sizce sevgilinizin üniversite okumaması bir problem mi ?

ben okumuş olmasını tercih ederim. kimse komplekse girmemiş olur böylece.yeri geliyor tv deki yarışma programınndaki soruyu doğru biliyorum sonra şaka yapıyorum çok zekiyim falan diye böyle bir durumda eğer tahsili benimkinden az olsaydı alınırdı

ya bence o kişinin karakteriyle alakalı bişey...alınıp alınmaması..zaten bunun sorununu yaratcak bi insan olsaydı kendini belli ederdi...

bence egitim sevyesi en azindan esit olmasi lazim...bende önceden senin gibi düsünüyordum ama gün gectikce olmayacagini anladim annemle tanistirmaya bile utaniyordumki tanistirmadan ayrildim zaten...iyide etmisim. Simdi ciktigim 4 yillik bitirdi ve en azindan aklimda acaba egitim durumundan sorun cikarmi korkusu yok....
Biraz karamsar olacak ama nekadar iyi anlassanizda eninde sonunda sorun cikacak...en gec sen ondan daha cok kazandiginda

Bence önemli.
Hatta bence üniversiteyi ailesinden farklı bir şehirde okumuş olması da önemli.

bence gerekli zaten erkeklerde üstün olma düşüncesi var eğer kadın erkekten üstünse erkekler bunu gurur meselesi haline getirebilirler sonraki dönemlerde

Benim kardeşimde üniv.mezunu,nişanlısı değil.
Kardeşim bir bankada uzman yardımcılığına hazırlanıyor vede.
Damat adayı çok iyi,gerçekten çok iyi.Ama iyilikle olmuyor.İlerde sorun yaşayacağını düşünüyor ve onaylamıyoruz.Yaşasın görsün diyoruz.

tek iyi yorum gelmemiş yahu, ben de aynı dertten muzdaribim arkadaşım ben üniversite öğrencisiyim hem de bitirdiğim zaman baya itibarlı biri olabilirim ama sevgilim lise mezunu, kendisi ticaretle uraşıyo, şimdi işi gücü bırak oku diyemem ben ona, ayrıca sırf ben istiyorum diye 4 yıllık açıköğretim okumak zorunda mı, aynı şey tam tersi olsa ve bana diretse 4 yıllık bitir diye buraya konu açsam çoğu arkadaş senden utanıyosa olmaz olsun öle sevgili diye yorum yapar eminim...

herkes üniversite okumaktan bahsetmiş de benim eski erkek arkadaşım üniversite son sınıftaydı, yani okuyodu ama ondan çektiğimi kimseden çekmedim ben, sinir krizleri geçirdim, mide spazmları geçirdim onun yüzünden, aaa ama okumuş olmasından dolayı şu anki sevgilimden üstün biri miydi? kesinlikle hayır! şu anki sevgilim çoğu okuyan insandan daha iyi biri, hatta asıl para ticarette o yüzden bence ticarette kendini ilerletse benim için daha evladır....

ya senin için sorun olmuosa zaten boşver ama erkeklerde öle bişi war kadınların maaşının onlarınkinden yuksek olmasını istemiolar ama dediğine göre maddi durumuda iyiymiş o zaman sorun olmaz inşallah

ben 4 yıllık okuyorum sevgilim 2 yıllık yüksek okul okudu. aileler ona bile yanaşmıyor. bir bildikleri var elbet... herşey yaşanarak öğrenilmez. davul bile dengi dengine. şartlar eşit olmadımı uyum yakalamak zor...

Elbette her şeyden önce iyi bir insan olması sorumluluk sahibi olması önemli tabi de ama üniversite başka bir şey cidden bunu sırf eğitim öğretim manasında demiyorum. Üniversite bunların dışında bir kültürdür gitmeyen bir insan nasıl bir yer olduğunu cidden bilemez. Bir düşünün lisedeki halinizle üniversiteden sonraki haliniz bir mi? isterse 2 yıl gitsin mezun olmasın ama o üniversite havasını soluması çok farklı insanın bu açıdan değerlendiriyorum ben.:1rolleyes:

arkadaşlar üniversite okusun havasını solusun o bile yeter yani öle mi, hititoloji, arkeoloji, hatta öğretmenlik gibi iş bile bulamayacağı bi bölüm bitirse bile yeterli yani...

Davul bile dengi dengine çalar,demiş atalarımız.Statü,eğitim farkı ilerde çiftlerin sorun yaşamasına neden olacaktır.Başta her şey güllük gülistanlık gelir,ya sonrası ? bilmiyorumkismile

üniversiteyi askerlik gibi bi dönüm noktası olarak düşünebilirsiniz kızlar. havası bile olgunlaştırır. yani çoğu için. ve sınıf farkı yaratıyor ister istemez. o yüzden kesinlikle önemli. eğer sen okuduysan ve o okumadıysa bu ilerde çoooook karşınıza çıkar ve çok yıpranırsınız...

kültür demek üniversite demek değildir. Kültürlü bir eş istiyorsanız tabiki üni okumuş olmasına gerek yok
Ama ileride erkeğin bunu sorun etme durumu olabilir, hani kadın biraz üst seviyede olunca toplumun da baskısıyla gururuna yedirememe gibi bir durum falan.
Siz aranızda anlaştıysanız sizin açınızdan sorun olmaz elbet ama aileler öyle düşünmüyor malesef. Kendi açılarından bakınca onlar da haklı ama bazen abartıya kaçıyorlar...
Benimkiler benim mühendis onun öğretmen olmasını bile takar eminim.:2:

cnmm ileride problem yaratmas desende inan yaratıyor...akrabamda kız hemşireydi erkekse lise mezunu elektrikçi...şuanda kıs heryerde cahilsin sen diyip duruyorrr hep ezmeye çalışıyor eşini.. ailende seni okutup büyütüyor dengin birisini istiyor dogal olarakk..tabi herşey üniv okumak deil.. üniv okuyupta 5 para etmiyen insanlar var..bu yorumlarım genelleme eminim çok iyi evliligi olanlarda vardırr...allah hayırlısını versin hakkınızda ilerisi için hayırlısıysa olsun cnm:)

evet. kendim için öyle düşünüyorum, annen olsam da aynı şeyi düşünürdüm.

benim için önemli sevgilimin üniversite okuyup okumaması.
tabii ki her üniversite mezunu adam sınıfına girmiyor.
ama nasıl biriyle evlenirsen ona göre bir çevren olur.
dünya sadece ikinizden ibaret olmayacak.
belki arkadaş çevreniz, iş ortamınız bile sorun olacak.
ayrıca eşinin kendisinden daha iyi bir konumda olmasını her erkek kaldıramaz.
egolar işin içine girdiğinde sana çok zorluk çıkarabilir eşim diyeceğin insan.

bence önemli değil o insanın karakterine bağlı statüyü önemsemesi siz anlaşıyorsanız problem yok...benimde ablamda üniversite mezunu 2 yıllık ama şimdi açıktan 4 yıllığa tamamlıyor ama sevgilisi lise mezunu 6 yıldır çıkıyolar ciddiler bu zamana kadar evleniceklerdi ama bazı probelemlerden dolayı evlenemediler
o problemde ablamın sevgilisinin evi yoktu aileler hep çocuklarının iyiliğini ister yha şimdi çocuk bir yerden ev aldı onu ödüyor taksitli
bende 2 yıllık üniversite mezunuyum erkek arkadaşımda 4 yıllık mezun aramızda 2 yıllık fark ama bunu sorun etmedik bende 4 yıllığa tamamlamak istiyorum ama kendimi düşünerek geleceğim için daha iyi bir yerde çalışıyım diye...

Bende bu durumdayım..Ama benim ailem 2 senelik okuyanlara da karşı :D 4 sene okuyacak illaki..Benimle kültür farkı olmaması için diyorlar annemde ileride kompleks e girer erkekler,evde maaşın ondan daha yüksek olacak vs falan dıyor..Erkek arkadaşıma bu durumu iah ettiğimde zaten kendisi de okumak istediğini ve dikey geçiş ile 2 senesini daha okuyacagını dedi =) Bakalım,inş olur ama olmazsa da onemlı değil cunku kendını gerçekten ok gelıstırmıs biri.Benden daha kültürlü ve bilgili+hayat görüşlerimizde aynı zemuszemus

Back
X