bu anlattiklarin obsesif kompülsif bozukluk ve panik atak belirtileri. hem demek ki kendin de rahatsiz olmussun ki garibine gidiyor. doktor sana ilac tedavisi uygular, birde bu dürtüleri duymamazliktan gelmen icin konusma terapisi yapar..bilyiorum cünki bende de vardi bunlar. ve ben hic normal biri degilim
kontrol etme arzusu (gecti cok sükür terapiden)
özgüven problemi
örnegin: kendimi asiri begenme 5 dk sonra kendimi yerden yere vurma, degersiz oldugu hissine kapilmak, kendini kücümsemek
sürekli kendini öldürmek istemek
bnde bunlar var, problem stres vs oldugunda da artiyor sikayetlerim. ama kk ya yazdigimda veya biriyle konustugumda düzeliyorum aklimdan siliyorum bunlari...
canım tam bilmiyorum ama birşey davranış bozukluğu deniyor galiba bu duruma,bende de aynı sorunlar var evden çıkarken 10 defa tüpü,ışıkları,prizi kontrol ederim yarım saat evden çıkamam kapıyıda kilitlediğim halde döner döner bakarım:))) arkadaşım eğlenir benimle bir çıkamadın evden diye:))) ama seninki,okul ortamı,sınavda olanlar baya ilerlemiş gibi,bir uzmandan yardım al derim,ben almayı düşünüyorum canım
Psikolojik yardım alıp rahatlamanızı, düzelmenizi tavsiye ediyorum.. :
evet almalıyım:18:
ergenlik dönemimde babam çok ağır bir psikolojik rahatsızlık geçirdi ve bu belli aralıklarda tekrarladı.. bizi bile tanıyamazdı bazen. intihara kalkıştı gözümüzün önünde kardeşim küçüktü yorganın altına girip ağlardı ben odamda ağlardım dedem annem hep ağlardı o günlerin izlerini taşıyoruz ailecek
kimseye anlatamadım bunları ağzımdan çıkamadı bu kelimeler sanırım o günlerinde etkisi var
canm bendede bazen hiç beğenmiyorum kendimi ama bazen aşığım kendime dengesiz hallerim sevgilimide mahvediyorgideceğim mutlaka böyle hayat geçmez sanırım Allah seninde yardımcın olsun
Tipik obsesif kompulsif bozukluklarda, kişi herhangi bir şeye her temastan sonra defalarca elini yıkar, eve geldiğinde tüm elbiselerini dezenfekte etmeye çalışır, sokağa çıkarken defalarca kapıyı kilitleyip kilitlemediğini kontrol eder.
En sık görülen kompulsiyonlar yıkama ve temizlenme, sayma, kontrol etme, sıraya koyma gibi kompulsiyonlardır. Obsesyon ve kompulsiyonlar kişinin dikkatini bir yere yoğunlaştırmasına engel olur ve bu durum da kişinin zihinsel etkinliklerinde yetersizlik yaşamasına ve işlerini yapamamasına neden olabilir. Obsesif-kompulsif bozukluk durumlarında uyku düzensizliği, hastalık hastalığı, suçluluk duygusu, alkol ve madde kullanımı gibi çeşitli belirtiler de görülebilir.
kaynak: OBSESF-KOMPULSF BOZUKLUK NEDR?
cnm mutlaka gitvalla bilincaltini temizler yeniden dogmus gibi olursun.
belirtiler bendekiler gibi...bu ara cok az var. ama uni döneminde cok kötüydü, bu sayma kontrol isi yüzünden otobüslerimi felan kacirirdim, banyodan cikamazdim cünki kontrol etmem lazm musluklari 50 kez, sonra da ocaga bakmam lazim di, kapi kilitlimi diye 100 kez kapiya bakmak...birde kapinin koluna 15 kez bastimmi asaga biraz icim rahat oluyordu ama aklim yinede orda kaliyordu. ne günlerdi:)
benim gibi yarida birakma, sinaw dönemi bikmistim doktor ödev verir gibi sunu et bunu yaz 8-10 sayfa hayat hikayeni yaz gibisinden seyler dedigi icin bikip biraktim ama sen sakin birakma. kurtulmak istiyorsan bundan, dewam et tedavine. bende gitmeyi düsünüyorum ve ne olursa olsun birakmayacagim.
babanla ilgili o anini anlatmissin, cook üzüldümannem buna benzer seyleri biz ufakken hergün yapardi düsün babamla kavga edip alirdi bicagi, pencereden gözümün önünde kendini atarmis gibi yapardi vs.. bunlar mutlaka bilincaltimiza islendi...bu yüzden taa cocukluga kadar iniyor piskologlar...yani derim ki bu hafife alincak seyler degil, kesinlikle git. ben keske bastan halletseydim ama bak taa ilerledi, intihar girisimine kadar sürdü. keske bastan beri dewam gitseydim
allah yardimcimiz olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?