Sizce psikolojik yardım almalı mıyım?

rubina06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
1.147
4
0
Ankara
kızlar ben çok takıntılıyım bunu bilmeme rağmen engel olamıyorum. evden çıkarken tüm prizleri kontrol etmeme rağmen ocağın altına bakmama rağmen emin olamayıp geri dönüyorum en zoru kapıyı kilitlemek anahtarı çevirdikten sonra kapıyı defalarca itekliyorum acaba kapı açılacak mı diye çelik kapı olmasına rağmen kapının arasında birazcık boşluk oldu bu huyum yüzünden az önce annem çayın altını kapat dedi ama kapattım mı emin olmak içn 3 4 kez gittim mutfağa:18: otobüslerde cam kenarına oturamam sınıfta en öne yada en arkaya asla oturamam hep ortalarda oturmam gerekir neden mi bilmiyorum:44: asansöre binemem kolay kolay bindiğimde kalp atışlarım artar lunaparkta sadece çarpışan arabalara binebilirim ve millet ısrardan bıkar

sınavlarda cevaplarımı kontrol edemem ortam sessiz içime sıkıntı basar nefesim daralır ve sınavlardan ilk ben çıkarım hep... hocanın verdiği çeviriyi eksik yapmadığım halde asla cesaret edip çeviremem ben yaptım ya kesin bi yeri yanlıştır diye ama daha sonra doğru yaptığımı anlarım başkası yapınca

bu küçük şeyler birleşip hayatımı takıntılardan ibaret hale getiriyor... sevgilim çok üzülüyor bu duruma çünkü her konuda böyleyim:2: ama elimde değil yardım almam gerekir mi

Son düzenleme:
bu anlattiklarin obsesif kompülsif bozukluk ve panik atak belirtileri. hem demek ki kendin de rahatsiz olmussun ki garibine gidiyor. doktor sana ilac tedavisi uygular, birde bu dürtüleri duymamazliktan gelmen icin konusma terapisi yapar..bilyiorum cünki bende de vardi bunlar. ve ben hic normal biri degilim

kontrol etme arzusu (gecti cok sükür terapiden)

özgüven problemi

örnegin: kendimi asiri begenme 5 dk sonra kendimi yerden yere vurma, degersiz oldugu hissine kapilmak, kendini kücümsemek

sürekli kendini öldürmek istemek

bnde bunlar var, problem stres vs oldugunda da artiyor sikayetlerim. ama kk ya yazdigimda veya biriyle konustugumda düzeliyorum aklimdan siliyorum bunlari...

canm bendede bazen hiç beğenmiyorum kendimi ama bazen aşığım kendime dengesiz hallerim sevgilimide mahvediyor gideceğim mutlaka böyle hayat geçmez sanırım Allah seninde yardımcın olsun

canım tam bilmiyorum ama birşey davranış bozukluğu deniyor galiba bu duruma,bende de aynı sorunlar var evden çıkarken 10 defa tüpü,ışıkları,prizi kontrol ederim yarım saat evden çıkamam kapıyıda kilitlediğim halde döner döner bakarım:))) arkadaşım eğlenir benimle bir çıkamadın evden diye:))) ama seninki,okul ortamı,sınavda olanlar baya ilerlemiş gibi,bir uzmandan yardım al derim,ben almayı düşünüyorum canım

bende düşünüyorum canm ama annem bunlar bendede var bişey olmaz diyordu ki nasıl bişey olmazsa 23 yaşındayım,annem ben evde yokken kapıyı kilitle biri girmeye çalışmasın diyordu annemdede var sanırım

Psikolojik yardım alıp rahatlamanızı, düzelmenizi tavsiye ediyorum.. :

Psikolojik yardım alıp rahatlamanızı, düzelmenizi tavsiye ediyorum.. :

evet almalıyım:18:

ergenlik dönemimde babam çok ağır bir psikolojik rahatsızlık geçirdi ve bu belli aralıklarda tekrarladı.. bizi bile tanıyamazdı bazen. intihara kalkıştı gözümüzün önünde kardeşim küçüktü yorganın altına girip ağlardı ben odamda ağlardım dedem annem hep ağlardı o günlerin izlerini taşıyoruz ailecek
kimseye anlatamadım bunları ağzımdan çıkamadı bu kelimeler sanırım o günlerinde etkisi var

Olabilir fakat ertelemeden psikologa gidin.. Ne kadar erken giderseniz o kadar iyi..

canm bendede bazen hiç beğenmiyorum kendimi ama bazen aşığım kendime dengesiz hallerim sevgilimide mahvediyor gideceğim mutlaka böyle hayat geçmez sanırım Allah seninde yardımcın olsun

cnm mutlaka git valla bilincaltini temizler yeniden dogmus gibi olursun.
belirtiler bendekiler gibi...bu ara cok az var. ama uni döneminde cok kötüydü, bu sayma kontrol isi yüzünden otobüslerimi felan kacirirdim, banyodan cikamazdim cünki kontrol etmem lazm musluklari 50 kez, sonra da ocaga bakmam lazim di, kapi kilitlimi diye 100 kez kapiya bakmak...birde kapinin koluna 15 kez bastimmi asaga biraz icim rahat oluyordu ama aklim yinede orda kaliyordu. ne günlerdi:)

benim gibi yarida birakma, sinaw dönemi bikmistim doktor ödev verir gibi sunu et bunu yaz 8-10 sayfa hayat hikayeni yaz gibisinden seyler dedigi icin bikip biraktim ama sen sakin birakma. kurtulmak istiyorsan bundan, dewam et tedavine. bende gitmeyi düsünüyorum ve ne olursa olsun birakmayacagim.

babanla ilgili o anini anlatmissin, cook üzüldüm annem buna benzer seyleri biz ufakken hergün yapardi düsün babamla kavga edip alirdi bicagi, pencereden gözümün önünde kendini atarmis gibi yapardi vs.. bunlar mutlaka bilincaltimiza islendi...bu yüzden taa cocukluga kadar iniyor piskologlar...yani derim ki bu hafife alincak seyler degil, kesinlikle git. ben keske bastan halletseydim ama bak taa ilerledi, intihar girisimine kadar sürdü. keske bastan beri dewam gitseydim

allah yardimcimiz olsun...

Son düzenleme:
Tipik obsesif kompulsif bozukluklarda, kişi herhangi bir şeye her temastan sonra defalarca elini yıkar, eve geldiğinde tüm elbiselerini dezenfekte etmeye çalışır, sokağa çıkarken defalarca kapıyı kilitleyip kilitlemediğini kontrol eder.

En sık görülen kompulsiyonlar yıkama ve temizlenme, sayma, kontrol etme, sıraya koyma gibi kompulsiyonlardır. Obsesyon ve kompulsiyonlar kişinin dikkatini bir yere yoğunlaştırmasına engel olur ve bu durum da kişinin zihinsel etkinliklerinde yetersizlik yaşamasına ve işlerini yapamamasına neden olabilir. Obsesif-kompulsif bozukluk durumlarında uyku düzensizliği, hastalık hastalığı, suçluluk duygusu, alkol ve madde kullanımı gibi çeşitli belirtiler de görülebilir.

kaynak: OBSESF-KOMPULSF BOZUKLUK NEDR?

Çevre öyle bir çevre ki hem duyup hem görüp paranoyak olmak elde değil.
Otobüste cam kenarına oturmaman yada sınıfta en öne yada en arkaya..
Etraf o kadar kötü ki şimdi aklıma otobüste yanan genç kız geldi Allah rahmet eğlesin.
Sadece sen değil bütün ülke bir psikoloğa görünmemiz lazım tedbir açısından psikolojimizi korumak için.

Zor bir durum.Bu tarz takıntılar,normal hayatını etkilemediği sürece hastalık sayılmıyor.Sende gününün önemli bir bölümünü kapsadığı için yardım almalısın.Sorununu ve sebebini biliyorsun ama nasıl tedavi olacağını bilemiyorsun.Psikoloğa gidersen daha fazla ilerlemeden tedavi olursun.

bunlarıda yaşıyorum canm suçluluk duygusu ya insanın içini kemiriyor gününü bitiriyor benim suçum neydi diyorum sürekli içimde annem bana küstü mü onu üzdüm mü ama yok bişey yapmamıştım ki falan var..ama zor bir ergenlik geçirdim demekki bu kadar kolay atlatılmıyor
senin içinde üzüldüm:18: biliyorum annenin babanın o hallerini görmek insanı nasıl yaralar Allah yardımcımız olsun canm en yakın zamanda gideceğim yardım almak için

canm arkadaşlarıma o kadar özeniyorum ki çünkü çok rahatlar geçerli bi dertleri olmadğı zaman çok neşeliler ama ben akşama kadar ya saç düzleştiricimi açık unuttuysam yangın çıkarsa, musluk açık kaldı kesin evi su basacak, dakikalarca kapının önünde kapıyı resmen yumrukladığım halde acaba açık kaldı mı okuldada içimi kemirir, bende artık mantıklı olmak istiyorum
halledeceğimize inanıyorum canım moralimiz yüksek olmalı ilaç verdiyse doktor atlamadan içmeliyiz zamanla hiçbirşey kalmıyor babamdan biliyorum

Son düzenleme:
Merhaba, arkadaşların da dediği gibi rahatsızlığın psikolojideki adı Obsesif Kompülsüf..Bu hastalığı yaşayan kişiler,sürekli kontrol etme, emin olamama, bunları yapmadığındada ruhsal sıkıntı, aşırı kaygı halleri görülmektedir. Daha çok mükemmeliyetçiliğe önem veren kişilerde yaygındır.

Hata yapmamak adına defalarca kontrole giderler. Fakat obsesyonda önemli olan bir vurgu, ne kadar çok kontrol etme ihtiyacı duyarsanız, bir o kadar kontrol etme ihtiyacınız fazlalaşacaktır. Bu 2-3-4...diye gidecektir.

Obsesyonlarda, kafadaki olumsuz düşünce çok çabuk beyinden geçer, ve hemen onu yapma ihtiyacın arar. Misal (ocağı kapatmadım galiba, anında beyin tekrarlar) burda sizin yapmanız kendinize engel olmanızdır. Kontrol ettim ve kapattım diyerek ortamdan uzaklaşmanız gerekir.
En önemliside bir uzman desteği olmadan aşamazsınız..

Bende şiddet derecesi çok hafif vardı, dönem dönem çoğalıp, dönem dönem azaldığı olmuştur. Bunun için psikolojik yardımda aldım. Bana doktorun söylediklerini sana aktardım, geçmiş olsun..

sevgiler..

bende asansöre binemem
sınavlarda sıkıntı bunalma
biran önce sınıftan çıkma falan
panik atak teşhisi kondu
pskiyatıra gittim
düşük dozlu bi antidepresan verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…