklinin nerde oldugu. Senin gibi evlat ancak evde muhafaza edilmelidir, korunmalidir, sokaga gonderince ne yaptigi belli olmaz cunku. Ailen seni taniyor ve malesef guvenmiyor demek ki. Senin gibi kizlari birakinca nereye gittikleri belli olmaz, boyle senin gibi kacarim ederim diye kendilerini atese atarlar iste. O yuzden cikarmiyor ailen seni evden. Yoksa okutmamak zihniyetinden degil. Kaynana evinde surunecegine, okuma cahil kal, evinde otur daha iyi. Aklin basina gelince aciktan bitirirsin, okumanin yasi yok.

Senin niyetin okumak olsa burda kacmakla ilgili degil, ne yaparim da ailemi okutmak icin yola getiririm olurdu. Kimi kandiriyorsun Allah askina.
Ayri yatakta yatarlarmis da, gece gunduz calisirlarmis. Ayol siz daha baba evindeyken kacip iliskiye giriyorsunuz, ayni evin icinde mi ayri yatacakmissiniz. :ssz:
Sen hayatinda kac kere calistin? Ne biliyorsun hayat hakkinda? Yukarida iyi hayal kurmussunuz. Ne kadar kolaymis meger hayat yahu. Biz niye dusunemedik ki bunlari... Bak cocugum. Gece gunduz calisip okuyamazsin oyle. Senin calisacagin isten, alacagin maastan ne olur? Evin masrafi, okulun masrafi. Ne kadar masal geliyor hersey size. Ki senin okumaya niyetin varsa ben de ben degilim. Okuyacak adam belli eder kendini.
Sen ancak kendini kandiriyorsun. Ne aileni, ne bizi kandirmiyorsun. Aklini basina al da ailen ne diyorsa onu yap.
Senin isinin hic oluru yok, o kadar desteksiz isler yapiyorsunuz ki. Seninki kendini atese atmak. Kac git, birkac aya burda acacagin konulari okuruz artik.

O erkek arkadasinin ailesinin de zihniyetini seveyim, demek kac kere babana gelmek istediler ha. Millet sapik olmus, sapik. Daha resit olmamis kizi, 19 yasinda ogullarina gelin diye almayi dusunuyorlar. Reddedildikleri halde israrla hem de. Kiz zaten dunden razi, kacmak icin millete akil soruyor. Allah ailene sabir versin, senin gibi evlatlari yola getirmek cok zor cok. Burda bir uye vardi, serseri sevgilisi icin olup bitiyordu, o da kacti gitti. Sizdeki inat keci inadi, cesaretiniz cahil cesareti. Kac git. Ilerde basini vuracak duvar bulamayacaksin, o zaman bugunleri hatirlarsin. Burda yazdiklarimiza kiziyorsun ya, o zaman geri donup elimizi opmek, bizden bile ozur dilemek isteyeceksin dinlemedim diye. Buraya yaziyorum. :ssz:

Katılıyorum sevde_ :31: 17 yaş için hayat dışarıdan ne kadar kolay görünüyormuş onu gördük. :31:

Ailem erkek arakdaşımlar görüşmemi istemiyolar evlenmemizde karşılar. ilşkimizi öğrndiklerinde beni okuldan almışlardı. biz hala görüşüyoruz ve çok seviyoruz birbirimizi. sevgilimin ailesi sürekli babamı arayıp gelip isteyelim feln diyolar ama babam eve bile kabul etmiyo. böyle devam ederse ben evden kaçmak zorunda kalıcam. Sizce ne yapmalıyım ?

Sen kendini sevgiline mecbur hissediyorsun galiba
Sevgilinin ailesi 17 yasindaki kizi istemeye gelmek istiyor neden
17 yasindaki kiz cok guzel ezilir, hor gorulur, hizmetci gibi kullanilir
Gencsin kanin deli akiyo belli merak ediyorsunuz bir seyleri
Ama ailen bu kadar tutucuysa kalkisma bazi seylere
Liseyi bi bitir once aciktan
Evde otur guzelce
İnat etme anne babana kacmayi dusunme erkek ailesi seni hor gorur bunu sakin unutma
Ezerler seni
Liseyi bi bitir
Ayni ev icinde ayri yatma cocuk yapmama filan bunlar hikaye
Ayni evin icinde olup da beraber yatmamak mumkun degil
Cocuk sahibi olmak da her insanin yaradilisindan bir arzusudur
Sen daha nasil hamile kalinacagini bilmiyorsun nasil korunacaksiniz

Kendini atese atma

Son düzenleme:
Sakin ilerde pisman olacagin seyler yapma meslegini eline al oncelikle egitimin onemli hicbir aile cocugunun kotu olmasini istemez kultur farki olur ilerde aranizda hemde aldigi parayla sana bakamaz baban hakli

Ailem erkek arakdaşımlar görüşmemi istemiyolar evlenmemizde karşılar. ilşkimizi öğrndiklerinde beni okuldan almışlardı. biz hala görüşüyoruz ve çok seviyoruz birbirimizi. sevgilimin ailesi sürekli babamı arayıp gelip isteyelim feln diyolar ama babam eve bile kabul etmiyo. böyle devam ederse ben evden kaçmak zorunda kalıcam. Sizce ne yapmalıyım ?

Bu yaşların verdiği mantıkla ilerliyorsun sevmek dünyanın en güzel şeyi fakat bazen kör baktırır hayata anne babanın tutumu düşünceleri yeni nesli boğuyor pembe hayaller içerisindesin ailen okuma şansını elinden almış ama tekrar sana dışarıdan bitirmek için bir şans sunmuş siz ise tekrar ailenizin size bir kez daha güvenmek için inandıkları seni kendi elinle o güveni yıkma hayali içindesin evlilik sizin için bir kurtuluş olmasın her yıl fıkırlerin hayata bakışın bu yaşlarda değişim kazanır siz okuyun mesleğinizi alın ailelerinizin yanında şuan ki düşünceleriniz sevginiz devam ederse ailelerinizde izin vericektir bir şeyler yaptığınızı ve başardığınızı gösterin ailelerinizi hayal kırıklığına uğratmadan

Katiliyorum.
Kuzum biz senin yaslarindayken bir arkadasimiz vardi kendinden 10 yas büyük bir adamla sevgiliyi
Adam bunu sikistirip evlenelim artik diye tehdit ediyordu.
Düşün biz 16-17 adam 27 yasinda.
Kiz nasil mutlu beni seviyor cçok mutlu olacagiz falan.
Evden kacip gitti 2-3 kere ailesi geri getirdi.
Sonra hamile kalmis bu arkadaş, bunu duyan sevgilisi kacmis tabi Sehirden:ssz:
Sonra zorla evlendirsiler bunlari 4 yasinda bir ogullari var ayni mahalledeyiz hala der o zaman nasil salakmisim diye.
Ha kocasina gelince bir isi gucu yok kv kp bakiyor bunlara:ssz:

ben de senin gibi bi aptallık yapmıştım o yaşlarda. günlerce ağlamıştım ayrıldım diye. okuldan alınma durumum falan olmadı tabi çok şükür de, sonradan anladım ailemin değerini. ergensin daha. kendinde değilsin yani. hayat göründüğü gibi toz pembe değil kzım aklını başına topla. burda hiç mi konu okumuyosun, onun ailesi seni korumaz kollamaz. bu hayatta bir ailen var gerisi yalan. kendine gel, okulunu oku. daha çocuksunuz saçmasapan işler yapma. burda bütün kadınlar senin karşındaysa, ailen senin karşındaysa otur da bir düşün. sen mi iyi biliyorsun yoksa bizler mi?:20: sakın bir hata yapma SAKIN!:20::20::20::50::50:

Back
X