Sizce ne zaman anne olmalıyım?

pinkella

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
9
5
36
Çocuklarla aram çok iyidir.. Bütün yiğenlerim beni çok sever.. benim de çocuklara karşı sabrım fazladır. Soruma gelirsek ben çalışmıyorum 26 yaşındayım üniversite mezunuyum. iş bulmam gerekirken çocuk doğurmayı kafama taktım.. Kendimi hazır hissediyorum ama sizce çocuk mu yoksa kariyer mi?

Yaşınız daha fazla ilerlemeden bir iş bulun. Biraz çalışın. Sonra çocuk yapmayı deneyin. Hemen de olabilir, zaman da alabilir. Çocuk doğduğunda işi bırakıp birkaç yıl çocuğunuzu yetiştirin; tabii maddi olarak zorlanmayacaksaniz. Çalışma hayatına dönmek isterseniz de kısa bile olsa önceden çalıştığınız sizin için bir referans olur. Daha kolay iş bulursunuz.

Kendini hazir hissediyorsan cocugu sec dogurup belli yasa gelincede is hayatina bakabilirsin bence ben olsam bu sekilde yapardim yasin gecte degil erkende tam iyi bence ki cocuk ha deyince olmuyor kisiye gore degissede genel olarak bakılınca o yüzden hic bekleme çocuk icin

Kadının yeri evidir. Yok eğer maddi durumumuz iyi değil,çalısmam gerek diyorsanız Çocuk için çalışmalara başlamanızı öneririm:) çünkü çocuk her zaman bereketiyle gelir. Yani bir taşta 2 kuş :)) inşallah çok bekletmez sizi . Benimki 1sene bekletti, bi cıksın poposuna vuracam :):)

Bu konu herkese gore degisebilir. Cok farkli fikirler cikabilir. Ben acikcasi bir gun bu hayatta yalniz kalabilirim diye dusundum ve onceligimi ise verdim. Kendi ayaklarimin uzerinde kimseye muhtac kalmamak adina ve daha guclu bir anne modeli olmak icin. Su an 28 yasindayim ve cocuk dusunmeye yeni basladim canim. Esim 5 kardes. 3 tane eltim var benden baya buyukler yasca. Hepsi okumalarina ragmen calismamislar evlenir evlenmez cocuk sahibi olmuslar. Cok pismanlar. Esleriyle sorunlari var ve ekonomik ozgurlukleri olmadigi icin mecburen katlaniyorlar.

Eğer maddi durumunuz iyiyse çocuk yapın 3-4 yaşındayken bakan birisi varsa işe başlayın. Eğer değilse gelecekteki çocuklarınız için daha iyi bir ortam hazırlamak için çalışın

Bu konu herkese gore degisebilir. Cok farkli fikirler cikabilir. Ben acikcasi bir gun bu hayatta yalniz kalabilirim diye dusundum ve onceligimi ise verdim. Kendi ayaklarimin uzerinde kimseye muhtac kalmamak adina ve daha guclu bir anne modeli olmak icin. Su an 28 yasindayim ve cocuk dusunmeye yeni basladim canim. Esim 5 kardes. 3 tane eltim var benden baya buyukler yasca. Hepsi okumalarina ragmen calismamislar evlenir evlenmez cocuk sahibi olmuslar. Cok pismanlar. Esleriyle sorunlari var ve ekonomik ozgurlukleri olmadigi icin mecburen katlaniyorlar.

Kesinlikle katiliyorum arkadasim sana kadinin maddi özgürlüğü olmalı. Ben kendime guvenmedikce hicbir zaman adim atmadim. Cocuk varsa kismetinde illa ki oluyor ama dunya hali belli olmaz. Cocuguna tek basina bakma kudreti ve cesareti olmadikca bir kadin bu sorumlulugu almamali.

İkisi 1 olmuyo mu ki ? :)
Ne yazik ki olmuyor... İse baslayinca en az 1 sene cocuk yapmani istemezler. Kucuk cocuklu kadinlari da ise almak istemezler hastaligi vs olur da izin alir isine odaklanamaz diye. Belli bi yastan sonra da tecruben yoksa is bulman cok zorlasir. Kadinlarin isi boyle zor

Ne yazik ki olmuyor... İse baslayinca en az 1 sene cocuk yapmani istemezler. Kucuk cocuklu kadinlari da ise almak istemezler hastaligi vs olur da izin alir isine odaklanamaz diye. Belli bi yastan sonra da tecruben yoksa is bulman cok zorlasir. Kadinlarin isi boyle zor

Anladım canım dilerim herşey yoluna girer istediğin zaman da evlat sahibi olursun inşallah ❤

Allahu teala kadını kadın, erkeği erkek olarak yarattı. Erkek çalısıp evine para getirir,kadin da evinde yemek yapar,cocugunu büyütür. Kadinin kendi ayakları üstünde durmak istemesi de ne dir yahu? Ozaman niye evlendiniz? Bekar kalıp çalışıp kariyer yapsaydinız. Koca eline bakmayalim falan diyenlere de şaşıyorum. Erkekk her zaman ailesine bakmaya mükelleftir! Rızkı veren Allahtır, yetmeyecek diye şüphe mi ediyorsunuz?

Bir bayanın (zaruri bir durum olmadıkça) evli ilen çalışması bana çook saçma geliyor.

Doğurganlık 25 inden sonra azalmaya başlar, sağlık sorunları da yavaş yavaş çıkmaya ..30 yaşında menopoza girme ihtimali olan insanlar tanıyorum .. Yediklerimiz içtiklerimiz .. İş kaçmaz , ama çocuk fırsatı kaçabilir ve insan açlıktan ölmez , ama çocuk olmazsa derin bir yaradır dünyanın en iyi işini de yapsan Anlamı kalmaz . Ve çocuğun olursa müthiş bir amacın olacağı için emin ol o gazla işte bulursun başarılı da olursun..

Allahu teala kadını kadın, erkeği erkek olarak yarattı. Erkek çalısıp evine para getirir,kadin da evinde yemek yapar,cocugunu büyütür. Kadinin kendi ayakları üstünde durmak istemesi de ne dir yahu? Ozaman niye evlendiniz? Bekar kalıp çalışıp kariyer yapsaydinız. Koca eline bakmayalim falan diyenlere de şaşıyorum. Erkekk her zaman ailesine bakmaya mükelleftir! Rızkı veren Allahtır, yetmeyecek diye şüphe mi ediyorsunuz?

Bir bayanın (zaruri bir durum olmadıkça) evli ilen çalışması bana çook saçma geliyor.
Normalde bu tip tartismalara girmeye yanasmam. Cunku dusunce yapiniz bana oldukca zit. Yalniz cok merak ettigim bir sey var. Evli olmayan kadinlarin calismasini normal karsilamissiniz. Evli kadinin calismasi neden bu kadar garip geldi size?

Normalde bu tip tartismalara girmeye yanasmam. Cunku dusunce yapiniz bana oldukca zit. Yalniz cok merak ettigim bir sey var. Evli olmayan kadinlarin calismasini normal karsilamissiniz. Evli kadinin calismasi neden bu kadar garip geldi size?
:) Evli olmayan kadınların basında bir erkek yok cünkü. Kariyer yapacaksan tek başina yapacaksin. Biriyle evliyken,ve o evli oldugun kişi seni aç birakmiyorsa çalışmak neyin çabası? Herkes kendi görevini bilecek. Ozaman erkeklerde evde çocuk baksin yemek yapsin bunlar nasil sacma geliyor değil mi :)

Hadi esiniz sizi birakmaz ölse de başkasına bakmaz seytana uymaz diyelim e peki öldüğünü düşünün sonucta Allah'in yazdigi. Hazira daglar dayanmaz. Bu durumda cocugunuzla napacaksiniz? Yazik degil mi size de cocugunuza da?
Farkli zihniyetler, bugünü düşünüp bize bir sey olmaz deyip bir hevesle kacarmiscasina cocuk yapip kendi bencillikleriyle gunahsiz cocuklarinin da hayatlarini karartiyorlar iste böyle.

Siz istediğiniz kadar plan program yapsanız dahi, evrenin size ne sunacağını bilemezsiniz.
Hiç düşünmezken hatta istemezken hamile kaldım, bu arada 2 yıldır işsizim.
En sonunda tam da bu yaz için iş kurma hayallerim, çalışmalarım varken bebeğimin doğumuna hazırlanıyorum.
Yeni işim anneliği öğrenmek oldu bir anda.
Tam tersi de olabilirdi.
O sebeple, akışına bırakmak ve geleni her zaman şükürle kabul etmekten yanayım.
Karşınıza cazip bir iş çıkarsa reddetmeyin, aynı şey bebek için de geçerli.

Çocuklarla aram çok iyidir.. Bütün yiğenlerim beni çok sever.. benim de çocuklara karşı sabrım fazladır. Soruma gelirsek ben çalışmıyorum 26 yaşındayım üniversite mezunuyum. iş bulmam gerekirken çocuk doğurmayı kafama taktım.. Kendimi hazır hissediyorum ama sizce çocuk mu yoksa kariyer mi?

Canım ben de senin gibi kariyer mi çocuk mu dedim baya bekledik üç yıl sonra gebe kaldım ve yaş itibari ile düşük oranı yüksek oluyor iki düşük yaptım ve şuanda ne yazıkki gebeliği devam ettirmede çok zorlanıyoruz. O yüzden bence asla bebeği erteleme. Bir arkadaşın dediği gibi hamile kalanları ve bebek düşünenleri iş yerleri tercih etmiyor. Bence önce bebişin doğur ona biraz bak ve çok ihtiyacın varsa çalış. Ben yıllarca çalıştım çok bir faydasını görmediğim için bıraktım

:) Evli olmayan kadınların basında bir erkek yok cünkü. Kariyer yapacaksan tek başina yapacaksin. Biriyle evliyken,ve o evli oldugun kişi seni aç birakmiyorsa çalışmak neyin çabası? Herkes kendi görevini bilecek. Ozaman erkeklerde evde çocuk baksin yemek yapsin bunlar nasil sacma geliyor değil mi :)
Hayir hic sacma gelmiyor. Bugun esim isten ciksa cocuguma o bakar ben calisirim. Ev islerine yardim eder. Neden sacma olsun yani?? Ben 16 yasinda annemi kaybettim. Babam bana hem annelik hem babalik yapti. Beraber ev de temizledik yemek de yaptik gezip tozduk da.. Ayrica ben evlenmeden once daha cok imkan icinde yasiyordum asil o zaman ihtiyacim yoktu calismaya. Cok sukur simdi de maddi sorunumuz yok ama o zaman daha iyiydim.

Back
X