sizce o da yaşar mı?

coynes

Klasik bir Yay Burcu :D
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2009
226
121
303
İstanbul
mrb bi dileğim vardı bende gerçekleşsin diye dua ediyordum birisi dileğimin hiç gerçekleşmesini istemedi tabi bende rahatsız oldum sözlerinden. rabbim aynı derdi ona da ver yaşat dedim sizce o da yaşar mı :KK43: dileği sormayın lütfen. insanlar ne kötü sanane değil mi acaba kendi başına gelse aynı şeyi yine ister miydi umarım Allah nasip eder de gösterir bana :KK43:

Sizinki beddua oluyor ve donup dolasip size gelir. Insanlar dua edip duam kabul olmadi diyor ya insan once donup kendi kalbine bakacak! Ne olursa olsun beddua hos degil!
ben duam kabul oldu olmadı demedim ki? herhalde okuduğunuzu anlamada sorununuz var. ben dua ederken bir başkası duamın kabul olmasını istemedi bende bundan rahatsız oldum halende rahatsızım Allah ona da yaşatsın madem kendisi içinde aynı şeyleri isteyebilecek mi? görmek istiyorum iinş Allah ım gösterir.

mrb bi dileğim vardı bende gerçekleşsin diye dua ediyordum birisi dileğimin hiç gerçekleşmesini istemedi tabi bende rahatsız oldum sözlerinden. rabbim aynı derdi ona da ver yaşat dedim sizce o da yaşar mı :KK43: dileği sormayın lütfen. insanlar ne kötü sanane değil mi acaba kendi başına gelse aynı şeyi yine ister miydi umarım Allah nasip eder de gösterir bana :KK43:
Allahla pazarlık mı olur?İster yaşatır ister yaşatmaz sanane.Iyi herkes beddua etsin o da gerceklessin.

o da yaşar mı bilmem ama umarım beddualar geri dönüyordur o kişiye. aklıma patavatsız bir eski arkadaş geldi. ettiği bedduaları asla unutmayacağım.

Duam kabul olur mu sorusu kadar tuhaf çok az soru var yav. Duayı kabul edecek ya da reddedecek makam biz miyiz af edersiniz? Devlet dairesi gibi mi işliyor bu işler? Nasıl bilelim.İnsanlara beddua etmeyin, her arzunuzu başkalarıyla paylaşmayın, pozitif ve iyi kalpli olmaya çalışın, gerisini de kime bırakacağınızı biliyorsunuz. KK üyelerine değil. :confused:

Annem kucukken ınsanın ettıgı beddualar koynundan ıcerı gırer derdı.
O yüzden bence bırakın

keşke olacaklar iki dudağımızdan çıkacak söze bağlı olsa

ama yok öyle bi dünya

kim ne yaparsa yanına kalıyo

özetle yaşattığını yaşamayacak

Dua da muhatabınız o kişi mi ki bu kadar takıldınız. Senin ondan ne farkın kaldı beddua edince. Madem dualarla isteyeceğin kadar güzel ve önemli bir olay o zaman yokluğunun ne olduğunu bildiğin bir şeyi nasıl başkası için diliyorsun ki.

Dediginiz gibi olsa çekilmez olurdu hayat. Her intikam isteyen bir bedduayla hallederdi işini. Bu arada yerinizde olsam çok beddua etmezdim. Ucu yine size dokunur.

"Dua kapı çalmaktır gerisine karşımak haddi açmaktır" der mevlana...

Allah kuluna duasını kabul edeyimmi diye sormaz. Hâşâ.
Arkadaşınızın sözlerinden rahatsız olduysanız böyle özel şeylerinizi anlatmazsınız olur biter.

"Söylenen söz vücut bulur" derler.Beddua etmek yerine siz "hayırlısı" diyerek Allah'tan isteyin.Gerçekleşirse zaten o kişi oldukça üzülür sanırım.Fesat bir insan demek ki.

Hayır yaşamaz.

Back
X